Bu Blogda Ara

30 Aralık 2009 Çarşamba

1970-1971 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

70'lerde Milliyet arşivlerinin, 71-72 sezonu ile birilikte, siyah beyaz olduğu sezon 70-71 sezonu. Ayrıca deyalı resimlerin sayısı da çok fazla değil, her maçın da fotosu yok. Bu sebeple kesin şu kadar forma giymişiz diyemesem de çoğu sezonu ve sezonlardaki maçları tek tek incelediğim için bambaşka bir formayı atlama ihtimalimiz yok gibi.

Sezona bakacak olursak; Galatasaray sezonu Fenerbahçe'nin 1 puan önünde şampiyon tamamlıyor. Ayrıca Türkiye Kupasını kazanan Eskişehirspor ile Cumhurbaşkanlığı kupasında karşı karşıya geliyoruz. Bu maçı kazanıp, bu kupayı da müzemize götürüyoruz. Bu sezon Avrupa'da mücadele etmemişiz.

Formalara bakacak olursak; Bu sezon 3 forma giymişiz. 1 parçalı, 1 çubuklu bir de beyaz forma kullanmışız. Armamız, Metin Oktay forması ile bildiğimiz, üzerinde bayrağımız olan arma.

-1-










Sezonun çoğunluğunda kullanılan formamız, parçalı formamız olmuş. 60'ların ortalarında ortaya çıkan V yakalı ve Metin Oktay parçalısı diye tanıdığımız bu formayı, 80'e kadar hiç değişmeden kullanmışız. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile giymişiz sezon içinde. Fontu siyah. Başka bir sezondan, daha ayrıntılı resmi için Tıklayın.

-2-





70'lere hakim olan 2 çubukludan biri bu formaydı. Sezonun en çok kullanılan 2. forması. Aynı formayı 60'ların sonlarında da giyiyorduk. Kırmızı oldukça geniş bir yakası var. Çubukları kalın. Fontu siyah. Beyaz şort kırmızı çorap ile kullanmışız. Başka bir sezondan daha ayrıntılı resmi için tıklayın.

-3-






60'ların sonlarından 70'lerin ortalarına kadar kullandığımız bu formayı, giyildiği her sezon gibi bu sezonda da tek tük maçlarda kullanmışız. Yakaları ve kolunun ucundaki bantlar sarı kırmızı çizgiler kullanılarak tasarlanmış. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile giymişiz, ara sıra beyaz çorap da giymişiz. Fontu kırmızı.

Kaynak: Milliyet Arşiv

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır