Bu Blogda Ara

30 Aralık 2009 Çarşamba

1971-1972 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

80'den başlayıp geriye sardığımız, sezon formalarımızı gösteren seride, siyah beyaz devre girmiş bulunmaktayız. Bu sezon ve daha önceki sezonlarda artık Milliyet Arşivleri pek detaylı olamayacak. Yine de sezondan fotolarla, giydiğimiz formaları göstereceğiz. Ayrıca vereceğimiz linklerle başka sezonlarda giyilmiş, o formanın en detaylı fotosunu görebileceksiniz. Zaten o dönemler sürekli aynı formaları giydiğimiz için başka sezonlardan renkli ve detaylı fotoların linklerini vermekte bir sakınca yok. Maksat bu sezon hangi formaların giyildiğini anlayabilmek.

Galatasaray sezonu şampiyonlukla tamamlıyor ve bu sezonki Cumhurbaşkanlığı Kupasını da müzesine götürüyor. Avrupa'da ise Şampiyon Kulüpler Kupasında mücadele ediyoruz ve ilk turda CSKA Moskova takımına elenip Avrupa'ya veda ediyoruz. Türkiye Kupasında ise final başarımız yok bu sezon.

Formaları inceleyecek olursak, o sezon 3 farklı forma giymişiz gibi. 2 parçalı, bir çubuklu. Ancak tekrar belirtmekte fayda var, bu sezon ve daha eski sezonlarda tüm maçlar detaylı şekilde resmedilmiyor. Bu sebeple kesin olarak 3 forma giymişiz diyemiyorum. Benim yakaladıklarım bunlar. Yaklaşık 25 maç kadar baktım ki ligde 30 maç yapmışız. Belki arada tek tük giyilmiş farklı forma olabilir, ancak bu kadar sezonu inceledik, bambaşka bir formanın kaçmış olma ihtimali yok gibi. Giymişsek de, diğer sezonlardan aşina olduğumuz formaları giymişizdir.

-1-








Bu sezon en çok kullanılan formamız parçalı formamız. 60'ların ortalarında kullanılmaya başlandı ve 80'e kadar hiç değişmeden giyildi bu forma. V yakalı ve Metin Oktay Parçalısı adını verdiğimiz klasik, en bilinen formamız. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile giymişiz, yani olması gerektiği gibi. Fontu siyah ve büyük. Başka bir sezondan daha detaylı resmi için tıklayın.

-2-




Sezonun giyilen bir diğer forması bu çubuklu. Bu forma 60'ların sonlarında kullanılmaya başlandı ve 70'lerin sonlarına dek giyildi. Kalın çubuklara sahip formanın, oldukça geniş bir yakası var. Fontu siyah ve büyük. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile giymişiz bu formayı. Başka bir sezondan daha detaylı fotosu için tıklayın.

-3-



Bu forma oldukça ilginç ve sadece arka arkaya 2 maçta giyilmiş gibi gözüküyor. Biri, ligin hemen bitiminde Botofago ile yaptığımız özel maç, diğeri de ondan 5 gün sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde. Klasik Metin Oktay Parçalısı'nın birebir aynısı olan bu forma Metin Oktay formasının aksine renklerinin zıt yerleştirilmesiyle oluşturulmuş. Kısacası Metin Oktay formasının aynadan yansıması gibi. Yani sarı ile kırmızı, her bölgesinde ters kullanılmış. 15 sene boyunca hiç değişmeden giyilmiş Metin Oktay formasının böyle bir versiyonu olduğunu görmek ilginç açıkçası. Başka bir başlıkta bu formadan genişçe bahsetmiştim. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile kullanmışız. Siyah büyük bir fontu var. Ne yazık ki daha detaylı fotosu yok. Bu 2 silik foto bile aslında çok değerli. Pek çok kişinin bu formayı bildiğini düşünmüyorum.

Kaynak: Milliyet Arşiv

3 yorum :

Adsız dedi ki...

parçalı formanın altına siyah şort siyah çorap kullandık mı acaba?

Adsız dedi ki...

parçalı formanın altına siyah şort siyah çorap kullandık mı acaba?

Selocan dedi ki...

72-73'te öyle çekilmiş bir toplu resim var, ama maçlarda rastlamadım. Bu sezonda da maçlarda görmedim. Ancak yazığım gibi, her maç yok artık bu kadar eski yıllarda. Resimlerde pek kalite değil. O sebeple kesin söyleyemiyorum. Ancak yok gibi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır