Bu Blogda Ara

28 Aralık 2009 Pazartesi

1974-1975 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray sezonu lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde 2. tamamlıyor. O sezon Avrupa'da maç yapmıyoruz ve Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı kupalarında da final başarımız yok.

Formalar açısından değişik bir sezon. Bir parçalı, bir çubuklu, bir de beyaz forma giymişiz bu sezon. Diğer sezonlar gibi 2-3 çubuklu, beyaz vs... takılmamışız. Ancak daha önce de burada değindiğimiz ilginç bir şort seçimi olmuş mecburiyetten o sezon. Sadece 2 maç lacivert şort giymişiz. Biri deplasmandaki Ankaragücü maçı, diğeri içerideki Altay maçı.

-1-






Sezonun en çok kullanılan forması Klasik Metin Oktay Parçalı'sı. 60'ların ortalarından 80'e kadar hiç değişmeden kullanılan forma. Beyaz şort ve kırmızı çorap ile tercih etmişiz o sezon. Ancak tek maçlık antrenman şortumuz ile çıkmak zorunda kalmışız. Bu şortun rengi lacivert olunca da ilginç bir görüntü olmuş. O şortun giyildiği Altay maçı resimlerini alta koydum. Ayrıca hikayesi için buraya ve buraya tıklayın. Siyah font ile kullanmışız.



-2-








Sezonun bir diğer fazlaca kullanılan forması bu çubuklu forma. 60'ların sonundan 70'lerin sonuna kadar kullanıldı bu forma. Oldukça geniş, kırmızı yakalara sahip ve kalın çubuklarla oluşturulmuş. Beyaz şort kırmızı çorap ile tercih etmişiz bu formayı. Siyah, büyük bir fontu varmış. En alttaki Mehmet Oğuz resminin tam hangi yıl olduğunu bilmiyorum. Burayı uygun gördüm.

-3-



Sezonda tek tük giyilen beyaz formamız işte bu. Bu forma 60'ların sonundan 70'lerin ortalarına kadar kullanıldı. Tamamen beyaz olan formanın yakaları ve kol ucundaki lastikleri sarı kırmızı çizgilerle oluşturulmuş. Beyaz şort ve çorap ile kullanılmış ancak bir Ankaragücü maçında tek maçlığına antrenman şortlarımız ile çıkmak zorunda kalmışız. Lacivert olan bu şortun altına sarı çorap da giyince işler karışık olmuş biraz. Onun resmi de aşağıda. Ayrıca başka bir sezondan bu formanın daha ayrıntılı resmi için tıklayın.



Kaynak: Milliyet Arşiv

2 yorum :

okanöztoprak dedi ki...

Alican tasarimlar güncellenecek mi?

Selocan dedi ki...

Evet yarın bu hafta gönderilen tasarımları koyacağız.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır