30 Ağustos 2015 Pazar

DEPLASMAN KOMBİNASYONU


Sezon başından beri, hatta yeni sezon formalarının tanıtımından bu yana güzel şeyler oluyor bu konuda kulüpte. Tanıtımdan sonra yapılan hazırlık maçlarının tamamında doğru kombinasyon ile sahaya çıkmıştı Galatasaray. Ligde evinde oynadığı ilk karşılaşmada yine olması gereken kombinasyon parçalı-beyaz şort-kırmızı konç ile sahadaydı.

İç saha kombinasyonun doğru kullanılmasının yanında deplasman maçlarına da formalar açısından güzel başladı Galatasaray. İlk maç Sivasspor'un giymiş olduğu forma ve kombinasyona karşı parçalıyı kullanmak zor olacaktı. Galatasaray da siyah formasını giydi. 2. deplasman maçına ise parçalı forma-siyah şort-kırmızı konç ile çıktı. Bu da oldukça doğru bir hareket deplasman kombinasyonları açısından...

Burada çok kez yazdık ancak yine yazmakta fayda var. Deplasman forması diye bir forma aslında yoktur. Her takımın kendi renkleri ve tasarımları ile yaratılmış bir iç saha forması vardır ve o formayı takım giyebileceği her maçta giymelidir. Deplasman forması ise bir alternatiftir. Karşı tarafın evine giderken, o tarafın forması senin iç saha forman ile çakışıyorsa alternatif formanı giymek zorundasın. Yani deplasman formanı. Ancak kolaya kaçmamak lazım. Nasıl mı?

- Ev sahibi takımın forma üstü, senin forma üstün ile çakışmıyorsa, sen mutlaka kendi formanı, yani iç saha formanı deplasmanda da kullanmalısın. Asla deplasmanda diye bir takım direkt olarak kendi formasından vageçmemeli.
- Eğer ev sahibi takımın kombinasyonu senin esas kombinasyonun ile çakışmıyorsa sen mutlaka esas kombinasyonunu deplasmanda da olsan kullanmalısın. (Galatasaray için beyaz şort-kırmızı konç)
- Eğer forma üstün çakışmıyorsa ancak kombinasyonun ev sahibi ile çakışıyorsa, parçalının altına alternatif kombinasyonlar yaratmalısın. Bu, şort veya çorabını ya da her ikisini de değiştirerek yapılabilir.
- Hiçbiri kurtarmıyorsa, ya da direkt forma üstün rakiple çakışıyorsa deplasman formanı giymelisin.

Kısacası Galatasaray'ın tek bir forması vardır, bu formayı da mümkün olabildiği her maçta giymelidir. Deplasman ve 3. formayı ise esas formasını kullanamadığı maçlarda kullanmalıdır.

Galatasaray dün bunu yaptı. Siyah formayı da giyebilirdi, giymedi. Parçalıyı üzerine geçirdi ve kombinasyonu da en az bozacak şekilde, sadece şortu değiştirerek kullandı. Kolaya kaçmadı.


2 yorum:

  1. nike bize parçalı şort tasarlamıştı, hatta bu formanın üst tasarımı alt ile birlikte bir anlam ifade ediyor gibiydi. sanırım klüp yetkilileri beğenmedi o şort ve çorap ortada yok. bu sebeple de forma üstü çok sıradan ve vasat kalıyor. altlı üstlü giyilince bir anlam ifade eden bir tasarım gibi gözüküyordu oysa fotoğraflarda.

    bahsettiğim şort çorap setinin fotoğrafları:

    http://i0.wp.com/footballfashion.org/wordpress/wp-content/uploads/2015/07/Galatasaray_SK_2015_2016_Nike_Kit-16.jpg

    YanıtlaSil
  2. Aslında her rakibin beyaz kitle çıktığı anadoluda 1 2 maç denenebilir. Sırttaki kurallar yüzünden yıllardır futbolcunun arkası tamamen kırmızıymış gibi gözüküyor. En azından öndeki yari sari yari kirmizi görüntüyü sağlaması açısından ayrıca tarihte bir ilk olduğu için denenmesi lazım

    YanıtlaSil