Bu Blogda Ara

7 Kasım 2010 Pazar

4. KALECİ FORMASI


Daha önce gördüğümüz, üst ve şort kombinasyonları mükemmel olan 2 farklı kaleci formamız vardı. Bir de katalogda olan 3. bir formamız... Ancak bir dördüncüsü daha varmış. Geçen hafta giyildi mi bilmiyorum, bu hafta dikkatimi çekti benim. Diğer 3 kaleci formasının aksine tek renk üst-şort-çorap kombinasyonuna sahip siyah bir forma. Adidas çizgileri ve tek taraftan aşağıya inen dikiş çizgisi, Galatasaray'ın son 2 senedir kaleci formalarında kullandığı krem-altın karışımı renkten. Ayrıca yine numara ve isim fontları da bu renkten basılmış. Bu ufak detay rengi haricinde tamamen dümdüz siyah bir forma. Bana göre bu seneki en güzel formamız (futbolcu formaları da dahil). Bunu ligin 11. haftasında görmek ise şaşırtıcı.


TFF'nin sezon öncesi yayınladığı forma kataloğunda bu forma gözükmüyor. Yani aslında teknik olarak bakarsak bir maç bütün takımın bambaşka bir forma giyip o maça çıkması gibi (mesela Özhan Canaydın'ın vefatı sonrası siyah forma ile çıkma isteği gibi...) bu kaleci formasının da giyilmesi aynı olay. Yani yine teknik olarak bakarsak, bu forma için de özel izin alınması gerekir, bütün takımın anma forması giymesi için de aynı iznin alınması gerekir. Ancak TFF kataloğuna hiçbir takımın uymadığını biliyoruz. Ülkede kurallar göstermelik yazılır, uygulanmaz. Bir de bu forma sessiz sakin bir kaleci forması olduğu için sorun teşkil etmemiş olmalı.

Kuralı muralı salla şimdi, forma mükemmel. Galatasaray'ın futbolcuları da ileride mutlaka ama mutlaka buna benzer bir 3rd forma giymelidir. Bu seneki Krem yerinde böyle bir formamızın olması her türlü tercihim olurdu.

Formanın daha belirgin bir fotosunu ne yazık ki bulamadım. Bulan varsa paylaşabilir. Resmin kaynağı Sporx. Ancak Okan'dan rica ettim, bize bu formanın detaylı çizimlerini yapacak. İlerleyen günlerde bu başlığa, altta kalırsa, yeni bir başlığa koyacağız.

6 yorum :

N. Burak dedi ki...

Bu forma Karabükspor maçında da giyilmişti

liverpoolandkop dedi ki...

Hep düz siyah kaleci forması istedim ama sürekli bu forma giyilmeliydi.

Parçalı Metin Oktay'ın yanında, simsiyah giyen Turgay Şeren gibi.

İnş. bu ilk adım olur ve sürekli bu formayı giyer kalecilerimiz, tabi takımda parçalı.

victorieux dedi ki...

şu formayı store da satışa sunsalar da alsak.

Yıldırım dedi ki...

ewet bu formayı karabük maçında da giydi ufuk ve o zamana denk gelen koyu renk FB kaleci forması için GSde görmek istediğim formalar başlığına yorum olarak yazmıştım ben.. aynı şekilde katalog harici olduğunu da belirterek..

Selocan dedi ki...

hmmm anladım Yıldırım. Sana bir forma hediye edelim o zaman :)

Yıldırım dedi ki...

oo süper olur walla.. :)
şaka maka takas da uyar bana.. sadece 00-01 f.akyel forma ile 95-96 kırmızı formaya formaya talibim, benim koleksiyondan değişiriz..)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır