Bu Blogda Ara

30 Kasım 2010 Salı

ERKEK BASKETBOL


Erkek Basketbol Takımımız'ın sene başından beri 2 farklı forma giydiğini gördük. Mutlaka kaçırdığımız maçlar vardır, fakat sanmıyorum o maçlarda farklı forma giysinler. Kadınlar mesela sezon başladığından bu yana 4 forma giydiler ki, bu sayı futbolda bile fazlayken basketbolda aşırıdır. Bir koyu bir de beyaz veya açık renkli forma yeter basketbolda. Erkekler şimdilik bu taktikle gidiyorlar fakat her an bir Mercan veya geçen seneki kırmızı formayı da giyebilirler diye korkuyorum. Kadınlar yaptı çünkü.





Bu sene giydikleri Parçalı forma geçen sene ki ile tamamen aynı. Bir değişikliğe gidilmemiş ki, doğru bir hamle olarak görüyorum ben bunu. Parçalı formayı zırt pırt değiştirmenin alemi yok, zaten oldukça sade ve güzel bir formaydı, korunması iyi olmuş.





Beyaz forma ise geçen sene kine benzer, fakat makyajlanmış. Yakaları ve gövdeden inen sarı çizgilerin yer aldığı yan tarafın rengi kırmızı yapılmış. Beyaz formaya kırmızı renk çok daha fazla yakışıyor. Bu makyajlı halini geçen seneki formadan daha çok beğendiğimi söylemeliyim. Formanın şortu da forma üstüne uygun kırmızı detaylar ile renklendirilmiş. Hani makyaj farkını göresiniz diye geçen sene ki formayı da şuraya koyayım.

Unutmadan; Fontların geçen sene kilerle aynı olduğunu söyleyelim.

Dediğim gibi kadınlarda olduğu gibi Mercan ve Kırmızı eklemesi yapılmazsa kusursuz bir forma sezonu olabilir erkekler için. Ancak eminim yapılacaktır 1-2 maç olsa da. Olunca ekleriz. Hem anlamadığım olay hala GSstore.org'da 3 sene öncesinin formaları satılıyor. Durum böyleyken, yani formalardan bir gelir etmek istemezken, futbol formaları taktiği uygulamanın ne anlamı var. Parçalı ve Beyaz iyidir. Kadınları da bir ara koyarım artık. Genel olarak Basketbol forma kültürü hakkında Lappap Hocam'ın yazısı da gelir yakın zamanda. Ben sadece ufak bilgiler ve fotolarla geçiştirdim.

29 Kasım 2010 Pazartesi

ERKEKLER İÇ SAHA FORMASI


Ben bile başlarım formasına modundayım ancak bir şekil kafa dağıtmak lazım. Erkekler voleybol takımımızın 3. formasını bugün henüz yeni görebildim. SporX'in haber başlığında yer alan ufak fotoğraf olmasa yine göremeyecektim. Hani futbol değil, spor kulübü diyoruz da, resmi site pek iplemiyor diğer branşları. İnsan Fenerbahçe ile yaptığımız üstelik nasıl olduysa kazandığımız bir maçın fotoğraflarını henüz yayınlamamış durumda. Gidip fotolarını çeken biri de var mı o da meçhul. Neyse yine de ufak da olsa bir fotosunu bulabildik işte.

Ne yazık ki benim için bu 3. forma güzel olmadı. Çünkü futbol takımı ile aynı temayı paylaşan voleybol takımlarımız, Mercan ve Krem formayı aynen uygulamışlardı. Fakat esas yapılması gereken Parçalı formayı yapmamışlar. Tıpkı geçen senede de olduğu gibi düz kırmızı bir iç saha formamız var voleybolda. Şu fotoğrafa bakıp üzerine yazacak bir şey yok. Görebildiğim kadarı ile Krem formamız ile tamamen aynı tasarımda. Sadece renk kırmızı - detaylar sarı yapılmış. Şortun beyaz olmasını beğendim, ancak parçalı altında olsaydı daha bir beğenirdim.


Krem formadaki Aslan figürü sanıyorum ki kırmızı formada yok. Tabi tepedeki resimden seçmek çok zor. Kadınların da 3. formasını henüz göremedim. Ancak erkekler ile aynı formaları kullanıyorlar, bu sebeple sanıyorum ki onların da iç saha forması düz kırmızı. Tabi resmini bulursak koyarız.


28 Kasım 2010 Pazar

6


Galatasaray kendi evinde oynadığı son 5 maça Parçalı forması ile çıkmıştı. Bugün de takımımız sahaya parçalı forma ile çıkacak. Metin Oktay'ın vefat gününde giydiğimiz krem ve ardından gösterilen tepki kulübü de harekete geçirmiş gözüküyor. Bakalım sezon sonuna kadar böyle gidecek mi ? Gitmeyecek tabi, çünkü Ocak'ta çubuklu geliyor. Takım onu giyecektir, parçalı 2. plana düşecektir. Takımda nedense güzel şeyler uzun sürmüyor.

Galatasaray son bir kaç senedir derbilerde Home formasını giymeye özen gösteriyor. En son 2006-2007'de beyaz forma ile çıkmışız, daha sonrası hep parçalı. Bu gelenek bugün de devam edecek. Her zaman deriz derbiler home formalar ile çok daha güzeldir. Beşiktaş'ın da ASY'deki son derbi maçına beyaz üst ve siyah şortlar ile çıkmasını dilerim. İkisi de iyi değil, iyi olan kazansın diyemiyorum.

25 Kasım 2010 Perşembe

YENİ DÖNEM


Aslında bu tamamen benim sorunum, fena atlamışım. Geçen gün Türkiye'dir Galatasaray Blog'undan Recep Çınar yazmıştı. Ben de Sercan'a sordum. Bana çok oldu dedi. Nasıl haberimiz olmamış anlamadım.

2 alttaki Cemal Özgörkey yazısındaki fotoğrafta yer alan Evrim Timur Hanım aylar öncesinden kulübe veda etmiş. Cemal Özgörkey'in Pazarlama A.Ş'den istifası sonrası Evrim Hanım'ın da kontrat süresi bitmiş ve kulüp tarafından yenilenmemiş. Yolları ayırmışlar. Çok büyük haber aslında bu, dediğim gibi pis atlamışız. Neden büyük ? Çünkü Evrim Timur Hanım, Kaan Görün Bey ve ekibi formalarımızı yaratan insanlar. Onlar tasarlıyor. Son 2 senedir giydiğimiz formaların tamamı onların elinden çıkmaydı. Mor, Mercan onların fikirleriydi. Şimdi o ekip yok.


Gelelim olabilecek değişikliğe; Mor ve Mercan gibi aşırı alternatif 3rd renklerin tasarımcıları artık kulüpte yok. Bence bizim bütün forma tarihimize bakarsak yapılmış en önemli adımdı aykırı renk 3rd formalar. Kimileri Mor ve Mercan'a fena giydirse de, forma kültürü açısından ve onun sadece bir 3rd forma olduğunu kabullendiğimiz zaman, Türk futbolu forma tarihinde ki en büyük devrimlerden biri yaşanmıştı son 2 senede. Zaten zamanında beyaz, daha sonra Füme formalar ile bu adımı en önce atan kulüptük. Mor ve Mercan ile bir adım daha ilerledik. 3rd rengi kulübe oturtma çabası bu tasarım ekibinin yaptığı en önemli hareketti.

Yerlerine kimler geldi bilemiyorum, öğrenirsek yazarız. Yeni gelenlerin forma kültürüne yaklaşımları formaların kralları İnglizler gibi mi olacak, yoksa 1980 ve 90'ların Türkiye'si mi olacak, seneye göreceğiz. Yani yeni gelen kişiler sarı-kırmızı-beyaz renkler içermeyen 3rd renklere yönelecekler mi ? Yoksa tarihte kötü izler bırakan, sarı-kırmızı parçalıdan farklı formalar, düz kırmızılar, düz sarıların topluca aynı sezonda olduğu Anadolu forma kültüründen çıkma formalar mı tasarlanacak ? Bu işte yaklaşım çok önemli. Kişiden kişiye de çok değişen bir durum. Bir kişinin değişmesi 30 milyon taraftarı olan kulübün formalarını inanılmaz derecede değiştirebilir. Bakalım, haberleri alırız ilerde.

Fakat; Bir gerçek var. Son 3 senede Galatasaray'ın en çok satılan 3 forması Turuncu, Mor ve Mercan. Bu satış sayıları bence yeni tasarımcıları da etkileyecektir. Ancak 3rd formaların çok satması pembe mor gibi aşırı renklerin yapılacağı anlamına gelmez. 3rd kültürü daha soft siyah, füme gibi renklerle de korunabilir, ki özledik onları da. Tasarımcının aklından ne geçiyor, hangi 3rd tarzını benimsiyor merak ediyorum.

Bir de arzum var. Parçalı... Eski tasarım ekibinin beceremediği ve aslında bizim için en önemlisi olan parçalı formamızın esas parçalımız olması en büyük temennim. Formaların tasarımlarına yavaş yavaş başlanmıştır. Bu yenilik Parçalımızı özüne döndürür mü bilemem. Umarım döndürür.

Gelecek seneki formalarımız nasıl olur ? 3rd kültürü nasıl korunur ? Parçalı özüne döner mi ? Bu sorular için çok bekleyeceğiz. Ancak şunu rahatlıkla söylemeliyim tamamen farklı karakterde yepyeni formalar olacak. İyi yönde mi, kötü yönde mi ? Bu da soru tabi.

KAPANIN ELİNDE


Çadırda kaleci formalarının satıldığı haberini aldım dün Murat Abi'den. Ancak futbolcu formalarımız kadar seri bir satış yokmuş. Birkaç adet konmuş ve kapanın elinde kalıyormuş. Tabi o da bir kaç gün öncesinden bahsediyordu. Belki de kalmamıştır. Fakat sanıyorum yine gelir, bu gelen ilk partidir. 2. , 3. olur diye düşünüyorum. Ancak ilgi varsa, öyle 10-15 tane koymak ile olmaz.

Tabi ben gidip görmediğim için fazla bilgi sahibi değilim. Ancak getirilen forma yukarıda resmi olan formaymış. Diğer 3 kaleci forması ise henüz satılmıyor. Satılır mı ? Zannetmiyorum. Hani şu siyah satılsaydı da alsaydık. Neyse, takipteyiz. Eğer meraklı iseniz elinizi çabuk tutun derim.


Unutmadan, sadece çadırda satılıyor bu seneki kaleci formamız. Diğer storelar'da ara ki bulasın.

Bir de geçen sezon kullandığımız kaleci formamız bu sezon gsstore.org'da satışa çıkmış. Meraklısına bunu da duyuralım.

22 Kasım 2010 Pazartesi

CEMAL ÖZGÖRKEY


Kulüpte olan bir istifanın bizim blogla ne alakası olabilir ? Oldu.

Yukarıdaki resim Galatasaray formalarının tasarım aşamasından kabul görme aşamasına geçen hiyerarşik dizilimin güzel bir fotoğrafı. Fotoğraftaki bayan formalarımızı tasarlayan Evrim Timur Hanım. Ortadaki beyefendi ise Pazarlama A.Ş.'nin başkanlığını ve GS Store mağazalarının yöneticiliğini yürütüyor (du). İşin en sonunda ise her konuda olduğu gibi başkanın onayı alınıyor ve kabul görürse formaların üretimine başlanıyor. Böyle bir düzen var her kulüpte olduğu gibi. Resmin ortasındaki Cemal Özgörkey istifa ettiğini açıklamış. Resmi site henüz yayınlamadı bu haberi, ancak Polat yönetimi ile arası zaten iyi değildi. Kabul görecektir istifası (5 kez istifa ettiğini söyleyen Sezgin'in aksine).

Şimdi olay şu, kimilerine göre bu meşhur 2288 ve 2289 konsepti ortadaki Cemal Bey'in eseriydi. Ben sanmıyorum. Tasarımcımız Evrim Hanım bu işi kendisinden çok daha iyi biliyor. Zamanında mor ve pembe renklere sövenler Cemal Özgörkey'e de hafif giydirmişlerdi. Belki onun onayını alıyordur ancak fikrin ona ait olduğunu düşünmüyorum. Yine de bu tarz yenilikleri rahat onaylayan bir kişiydi herhalde. Yukarıdaki resimden çekilme kararı aldı Cemal Bey. Hiyerarşik dizilişin bozulmaması açısından ortaya biri gelecektir muhtemelen. Yeni gelecek kişinin bu tip formalara yaklaşımı ne olur merak konusu. Belki de seneye bu tarz 3rd renkler görmeyeceğiz. Belki de göreceğiz. Bu istifa forma meselemizi nasıl etkiler bekleyelim. 3rd kültürümüz iyi gidiyordu, bozulmaz umarım.

Tabi resmin sağındaki beyefendi de istifa etse ne güzel olacak ama burası yeri değil deyip geçelim.

ŞAMPİYON ÇUBUKLULAR

99-2000 sezonundan bahsetmiyoruz. Henüz ulusal ligin kurulmadığı 1920'li yıllardan 2 şampiyon takımın 2 güzel toplu fotoğrafını paylaşacağım. İki takımın ortak özelliği henüz ilk kez giymeye başladığımız çubuklu formalar ile pozların verilmiş olması. 1920'lere gelene kadar üzerimizden parçalıyı hiç çıkartmamıştık. 20'lere gelindiğinde görüldüğü gibi durumlar değişmiş.


İlk fotoğraf 1921-1922 sezonu İstanbul Ligi Şampiyonluğunu ilan ettiğimiz ve kupayı kaldırdığımız bir maçın sonunda çekilmiş. Yakaları iplerle birbirine tutuşturulmuş dönemin meşhur forma türlerinden birini kullanmaya başlamışız. Beyaz şort ve tahminlerime göre siyah çorap ile giyiliyormuş. 20'ler boyunca bu formayı değişmeden giymişiz.


İkinci fotoğraf 1925-1926 sezonundan. Yine İstanbul Ligi'nde şampiyonluğumuzu ilan etmişiz. Bu sefer kupa yok fotoğrafta, onun yerine rakip takım ile birlikle toplu halde fotoğraf çekilmişiz. Üzerimizde yine ilk fotodaki formanın aynısı. Bu 2 güzel fotoğrafı arşivlere katalım. Her 2 sezonda forma giyen futbolcuları da alt tarafa yazayım.

1921-1922 Kadrosu: Kaleci; Nüzhet Abbas Öniş - Defans; Mehmet Nazif Gerçin, Ahmet Cevat Baydar, Siret Şevket Ekmekçioğlu, Kamil Ethem, Namık Canko - OrtaSaha; Nihat Bekdik, Müçteba Remzi, Edip Ossa, Burhan Atak, Bellaşa - Forvet; Selahattin Sadıkoğlu, Fazıl Köprülü, Necip Şahin Erson, Suat Subay, Sadi Karsan, Sadi Kurt, Kemal Nejat Kavur, Muslihiddin Peykoğlu

1925-1926 Kadrosu: Kaleci; Ulvi Ziya Yenal, Rasim Atala - Defans; Mehmet Nazif Gerçin, Burhan Atak, Şakir Baruer, Kerim - Orta Saha; Kemal Rıfat Kalpakçıoğlu, Nihat Bekdik, Hayri Cemil Gönen - Forvet; Mehmet Leblebi, Kemal Faruki, Vedat Abut, Mithat Ertuğ, Muslihiddin Peykoğlu, Şadi Kavur

21 Kasım 2010 Pazar

KADIN VOLEYBOL TAKIMI FORMALARI


Şu dönemde, şu blogu açıp Galatasaray hakkında bir şeyler yazmak o kadar zor geliyor ki. Yine de boş bırakmamaya çalışıyorum. Dün kadınların voleybol formalarından bahsettik. Fakat düzgün resim yoktu. Bugün oynanan Fenerbahçe maçında hem resmi site resim paylaştı, hem de çok sağolsun Lucarelli Breitner'dan Ozan abim fotolar gönderdi.



Bugün oynanan maçtaki mercan formalara bakınca, dün resmini paylaştığım mercan formadan farklı olduklarını gördüm. Büyük ihtimalle de bu başlıktaki formalar esas formalarımız. Peki insanın sorası geliyor, dünkü mercan formalar neydi ? Neden 2 farklı mercan forma tasarlanmış ? Neyse herhalde dün paylaştığım forma bir daha giyilmeyecek. Fazla üzerinde durmaya gerek yok, ancak sebebini merak ettiğim bir soru da oluşmadı değil kafada.



Biz formalara bakacak olursak; yine çok başarılı. Erkek voleybol formalarında bulunan grafikler formanın gövde ve sırt kısımlarına kıvrılarak yerleştirilmiş. Bu desenlerin formalara büyük hava kattıklarını söylemeliyim. Erkeklere de yakışmıştı, kadınlarda da 10 numara. Şort yine siyah. Tıpkı futbol formalarımızdaki kombinasyon gibi.


Yine tıpkı Erkek voleybolda olduğu gibi bir de krem formamız var. Bu maçta libero giymiş bir tek, ancak ilerleyen maçlarda tüm takım da giyecektir bu kremi. Erkek voleybolda olduğu gibi kırmızı çizgiler ve bantlar ile detaylar işlenmiş krem formaya. Ön tarafını göremiyoruz ancak mercandaki grafiklerin aksine düz kırmızı şekiller ile detaylandırılmış bu krem forma. Hatırlarsanız erkeklerde de böyleydi. Fakat kadınlar krem formanın altına kırmızı şort tercih etmişler ve bu seçenekle erkeklerden ayrılıyorlar, onlar hatırlarsanız krem şort kullanmışlardı.


Kısacası hem erkeklerde hem de kadınlarda 2 alternatif formayı da gördük. İlerleyen haftalarda daha detaylı fotoğrafları çıkarsa ortaya yine paylaşacağım. Ancak henüz 2 takımımızın da home formaları yok ortada. Fenerbahçe her zamanki gibi çubuklusunu çekmiş altına, Galatasaray ise bu derbi maçında yeni formasını gözlere sokmak istemiş. Formalar dediğim gibi güzel, çok başarılı. Ancak bu maça sarı-kırmızı renkli formalar ile çıkılmasını isterdim.

Erkeklerin 2 alternatif formasını hatırlamak isteyenleri şuraya alalım.

20 Kasım 2010 Cumartesi

KADIN VOLEYBOL MERCAN


Daha önce erkek voleybol takımımızın mercan ve krem rengi formalarından bahsetmiştik. Kadınlar sezonu henüz yeni açıyorlar. Yarın akşam Fenerbahçe ile oynayacakları ilk maçta yeni sezon formalarımızdan 2'sini görebiliriz. Ancak maç öncesinde resmi sitemize konan maç önü yazısının resminde yeni sezon formalarımızdan birini ufak da olsa görebiliyoruz. Görebildiğimiz forma mercan. Geçen sene kadın ve erkek takımlarımızın formaları birbirlerinin aynısı idi. Bu sene de büyük ihtimal ile aynı olacak. Gördüğümüz mercan forma bunun kanıtı gibi. Yine de sezonun ilerleyen haftalarında resimleri de gördükçe bu tahminimizi doğrulayabiliriz. Şimdilik ilk yeni formamız olan mercanın ufak 2 fotosu ile sizleri başbaşa bırakalım.


Tabi umuyorum maçlardan fotolar çekerler. Erkeklerde 6. haftayı geride bıraktık, yalnızca bir maçın görüntülerini yayınladılar. O maçta da krem ve mercanı yakalayabildik. Mesela parçalı formamız var mı bilmiyorum. Federasyonun da sitesi içler acısı. Hiç sevemediğim voleybol maçlarına gidip kendim çekeceğim fotoğraf.

11 Kasım 2010 Perşembe

KALECİ FORMALARIMIZ

4 Formayı oradan buradan toparlayabildim. Mail atıp fotoları paylaşan Ali Kaan Çelikel ve Erdinç Çelik'e teşekkür ederim tekrar. 2010-2011 Sezonu kaleci formalarımız aşağıdaki gibidir. Hepsi aynı kalıp. Adidas'ın bu sene kaleci formalarında da kullandığı kalıplardan biri. Futbolcu formalarında uygulanmayan sadece kalecilere mahsus göğsün sol tarafından aşağıya inen dikiş çizgisi karakteristik özelliği. 4'ünün de renkleri çok güzel. Hepsinin siyah şortlu ve siyah çoraplı versiyonları var. Ayrıca hepsi de kendi renklerinden şort ve çoraplara da sahip. Maçtan maça uygulanan kombinasyonlar. Siyah şort ve çoraplı kombinasyonlar favorim. Bitirdiysek paylaşalım.

-1-




Füme, koyu gri ya da benim bilmediğim bir renk ismine sahip bu kaleci formamız bu sene ki favori formalarımdan. Özellikle siyah şort ve çoraplı hali ayrı bir güzel. İlerde rengi biraz daha fümeye yaklaştırılarak aynı kombinasyonla futbol takımının da giymesini isterim.

-2-




Geçen seneden alışığız bu renge. Altın ve krem karışımı bu renk artık geleneksel kaleci forması rengimiz olma yolunda ilerliyor. Hani kalecilere sevdiği renkler soruluyor da mı hazırlanıyor bilmiyorum. Ancak 2 senedir güzel tercih yapıyorlar. Geçen seneki forma biraz daha parlak bir kumaşa sahipti, bu sene ki mat ve bence daha güzel.

-3-




Ben fıstık yeşili demiştim. Ali Kaan Çelikel su yeşili olduğunu öğrenmiş. 3. ve katalogda bulunan son kaleci formamız. Katalogda siyah şortlu hali var, ancak henüz giyildiği hiçbir maçta siyah şortla kullanılmadı diye biliyorum. 1 Avrupa maçında giymiştik (elendiğimiz maç olabilir). Bir Bursa maçında bir de dünkü maçta yanılmıyorsam (yanılıyor da olabilir, bakmadım). Tam bir 3rd forma aslında. Takıma ne kadar uygun bilmem ancak kaleci 3rd'ü (ne demekse) için ideal.

-4-



Daha önce de söyledim. Galatasaray'ın bu seneki en güzel forması. Düz siyah ve altın-krem karışımı kaleci rengimizden yapılma Adidas çizgileri var. Karabükspor ve son lig maçında giyildi. Devamı da gelir umarım.

---

4 tane kaleci forması fazla mı, dünyada bunun standartı nedir bilmiyorum. 4 tane fazla herhalde. Ancak 4'ü de çok güzel ve başarılı. Bu sene sanki hiçbir kaleci formamız satılmayacak gibi. Ben zaten kaleci forması almam da belki siyah çıksa düşünebilirdim.

Bugün çok yazdık, ancak belki bayramda buralarda olmayız, vakit ayıramam. Olsun o kadar. Önceden depolamakta fayda var.

Galatasaray'a Uygun Away Formalar 20


İki deplasman forması rengimizi bir araya getiremiyorsak (siyah ve beyaz), biz de tamamlayıcı açık renk olarak sarıyı kullanabiliriz. Kısaca düşünerek söylüyorum ama (çünkü maalesef uzun düşünecek ya da araştıracak zamanım yok şu an), sanırım siyah-sarı formamız yok bizim. Siyahlara hep 2 ana rengimizi de soktuk. Fümelere de. Böyle bir forma iyi gidebilir bize.

Odense 10-11 deplasman forması bu arada.

SEVMİŞİZ BU İŞİ


1934 yılında bu sevdamız kabarmış. Design In Sport'tan öğrendiğime kadarıyla Amerikan Kolej Ligi'ndeki takımlara özenip de bu tarz bir çalışma yapılmış. O dönem Amerika'da moda olabilir tamam, peki ama bizden kim görmüş de Galatasaray'a bunu uygulamaya karar vermiş, insanın aklı almıyor. Belki ülkedeki Amerikan Kolejleri de aynı formaları yapmışlardır, oradan esinlenmişizdir. Bundan 1 sene önce abuk bir fotoğraftan gördüğüm bu formanın bu kadar resmine rastlamak şaşırtıcı. Ne formalar arıyoruz da bulamıyoruz. 1 senelik bir merak ve ilginç takım bütünlüğü ha bire foto çekilmesine sebep olmuş demek ki. Daha önce beyaz şortlu versiyonunun resmini koymuştuk, buyurun bu da siyah şortlu hali (Gerçi bir amca unutmuş siyah şortunu getirmeyi). Arşivlerinize ekleyin.

GELİŞME


Galatasaray kendi sahasında oynadığı son 4 maçta Parçalı formasını giydi. Hatırlarsanız en son Gaziantep maçında -Metin Oktay'ın vefatının yıl dönümünde- SamiYen'e Krem formalar ile çıkmış ve tepki toplamıştı. Bu tepkiler sonunda kulüp açıklama yapmak zorunda kalmıştı. İşte o maçtan bu yana oynadığı 3 lig + 1 kupa maçına parçalı forma ile çıktılar. Son kupa maçı haricinde diğer 3 lig maçına da beyaz şortlu kombinasyonu giydiler. 2 deplasman maçına da parçalı forma ile çıktılar. Bu sayı Karabükspor'un beyaz forma giydiği maçta 3 de olabilirdi, ancak buna da şükür. Gelişme büyük, devamı gelir umarım.

10 Kasım 2010 Çarşamba

FISTIK


Bu da katalogda bulunan 3. kaleci formamız. Ne renk bilmiyorum, renk kültürüm pek iyi değildir. Sanki fıstık yeşili. Bu da diğer 3 forma gibi çok çok güzel. Siyah şortlu bir kombinasyonu da var diğer kaleci formalarında olduğu gibi. Ayrı bir başlık açıp 4 kaleci formasını da fotoğraflarla beraber yazmak istiyorum. Ancak elime ulaşabilen fotoğraflar anca yukarıdaki gibi oluyor. Maç içinde 95 tane Ayhan fotoğrafı çekileceğine bir tane adam gibi kaleci fotoğrafı çekilse keşke.


Bu arada blog takipçilerimizden, aynı zamanda bir tasarımcı olan sevgili Erdinç bana geçen maçta giyilen mükemmel ötesi siyah kaleci formamızın daha adam gibi cepheden çekilmiş bir fotoğrafını bulup yollamış. Kendisine buradan da teşekkür ederim.

9 Kasım 2010 Salı

KULÜPTEN RİCA

Bu sefer kulüpten bir ricam olacak. Bizi kulüpten okuyan, takip eden birileri varsa ufak bir ricam var. Galatasaray Formaları Blog'u ağırlıklı olarak futbol formalarını işlese de, voleybol-basketbol gibi diğer büyük branşlarımızın da formalarını merak ediyor ve fırsat buldukça blogda paylaşıyor.

Ancak önümüzde büyük bir engel var. Bu branşlar tıpkı sportif anlamda da olduğu gibi formasal olarak da daha düşük ilgi seviyesindeler. Basketbol formalarımız satılmıyor, voleybol formalarımız zaten hiç satılmadı. Maçtan maça acaba resmi site resim paylaşmış mı diye bakıyorum. Ancak çoğu zaman bu 2 branşın resimleri yüklenmiyor siteye. Basketbolda iç saha maçlarında resimler konuyor, ancak deplasman maçlarında derbi olmadığı sürece resim paylaşılmıyor. Voleybolda da derbi maçlarının fotoları konuyor genellikle.

Lafın kısası; Formaların resimlerini bulmakta çok zorlanıyoruz. Maç görüntülerine rastlasak da detaylı fotoğraflar gibi olmuyor tabi. Formaların üzerlerindeki ince detayları göremiyoruz (mesela ben mercan basketbol formasında arma yanında aslan baskıları var mı merak ediyorum). Şöyle birileri çıksa da; Kadın basketbol-voleybol, erkek basketbol-voleybol formalarını bize fotoğraflasa ne kadar güzel olur. İşte ricam budur.

Eğer takipçilerimizden de bu formalara erişebilen ve resimlerini çekebilen olursa bize şuradan ulaşabilirsiniz. Büyük minnet duyarız.

Bir de aklıma gelmişken, kaleci formalarımızın da detaylı fotoğraflarını kulüp paylaşmadı. Satılacağı da yok gibi gözüküyor. Bu formalara da ulaşabilen olursa resimlerini beklerim. Teşekkür ederiz.

8 Kasım 2010 Pazartesi

SORU


Aklıma geldi. Bildiğiniz gibi parçalı formamızı 2 sezondur kullanıyoruz. 2 sezon kullanacağımızı bize önceden bildirmediler. Yurt dışında 2 sezonluk formaları önceden söylerler. Mesela Liverpool'un geçen seneki forması 2008-2010 diye satılıyordu. Alan biliyordu zaten. Neyse yazmıştık bu konuyu önceden. Fakat bazı takımlar da var ki -örneğin Barcelona, örneğin Manchester United- bir sezon önceki away formasını bir sezon sonra 3rd forma yapar. Bunu takımı takip eden herkes bilir, ancak ilk satışa çıktığı sezon, yani away olduğu zaman bir sezonluk etiket konur üzerinde. Örnek verelim yine; Barcelona'nın geçen sene ki pembe forması 2009-2010 away diye satılıyordu. Ancak bu sezon da kullandılar o formayı ve hala satışta. Açıp baktığınızda storeuna 2010-2011 3rd yazar. Fakat daha önce söylememişlerdir bunu (her ne kadar gelenekleri olsa da). Bu tek sezonluk etiketin karşılığında ise fiyatı çok büyük ölçüde düşer. Neredeyse yarı yarıya iner.


Şimdi bizim parçalı formamızda da bu durum var. Etiketi tek sezonluk fiyatlandırıldı ve kimsenin haberi olmadan bir sezon daha kullanılacağını gördük. Bu durumda fiyatının düşmesi, indirime gitmesi gerekmez mi ? Yurt dışında yarı yarıya düşen fiyatları bir kenara bırakıyorum, bizde yapmazlar onu. Ancak belirli bir yüzdede fiyatın düşürülmesi doğru olan değil midir ?

Şimdi eşek kafam bakmadım zamanında. Geriye dönebilsek Liverpool'un 2008-2010 etiketli home formasının fiyatına bir 2008-2009 sezonunda, bir de 2009-2010 sezonunda bakmak isterdim. Bilmediğim için, bakmadığım için iddia edemiyorum. Fakat etikette 2 sezonluk yazmasına rağmen 2. sezonunda fiyatı acaba düşürmüş olabilirler mi ? Dediğim gibi bakmadığım için ve şuan da benzer bir örnek bulamadığım için, bulsam da bu yazıyı yazmak için 1 sezon daha beklemem gerektiği için Liverpool örneği üzerinde durmuyorum -iddia etmiyorum. Ancak tek sezonluk çıkartılan bir formanın bir sezon daha giyilmesi durumunda fiyatların düşürüldüğüne 2 takım ile yukarıda örnek verdik. Tabi ki kulübe düşürün demek olmaz, ben sadece ne kadar etik diye soruyorum kendi kendime.
Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır