Bu Blogda Ara

31 Mart 2021 Çarşamba

1993-94 Dökümü



Yine bir video üstünden sezon dökümü yapacağız. Bu kez de 1993-94 sezonu. Videomuz şurada. Bu da müthiş bir arşiv dokümanı. 

Önceki iki sezonda olduğu gibi yine Umbro giyilen bir sezon. Totalde hangi formaların giyildiğini genel olarak şu eski postumuzdan görebilirsiniz. Çizim haliyle görmek isterseniz de şuradan

1992-93'te yalnızca bir maçlığına, içerdeki Katowice maçında görülen beyaz forma, bu sezonda da yok. Yani tek bir maçı saymazsak, 1988-89 sezonundaki meşhur Neuchatel beyazının ardından, 1995-96 sezonuna dek bu takım herhangi bir beyaz forma kullanmıyor. Bunu not edip geçiyorum ama forma tarihimiz açısından epey ilginç ve üstünde durulması gereken bir husus. 



 

Sezon boyunca çok dağınık tercihler yapıldığı görülüyor. İçerde parçalı önceliği yok. Parçalı formayı sonlara doğru giymeye başlıyoruz -- belki de sonradan yaptırılıyor. Bu sezonun birinci forması olarak sarı formanın adını verebiliriz. 12 maç üst üste sarının giyildiği bir dönem var. Katowice beyazına benzer şekilde, yine tek maçlık iki adet forma da var. Listeye geçelim.

Sarı: 20 maç

Parçalı: 5 maç

Kırmızı: 3 maç

Sarı kollu kırmızı: 1 maç

Kırmızı şeritli sarı: 1 maç 




Avrupa'da ön elemede Cork City'ye karşı içerde sarı, dışarda ise kolları sarı olan, yakası ipli kırmızı formayı giyiyoruz. Ki o formayı önceki sezonda da ligde bir maçta giymişliğimiz vardı. Sonraki ön eleme turunda da Manchester United'a karşı iki maçta da sarı giyiliyor. 

Şampiyonlar Ligi grup maçlarının ise hepsinde sarı formayı giyiyoruz. Bunda rakiplerin renklerinin de payı var gibi ama parçalıyı hiç kullanmamak gene de tuhaf.

Bunların haricinde iki maçlık Türkiye Kupası finalinin ilk maçında sarı, ikinci maçındaysa parçalı ile çıkılmış.


Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır