Bu Blogda Ara

19 Aralık 2009 Cumartesi

1982-1983 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray sezonu 3. sırada bitiriyor. Geçen sezon Türkiye Kupası'nı kazandığı için bu sezon Kupa Galipleri Kupası'nda oynamaya hak kazanan Galatasaray 2. turda Austria Wien'e elenip turnuvaya nokta koyuyor.

Galatasaray bu sezon 2 farklı forma ile sahaya çıkmış. 1 çubuklu, 1 parçalı... Parçalı formanın markası Umbro olsa gerek, ancak bazı maçlar bu markanın ambleminin üzeri TFF logosu ile kapatılmış. Ben nedenini bilmiyorum. Bilen lütfen paylaşsın. Çubuklu forma ise 70'lerin sonunda da kullanılan Çamlıca marka. Göğüs reklamımız ise Meban.

-1-










Sezonun büyük kısmını bu parçalı forma ile oynamışız. Klasik bir Metin Oktay parçalısı. Bu sezonun yakın çekimi olduğu için markasının Umbro olduğunu görüyoruz. Ancak bazı maçlarda Umbro amblemi TFF logosu ile kapatılmış. Beyaz, kırmızı ve sarı şortla da kullanmışız bu formayı. Fontu da beyaz renk. Aynı forma 70'lerin sonundan 80'lerin ortalarına Adidaslar gelene kadar kullanılmış. O sezonlar formalar pek değişmiyordu anlayacağınız.

-2-






Bu forma da yine 70'lerin sonundan buralara kadar gelen bir forma. Kalın bantlı bu çubuklu formanın yakası V şeklinde. Çamlıca marka ve fontu siyah. Bu formayı bu sezonda genellikle sarı şort ile kullanmışız, ancak tek tük beyaz ve kırmızı şort da giyilmiş.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

3 yorum :

Adsız dedi ki...

Leo en sonunda formayı giydi :)

Selocan dedi ki...

Hangi formayı :) Bu maçta giymedi ki o formayı. Tabi aynı formadan mı bahsediyoruz. Tanıtımda üzerinde olan formayı diyorsanız o değil bu :)

Yıldırım dedi ki...

Türkiye'de ligi şampiyon bitiren ve Türkiye kupasını kazanan takımlar bir sonraki sezon formalarında türk bayrağı logosu taşımaya hak kazanırlar.. o yıllarda şampiyon takımdan farklı olsun diye kupayı kazanan takım tff logosu taşımaktaydı, bunun bir sebebi de kupanın adının federasyon kupası olarak değişmesi idi.. bir müddet daha böyle devam ettikten sonra değişti bu durum.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır