Bu Blogda Ara

1 Kasım 2014 Cumartesi

2014-2015 SEZONU BASKETBOL FORMALARI


Bu sezon Galatasaray Basketbol Takımı formalarını GSStore tasarlıyor. Geçtiğimiz sezon Champion marka formaların tasarımında da GSStore tasarımcılarının imzası vardı, bu sezon Champion'u aradan çıkartmışlar. Bana kalırsa mükemmel olmuş formalar. Güzel detaylar, geçmişe göndermeler mevcut.


4 forma var bu seneki koleksiyonda, ilk görücüye çıkan formalar Galatasaray'ın 80'lerdeki efsane Yenilmez Armada döneminin müthiş retroları. Sarı ve Kırmızı, birbirinin zıttı olacak şekilde tasarlanmış basit ama anlamlı bu formalar ağırlıklı olarak Euroleague'de kullanılacak gibi.


Kırmızı forma da yukarıdaki formanın tam tersi. Gerek var mıydı bu formaya bilemiyorum. Bir sezonda 4 forma zaten çok fazla, hani hangisi olmasa olurdu deseniz bu kırmızı forma olmasa olurdu. 


3. forma futbolun klasiği parçalı. Son senelerde beyaz ağırlıklı parçalı formalar yapılıyordu, bu sene siyah detaylar ile farklılık oluşturulmuş. Kumaştaki çapraz parlak desenler formaya ayrı hava katıyor. Formanın arkası tamamen kırmızı, futbolda olduğu gibi bir kural durumu mu var bilemiyorum ancak yapmışken arkası da parçalı olsaydı keşke. Bu eksiklik harici oldukça şık forma.


Son forma ise taze görücüye çıktı. Üzerindeki kırmızı-sarı-kırmızı şerit Galatasaray'ın geçmişten bu yana zaman zaman kullandığı bir detay. Bu şeklin tarihimizde sürekli karşımıza çıkıyor olması bana enteresan geliyor. Geçmişte bilinçli olarak formalara eklendiğini düşünmüyorum ancak bu basketbol formasında GSStore ekibi bu detayı bilinçli olarak eklemiştir. 

Özet geçelim, formalar güzel. Tasarım ekibi bilinçli ve ince çalışmış. Sadelik ön planda ki bu kişisel olarak benim üzerinde en fazla durduğum olaydır formalarda. Bu tip işleri bilinçli kişilere bırakmak akıllıca olmuş, Nike da inat etmeyip futbol formaları tasarımlarında kulüplerden destek alsa şahane olacak. Bence formalarda tek sırıtan şey reklamlar. Liv Hospital neden bu şekilde ve bu renklerde formalara kabaca basılmış anlayamadım. Sarı formada az çok ayar çekmişler renge ama yine de çirkin. Bir el atmak lazım.

Formalar mutlaka satılacaktır, ne zaman olur bilemiyorum.



Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır