Bu Blogda Ara

20 Ekim 2009 Salı

1991-1992 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray şampiyon Beşiktaş'tan 16 puan fark yemesine rağmen ligi 3. bitiriyor. O sezon Avrupa'da Kupa Galipleri Kupasında mücadele eden takımımız, çeyrek finale çıkmayı başarıyor. Ancak çeyrek finalde Alman Werder Bremen'e 2 maç sonunda elenip turnuvaya veda ediyor. Türkiye'deki kupalarda bu sezon şampiyonluk kazanamamışız. Teknik Direktör Mustafa Denizli.

Galatasaray tarihinin en marjinal sezonu olan 91-92 sezonunda Adidas'tan Umbro'ya geçiş yapmıştık. Umbro o sezon Avrupa'da da kullandığı Şimşek figürlü formalarından Galatasaray için de üretmişti Bütün sezon boyunca genel olarak 2 farklı forma giydik. Biri kırmızı ağırlıklı şimşek, diğeri sarı ağırlıklı şimşek. O sezon Umbro bize 3 adet forma gönderdi, bu formalardan 3.sü hiçbir zaman giyilmedi. Giyilmeme sebebini bilemiyorum fakat renklerinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Bu 3 formanın yanında daha önce bir post açarak belirttiğimiz bir de Adidas çubuklu forma var. Umbro senesinde Adidas forması da ne derseniz hikayesi için tıklayın. Ayrıca Metin Oktay'ın vefatı üzerine Başarspor tarafından hazırlanmış siyah forma da yine bu sezon giyilen başka bir forma. Sezon daha başlamadan Opel ile anlaşmamız iptal ediliyor o sebeple sezona göğüs reklamsız başlıyoruz. Epey de gidiyor böyle. Daha sonra Adec Saat ve Show Tv dönüşümlü olarak kullanılıyor. Formaların bir diğer dikkat çeken özelliği armamızın klasik, beyaz ovalin içinde olmaması. Sadece GS logosu formaya işlenmiş dikişle. Tartışmasız tarihimizin formalar açısından en ilginç sezonu.

-1-












Sezonun en çok kullanılan forması kırmızı ağırlıklı bu Şimşek desenli forma. Formanın dış görünüşünü anlatmak zor olduğundan resimlere bakmanızı öneririm :). 3 parçadan oluşan bu formanın kırmızı-beyaz-sarı parçaları sarı kırmızı şimşek çizgileri ile ayrılmış. Arkası ve gövdeden aşağısı tamamen kırmızı formanın yakaları sarı renkte ve çıt çıt ile tutturulabilen bir tasarımda. Fontu beyaz ve Umbro amblemi işlenmiş şekilde hazırlanmış. Genelde kırmızı şort uyumunu bozmasak da arasıra sarı şort kullanmışız.

-2-







Sezonun en çok giyilen 2. forması sarı ağırlıklı şimşek desenli bu away forma. Kırmızı şimşek ile aynı tasarıma sahip ancak sarı kırmızı yerleri ters tasarlanmış. Gövdenin alt kısmı ve sırt kısmı sarı iken yakalar ve göğüs kısmı kırmızı renk. Font ise kırmızı şimşek ile aynı şekilde kırmızı renk. Bu formayı her 2 şortla da (sarı ve kırmızı) kullanmışız.

-3-



Sezonda hiç kullanılmasa da bize gönderilen 3rd forma işte buydu. O sezonun şimşek ile birlikte Umbro'nun tasarladığı 2. şekil olan baklava desenli bu formanın renkleri, ezeli rakibimizin renklerinde. Büyük ihtimal bu sebepten ötürü bu formayı giyip sahaya hiçbir zaman çıkmadık. Ancak bizim formamız olduğu için burada onu da göstermek gerekir. Fakat maç fotosu olmadığı için kendi koleksiyonumda ki resmi kullandım. Mavi Lacivert baklava desenli formanın yaka tasarımı ve fontu diğer şimşekler ile aynı. Muhtemelen lacivert bir şortu da vardır ancak göremiyoruz.

-4-



Umbro ile ilk sezonumuzu yaşarken nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü tek maç da olsa bir önceki sezonun çubuklu Adidas formasını giymişiz. Umbro bu işe nasıl ses çıkarmamış, şimdi olsa olay çıkardı. Sarı V yakalı, ince çubuklu bu formayı 90-91 sezonundan tanıyoruz. Kırmızı şort ve çorap ile tercih edilmiş o tek maç. Ayrıca daha önceden hikayesini paylaşmıştık bu formanın. Bu Adidas'ın hikayesi için tıklayın.

-5-



Tarihimizin belki de en anlamlı ve acı veren formasıdır bu forma. Efsane Kaptan Taçsız Kral, zamansız bir şekilde aramızdan ayrılmış, takımımız ise 2 gün sonra maça çıkacak. Metin Oktay anısına alelacele simsiyah bir forma hazırlıyor eski dost Başar spor ve o maç bu forma ile mücadele ediyoruz. Simsiyah, reklamsız, yakalı ve kırmızı fonta sahip bu forma tarihte tek maçlık acı bir hikaye olarak yerini alıyor. Blogumuzun üstadlarından ayanux, bu formanın hikayesini anlatmıştı. O hikaye için tıklayın.




Resim Kaynak : Milliyet Arşiv

9 yorum :

calibra dedi ki...

Opel anlaşmayı daha sezon başlamadan bozdu ne yazık ki.

Tanju formaların tanıtımını yaptı, Tanju da gitti.

Acıklı bir başlangıç olmuş takım için. :)

calibra dedi ki...

Eline sağlık bu arada.

Adidas forma tespiti de şahane olmuş.

Ne acaip takımız :)

Oradaki şort bence Umbro. Tıpkı Umbro formalardaki dikiş amblemlere benziyor çünkü.

Kesin formalara bişey oldu yolda, malzemeci mi karıştırdı artık nedir? :)

Unknown dedi ki...

sormak ayıp bılıyorum.
ozur dıleyerek sadece sızde oldugunu bıldıgımden soruyorum affınıza sıgınarak.

yıldırım/sımsek formanın bır maddı degerı var mıdır? satmayı hıc dusundunuz mu?

Selocan dedi ki...

Selamlar,

Bu zamana kadar satmayı hiç düşünmediğim için maddi bir değer de biçmedim hiç. Formaların aşırı fiyatlarla satılmasına karşıyım ancak manevi değeri yüksek formalara da fiyat biçmek çok zor açıkçası.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Kardeş sende simsekli forma olan var mi yani. Sarı kırmızı simsekli forma. Ciddimisin

Selocan dedi ki...

Var evet, ciddiyim :)

Selocan dedi ki...

Var evet, ciddiyim :)

Serdar E dedi ki...

Çok güzel işler tebrikler

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır