Bu Blogda Ara

9 Ekim 2010 Cumartesi

BEYAZ


Belki daha önce blogda kısaca değinmiştik. Bir kez daha yazmakta fayda var. Galatasaray'ın ilk renkleri olan, daha sonraları da en sadık away formamız olan beyaz formamızı biraz nostalji yaparak gelecek sezon tekrar giymemiz güzel olacaktır. Hem yeni stadımızda beyaz bir sayfa geyiği, hem de yeni bir başlangıca tarihteki ilk formanın bir benzeri ile merhaba demenin anlamlı olması sebebiyle, 106 senelik formamızı tekrar hayata döndürmemiz hoş olur. Bu sezon dünyada pek çok takım formalarında nostaljiye gitti. Hem kulüp, hem de ulusal takımlar klasik dönem formalarının neredeyse birebir versiyonlarını tekrar ürettiler. Galatasaray da bu akıma gelecek sezon başlamalı. Beyaz forma güzel bir başlangıç olur.

Tabi önümüzde çok büyük bir engel var. Adidas... Adamlar tarihi formaların önüne aptal bir 3 çizgi engeli koyuyorlar. Markanın forma üzerinde bu kadar ön plana çıkartılması artık can sıkıcı hale geldi. Eskiden kulübün adam gibi bir marka forma giymeye başlaması, Milanlar'ın Bayern'lerin üzerinde gördüğümüz 3 çizgilerin bizim de üzerimizde olması, 90'ların başlarında bizleri heyecanlandırmış olabilir. Ama ben artık çok sıkıldım. Özellikle Umbro ve Nike'ın nostaljik ve sade havasına fena halde özeniyorum. O markalarla yapılabilecek nostaljik göndermeleri, formaların nasıl olabileceğini çok merak ediyorum.

Forma üstünün bembeyaz olması ve tek detayın kırmızı yakalarının olması ilk formanın günümüz versiyonu olması açısından önemli. Tabi sadece forma üstü değil, şort ve çorabın da 1905-1906 kıvamında olması çok çok önemli. Zamanında ki gibi beyaz şort kırmızı çorap kombinasyonu hem anlamlı, hem de sadece kombinasyon olarak düşündüğümüzde de şık ve değişik olur. Tabi ki rakibe göre bu kombinasyonun beyaz çoraplı bir alternatifi de olmalı, ancak birincil tercih olarak beyaz şort kırmızı çorap giymemiz gerekir. Şu da var; Kafalara taş yağdı da kulüp eski ve doğru kombinasyonu hatırladı, parçalı altına beyaz şort kırmızı çorap giydi. Bir de away formanın aynı şort ve çorap kombinasyonunu birebir kullanması sorun olarak düşünülebilir. Ancak dediğim gibi bu durum alternatif ve rakibe göre giyilecek farklı renk şort-çorap kombinasyonları ile çözülebilir.


Bu formanın başka bir olayı, hiçbir yerinde sarı detay içermemesi. Çünkü 1905 yılında henüz sarı renk formamızda yoktu. Bütünü beyaz olan, sadece kırmızı detay içeren yakalı bir forma olmalı bu forma. İçine sarı katarsak anlamını yitirir. Tabi ben olsam sarı rengin de gönlünü almak için nostalji beyazı yaptığımız sene düz sarı bir Avrupa away'i de yaparım. Ne de olsa her sezon 4 formamız oluyor.

Beyaz hakkında da kafamda böyle bir fikir oluştu. Tabi dediğim gibi Adidas 3 çizgisini kullandığı sürece hiçbir zaman tam anlamı ile nostalji formalarımız olmayacak. Bu formayı da oldu da yaptılar. Kırmızı Adidas çizgileri kullanacaklarından eminim, tekrar söylüyorum sarı hiçbir şekilde kullanılmamalı bu özel formada. Adidas çizgilerinin kırmızı olması o sebeple şart (zaten sarı da düşünmezler).

Tasarımlar Design In Sport Tasarımlarıdır.

3 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Düşünce güzel de... Bu formanın da sezon içinde 95 defa giyileceğinden eminim. Bizde "nostalji away" değil de, daha çok "nostalji home" olur.

Efkar dedi ki...

Formalarda Farklı Logolar Kullanılabiliyor Sanırım (Bakınız http://www.galatasarayformalari.com/2010/06/armanin-degismesi.html)
Bu Olaydan Yola Çıkarak Beyaz Formada Logo Olarak Bu Kullanılabilir

http://img202.imageshack.us/img202/1896/armal.png

İlk Renkler Kırmızı-Beyaz Teması İçin Fena da Olmaz Yani

Selocan dedi ki...

@ Efkar

Çok çok güzel olur. Da bizde kim düşünecek bunları ?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır