Bu Blogda Ara

22 Temmuz 2011 Cuma

UĞURLU SİYAH


Yeni sezon formalarımızın detaylı analizi yakında -bu işin üstadı- ekip arkadaşım Calibra tarafından blogda paylaşılacak. O zamana kadar ufak ufak yazılar yazalım blog fazla boş kalmasın.

Galatasaray'ın siyah forma tarihi çok yeni. Blogda epey değinmiştik bu konuya. Bugüne kadar sadece iki sezon siyah renkte forma, o sezonun esas kreasyonu olarak takımımız tarafından kullanıldı. Biri 2005-2006 sezonu, diğeri de 2007-2008 sezonu. Önümüzdeki sezonki siyah formamız sezon forması olarak kullanılan ve satışa sunulan 3. forma olacak.

Ben formaların uğuruna inanmam. Ancak Galatasaray inanır. Uğursuz olduğuna inandığı formaları dolaplara kaldırmakla meşhurdur. Uğurlu geleceğine inandığı formaları-kombinasyonları da zamanında denemiş bir takımdır. Siyah formanın da böyle ilginç bir detayı var. Son 6 sezonda yaşadığımız 2 şampiyonlukta, ki ikisi de çok özeldir, formalarımız arasında siyah da vardı. Böyle bir istatistik var. Artık ne kadar önemsersiniz bilemem.

16 yorum :

Adsız dedi ki...

3te 3 yapalım o zaman.

cemcelebi dedi ki...

1999 yilinda da siyah forma kullanmıştık. 99 depreminde hayatini kaybedenler içindi yanilmiyorsam. hatta bununla ilgili blogunuzda bir yazi oldugunu görmüştüm sanki.

sertsertan dedi ki...

üç olsun güç olmasın diyelim..

Selocan dedi ki...

@cemcelebi

2002-2003 sezonunda tek maçlığına siyah forma giymiştik. Bingöl depremi sebebiyle Trabzonspor karşısına o formayla çıkmıştık. Ancak o sezon forması değildi, o maçlık hazırlanmış bir formaydı. 1991-1992 sezonunda da Metin Oktay'ın vefatı sonrası siyah forma giymiştik. O da tek maçlığınaydı, sezon forması değildi. 1991-1992'de 3., 2002-2003'te 2. olmuştuk. Ancak sezon formalarımız olmadığı için ve sezona onlarla başlamadığımız için seriye katmadım.

cemcelebi dedi ki...

@Selocan

Şimdi tekrar bi baktim, 1999 yılı için bahsettiğim forma FÜME formaymış. aklımda siyah olarak kalmış ve başka olaylarla bağlantı kurmuşum:)

Emin Solmaz dedi ki...

Esasen bu konuyla pek alakası yok, daha önce gören oldu mu onu da bilmiyorum ama fark etmişken paylaşayım dedim:

http://4.bp.blogspot.com/-TnWxj8QNKd4/TijGve_KyfI/AAAAAAAAADA/gBn0-rhpAUo/s1600/barca-galatasaray-antrenman.PNG

AksiCimbomlu dedi ki...

Bu forma Galatasaray'ın son 10 sene içerisinde en az dikkatle hazırlanmış, ve en çirkin forması-ki altın sarısı ve gümüş griside giymiş bir takımız. Bu kadar özensiz bir formayı hiç bir takım severek giymez, hiç bir taraftar severek almaz.

burranazzo dedi ki...

@selocan

Galatasaray'a en cok yakistirdigim 4'uncu renk siyah benim. Tabi sari kirmizi detaylarla. Parcalinin altina giydigimiz siyah sort siyah corap kombinasyonu hep aklimda. Ozellikle Hagi tabi...

Siyah guzeldir... Sari Kirmizi Beyaz ve Siyah... Bence baska renge gerek yok :)

Tanita Tikaram dedi ki...

Biz yine de insallah isimizi sansa mansa birakmiyiz bu sezon :)

memrekeles dedi ki...

Arkadaşlar bu arada nike ın uğuruna da inanıyorum.. Son şampiyonlar ligi finalistlerinin forma sponsoru, son uefa şampiyonunun forma sponsoru. İngiltere ve ispanya şampiyonlarının da forma sponsoru. Aynı zamanda bize de siyah formanın uğurlu geldiğini düşünürsek, garanti şampiyonuz... :)

Alpaslan dedi ki...

Hiç uğraşmasalar da parçalıya ilave direk Almanya Milli Takımı veya Roma ne giyiyorsa onu giyseler bana yetecek, macera aramasınlar bari. Hatta linkteki Hugo Boss un yakasındaki ince detayları kollara manşetlere eklese de yeterli, indirimde falan yakalayamadık bunu, :).

http://cdn2.iofferphoto.com/img/item/157/936/393/CgY4ccTtBticjQ0.jpg

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Anladığım kadarıyla bu hazır kalıp formalar iki renkten oluşuyor. Parçalı sarı - kırmızı, sarı forma keza sarı - kırmızı, siyah forma da siyah - kırmızı.

Formadaki ağır Gaziantep imajını yıkabilmek için en azından reklamlar ve numaralar sarı olsaydı göze bu kadar itici gelmezdi.

Bir de yaka problemi var bu formanın. 90'lı yılların ortasından fırlamış gibi. Ama öyle retro metro da değil, fena. İnsanın alsa yakasını söktüresi gelir en yakın terzide.

Adsız dedi ki...

Formaları gördüm, dokundum, denedim ve parçalı olanı satın aldım. Kalitesini beğenmedim.

berk dedi ki...

konuyla ilgili degil ama devre arasinda bir formamiz daha cikicak galiba cunku yeni formayi kesfet diye reklamlar var

Selocan dedi ki...

@berk

Beyaz olabilir devre arası.

berk dedi ki...

olabilir cevap icin tesekkurler

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır