Bu Blogda Ara

26 Aralık 2009 Cumartesi

1976-1977 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Galatasaray 1976-1977 sezonunu liderin 10 puan gerisinde 4. bitiriyor. Bir önceki sezon Türkiye Kupası'nı aldığımız için bu sezon Kupa Galipleri Kupası'nda mücadele ediyoruz. İlk turu geçip 2. tur maçlarında Anderlecht'e eleniyoruz ve Avrupa'ya veda ediyoruz. Türkiye Kupasında da bir başarımız yok bu sezon.

Formalara bakacak olursak; O sezon yakadaki ufak farklılıkları da sayarsak 3, saymazsak 2 çubuklu, bir parçalı, bir beyaz ve bir de sarı forma olmak üzere 5 farklı giymişiz. Genel olarak parçalı forma ile mücadele etmişiz. Bütün formalarımızda Metin Oktay döneminden bildiğimiz Türk Bayraklı arma var.

-1-





Sezonun genelinde bu klasik parçalı formamızı giymişiz. Pek fazla anlatmaya gerek yok, V yakalı ve 15 sezon boyunca hiç değişmeden giyilen Metin Oktay parçalısı adını verdiğimiz forma. Sezonun genelinde beyaz şort ve kırmızı çorap ile tercih edilirken ara sıra kırmızı şortla da maçlara çıkmışız.

-2-




Sezonun 2. forması işte bu ince çizgili çubuklu forma. Bütün 70'lere hakim olan 2 çubukludan biri. Bu formanın 2 versiyonu var ve benim görebildiğim tek farkları yakaları. Birinci versiyonun yakaları ince ve bazen kırmızı - bazen sarı iken diğer versiyonunda daha kalın ve sarı kırmızı 2 parçadan oluşuyor. Bu 2. versiyonun resmi altta. Beyaz şort ve kırmızı şorla da kullanmışız bu çubukluyu.


-3-






En güzel formalarımızdan biri. Daha sonraki 2 sezon boyunca da kullanıldı bu forma, ancak çıkış sezonu bu sezon. Sarı kırmızı çizgilerle hazırlanmış bisiklet yakaya sahip formanın, kollarında ve kol ucundaki bantlarda da sarı kırmızı çizgiler hakim. Sade ve modern bir tasarım. Fontu kırmızı ve beyaz şort ile kullanılmış bu sezon. En üstteki Toplu resmin hikayesi için Lappappa'ya davetlisiniz. Ayrıca üstten 2. resmin kaynağı için de tıklayın.

-4-



70'lere hatta 60'lara hakim olan diğer çubuklu işte bu forma. Kalın çubuklara ve oldukça geniş, benim scarface dediğim bir yakaya sahip. Ayrıca göğüs kısmı da oldukça geniş ve açık yakanın. Bu sezonda tek maçta rastladım bu formaya ve onda da kırmızı şort ile giymişiz. Başka bir sezondan daha detaylı resmi için Tıklayın

-5-







Bu formayı bildiğiniz üzere yeni keşfettim. Daha önce rastlamadığım bir forma. Kalıp olarak 3 numaralı beyaz formaya benziyor. Düz sarı forma bisiklet yakaya sahip. Yakası ve kolundaki çizgiler kırmızı renkte. O sezon kullanılmış bir daha da giyilmemiş. Formayı beyaz şort ve kırmızı şortla giymişiz. Bizde pek görülmeyen kombinasyon her 2'side. Fontu da yine kırmızı.

Kaynak: Milliyet Arşiv

5 yorum :

Adsız dedi ki...

şu eski sezonlara bakıyorum da giydiğimiz çubuklu formaların sayısı hiç de az değil. neredeyse o yılların tümünde hep giymişiz. bir nevi 2. klasik formamız olmuş yani. hani yeni dönemde giymeye başladığımız bir forma değil. önümüzdeki seneye de uefa kupamızın 10 yılı. onun şerefine çubuklu forma yaparlar mı acaba? :)

L dedi ki...

aman hocam...

Selocan dedi ki...

Çubuklu formayı giymeye 20'lerde başladık ve hala da giyiyoruz anlamsızca.

pinarfiliz dedi ki...

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-taraftar-urunleri-giyim-76-77-sezonun-galatasaray-formasi-baska-yerde-yok/detay

almak istersen buyur :)

Selocan dedi ki...

Teşekkür ederim. O formanın orjinalliğinden şüpheliyim. GS logosununun dikişleri o dönemlerle uyuşmuyor. Bizim GS logomuzun dikişleri o kadar ince olmaz. Ayrıca parlak saten tarzı kumaşı da o dönemle uyuşmuyor. Her şeyi geçtim orjinal bile olsa bir formaya 3000 lira para vermem :)

Yine de ilgin için teşekkür ederim.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır