Bu Blogda Ara

6 Temmuz 2011 Çarşamba

EKİP İŞİ VOL. 3 (SON)




Geldik işimizin son kısmına. Bu son kısımda isterseniz biraz geçmişi hatırlayalım :)

1. Formalarımızın renkleri ve yeni sponsoru şirket birleşmesinden sonra basına pek yansımadı, ancak bizim takip ettiğimiz olay gerçekleşti. Galatasaray'ın resmi forma sponsoru olan Adidas ile olan sözleşmesinin fesihi karşılığında 5 Milyon $ ödemiş ve o günden bu güne yeni sezon çalışmaları başlamıştı.

2. Sızan formalar; Footballove.com'dan Sevgili Koray'ın ele geçirdiği forma tanıtımı veya sunumu ile 2011-12 sezonu olan formalarımız ilk kez sızmıştı. Bu, insanların arasında birçok soruya sebep oldu, kaldı ki yorumlar "Koskoca Nike bu formalar için mi Adidas'ı fesh ettirdi?" dedirtti Galatasaraylılara.

3. Daha sonra öğrendik ki bu formalar Nike'ın Türkiye şubesinin yaptığı formalar ve bu formaları beğenmeyerek Galatasaray'ı Elit Kategori'ye aldı. Ve bu süreçten itibaren renklerini öğrendiğimiz formalar bambaşka bir boyuta bürünmeye başladı.

4. Daha sonra ise formalarımızın detaylarını buradaki Nike şube müdürlerinden olan sevgili Ahmet Abi'mizden öğrendim. Formaları gören ama ser verip sır vermeyen, fakat ipuçlarını da göz ardı etmeyen kişiye burdan bütün teşekkürü borç bilirim.

5. Sevgili Okan Öztoprak'ın Hollanda Nike gezisi bu olaylardan 1-2 ay sonraydı. Okan'ın yaptığı gezinin bizim öğrendiğimiz ancak netleştiremediğimiz bilgilerle kesiştiği ortaya çıkmıştı, yani "Elit Takım"dı Galatasaray ama göreceği muamele neydi bilmiyorduk.

6: Çalışmaya devam ettik, tekrar Türkiye'de olan gelişmelere yöneldik ve formalarımızın kalıplarını öğrendik, detaylarını öğrendik.

7. Son olarak Sevgili Hollanda Nike tasarımcısı FLOREN DUMONT'a ulaştık, yani ulaşabileceğimiz en üst Kategori. Sevgili Okan Öztoprak bu konuda çok yardımcı oldu bana,, merak ettiğimiz soruları sorduk ve içtenlikle cevapladı ancak o da işinin gereği çok detaya girmekten kaçındı.


Gelelim en son gelişmelerimize.
FLORENT DUMONT'A sorduğumuz sorulardan bir kaçını buraya yazalım:

-Galatasaray Formaları ne zaman çıkacak?
+Oraya gelmiş olması lazım mağazalarda satılıyor olması lazım

-Galatasaray Elit Kategori'de mi?
+Galatasray'a özel bir konum söz konusu

-Galatasaray Formaları hakkında neler biliyorsunuz?
+Ben bu ekibin başındayım ve formalar birçok aşamadan geçiyor üretimi, dizaynı, tasarımı


Bunlar sorduğumuz sorulardan sadece birkaçıydı.

Formalarımızın ön tanıtım günü 8-9 temmuz günlerinden birinde başlayacak.

Formalarımızın çıkış tarihi %98 15 Temmuzdur.

Antreman ürünlerimiz değişiyor: ön üretim tanıtım için üretilen ürün sayısı 5. Bunlar Nike'ın hazır tasarımları ve sadece üstüne logo reklamların basılmış olduğu antreman ürünleri.


Parçalı Formamız:Fransa Kalıbı şeklinde olacağı ve yakası kırmızı geri kalan her alanı Tam Parçalı diyebileceğimiz şekilde tasarlanmış ve formanın üretilmesinde GALATASARAY TARİHİ'NİN SON 40 YILI baz alınmıştır.

Siyah Formamız: Galatasarayı'n gerek geçirdiği kötü sezon, gerek yaşadığı olumsuzluklara karşı üretilen siyah formada sarı detaylar ve önden geçen kırmızı bir bant bulunuyor. Özellikle taraftarların Parçalı formadan sonra alacağı en şık tasarımlardan bir tanesi olacağı konuşuluyor.

Sarı Formamız: Galatasaray'ın Avrupa'sız geçen sezonuna ithafen yapılmış bir forma özelliği taşıyan Sarı forma en başarılı dönemlerimizi, büyük zaferlerin yaşandığı zamanları simgeliyormuş.

Beyaz Formamız: Gerek dizaynı gerek özel hatlarıyla bambaşka bir forma olan beyaz formamızda nike'ın bu sezonda devam ettiği kalın şimşek şekilleri değilde ince şimşek şekilleri halinde sarı ve kırmızı çizgilerle aşağıya inen stiller mevcutmuş ve bu stiller Galatasarayın ruhunu kazanmasına itafen yapılmıştır.

ŞORTLAR:
Parçalı Forma: Beyaz-Siyah-Kırmızı şort kombinasyonları görebiliriz
Siyah Forma: Kırmızı-Siyah şort kombinasyonları görebiliriz.
Sarı Forma: Kırmızı-Siyah-Sarı kombinasyonu görebiliriz.
Beyaz Forma: Beyaz ve Kırmızı kombinasyon mevcut.

Bu zamana kadar edindiğimiz bilgilerin her birinde emeği geçen ekibimize teşekkürü borç bilirim tek tek teşekkür etmek istemem.

Ancak bu konuda bize desteklerini esirgemeyen Sevgili SELOCAN'a Ve OKAN ÖZTOPRAK'A şahsım adına teşekkürleri borç bilirim, bu zamana kadar bizi sayan bizi takip eden tüm GALATASARAYLI ve diğer takım taraftarlarına da teşekkür ederim.

Hollanda'dan FLORENT DUMONT'A, EDWIN VAN H..'e Teşekkür Ederim
Malezya'dan Toni Tiger'a formaların üretim aşamasındaki bilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Türkiye'de Başta Nike Müdürleri Ahmet bey'e, Hüseyin bey'e bize verdikleri değerden Galatasaraylı olduklarından dolayı teşekkür Ederim.
Tasarımlarıyla birçok insana fikir veren değerli forum arkadaşlarımın hepsine teker teker Teşekkür Ederim.

Son olarak tüm emeklerimize saygıda kusur etmeyeceklerine inandığımız herkese teşekkür ederim ve izinsiz kullanmamalarını rica ederim.

Saygılar:SELOCAN-Enjoy The Lappap-Okan Öztoprak-KEWELL19


25 yorum :

KEREM dedi ki...

Harikasınız!!!Emeğiniz için bir kez daha teşekkürler. "Peerless"

exception dedi ki...

üstadlar söyleyecek çok bir şey bırakmamışsınız, elinize emeğinize sağlık. bir noktayı anlayamadım. parçalı forma dizyn edilirken son 40 yıl baz alındı demekle ne kastolunuyor acaba. son 40 yılda giydiğimiz parçalı formalar mı?

Tanita Tikaram dedi ki...

Fransa kalibi ne demek? Fransiz kaldim olaya :)

M. YASİR USLU dedi ki...

Masallahiniz var gercekten, forma konusunda mossad ajanlari gibi calisiyor gizli servis gibi bilgi topluyorsunuz. Cok guzel haberler emeginize saygilar, GALATASARAY sevgine-kulturune-inanclarina ise cok guzel sahip cikiyorsunuz. basarilarinizin devami guzel bir ekip olusturmussunuz.

ultrAslan38 dedi ki...

fransa kalibi buna diyorlar galiba

http://medwedew.de/wp-content/uploads/2011/01/frankreich-trikot-2011-nike.jpg

bilgi icin tsk

bayram baytemur dedi ki...

http://forum.shiftdelete.net/spor/193973-2011-2012-fransa-and-brezilya-milli-takim-formalari.html


parçalı forma bu kalıpta olacak arkadaşlar...diğer 40 yıl mevzusu ise ya formanın her kösesinde ayrı bi anı yazılır yada küçük resimler basılıdır 100. formamız gibi yanii..

Sühan Alp dedi ki...

Valla ne söylesem az. Blogunuzu uzun zamandır takip ediyorum ama çok sık yorum attığım söylenemez. Gerçekten, insan ister istemez takip ediyor. Çok başarılısınız, ekip olarak emeğinize sağlık başarılarınız devamını dilerim çok çok teşekkürler.
Blog açısından örnek aldığım yegane bloglardan biri bu blog.
Sizi tek tek şahıs olarak tanımasam da yazılarınızı okurken sizi tanıyormuş gibi hisseder oldum. :))

Kolay gelsin.

Blade Runner dedi ki...

I am disappointed to hear there will be collars on our Home shirt :(

ismailinc dedi ki...

Öncelikle emeğiniz için teşekkürler.
Bu sene geçen seneki gibi bir sızma olmaması, çakma formalarımızın daha geç pazarlara düşeceğine işaret :) Bu ilk iyi haber.

İkincisi, nike ile yapılan anlaşma ve elit takım kategorisine girmemiz, bu sene daha kaliteli ve daha profesyonel tasarımlara sahip olacağımızı gösteriyor. Elde ettiğiniz bilgiler de bize bu cümleyi kanıtlıyor.
Üçüncü iyi haber ise, artık daha fazla katlanamayacağımız absürd renklerin bu sene olmaması.

Son iyi haber ise parçalı forma konusunda. Nike retro tasarımlar konusunda zaten profesyonel. Tam parçalımızı arşivlerden çıkartıp bize tekrar sunması, bunu da, fransa home kalıbında üretecek olması çok güzel.

E dedi ki...

Biz de tüm bu saydığınız isimleri bir araya getirip sağlıklı bilgi akışını sağladığınız için, gün yüzüne çıkması imkansız ipuçlarını lansmandan aylar önce bizlerle paylaştığınız için size teşekkür ederiz.

Siyah formayı görenler bandın göğüs kısmında değil, kol altlarında olduğunu söylüyor. O kadar yanılma payı da olur diyorum.

Sevgiler, saygılar.

vt dedi ki...

Lise yıllarından beri formalarla kafayı bozmuş biri olarak söyleyebilirim ki çok imrendiğim işler yapıyorsunuz. Sürekli takip ettiğim blogunuza bu defa bir teşekkür de bırakmak istedim.

Ellerinize sağlık.

Enes. dedi ki...

Ne yani 4 forma birden mi alacağız bu sene? :)

Özellikle sarı formayı ve beyaz formanın kırmızı şortla sahada yaratacağı karizmayı görmek için sabırsızlanıyorum.

Berbat bir sezonun ardından Nike, sırf bu güzel haberlerle dahi yeni sezona umutlu bakmamızı sağladı.

uLas dedi ki...

Emeğiniz ve yaptığınız paylaşımlar için teşekkürler :)

Kimyager dedi ki...

Bu bilgileri bize ulaştırırken emegi gecen herkese tesekkürler. Yalnız anlamadıgım bişey var parçalı formamız Fransa kalıbı derken fransa formasındaki gibi yakalı ve dügmeli mi olacak? Eger öyleyse muhtesem olur...

Kimyager dedi ki...

yani forma bu mudur arkadaslar?
http://galatasarayformalari.blogspot.com/2011/01/niketan-beklenti-1.html

mhtp1981 dedi ki...

Saygısızlık yapmak istemem ama parçalının fransa kalıbıyla alakası yok sadece bu seneki parçalımızdan farkı koldaki renklerin ters olması, siyah formaya gelirsek önünden kırmızı bant filan geçmiyor omuzda ince çizgi kırmızı yan tarftan kalın çigi kırmızı yakalı forma, sarı çok parlak bir sarı ki bence en güzeli bu beyaz forma daha belli değil türkiyeye d gelmedi.elimde olsa size fotoları göstermek isterdim ama çok büyük bir yasak var inşallah daha sonra sizlerle paylaşmak isterim...

NDishe dedi ki...

Mhtp1981 formalari nerde gordun de bu kadar emin konusuyosun ???

kArşı dedi ki...

Admin formayı gören fotoğraf çekimindeki arkadaşlar parçalı ve siyah forma konusunda sizin bilgileri doğrulamayan şeyler söylüyorlar.

Parçalı forma bırak fransa kalıbını yakalı bile değilmiş.Geçen yılki formanın hemen hemen aynısı imiş.

Sİyah Formada öyle özel bir ürün filan değilmiş,önünde kırmızı bant filanda yokmuş.Yanlarda kırmızı çizgiler varmış.

NOT:FORMALAR footbaLLove tarafından aylar önce görüntüsü yayınlanan ancak kabul edilmedi denilen formalar varya işte tam olarak onlarmış!

Ayrıca formalar bize özel olarak üretilen formalarda değilmiş,Trabzon gibi belli kalıplardan seçilip yapılmış.Elit işide yalan sanırım.

Adsız dedi ki...

Şu anda gercekten cok buyuk bir bilgi kirliligi var. Kewell19'un basini cektigi bi grup parcali ve siyah formalar icin bir sey soyluyor, alisamiyen.net'te formalari gordugunu iddia eden birisiyle burada mhtp1981 rumuzlu kisi ise bambaska bir sey soyluyor. En basitinden siyah formada kirmizi bir bant mi var goguste, yoksa kol altlarindan asagiya uzanan bir cizgi mi? Ikinci gruptakilerin gorduklerini iddia ettikleri formalar zamaninda footballove blogunda cikan o resimdeki uc formayla tipatip uyuyor. Benim fikrim belki bu iki grup da dogru soyluyordur; fakat kewell19'un iddia ettigi formalar 2012-2013 yili icindir belki. Nike reklamlarinda sadece Fransa'nin giyecegi bir forma urettik diyor surekli; o yuzden o tişört tarzindaki formayi hemen bu yil başka takimlara da yaparlar mi bilmiyorum (Inter icin de yapildigi soyleniyor ama daha tam olarak gormeden konusmamak lazim neticede - hem adamlar 2010 yilinin Sampiyonlar Ligi sampiyonu :-) Acaba diyorum, nasil Nike gecen yil M. United icin urettigi bu 'victory' formalari bu yil diger takimlara da vermeye basladiysa (bkz. Trabzonspor) gelecek yil Avrupa Sampiyonasindan sonra bu 'Fransa formasini' Galatasaray basta olmak uzere diger takimlarin da hizmetine sunmaya baslar mi? Neticede kalip o Fransa formasinin kalibi olur ama hem kumas kalitesi hem de formanin uzerindeki detaylarla bir elit takim formasi yapmis olur gelecek sene Nike bize...

Benim tek beklentim kumas kalitesi olarak nasil mesela Adidas'da gecen yillarda bir yanda Real Madrid/Chelsea ile diger yanda Galatasaray arasinda bir kalite farki vardiysa umarim insallah bu yil o fark olmaz ve karsidan bakildiginda Arsenal formasi nere Galatasaray formasi nere demeyiz gecen yillarda dedigimiz gibi...

Selocan, bi bizi aydinlat lutfen... Nedendir bu bilgi kirliligi sence? Yilin formalar icin bu en onemli gunlerinde nedir bu sessizlik?

Emek Aslan dedi ki...

Herkesin emeğine sağlık.."Formalarımızın ön tanıtım günü 8-9 temmuz günlerinden birinde başlayacak." ise yarın oynayacağımız Türkiyemspor maçında yeni formalarından mı giyeceğiz yani? Tanıtım yapılmadan tuhaf olmaz mı bu? yeni formalardan giymeyeceksek ne giyeceğiz, duyumunuz var mı?












yarından itibaren oynamaya başlayacağımız özel maçlarda ne giyeceğiz, duyumunuz var mı?

selcuk55 dedi ki...

suraya bi aciklama yapin lütfen.. bu ne yaaa...alisamiyen.netde bende okudum...arkadas orda su gecen footballlovea sizan formalarin olacagindan bahsediyor...sizin acikladiginiz gibi degilmis formalar...lütfen acil bi aciklama yapin kafayi yicem...ne güzel formalarimiz süper olcak diye hava atiyordum..olamaz yaaaaa.....:@

mhtp1981 dedi ki...

Eminim çünkü 29 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNÜ TT ARENADA ARDA TURAN, KAZIM KAZIM,CEYHUN GÜLSELAM VE 11 KİŞİNİN BULUNDUĞU KATALOG ÇEKİMLERİ YAPTILAR...

NDishe dedi ki...

yaptılarda sen ordamıydın kendi gözünle birebir gördün mü onu diyoruz sana ey mhtp1981

mhtp1981 dedi ki...

@Ndishe ben orda değildim ama fotoları gördüm ayın 15 inde satışa çıkınca bu fotoları sana mail atacam; söylediklerimin aksi birşey olursa bir daha buraya yazı falan yazmıyacağım emin olabilirsin fotolara bakıp yapılan çizimlerle karşılaştırıyorum ona göre yorum yapıyorum çizimi yapılan forma tipleriyle insanlar ümitlenip hayal kırıklığına girsin istemiyorum....

NDishe dedi ki...

@mhtp1981

fotoları nasıl gördün herşey bu kadar gizli yürütülürken çekim yapan fotoğrafçıdan mı istedin :) hayır bende aksi olcak demiyorum ama bu kadar kolay elde edebilmen bilgileri acaibime gitti bi ince açıklama yapabilirsen seviniriz ...


bu arada lansman 17'sinde Pazar günü yani bu formalarada bu kadar teferruat yapmaları çok saçma madem katologdan tanıt geç işte :@

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır