Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2012 Perşembe

2011-2012 SEZONU FORMA İSTATİSTİĞİMİZ


Bakalım Galatasaray geçen sezonda hangi formasını kaç kez giymiş, bu formaları hangi sahada, hangi kombinasyonla kullanmış ? Bize uğurlu gelen forma olmuş mu ?


Galatasaray tasarımsal olarak berbat bir forma sezonu geçirdi. yapacak bir şey yoktu, geçiş sezonlarında olur böyle vakalar. Berbat tasarımlar olmasına rağmen formalar açısından tarihe geçen bir sezon oldu bu sezon. 30 sene sonra ilk kez resmi bir maçta takımımız gerçek kombinasyonumuz olan Parçalı altına beyaz şort, kırmızı çorap giydi. Ayrıca sarı forma da buna paralel, koyu-açık-koyu bir iç saha kombinasyonuna uygun, açık-koyu-açık kombinasyon ile giyildi. Gelecek için her 2 kombinasyon da umut verici.


Toplamda takımın çıktığı 42 resmi maçın 29'unda parçalı kullandık. Bu iyi bir rakam. Ancak iç sahada tamamen parçalı kullanacağımız günlerin de, hatta sadece esas kombinasyon ile giyileceği günlerin çok yakın olmasını temenni ediyorum. Ne yazık ki iç sahada bu sezon gereksiz sarı kullanımları ve kırmızı şort-çoraplı parçalı kullanımları hiç de az değildi.

 
TABLO 1

Siyah forma dış saha forması olarak çıktı, ancak sarı forma çok uzun bir aradan sonra takımımıza eklenince, assolist kıvamı, sonradan gelmesine rağmen daha fazla dikkat çekti. Siyah forma sadece 2 maçta kullanıldı. Ligde bu sayı 1. Sarı ise 11 kez kullanılmış ki ligin başındaki ilk 5 maçı kaçırdığını hatırlatalım.

TABLO 2

Geri kalan bütün detaylar tablolarda. 1. Tablo genel tablo, hangi forma hangi kombinasyonla, hangi sahada ve hangi turnuvada giyilmiş onu gösteriyor. Şort ve çorap bölümlerinin ayrımlarına dikkat edin. 2. tablo ise bütün fikstürün, 42 maçın sıralı listesi. Arka arkaya hangi formaları giymişiz ve bu formalar ile nasıl sonuçlar almışız onu gösteriyor. Son 11 lig maçında (Süper final dahil) parçalı giymemiz gözlerimi yaşarttı. Tabloyu yapana kadar dikkatimi çekmemişti. Süper Final'de sadece parçalı kullandığımızı da tekrar hatırladık böylelikle.

4 yorum :

Shandon dedi ki...

yazik, bu kadar forma ve secenek tarzi var... hep ayni sekilde sahaya cikmisiz. :-/

dnzbdr dedi ki...

süper final içerde trabzon ile beraberlik

Selocan dedi ki...

Düzelttim teşekkür ederim.

heroruno dedi ki...

Bişey diyicem bu siteye ne zaman girsem gerçek kombinasyon muhabbeti var tüzüğümüzdemi yazıyo buda bu kadar kazıyosunuz bu konuyu. Hayır bu konuda bir bilgim yok yıllardır duyarım ama takım ilk defa o da bir sefer bu sene kullandı bu kombinasyonu.Eskiden özellikle Fatih Terim in futbolculuğu dönemi hep bu kombinasyon var ama bu konuya ilgili bi yazı yazın bizide bilgilendirin kim demiş bizim kombinasyonumuz bu veya şu diye yada nerde yazıyo bu felan diye.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır