Bu Blogda Ara

19 Temmuz 2011 Salı

AÇIKLAMA


Esasında bu başlığı atmamız bile komik. Resmi sitemiz yapar bu tarz açıklamaları. Ya da ne bileyim profesyonel gazeteler, yaptıkları haberlere tepki gelince yaparlar. Milyonluk tirajları olan gazeteler... Bizim geldiğimiz noktanın bu olması garip. Pek de sevmediğimiz bir durum açıkçası.

Profesyonel olmak istemiyoruz biz. Bu işe zorunda olduğumuz için devam etmek istemiyoruz. Keyif için açmıştık 2,5 sene önce. Keyif alarak yazıyorduk. Yazmak istediğimizde yazıyorduk, yazmak istemediğimizde yazmıyorduk-bir "blog" gibi. Bizim bu özgürlüğümüz olmalı, bu işten para kazanmıyoruz biz. Kimimiz çalışıyor, kimimiz öğrenci. Hepimizin kendi hayatı ve öncelik verdiği durumları var. Bu blog sabah 8 akşam 5 mantığıyla işlemiyor, işlemeyecek de. Bizi böyle görenler, lütfen çok rica ediyorum bizi takip etmesinler. Biz hala bu blogdan keyif alıyoruz, keyif almaya da devam etmek istiyoruz.

Kendimiz bu işi hobi olarak yaparken, "bakalım" dedik. "Bakalım kaç kişi var bizim gibi. Bakalım kaç kişi formaları, forma kültürünü seviyor. Kimin ilgisini çekiyor. Kaç kişi ile aynı masaya oturabileceğiz. Büyük bir masa oldu, çok iyi dostluklar kuruldu. Aynı masadakilerin bizleri dinlemek istediğini görünce yazma hevesimiz çoğaldı, paylaşımlarımız büyüdü. Yurtdışında görüp özendiğimiz ufak projeleri buraya taşıdık ki, masaya her gün bir yeni sandalye daha gelsin. Fakat burası şirket masası olmadı hiçbir zaman, sohbet masası oldu. Dostlar da yazsın istedik. Buradaki 7 kişinin dırdırını dinlemesinler, kendileri de sohbete katılsınlar dedik. Forum açtık. Orada herkes yazar, orada herkes paylaşımcı artık. 450'ye yaklaşan yazarımız var, aynı masada birlikte sohbet ettiğimiz dostlar hepsi.

Şu son 2 haftada bizi -blog ekibini- zorla o masadan kaldırıp hiç sevmediğimiz şirket masasına oturtmaya çalıştılar. İstemiyoruz. Bu sebeple bizi o masada görmek isteyenler, lütfen bizimle artık ilgilenmesin.

Açıklama bekliyor bazı takipçiler. "Yeni sezon formalarında sıçtınız, bize bir açıklama yapın." Binamız olsa balkon konuşması da isteyecekler. Yapalım açıklama, istedikleri olsun.

Evet, yanıldık. Ancak yalan söylemedik. Sadece yanıldık. "Bizi kandırdınız" dediler, en kibar sitem buydu. "Galatasaray'a zarar verdiniz" dediler. Ana avrat küfür eden de oldu. Yayınlamadık tabi. "Bırakın gidin artık, kapatın blogu" dediler. Kapatıp-kapatmamak neden bu kadar önemli, onu da anlamadık. Bunların hepsi yeni sezon formalarını bilemedik, beklentiyi yüksek tuttuk diye oldu.

Hatırlatalım; Geçen sezon daha Mart başında 4 formamızın 4'ünü de blogda yazmıştık. Ancak kulübe zarar vermemek amacıyla herhangi bir çizim veya detaylı paylaşım yapmamıştık. Ne zaman formaların üretimi bitti, işte o zaman yaklaşık 1,5 ay öncesinden formaların birebir çizimlerini blogda yayınlamıştık. Hepsi tuttu. Bu işi öncelikle kendimiz için yapmıştık, sonra "ulan madem biz öğrenebiliyoruz, takip eden dostlarla da paylaşalım" dedik. Sadece kafamızda bu kadar basit bir mantık vardı. Karşılık beklemedik. Hepsini bilelim de bize yat alsınlar sabaha Maldivler'de olalım demedik.

Bu sezona gelelim. Herkes bize sövüyor ancak ortada dolaşan forma renklerini ilk defa kim yazdı acaba bunu düşünen oldu mu ? Daha insanlar Nike ile anlaştığımızı bilmeden biz ana renkleri sizlerle paylaşmıştık. Mesela insanların kaç sezondur heyecanla beklediği sarı formanın çıkacağını ilk biz yazmıştık. Daha "Adidas değil mi abi formalar" diyen varken.

"Verdiğinizler bilgiler yalan, bizleri kandırdınız!!" diyenler oturup bir düşünsün lütfen. Formaların tasarımları dışında ve şu sikindirik Ülker reklamı altta olacak haberi dışında bilemediğimiz ne oldu onu da merak ediyorum;

- Galatasaray'a özel formalar olacak dediniz, elit kategoride olacağız dediniz kandırdınız, beklentiyi yüksek tuttunuz dediler: Galatasaray'ın Premium kategoride olduğunu, yani bizim blogun aylar öncesinde yazdığı elit kategoride bulunduğumuzu, dün yönetimimizde bulunan Sedat Doğan bizzat kendisi açıkladı. "Barcelona ile aynı kategoride takımımız" dedi.

- Özel tasarım formaların 6 aylık bir sürece sıkıştırılabileceğini düşündük. Bu konuda bilgi eksikliğimiz var, doğru. Sıkıştırılamazmış. Olmuyormuş. En az 1, 1.5 sezon önce Nike premium kulüpleri için çalışmalara başlıyormuş. Barcelona'nın forması mesela bu sürecin bir ürünü. Galatasaray'ın ise daha anlaşma ve proje aşamaları 4 ay sürdüğü için, 2 aya özel üretim formaların çıkması imkansızmış. Fakat; Fatih Terim'in dün açıkladığı gibi gelecek sezon Galatasaray özel formalarına, kendine ait Nike premium formalarına kavuşacak. Bir sezon önce size bu bilgiyi vermişiz biz demek ki. Evet, biz de bu sene bekliyorduk ancak ortada zamanı yanlış olsa da 'yalan' bir bilgi yok.

- Hollanda fabrikasında odamız olduğu da gerçek. Şu anda 2012-2013 sezonu formalarımız orada bize özel tahsis edilmiş tasarımcılar tarafından hazırlanmaya başlanmış bile. Olması gerektiği gibi yani.

- Diğer Nike ürünleri ve store'ın Nike ortaklığı da ilk defa bizim duyurduğumuz bir olaydı. Kaç ay önce hatırlayamıyorum. Oldu epey. Dün gördük ki, Manchester United'ın hazırlık kampında oyunlarının üzerinde olan antrenman ürünleri dün bizim A2 takımızla tanıtıldı. Günlük hayatta kullanılabilecek olan Nike ürünlerimiz de tanıtıldı ve ileride çok daha çeşitli ürünlerimiz olacak. Nike ve Galatasaray armalı günlük kullanım ürünlerimiz... Premium kulüp olma avantajımız sayesinde de formalar ve bu ürünler Dünya'nın dört bir yanında satışa sunulacak. Bunlar da daha insanlar "Adidas değil mi abi formalar" derken duyurduğumuz bir olaydı.

Yeni sezon formalarında yanıldık evet. Yetişir dedik yetişmezmiş. Biz de en az bu blogu takip edenler kadar üzüldük. Hatta pek çok insandan çok daha fazla forma delisi olduğumuzu düşünürsek, biz daha fazla üzüldük. Bilemedik, çizdirdiğimiz formaların tasarımları tutmadı evet. Ancak bunlar dışında yazdığımız hiçbir bilgi yanlış değildi. Hele yalan hiç değildi.

Hiçbir çıkarı olmadan yazan bizlerin yalan haber yapmasının anlamı nedir ? Şu bloga 400 insan daha girsin, bu sene arabayı değiştirelim be abi diye mi düşünüyoruz biz ? Ne olabilir ki amacımız ?

En fazla rahatsız olduğumuz konu ise "yeni sezon formaları blogu" olarak adlandırılmamız. Ya da sadece bu amaçla bloga giren kişilerin beklentileri. Biz sadece Galatasaray'ın yeni sezon formalarını sizlere sızdıran veya sızdırmaya çalışan kişiler değiliz. Biz bu blogda yüzlerce saat, hatta binlerce saat enerjimizi vermiş adamlarız. Kalkıp sadece şu arşiv kısmını oluşturmak için Milliyet'in arşivlerinde günlerini geçirmiş adamlarız. Veya tarihten formalar bölümünü haftalarca çizmeye çalışan, ya da forum açmak için bu işi anlayan insanlarla birlikte sabahlamış adamlarız.

Bunları yaparken takip edenleri düşünüyor muyduk ? Ne yalan söyleyeyim. Önce kendimizi düşündük. Çünkü bu blog önce bizim hobimiz. Ben açıp baktığım zaman keyif almak isteğim için için biz bu projeleri yaptık. Daha sonra o büyük sohbet masamıza sunduk menümüzü. Daha da çok çeşitlenecek, daha da çok şey var kafalarda.

2 şey var, biri, bizi ciddiye almayın ve sohbet masamızdan kaldırıp şirket masasına oturtmayın;ikincisi bu blog "yeni sezon formaları blogu" değildir. O bölüm çok çok çok ufak bir parçadır sadece. Yaptığımız işe, harcadığımız mesaiye lütfen saygı gösterin. 2 tane formayı bilemedik diye blogu kapatın demeyin. Çünkü bunu yapmayacağız.

Destek veren bütün dostlara teşekkür ederiz.

GALATASARAY FORMALARI EKİBİ

63 yorum :

selcuk55 dedi ki...

helal olsun *alkis*

sizi seviyorum:)

gillerprensi dedi ki...

abi daha düne kadar forma numaraları her maçta değişirken lan neden avrupadaki büyük takımlar gibi formamızın arkasında isimler yazmaz, herkese ait numaralar olmaz diye içten içe üzelen ben, kulüp kültürüne bu kadar güzel katkı sağlayan galatasaray formaları bloguna çamur atan gerizekalıları lanetliyorum.

futbolu sadece galibiyet, bahiste kazanç, rakibin anasına avradına sövme olarak gören dangalagların tarih içinde yer almış formalara elimizi sürdüğümüzde aldığımız keyfi asla alamayacaklarını bildiğim için acıyorum.

bu güzel blog asla susmasın. yazılarınızı, yorumlarınızı, haberlerinizi, YANLIŞ DA OLSA TAHMİNLERİNİZİ her platformda tanıtmaya ve savunmaya hazırım.

Kolay gelsin, sağlıcakla!!!

fcan57 dedi ki...

Sonuna kadar arkandayiz tam bekledigim gibi bir aciklama oldu... Seneye insallah yine 100% basari olurda kem gözlere kapak olur ;)

Sühan Alp dedi ki...

Dilinize, yüreğinize sağlık.
Siz bir ekip olarak elinizden geleni yaptınız. Hatta haddiniz olmayarak gelecek sezon formalarından vs. vs bahsettiniz. Sizden fazlasını beklemek yanlış olur.

Yazdığınız yazıları, paylaştığınız resimleri takip ediyorum. Gerçekten hoş, sohbet ortamı. Yaklaşık 2 hafta kadar önce forum'a üye oldum ama daha onaylanmadı. Meşguliyetinizden dolayıdır diye düşünüyorum.

Burası resmi bir ortam olsa -iyiki değil- bu kadar zevkle takip edilmez heralde. En azından ben takip etmezdim. Yazılar ve samimiyet insanın hoşuna gidiyor.

Yaptığınız işleri beğenerek takip ediyorum ve ilham kaynağım da siz oldunuz.
http://formadedigin.blogspot.com/

Herşey için teşekkürler. Sonuna kadar yanınızdayız.

Adsız dedi ki...

simdi kendi acimdan soyle bir durum var, eger bu blogla tanismamis olsaydim, parcalinin renklerinin ters olmasi hic gozume batmazdi, ya da ne bileyim formalarin katalogdan secilmis olmasi da umurumda olmazdi, zaten bilmezdim oyle oldugunu. o acidan formalara karsi bir memnuniyetsizlik varsa o da sizin insanlara verdiginiz bilgi ve ogretiler yuzundedir. insanlara da fazla yuklenmeyin. yalniz herhangi bir sey biraz farkedilmeye baslanip, azicik meshur oldugunda turkiye'de her an hazir bulunan ve meshur olan herhangi bir seyin icine etme kitlesi de hemen harekete gecer. sizin basiniza da bu geldi. forumda 2-3 online oldugu zamanlar belki herkes mutluydu, simdi herkes mutsuz. her zamanki gibi ''nerede cokluk...''

Z.Sezgin dedi ki...

Bu blogu açıldığından beri olmasa da uzun takip ederim. Ve şimdiye kadar hiç yorum yazmamıştım. Çünkü yazdıklarınız ve/veya paylaştığınız bilgileri okuyup keyif alıyordum. Bu son olaylardan sonraki linç girişimine ise hiç anlam veremedim. Ama bugüne kadar bu alanda paylaştığınız herşey için sizlere büyük bir teşekkürü borç bilirim. Ve keyif aldığınız şekilde devam etmeniz emin olun sizi sadece "yeni sezon formaları" için değil GALATASARAY FORMALARI için takip edenleri (yani benim gibileri) sevindirecektir.

Fatih Şengül dedi ki...

adamsınız lan!

ismailinc dedi ki...

Samimiyetinize sonuna kadar güveniyoruz, o yüzden hiçbir şey olmamış gibi (ki bence olmadı da) takip etmeye, yorum yazmaya devam edicez. Bu sezonki forma olayının bence büyütülecek tarafı yok. Sizler bize yeni sezon formaları ajanlığı yapan maaşlı eleman değilsiniz. Forma kültürüne sevdalı, galatasaray a sevdalı insanlarsınız. dediğiniz gibi asla şirket olmadınız, boş vakitlerini gönül verdiği şeyler için harcayan dostluk kulübüsünüz.

Bu blogun, dediğiniz gibi yeni sezon formaları değil sadece forma blogu olduğunu bilerek ve öyle olmaya devam etmesini dileyerek, sonuna kadar sizinle olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

*-Biz- li konuştum, çünkü benim bigi düşünen çok insan olduğunu biliyorum.

Kerem dedi ki...

bence de böyle bi açıklama yapmaya bile gerek yoktu.burası ticari amaçlar için işlemiyor.isteyen gelir,istemeyen gelmez.gelmeyenlerin yokluğunu farkedeceğimizi de düşünmüyorum.ama şundan eminim ki bu gün burda hede höde bilmişlik yapanlar,blog kapatılsın diyenler gelecek sene formalar hakkında önceden bilgi alabilmek için yine bu blogu açacaklar önce.o yüzden boşverin ustalar saçma sapan yorumları.söylediğiniz gibi yeni sezon tahminlerini bi tarafa bırakın bildiğim kadarıyla memlekette forma arşivi ve blogu olan tek takımız bu bile gurur kaynağıdır bence.gerisinin koyun gözüne...

Cengiz dedi ki...

Açıklama gerçekten çok yerinde ve tadında olmuş. Son cümlelerdeki ''2 tane kıçı kırık forma'' cümleleri hariç '' Sizden bu cümleleri bir severiniz bir takipçiniz olarak değiştirmenizi tüm kalbümle arz ediyorum..

Gelelim asıl konuya. Blogunuzu kısa bir süre önce keşfettim ve o süredir neredeyse hergün takipçisi oluverdim.Aslında Galatasarayımızın Nike ile anlaşması herkez gibi benide heyecanlandırdı özellikle yüksek kategoride olmamız herkezin beklentilerinide yükseltti.Ama herkezin unuttuğu birşey vardı. Yeni sezon formalarının özellikle yüksek kategoride bulunan takımların formalarınının 3-4 ay gibi bir sürede yapılamayacağıydı. Bazı arkadaşlar için olay çok basit Sorsan onlara 1 saatte bilgisayarda tasarımını yaparlar ondan sonra yapıştır gitsin. Ama işte o arkadaşların kaliteleride basit olduğu için herşeyi kendi kaliteleri gibi basit sanıyorlar.Öncelikle bunun tasarım aşaması ki en en en zor aşaması budur. Çünkü orada forma tasarımında hariç '' bunu insanlar beğenirmi ? '' tasarımıda yapılıyor. Belkide onlarca kez veya yüzlerce kez yapılıp yapılıp bozulmuştur tasarımlar. Ya gerçi bizim arkadaşlar için çok basit iş tasarım olayı otur pc ye 1 saatte tasarlarsın :) Sonrasında bu formalarından tasarımında kabul gören hangi kumaştan veya hangi elemantelden yapılacağının tartışması var bu işin içinde. Bu arada ondan önce tasarımların klüp yöneticileri tarafından kabul görmeside bir büyük olay. Amaaan ne var canım gideriz bizim çarşıda kumaşçıdan al kumaşı kes biç bas üstüne yapıştır gitsin zihniyeti için buda sorun değil. Sonra kararlaştırılan tasarım ve elemantellerin dikim aşaması cart aşaması curt aşaması derken derken zaten kafadan gitti 2-3 ay. eee ? ''Ne varki bunda'' zihniyetli arkadaşlar için bundada hiçbir sorun yok tabiki ne gibi bir sorun olabilirki ? Bu işlem bazı arkadaşlar için ''Kopyala Yapıştır Gönder'' üçlemesi kadar basit birşey. Galatasarayın Nike ile anlaştığının duyurulması üzerinden 1 hafta geçmemiştiki Barcelona'nın yeni sezon formaları websitelerinde duyuruldu. aaaaa ne kadar hızlı adamlar görüyormusun sezon bittikten 1 ay sonra adamlar yeni sezon formalarını tanıttılar. Nike'a bak sen 1 ayda kocaman Barcelonanın Formalarını yapıp basıp gönderdi bile. Acaba böylemi oldu gerçekten Barcelonanın formaları 1 aydamı yapıldı ? Ben size bir tüyo vereyim fazla düşünmeyin.. Yaklaş yaklaş kulağına fısıldayım başkaları duymasın aman... Barcelona formaları bir sezon önceden hazırdı zaten. Bu nike varya nike. Yüksek kategoride bulunan takımların formalarını taa bir sezon önceden hazır ediyormuş. Ben yüksek kategori diyorum siz Elit kategorimi dersiniz Premium kategorimi dersiniz Platinium kategorimi dersiniz uzay kategorimi dersiniz pek beni alakadar etmez. Ama kesin olan birşey var biz nike dünyasında barcelona, arsenal, manchester united, inter gibi takımların bulunduğu adı meçhul olan kategorideyiz ;)

BaDY dedi ki...

Yazınızı beğendim ve sizin haklı olduğunuzu o günkü forma lansmanında da herkes açıkladı ama bitiriş cümlesindeki " kıçıkırık" kelimesi olmamış. Nihayetinde söz konusu olan galatasaray formasıdır...Blogu izlemeye ve desteğe devam :):)

Eşref dedi ki...

Sizi bilenler sevenler takdir edenler var. Ellerinize sağlık

KÜLTÜR SANAT dedi ki...

iki tane sikindirik forma için kalp kırmaya değmez beyler...adamlar haklı

GialloRosso dedi ki...

"Taraftarin beklentisi yukselttiniz" ifadesini bir hakaret olarak algilamayin lutfen. Bu bir elestiridir.

Sonucta iyi isler yaptiniz ki, bu blog'u guvenilir bir yer hale getirdiniz. Son derece saygi duyulacak isler yaptiniz. Son 3 sezondaki basarisizliklara ragmen bu blog sayesinde taraftar icindeki o saf duygulari canli tutmayi basardiniz.

Ben dahil butun blog takipcileri size cok guveniyorduk(Kendi acimdan soyleyim, benim guvenim sarsilmis degil!). Bu guvenin getirdigi beklenti bu sene bizi hayal kirikligina ugratti. Takipcilerin cogu boyle formalari beklemiyordu. Siz dahil!

Konuyla ilgili tasarimcilar ve yonetim kurul'u uyeleri Galatasaray Taraftarini yine hayal kirikligina ugratmistir. Bunda elbette ki sizin bir sucunuz yoktur. Ancak Blog yazarlarinin yaptigi saglam calismalar, taraftarda "acaba bu sene olacak mi?" hissini uyandirmistir. Tepkiyi normal karsilamak lazim.

OKocer dedi ki...

Yaklaşık 1.5 senedir paylaştığınız herşeyi adım adım takip ediyorum buna rağmen ilk defa yorum yapıyorum pek huyum değildir. Lütfen saçma sapan insanların yorumlarını dikkate almayın. Sizleri takip eden, sizlere değer veren takipçileriniz de bulunmakta, onlar için çizginizi bozmayın yeter. Son sözüm: Yürüyedurun!

karıncaezmez dedi ki...

Uğraşılarınız ve emeğiniz için teşekkürler. Galatasaray menfaatini kişisel tatmininin üstünde tutan herkesi sırtımda taşırım, günahı ile sevabı ile. Hepimiz gerekli dersi çıkarmışızdır.

Yalnız bu yazıda tek bir şey daha olmalıydı. footballove bloğuna iade itibar. Hatırlamayanlar için footballove bloğunda formaların görüntüsü aylar önce cıkmıştı, ve burda bunlar değil, bunlar yönetim tarafından kabul görmedi vs. denmişti.

beni güney koreye uçur dedi ki...

Sizi destekliyorum arkadaşlar. Sizler elinizden geldiğince konulara, başlıklara ilgili alakalı olmaya çalışıyorsunuz. -Eminim ki, Galatasaray'ımızın forma kısmında yetkili kişi olsanız en güzel tasarımlara sahip formamız bile olabilirdi.

2-3 kişinin olumsuz yorumlarına bakılmadan devam edilmesi gerek.


http://kacikturuncu.blogspot.com

Senisma34 dedi ki...

Yahu dostum sıkmayın güzel canınızı. Meyve veren ağaç taşlanır misali, siz elinizden geleni yaptınız ama farklı durum çıktı ne yapılabilir ki?? Komutan askerlerini çok iyi hazırlıyor operasyona, giderken pusuya düşüyorlar ve bir kaç şehit veriyor. Böyle bir şerefsizlik beklemiyorlardı. Böyle bir örnek düşünün. Siz durmadan yola devam edin destekliyoruz...

burranazzo dedi ki...

Selo kardesim,

Sizi, bu aciklamayi yapmaya zorlayanlar utansin diyorum. Hassas ve dusunceli adamlarsiniz iste.

Kalkip bi de aciklama yapmissiniz. Ben olsam siktiri cekmistim...

Sizi bilen biliyor... Bilmeyenler de bilenlere danisip ogrensinler...

Hadi hayirli tiraslar...

Yusuf K. dedi ki...

bence en güzel bloglardan birisi.ayrica su bir kac ay cok iyidi heyecanliydi.begenmeyen olursa bakmasin arkadas.gelmesin biz seviyoruz burayi.yine cok tskler!!

onder dedi ki...

Ben ilkokul 5. sınıftan beri Galatasaray formaları ile ilgilenen, hatta ilk tasarımı da o yaşta beyaz kumaşı sarı kırmızıya boyayarak şort ve forma kombinasyonu oluşturan ve bu formayı diken ve şu an 35 yaşında olan bir renktaşınız olarak uzun bir zamandan beri bu bloğu takip ettiğimi ve bir sonraki yazı ya da haberi bir öncekinden daha fazla bir sabırsızlıkla beklediğimi belirtmek isterim.
Bu bloğu kuran arkadaşlara ben kendi adıma teşekkür etmek istiyorum. Bizler sadece bu bloğu haber ve açıklamaları için takip ederken, bu arkadaşlar vakit harcayıp bir şeyler üretiyorlar. Üstüne üstlük haksız ithamlara ve hakaretlere maruz kalıyorlar.
Ancak şunu ifade etmek gerekir ki bu forma merakı bir saplantıdır, zevk işidir. Hele ağza alınmayacak küfürlerin bu blogda Galatasarayımızın formalarının konuşulduğu ortamlarda bir arada bulunması ahlaki değerlere sahip insanların kabul edeceği bir şey değildir.
Arkadaşlar şunu da eklemek isterim, formalara karar veren yetkililer maalesef zaman zaman taraftarı tatmin etmeyen kararlara imza atabiliyorlar. Örneğin Galatasarayın 2008-2009 yılındaki parçalı formasının haricinde son yıllarda benim beğendiğim bir forması yok. Buna karşılık Arsenalin 2009-2010 yılındaki beyaz, navy blue ve klasik formalarını çok beğendim ve tüm aramalarıma rağmen mavi formayı alamadım ancak beyaz formadan bir tane temin ettim. Ancak bakın bu seneki Arsenal formalarına, klasik formayı hariç tutarsak away formasını jokey forması gibi yapmışlar. Hele Manchesterin home forması ve away forması! Her ikisini de berbat. Barcelonanın formaları da facia. Juventusun formalarını takip ettiniz mi? Adamların bir pembe formaları var ki, taraftarlarının sayfalarında bu pembe formalar ile alay edilen o kadar çok yazıya rastladım ki. Bu sene gördüğüm kadarı Nike sadece İnter'in çubuklu formasını bana göre çok harika yapmış.
Kısacası buraya kadar formanın bir zevk meselesi olduğunu unutmadan yorum yapmak gerektiğini ifade etmeye çalıştım. Bu işi takip etmek amatörce tasarım yapmanın da bu zevkin bir parçası olduğunu düşünüyorum.
Lütfen bloga emek veren arkadaşlarımızı incitecek sözleri sarf etmeden oları kendi samimi arkadaşımız gibi görüp ona göre davranalım.

Selam ve saygılar...
ONDER147

Wallace McKART dedi ki...

özellikle cucillo'yla aynı düşünüyorum. yok parçalının altına hangi şort olmalı yok kaç yıldır sarı formamız yok bunları bilmezdim ben bu bloga denk gelene kadar.

Üzülmenize gerek yok. Burda önemli olan Galatasaraylılık ve Galatasaraylılara hiç bir çıkar gözetmeden destek olmak,bilgileripaylaşmak. Bu bile yeter bize. Sizler başımızın tacısınız. Hepinizle gerçek hayatta da kanka olmak isterdim sırf formalar hakkında muhabbet edebilmek için.

uzun lafın kısası, sizinleyiz, her yerdeyiz, sizinle cehenneme bile geliriz:) kendinize iyi bakın.

Yasin Özyapı dedi ki...

Abicim bir şey diyeceğim şu oda konusu
o zaman Okan abinin gördüğü forma 2012-2013 formasıydı küçük bir ihtimalde olsa di mi ama ??

Burak Eken dedi ki...

Yazıdaki en güzel kısım, "sohbet masası" tanımıdır. Evet, burası bir sohbet masası. Blogun yazarlarının ve benim gibi sıkı takipçilerinin, Galatasaray formalarıyla ilgili sohbet ettiği bir masadır. Bloga sadece mayıs-haziranda yeni formaları öğrenmek için girenler hiç girmesin. Burası, Galatasaray forma kültürünün anlatıldığı, taraftarların forma beklentilerinin, düşüncelerinin konuşulduğu, bilgilendirici, doyurucu bir ortamdır. Lütfen burayı kendi içinizde farklı bir yere konumlandırmayın. Bir kez ufak bir hata oldu diye bloga sırt çeviriyorsanız, zaten bu blog size göre değildir. İsteyen girer, isteyen girmez; ama bilip bilmeden blogu karalamaya çalışmak, kimsenin hakkı değil!

calibra dedi ki...

Açıklama yapmamak olmazdı o kadar haksız eleştiriden sonra...

Zaten formalar bizi de hayal kırıklığına uğratmışken, moraller bozukken bir de burda önüne gelenden laf yemek koyuyor insana.

Blogun kapanması gibi bir ihtimal söz konusu bile olamaz.

Neyse,

Ortam bir kendine gelsin ben detaylı bir inceleme yazısı yazacağım formalar ile ilgili. Ekşi Sözlük'te yazdım ama burada daha detaylı incik cincik yazacağım.

Herkese iyi günler diliyorum.

uLas dedi ki...

İstemeyen takip etmesin ve burdaki insanlarada sövüp durmasın adamlar zorlana takip et demiyorlar.
Sonuçta bu formaların yapımının bir süresi var ama insanlar bunu 1-2 saatlik iş sanıyorlar çok iyi biliyosanız siz gidin yapın o zaman.
ve bu blogda emeği geçen herkezede teşekkür ediyorum takibe devam ;)

burranazzo dedi ki...

@calibra

cok kotu degil be hocam formalar. Vallahi :) Arma essek kadar olmus iste. Benim gibi bu tur meselelere kafayi takmis bir adam mesela bundan dolayi memnun.

Gecis sureci iste... Bi de size bir sır vereyim... En cok biz takiyoruz bu meseleleri ve yorumlarimiz gun gectikce subjektif hale geliyor. Arkadas cevrem butun formalara bayilmis durumda mesela...

Ayrintili incelemeyi bekliyoruz heyecanla...

Saygi, sevgi ve kardeslik...!

McDennis dedi ki...

sizler sayesinde çok şey öğrendik, çok şey paylaştık.. devam edin, tam destek...

cem dedi ki...

Yıllardır benden başka forma tasarımlarını önemseyen kimseyle tanışmadım.. fifa 99'dan beri her yeni çıkan futbol oyununda edit kısımlarından onlarca forma tasarlamış ve bundan keyif almıştım.. demek ki tek garip insan ben değilmişim. bu forumun kuran herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.. unutmamak gerek ki küfreden kişilerin birçoğu çocuk yaşta kişiler.. bu yüzden böyle kimseleri çok da ciddiye almamak gerekir.. saygılar...

iskender kardaşlar dedi ki...

blogunuzun geçmişteki tüm yazılarını okudum. her gün girer bakarım ve heyecanla yeni yazılarınızı beklerim. büyük bir forma aşkıyla yazıyorsunuz ve bu kelimelerinize, cümlelerinize sinmiş...
size böyle bir açıklama yazmak zorunda bırakınları kınıyor, özlemle yeni çalışmalarınızı bekliyorum. iyi çalışmalar ve başarılar dilerim.

iskender kardaşlar dedi ki...

blogunuzun geçmişteki tüm yazılarını okudum. her gün girer bakarım. yeni bir yazı varsa heyecanla okurum. hatta bir süre yazmamışsanız eski yazılarınızı okurum. galatasaray aşkı, forma aşkı işte... size böylesi bir açıklama yazısı yazmak zorunda bırakanları kınıyorum. emeğiniz, çabanız ve forma aşkınız hiç sönmesin.
sevgi ve saygılarımla.
iskender kardaşlar

DERYA MURAT dedi ki...

Çalışmaya, okumaya devam... Kolay gelsin.

sevtapkepir dedi ki...

Ya babacım siz bunları bırakın... Ne ugraşıyorsunuz çoluk çocukla, blogu beğenmeyen takip etmez bu kadar.. Bu kadar bilgi kirliliğinin esas sebebi kulüptür hiç bir şey planlı programlı olmadığı ve son derece belirsiz olduğu için Galatasaray da ne söylense inanamaz hale geldik, oysaki kulüp iş işten geçtikten sonra değilde önceden taraftar ürünleri konusunda veya diğer konularda; yapmak istediklerini, hedeflerini, vs.. açıklasa taraftarda bilinçlenir aynı zamanda kitleleri de amaçlarınıza uygun şekilde yönlendirirsiniz. Neyse bu konularla daha fazla blogu amacının dışına saptırmayalım da, detaylı forma incelemeleri ne zaman yayınlanacak bir bilgi var mıdır? Özellikle antrenman ürünleri incelemesi çok keyifli olur..

Veysel1905 dedi ki...

Herzaman sizin arkanızda oldum ben bu blogu sizin gibi düşünüyorum burası bi şirket değilki.Siz hobinizi yapın bizde sizin yazdığınız yazıları keyifle okuyalım.Yazdığınız yazı mükemmel bu yazıda kendini Galatasaray aşığı zannedenlere gelsin..

Selocan dedi ki...

@Sevtapkepir

Calibra formaları yakından inceleyip detaylı bilgileri kısa zamanda bloga yazacak.

Old Sports Pub dedi ki...

Bence yaptığınız iş muhteşem. Ülkemizde çok fazla ilgi çekmeyen forma kültürüne çok ciddi katkınız oldu ve ileride de olacaktır.

Memleket, elini taşın altına sokmaktan kaçınan, iş yapmaktansa iş yapanları eleştiren insanlarla dolu. Hata yapmayan insan iş yapmayan adamdır. Bir yanlışlık olmuş olabilir. Ama bu bir şeyler için çalışıldığını gösterir.

Bence sadece zamanlama hatası var burda. Ben kaleci formasına dikkat çekeceğim. Kaleci formamız Barcelona ve Manchester Und. kiyle aynı. Yani diğer Nike kullanıcısı kulüpler gibi değil. Bu gelecek için bir işaretir. Seneye kaliteli formalara kavuşacağız.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Durmak yok yolla devam :)))

celal dedi ki...

formalar tutmadı die acıklama bile ypmak zorunda olmayısınıza ramen,yaptıgınız acıklamada bugune kdar slediklerinizin tutması da beklentileri yksek ttu.hobi olark sdece laf olsun die ypılan bu blogda sanki hc hta ypma payınız yokmus gbi,kpatıp gtmek en yannış olay olurdu. yni szona yni blgilerle kyifli sohbetlr yparak hzırlanmak en mukemmeli.

Alico20 dedi ki...

Ben sizi bu Blogdaki calismanizdan dolayi tebrik ediyorum!!! Sizi gercekden bir kac yildir takip ediyordum ve yazdiklariniz hep birer birer cikdi. Hata olduysada bunu kimsenin yadirgama hakki yok neticede bu bi blog ve galatasarayin resmi forma tasarim sitesi degil!! Verdiginiz bilgiler, cizimler, resimler, yazilar icin size cok tesekkür ediyorum. Su is güc arasinda en azindan gözümüz gönlümüzü aciyorsunuz,.Emeginize saglik

az-ya dedi ki...

Arkadaşlar, bence siz falza üstünüze alınıyorsunuz.
Gereksiz bir açıklama.

Aslanlara gibi devam edin bloga.
Azerbaycandan selamlar!

az-ya dedi ki...

Selocan,
maille ulaşmak mümkün değil acaba size.

Herhangi bir iletişim adrsi verseniz sevinirim.

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

İki üç tane çürük salatalık için cacık yapmaya değmez.Ne kadar iş* olmasa da işinize saygı duyuyoruz.Bu güzel bloğun yazılarının devamının daim olması dileğiyle. :)

Selocan dedi ki...

@az-ya

Yaklaşık 2-3 haftadır gelen maillerde çok yığılma oldu ve atladıklarım var ne yazık ki. Tekrar gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Kusura bakmayın.

gsforma_selocan24@hotmail.com

Tanita Tikaram dedi ki...

ABD'den takip ediyorum, her sabah siyah kahvemle olmazsa olmazim bu blog. Mutlaka bir kere girip bakiyorum guncellenmis mi diye.. Basarili calismalarinizin devamini dilerim. Iki uc gune forma firtinasi kesilir zaten.
Selamlar...

Adsız dedi ki...

Burası Gambaz sitesi değil ki! Forma kültür Blogu, Üç-Beş çapulcunun ne yazdığına bakmadan "Durmak yok Yola Devam..."

mrtkn905 dedi ki...

siz tamamen haklısınız hatta tahmını formalarda formalar bile bu sene için fazla gelmıstı bana cunku yenı bır anlasmada bu kadar ust duzey bı ısı diil nike kimse yapamazdı o formalar kım bılır belkıde bi kac ufak digısıklıkle seneye kullanılır sonuc olarak bilgilerinize olan guvencım tamdır benım sonuna kadar destekcınızım...

ahmetcan_48 dedi ki...

Zaten kimse ne sana ne de senin yaptığın işe birşey demiyor. Sen, evet bu işe TEK BAŞINA başladığında gayet iyiydi herşey ancak ne zaman ki ekibi büyüttün ve bazı çok bilmiş kişileri -kendinden menkul yetkilerle donandığını zanneden- blog ekibi altında bu işe dahil ettin işte o zaman o amatör ruh ve samimiyette azalma ve kırıklıklar oldu.

Bu benim fikrim ve görüşümdür. Ha şimdi bir Allah'ın kulu burada bana hiçbir laf edemez çünkü ben daha bloğun takipçi sayısı 1 elin 10 parmağını geçmediği zamanlarda (Mart 2009 zamanı) takip etmeye başladım bu bloğu. Buna senin o ekibe dahil ettiğin zatlar da dahil. Daha ne forum vardı o zaman ne başka birşey. Ne demek istediğimi çok daha iyi anlamışsındır Alican (Herkesin hitap ettiği Selocan şeklinde değil).

Alpaslan dedi ki...

Sevgili ilgililer,

Olumlu/olumsuz tüm yorum ve çıkışlara, sizlerin bunları önemseyip cevap verme hassasiyeti göstermeniz bile çok önemli. Sitenin ve takipçilerinin bu konuda Galatasaray ile ilgili belli bir forma kültürü bilgisine ve buna sahip çıkılması, olgunlaşması konusunda çok yardımları olduğu kesin.

Tüm paylaşımlar ve emekleriniz için teşekkürler.

dr_serhan dedi ki...

hep destek tam destek...çok güzel bir blog arşiviniz var.Kimseye aldırmayın siz zevk için yapıyorsunuz.Formaları da tahmin etmişsiniz günler öncesinden...Size bir sorum olacaktı son 10 yılın arşivini bulamıyorum düzenleme ne zaman yapılacak?

erhan1980 dedi ki...

Ben bu blogu ilk gördügümde çok sevinmistim. Hem Galatasarayliyim hem formalara çok merakliyim. Burada inanilmaz bir arsiv var.

2011/2012 formalari'yla alakali bi yanlislik olmus olabilir. Ama bazi yorumlar çok saçma olmus, "özür dileyin"falan filan. Kimse'nin hesap sormaya hakki yok, zaten verilecek bi hesap yok.

Elime hazirlik maçlarinda giyilen beyaz bir Nike formasi geçse düsünmeden bu blogu isleten arkadaslara gönderirim. Cünkü öyle bir formanin degerini en iyi onlar bilir. :-)

ufooo dedi ki...

Kendi adıma vermiş olduğum olumsuz ve sert tepkilerden dolayı başta selocan senden ve tüm blog ekibinden özür diliyorum , ne olur hoşgörün , büyük bi hayal kırıklığının ürünü bu tepkiler , biz birbirimizi görmesekte aynı sevdaya gönül vermiş dostlarız , sevdamız daim yolumuz açık olsun tüm galatasaray sevdalıları..

Selocan dedi ki...

@ufooo

Abi estf. ne özürü yahu.

orkuns dedi ki...

Maddi manevi herzaman yanınızdayım. Forma kültürünü paylaşabileceğim başka bir yer yok. Bu blog kapanırsa çok üzülürüm. Kahrolurum.
İyi çalışmalar dilerim.

Adsız dedi ki...

Forma koleksiyonu yapan biri olarak blogunuzu beğenerek takip ediyorum. Elinize ve emeğinize sağlık. Suç sizde değil, sizin bu blogu para kazanmak için değil bilgi paylaşımı için yaptığınızı anlamayanlarda ve tasarımlarınızı bir nebze dikkate almayan kulüptedir.

Blogu uzun zamandır takip ediyorum ama sanırım bu ilk yorumum olacak. Bu seneki formalarla ilgili yorumum şu: Alternatif renklere karşı olmayan biri olarak gene değişik bir renk çıksa beğeniyle karşılardım. Alternatif renkler forma satışlarının arttırılması için yapılıyor ama bunu nedense kimse anlamıyor. Evet, bizim tercih ettiğimiz renkler (mor, mercan) tepki çekecek renklerdi ama bu yöntem artık dünyanın bütün kulüpleri tarafından uygulanmakta. Koleksiyonerler dışında kimse her sene parçalı forma almaz. Ama değişik renklerde çıkan formalara ilgi gösterebilirler.

Neyse bu seneki formalar diyordum. Kulübümüzün renklerinden olan ama uzun süredir kullanılmayan sarı forma hoşuma gitti. Tek hoşuma gitmeyen yanı ise (ki bu birkaç yıldır böyle) formadaki reklamların renkleri. Bunlarda neden formaya uyumlu bir renk kullanılmaz, markanın tercihi midir yoksa bizim kulübümüz mü seçiyor bilmiyorum ama bunu Türkiye'de en iyi yapan Fenerbahçe ve Beşiktaş. Photoshopla biraz uğraşarak şöyle bir görünüm elde ettim, sarı forma böyle olsa hoş olmaz mıydı sizcede ? http://imageshack.us/photo/my-images/855/49680790.jpg

Gelelim Kutsal Parçalımıza. Artık tam parçalı beklemiyorum ama hiç olmazsa göze hitab eden bir forma yapılsın. Nike'ın bu formasıda hazır kalıplardan olmasına rağmen sade ve hoş duruyor. Renkleri bizim kullandığımız renklerden daha açık, bunun hazır kalıplara özel renk kullanılmadığından dolayı olduğunu söyleyenlerde var. Bu forma içinde reklam renkleri konusu geçerli. Bu da şöyle olsa fena olmazdı diye düşünüyorum: http://imageshack.us/photo/my-images/228/67825444.jpg/

Siyah forma ise neresinden tutsan elde kalacak bir forma. Düzeltilecek bir yanını bulamadım ama keşke birazda sarı kullanılsaydı.

Armaların büyüyüp, dikişli olması güzel bir ayrıntı. Nike'ın çıkaracağı diğer ürünlerde merakla beklediğim şeylerden biri. Yurtdışında olduğum için henüz GSStore'a gitme fırsatım olmadı. Gelir gelmez gidip ürünleri yakından inceleyip, koleksiyona katmayı düşünüyorum.

Seneye çıkacak Elit formalarımız ve ürünlerimizi merak içinde bekliyorum. Umarım düşlediğimiz gibi güzel formalar olur. En merak ettiğim konu ise Nike'ın elit takımlara uyguladığı arma arkası yazılar. Acaba Galatasaray'ımız için uygulanacak mı ve ne yazılacak? Bunu merakla bekliyorum.

Saygılar.

Kewell19 dedi ki...

Abi Helal olsun valla okurken gözlerim doldu he.işte abi sen busun herşeye rağmen yanımızdasın biz seni bu yüzden seviyoruz ben sen diye ayırmadın hiç bi zaman bizi bu yüzden seviyorum seni.ne zaman istersen ne konuda olursa olsun blogtada forumdada hayattada her anda biz Galatasarayformaları.blogspot'u taşıdığımız için hiç bi zaman kafamızı yere eğmedik her zaman her yerde. Sonuna kadar bu blog'a yardımım dokunması için en ufak metelik bile beklemeden bu işi yapmaya devam edicem.Herkese Seven sevmeyen herkese teşekkür ederiz.

4numara dedi ki...

durmak yok yola devam...engeller aşılmak içindir...çomak sokanlar, baltalayanlar hiçbir zaman eksik olmaz...onların isteğiyle dünya şekillenseydi, öküzün boynuzunda tepsi olurdu...

burranazzo dedi ki...

@ZİP!

Galatasaray formalari koleksiyonumu yoksa genel bir koleksiyon mu sizinkisi?

Blogunuz ya da formalarini gorebilecegimiz bir site var mi?

cok tesekkurler.

Adsız dedi ki...

@burranazzo

Eski sitemin adı kalmış kullanıcı adı olarak :)

GS ağırlıklı bir koleksiyonum var, öyle çok geniş değil şimdilik. En son Amerika'nın Philadelphia Union takımının formasını aldım, Mondragon'un forma giydiği takım. Şuan öyle bir blogum yok ama yakın bir zamanda oluşturmayı düşünüyorum. Yurtdışındayım şuan, döndüğümde fotoğrafları çekip eklerim bloga :)

Bu arada koleksiyonumda sadece forma yok, atkı,polar,t-shirt,bilet vb. şeyler de mevcut. Koleksiyon delisi olduğum için ne varsa toplarım :)

lasto dedi ki...

Bence blogda yapılan tahminler bir dahaki yıl gerçekleşececk diye düşünüyorum. Fatih Terim ile lansman sırasında röpörtaj yapıldı. O da seneye formaların daha iyi olacağını söyledi. Forma zevki olan biri olarak konuşmasından formaları beğenmedi anlaşılıyor. Parçalı ve sarı neyse bir sene idare edelim de siyah hiç olmamış. Adnan Polat'ın son kazığı mı? Profesyonellerin zevksizliği mi? Orasını bilmiyorum.

Mert dedi ki...

Adamsınız adam! Sizin sayenizde her gün yeni birşey öğreniyoruz formalarla, tarihimizle ilgili.. Umarım projelerimiz de gerçekleşecek ve biliyorum ki GALATASARAY FORMALARI blogu daima sohbet masasında, dost ortamında; yani kendi çizgisinde yazmaya ve Galatasaray taraftarını bilgilendirmeye devam edecek :)

Saygılar ;)

burranazzo dedi ki...

@tgn

burranazzo@yahoo.com dan yazabilirsiniz.

burayi mesgul etmeyelim :)

tesekkurler.

Metin Oktay dedi ki...

Haksız eleştirilere kulak asmayın, böyle devam edin.

Ayrıca elit kategori konusuna bir ekleme yapmak istiyorum. Elit kategoride olduğumuzu başta siz, sonrasında da lansmanın yapıldığı gün Sedat Doğan ve hocamız Fatih Terim doğruladı. Bunun altını çizecek nitelikte bir diğer belge de şu: Nike, elit kategorisindeki kulüplere her yıl özel tanıtım fotoğrafları hazırlıyor. Örneğin bu sezon için mekan olarak soyunma odaları seçilmiş. Şöyle bir örnek var (almanca site):

http://www.spox.com/de/sport/diashows/1107/Fussball/international/nike-trikots-top-klubs/trikots--top-vereine-europa-fc-barcelona-manchester-united-arsenal-celtic-inter-juventus-2011-2012.html

Şimdi Galatasaray için hazırlanan tanıtım fotoğrafları ile karşılaştırın...

JackOfSpades dedi ki...

hiç anlayamadığım şey "blogu kapatın" diyen gerizekalılardır.ulan sanki zorla sana burayı okutuyorlar.sen defol! blog neden kapansın.
2 senedir bu blogu takip ediyorum.forma kültürüyle ilgili çok şey öğrendim.üstüne yeni sezonlarda giyeceğimiz formalar da cabasıydı.tasarım dışında her şey yerindeydi...pire yüzünden yorgan yakılmaz.madem öyle; küfredenler, saldıranlar gitsin kendileri araştırsın, fabrikalarda gezsin, istihbarat sınırlarını zorlasın...madem kandırıldın, bekleme annenin ağzına mama vermesini...sen git maç kaybetti diye futbolcuya saldır.burası sana göre değil...

JackOfSpades dedi ki...

ayrıca resim olarak Edvard Munch'un "Scream"(çığlık) tablosunu kullanmanız da manidar ve yerinde olmuş.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır