Bu Blogda Ara

14 Mayıs 2012 Pazartesi

3rd FORMA İLE KUPA KALDIRMAK


Tamam sevinç, coşku had safhada. Şampiyonluğu sonuna kadar kutlamak herkesin hakkı. Bu tip törenler bana abartılı gelse de takımın da sonuna kadar şampiyonluğu kutlaması en doğal hakkı. Bir de sadece futbolcular ve teknik ekip olsa kutlama platformunun üzerinde, yönetim tebrikleri arka planda kabul etse her şey daha da güzel olacak, ancak dediğim gibi gün bütün Galatasaraylı taraftarların. Tabi ki kupa sevincini en büyük coşkuyla kutlayacak kulüp. Kutlayacak da, neden sarı forma ile be abi ?

Kulübüne ve formasına düşkün biri olarak bu tabloyu artık ben görmek istemiyorum. Neden 3rd forma ile, organize edilmiş bir kutlamaya çıkıyorsun ki ? Kaldı ki organize bile edilmese, maçı 3rd forma ile oynasan, yine maç sonu parçalını giyip öyle yapman lazım kutlamanı. Fenerbahçe maçında iyi ki parçalı forma ile oynamışız, ezkaza sarı forma ile çıksaydık o maça, Villareal gibi tur atardık sahada, kimsenin aklına sarı-kırmızı gelmezdi.

Kutlamalara futbolcular üzerlerinde store'un şampiyonluk için özel hazırlattığı imzalı sarı formalar ile çıktı. Formasını getiren herkese 8 lira karşılığında bu imzalar basılabiliyor. İyi tamam da, sen kutlamalara bu tip pazarlama işlerini sokarsan çirkin olursun. Eğer sarı formaların giyilme sebebi bu imzaları pazarlamaksa ve sırf bu yüzden 3rd forma ile kutlama yapmışsak gerçekten çok çirkin.

Önemsiz gibi gelse de, önemli detaylar bunlar. Yıllarca, yapılan düz kırmızı formaları göklere çıkarttık, özel forma muamelesi yaptık. Bu sene de sarıya bu önem veriliyor. Parçalı forma ne zaman 2. planda kalmayacak çok merak ediyorum.

Türkiye'nin Barcelona'sı, Real Madrid'i gibi ortaokul geyikleri yapan spor yazarları şu satırlara da baksın. Kupayı esas forması ile alan 2 büyük takımın fotoğrafları aşağıdadır. Maçı farklı formalar ile oynayan Barcelona ve Real Madrid bakın maç sonu hangi forması ile kupa kaldırmış.



*Teğmen'in bu konu hakkında zamanında bloga yazdığı şu yazıyı tekrar hatırlatalım.




23 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Galatasaray ilklerin kulübüdür!!!

Sanmıyorum ki tarihte başka örneği olsun. Maç dışında, kendi sahanda özel şampiyonluk kutlaması yapıyorsun ve ona da alternatif formanla çıkıyorsun.

Tabii bu konuda zirve Trabzon'undur. Adamlar finalde bütün maç iç saha formalarıyla, çubukluyla oynadılar; kupa törenine beyazla çıktılar.

Adsız dedi ki...

Ben de bu kareyi görünce çok üzülmüştüm. Sonra da twitter'a nurettin kantarelli'ye bu konuyu sormak için girmiştim ki, kendisi bu konuda bir tweet girmiş.

https://twitter.com/#!/NKantarelli/status/201678844191703040

"Son yanıt; imza paneli parçalı formada ortadaki dikiş nedeniyle iyi durmuyor, çok istenirse yapılabilir. En iyi sarı formada gözüküyor."

Beni pek tatmin etmedi açıkçası.

NDishe dedi ki...

hayır onu sonra gene giyer satılması için reklamını yaparsın be abi de kutlama töreninde senin en önemli gününde parçalıyla çıkmaman büyük hata pazarlama yapıcaksın diye ideallerinden vazgeçmemeli bi klup

Selocan dedi ki...

Ne farkeder diyen taraftar var abi. Kapatıp gitsek mi acaba ?

Yıldırım dedi ki...

yeni sezon formaları ile ilgili bir kaç duyumum var, buradan verebilirim isterseniz :)) nike'ın istanbuldaki lansmanında yeni sezon formaları bayilere kısa süreliğine gösterilmiş.. ilk bomba haber; bütün formalarımızın milli takım formalarında uygulandığı gibi hem maç forması hem de taraftar forması versiyonu yapılmış.. isteyen ucuzunu alabilecek, isteyen maç formasını.. 2. bomba ise kesinlikle çubuklu formamız var yeni sezonda.. parçalı formayı diğer ürünlere de baktığı için görememiş.. olabilir de olmayabilir de.. beyaz formayı görmüş ve incelemiş bile.. siyah forma da varmış.. ayrıca bir not da maç formalarımız nikeın en iyi forma kumaşından yapılmış, barca ne giyiyosa Cimbomda onu giyecek bu sezon.. bu da benden kıyak olsun şimdilik bu kadar.. çok merak edenler için.. YILDIRIM YILDIRIMÖZ

Selocan dedi ki...

Çubuklu bizim sızdırdığımız fotoğraftaki çubuklu mu ? Çok teşekkür ederiz bilgiler için :)

Yıldırım dedi ki...

çubuklunun detaylarını alamadım ama yine formaları gören bir kişi daha var, onun izlenimleri daha sonra.. ha bilgi daha vereyim.. temmuz sonuna kadar tanıtım olmayacakmış, ağustos ayı başında tanıtım ve satış aynı anda başlayacakmış.. ceketlerde üretilmiş son teknoloji.. YILDIRIM YILDIRIMÖZ

Cihan dedi ki...

2002-2003'teki cubukluyu aynen yapsalar gider 5 tane alirim. bayiliyorum o formaya. :)
gelenek ayri tabi de, benim icin o cubuklunun yeri de ayri.

gerisi önemli değil... dedi ki...

tişörte benzediği için olabilir. kotun üstüne güzel gitmiş :)

honeyryder dedi ki...

Acikcasi ben de tam tersini savunuyorum. Sari formanin biraz daha on plana cikarilip satisini arttirmak amaciyla yapildigini dusunuyorum ve sacma bulmuyorum. Mevsimin buyuk kismini parcali forma ile gecirdik. Sari formanin bilinirligi oldukca az. O kutlamada gorup almak isteyen cok kisi olmustur.

YASİN GÜNEŞ dedi ki...

Öyle bir geçer zaman ki dizisinden bir kare. http://ultrastribun.blogspot.com/2012/05/kucuk-osman-ve-parcal.html

burranazzo dedi ki...

3rd mü? Away mi bu forma?

Selocan dedi ki...

Ekimde çıktı abi forma, nasıl away olsun ? :) Biz öyle gibi kullanmış olabiliriz, hatta iç saha gibi ama 3rd olmalı mantıken.

@Yasin Güneş

Dizi hatası var :) O dönemde Galatasaray sadece tam parçalı forma giyiyordu, böyle 2 parça forma kullanmadı hiç :)

Cihan dedi ki...

yav onumuzdeki yil icin nike'tan felaket formalar gelmeye devam ediyor. ben korkmaya basladim.
arsenal'in deplasman formasina bir bakin mesela, kabus gibi

İsmail ŞEN dedi ki...

Nurettin Kantarelli twitter'dan açıkladı bunu sebebini. "Nurettin Kantarelli ‏ @NKantarelli
Son yanıt; imza paneli parçalı formada ortadaki dikiş nedeniyle iyi durmuyor, çok istenirse yapılabilir. En iyi sarı formada gözüküyor." dedi

Maalesef haklı bir durum. Açıkçası bende kutlama da parçalı forma giyilmesini isterdim ama şartlar buna izin vermiş demek ki.

Selocan dedi ki...

Beyler ben imzaların sarı formaya atılmasına karşı değilim ki, hangi formaya basarlarsa bassınlar. Neden sarı formalar ile çıkıyorlar kupa törenine ? İmzalı forma tanıtım gecesi mi, şampiyonluk kutlaması mı ?

samet dedi ki...

haberi yapan kardeşim store'a gittim 8 tl karşılıgında imza baskısı flan yapmıyolarmuş ??

samet dedi ki...

haberi yapan kardeşim stor'a gittim 8 tl karşılıgında imza baskısı flan yapmıyoruz dedi senin haberindede ''Formasını getiren herkese 8 lira karşılığında bu imzalar basılabiliyor.'' demişsin cevap bekliyorum ?

Selocan dedi ki...

GSStore Ceo'su Nurettin Kantarelli kendi twitter hesabından duyurdu bunu, ben kendi kafamdan yazmadım. Ya 107 liraya bu formayı basılmış halde alıyorsunuz, ya da kendi formanızı getirip 8 lira karşılığında imzaları basabiliyorsunuz yazmıştı. Ben onun yalancısıyım. Varsa twitter'ınız sorabilirsiniz kendisine.

Uğur ! dedi ki...

Blog aleminde amator olarak cok iyi is cikaran ve ilgi ile takip edilen arkadaslar, iki yorum geldimi insanlari terslemeleri, bedava okuyorsunuz bide konusuyorsunuz minfalindeki halleride olmasa amk

Ufa dedi ki...

Sarı formaya isim yazı mı hala var dimi ? Vede sarı formada dikkat etmişsinizdir, maçlarda Türk Telekom yazısı siyah renk fakat store'da beyaz renk. Türk Telekom yazısı siyah olan sarı formamız satılmıyor mu ? Teşekkürler..

Ufa dedi ki...

Sarı formaya isim yazı mı hala var dimi ? Vede sarı formada dikkat etmişsinizdir, maçlarda Türk Telekom yazısı siyah renk fakat store'da beyaz renk. Türk Telekom yazısı siyah olan sarı formamız satılmıyor mu ? Teşekkürler..

Selocan dedi ki...

@Ufa

Var evet hala. Siyah halleri satılmıyor, sadece beyaz olan versiyon satılıyor.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır