Bu Blogda Ara

20 Ekim 2009 Salı

1990-1991 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray sezonu Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 2. sırada bitirmesine rağmen, hem o sezonki Türkiye Kupasının, hem de Cumhurbaşkanlığı Kupasının sahibi oluyor. Avrupa'da ise o sezon takımımız mücadele etmiyor. 90-91 sezonunda takımımızın başında Mustafa Denizli yer alıyor.

Galatasaray bu sezon 6 farklı forma giydi. Bu 6 forma da Adidas marka. 2 parçalı, 2 çubuklu, 2'i de sarı forma kullanıldı. Göğüs reklamı Türk Bank.

-1-








Sezonun en çok kullanılan 2 formasından biri bu Parçalı formamızdı. 4 sezon boyunca sarı tarafı solda olan parçalı forma nihayet yerini başka bir formaya bırakmıştı. Bu forma tasarım olarak 86-90 arası kullanılan parçalı formaya çok benzese de farklılıklar vardı. Göze çarpan ilk farklılık kırmızı tarafın solda olması ve kabartmalı baskı armaya sahip olması. Ayrıca daha parlak ince bir kumaşa sahip bu forma, diğer parçalıya göre. Benzerlikleri ise; arka tarafı bu formanın da düz kırmızı ve V yakaya sahip. Kullanılan font resimde görüldüğü gibi ve siyah renkte. Genellikle kırmızı şort kırmızı çorap kombinasyonu ile çıkmışız sahaya.

-2-










Sezonun en çok kullanılan 2. forması işte bu çubuklu forma. İnce çubuklara sahip bu Adidas formanın ortasındaki, V yakanın ucundaki çubuğa dikkat edin, sarı renkte. Ayrıca kırmızı bir V yakaya sahip. Formanın fontu siyah ve 1 numaralı parçalıda kullanılanılanın aynısı. Hem sarı, hem de kırmızı şort-çorap kombinasyonu ile de çıkmışız sahaya.

-3-





Sezonda az kullanılan ve 2. yarının sonlarına doğru giyilmeye başlanan bu parçalı forma, 86-90 yılları arasında kullandığımız, sarı tarafı solda olan forma. Neden bu sezonda yeni bir parçalı varken bunu da kullanmışız, anlamak güç, ancak olmuş işte. Arka tarafı düz kırmızı, V yakalı, dikiş armalı. Fontu da yine geçen sezonlardan kalma, resimde görülen şekil ve renkte.

-4-







Sezonun 2. yarısında giymeye başladığımız bu çubuklu forma ilk bakışta 2 numaraları formaya benzese de aslında büyük farklar var. Bu formanın en göze batan farkı, arkası diğer forma gibi tamamen çubuklu değil. Numaraların yazıldığı bölge boş bırakılmış, çubuklar yarıda kesilmiş. Ayrıca bu formanın ortadaki çubuğu kırmızı renkte ve yakası da sarı V yaka. Fontu kırmızı renk, şekli ise ilk 2 formadakinin aynısı. Kırmızı şort ve çorap ile tercih etmişiz. Diğer çubukluya göre daha modern bir forma.

-5-




Sezonda sadece tek maç giyilen bu formayı bir önceki (89-90) sezonundan da hatırlıyoruz. Oldukça modern bir görünüme sahip düz sarı renkte olan formanın V yakasının alt kısmı kalın kırmızı, üst kısmı ince sarı bantla oluşturulmuş. Ayrıca Adidas çizgileri de yine kırmızı renk. Bu formayı bir önceki sezondan ayıran farklılık, kullanıldığı tek maçta güzel bir kombinasyon yapıp, bu formayı kırmızı şort ve çoraplar ile giymişiz. Bir önceki sezonun tümünde bu forma sarı şort ile kullanılmıştı. Sarı üst ve kırmızı şort kombinasyonuna pek rastlamayız. Fontu kırmızı renk ve resimde görüldüğü şekilde.

-6-




Bu forma da yine tek maç kullanılmış. 88-89 sezonu için yapılmış, genellikle Avrupa'da kullanılan sarı away formamız. Yakaları, omuzlardan kol altına inen üçgen şekli ve Adidas çizgileri kırmızı renk olan bu formayı yine kırmızı şort ile giymişiz bu sezon. Oysaki genel olarak kullanıldığı 88-89 sezonunda hep sarı şort ile kullanmıştık.

Resim Kaynak : Milliyet Arşiv

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır