Bu Blogda Ara

8 Kasım 2010 Pazartesi

SORU


Aklıma geldi. Bildiğiniz gibi parçalı formamızı 2 sezondur kullanıyoruz. 2 sezon kullanacağımızı bize önceden bildirmediler. Yurt dışında 2 sezonluk formaları önceden söylerler. Mesela Liverpool'un geçen seneki forması 2008-2010 diye satılıyordu. Alan biliyordu zaten. Neyse yazmıştık bu konuyu önceden. Fakat bazı takımlar da var ki -örneğin Barcelona, örneğin Manchester United- bir sezon önceki away formasını bir sezon sonra 3rd forma yapar. Bunu takımı takip eden herkes bilir, ancak ilk satışa çıktığı sezon, yani away olduğu zaman bir sezonluk etiket konur üzerinde. Örnek verelim yine; Barcelona'nın geçen sene ki pembe forması 2009-2010 away diye satılıyordu. Ancak bu sezon da kullandılar o formayı ve hala satışta. Açıp baktığınızda storeuna 2010-2011 3rd yazar. Fakat daha önce söylememişlerdir bunu (her ne kadar gelenekleri olsa da). Bu tek sezonluk etiketin karşılığında ise fiyatı çok büyük ölçüde düşer. Neredeyse yarı yarıya iner.


Şimdi bizim parçalı formamızda da bu durum var. Etiketi tek sezonluk fiyatlandırıldı ve kimsenin haberi olmadan bir sezon daha kullanılacağını gördük. Bu durumda fiyatının düşmesi, indirime gitmesi gerekmez mi ? Yurt dışında yarı yarıya düşen fiyatları bir kenara bırakıyorum, bizde yapmazlar onu. Ancak belirli bir yüzdede fiyatın düşürülmesi doğru olan değil midir ?

Şimdi eşek kafam bakmadım zamanında. Geriye dönebilsek Liverpool'un 2008-2010 etiketli home formasının fiyatına bir 2008-2009 sezonunda, bir de 2009-2010 sezonunda bakmak isterdim. Bilmediğim için, bakmadığım için iddia edemiyorum. Fakat etikette 2 sezonluk yazmasına rağmen 2. sezonunda fiyatı acaba düşürmüş olabilirler mi ? Dediğim gibi bakmadığım için ve şuan da benzer bir örnek bulamadığım için, bulsam da bu yazıyı yazmak için 1 sezon daha beklemem gerektiği için Liverpool örneği üzerinde durmuyorum -iddia etmiyorum. Ancak tek sezonluk çıkartılan bir formanın bir sezon daha giyilmesi durumunda fiyatların düşürüldüğüne 2 takım ile yukarıda örnek verdik. Tabi ki kulübe düşürün demek olmaz, ben sadece ne kadar etik diye soruyorum kendi kendime.

6 yorum :

Mert dedi ki...

Ahh,ah..Kulübe sorulması gereken o kadar çok soru var ki.. :(

McDennis dedi ki...

Benim konu hakkında bilgim var!
Şimdi şöyle, destek verdiğimiz takımlardan Celtic de, Liverpool da formalarını genellikle 2 sezonluk çıkarır. Son 4 sezonda Celtic, 2 tane Home forması yapmıştır ve dediğiniz gibi geçen seneki away forması, bu sene 3rd olmuştur.
Eğer ki söz konusu home formaların 2 sezonluk olacağı önceden belirtilmiş ise (ornk: 2008/2010) 2. sezonda fiyatlarda bir indirime veya artışa gidilmez. Fiyatlar aynı kalır. Şimdiye kadar bir takımın bir sezonluk forma çıkarıp, onu 2 sezon giydiğine şahit olmadığım için onu bilemem. Ama hem Celtic hem de Liverpool formalarının böyle olduğunu orada kaldığım dönemlerde gözlemlemiştim

Kolay gelsin
McDennis

Selocan dedi ki...

@ Sağolasın abi, güzel bilgi oldu bu. Ben de öyle olabileceğini tahmin ettiğimden fazla irdelemedim.

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Selocan, barcelona'nın geçen sene giydiği deplasman formasını bu senede (bu hafta oynanan getafe maçı)giymesi dikkatimi çekti.

Selocan dedi ki...

Zaten benim de bu yazı onu görünce aklıma geldi.

Gian ULUCIAI dedi ki...

İtalya'da milli takım dahil bütün takımların (Napoli, Livorno dahil) formaları sabit fiyattır: 70 €. İkinci sene bu fiyat 45-55 arası biyerlere düşer, üçüncü sene 30-40 arası bi fiyattan satılır daha da aşağı mümkünatı yok inmez. Bi de Katalunya'da gördüğüm şöyle bi olay var; Barcelona kendi formasının çakmasını yapıp official product olarak satıyo, nike forma almaya parası olmayan tipler bu formalardan alıyolar. fiyat 30-35 € civarıydı yamulmuyorsam.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır