Bu Blogda Ara

29 Aralık 2009 Salı

1972-1973 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray, 72-73 sezonunda en yakın rakibi Fenerbahçe'ye 5 puan fark atarak şampiyon oluyor. Bu şampiyonluktan sonra uzunca bir süre sessizliğe gömülen takımımız, 14 yıl bekliyor bir sonraki şampiyonluk için. Bu büyük ara "Seni Sevmeyen Ölsün" bestesinin doğmasına sebep oluyor ve 14 senelik çileye 86-87 sezonunda nokta koyuyoruz. Bu sezon Şampiyon Kulüpler Kupasın'da mücadele eden takımımız ilk turda Bayern Münih takımı ile eşleşme şanssızlığı yaşıyor. İlk maçta 1-1 berabere kalma başarısı göstersek de ikinci maçta 6-0'lık ağır bir yenilgi alıp şampiyonadan eleniyoruz. Bu sezon ayrıca Türiye Kupası'nı da müzemize götürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupasında Fenerbahçe'ye elenmemize rağmen sezonu 2 kupa ile kapatıyoruz.

Formalara bakacak olursak; Bu sezon 5 forma giymişiz. 1 parçalı, 2 çubuklu, 1 beyaz, bir de tek maçlık kırmızı forma giymişiz. Armamız üzerinde bayrağımız olan klasik Metin Oktay formasından tanıdığımız arma. Bu sezon ayrıca bir maçta aynı anda 2 farklı forma giymişiz. Sebebi ya mecburiyet, ya da dikkatsizlik. Daha önce paylaşmıştık bu durumu.

-1-








Bu sezon çubuklu ile birlikte en fazla giydiğimiz forma parçalı formamız olmuş. V yaka Klasik Metin Oktay Parçalısı. 60'ların ortalarından 80'e kadar hiç değişmeden kullanıldı bu forma. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile maçlara çıkmışız. Fontu büyük ve siyah. En son koyduğum siyah şortlu kombinasyonu maçlarda göremedim. Sezon başı fotoğraf çekiminde bu şort tercih edilmiş.

-2-





Sezonun en çok giyilen 2. forması bu çubuklu. 60'ların sonlarından, 70'lerin sonlarına kadar kullanılan bu formanın, oldukça geniş, kırmızı bir yakası var. Çubuklu kalın tasarlanmış formayı, beyaz şort ve kırmızı çorap ile kullanmışız. Siyah büyük bir fonta sahip. Başka sezondan, daha detaylı fotosu için tıklayın.

-3-





Bu çubuklu yeni karşımıza çıkan bir çubuklu. Bu formayı bu sezondan sonra bir daha kullanmadık. Son kullanıldığı sezon ve daha önce de kullanıldığını da görmedim. Yani tek sezon giyilmiş gibi gözüküyor. Formanın 70'lerde kullanılan çubuklulardan farkı, ortadaki çizgi sarı renkte. Kırmızı bir yakası var, yakanın göğüs kısmı geniş ve açık. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile kullanmışız. Fontu siyah ve büyük.

-4-





Bu beyaz forma 60'ların sonlarında ortaya çıkmış ve 70'lerin ortalarında başka bir beyaz forma kullanılana kadar tek tük giyilmiş her sezon. Yakaları ve kollardaki lastikler sarı kırmızı çizgilerle tasarlanmış. Modern ve şık bir forma. Kırmızı fontu var ve beyaz şort, kırmızı çorap ile kullanmışız bu sezon. Başka sezondan, daha detaylı resmi için tıklayın.

-5-


Bu forma hakkında bir bilgim yok. Sizin de gördüğünüz, ya da göremediğiniz gibi resim oldukça bozuk ve başka foto da yok bu forma ile ilgili. Düz kırmızı olmasının dışında başka bir ayrıntıyı göremiyorum. Belki bir ihtimal en son 63 sezonunda rastladığım düz kırmızı formamızı bir maç da olsa giymek zorunda kalmışız. Bu formayla ilgili detaylı bir başlık açmıştım. Lütfen tıklayın.

Kaynak: Milliyet Arşiv

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır