Bu Blogda Ara

20 Mayıs 2012 Pazar

GELECEK SEZON FORMA DUYUMLARI (3rd HAKKINDA)



Şubat Ayı'ndan beri yazıyoruz. Fakat son 1 aydır gelecek sezon formaları ile ilgili aldığımız duyumlara blogda pek değinmedik. Geçen sene yaşadığımız ters köşeden sonra ince eleyip sık dokuyoruz. Kendi kaynaklarımızın dışından bir duyum bu sefer, buraya da taşıyıp üzerinde konuşmak gerekir diye düşündüm.

Galatasaray'ın iç saha forması olan parçalısının nasıl olabileceğini Mart Ayı'ndan beri yazıyoruz. Kendi kaynaklarımıza göre parçalı forma 4 parçadan oluşan bir gövde tasarımına ve sarı bir yakaya sahip. Beyaz forma ise yine Mart Ayı'nda bizim için Nike'ın Hollanda üssünden sızan beyaz forma veya aynı tasarım, başka detaylı bir forma olacak. 3rd forma işleri ise karışık. Biz geçen aya kadar Nike'ın bize bir üçüncü forma yapma ihtimalini düşük görüyorduk. Çünkü elit kategorideki takımlara 2 formadan fazlasını yapmaz Nike. Ancak geçen ay yine ilk defa bizden 3 forma çıkacağını duymuştunuz. Siyah forma o dönemin kuvvetli ihtimaliydi, bize gelen birkaç bilgi siyah formanın 3. forma olacağı yönündeydi. Ancak Nike tabi ki 1 tane üretmez. Kulüp için birkaç tasarım sunar ve son gelen bilgiye göre Nike'ın kırmızı bir 3rd formayı tıpkı siyah gibi kulübe sunduğu ve bu formanın gelecek seneki 3rd formamız olabileceği yönünde.


Tasarımın ise; Nike'ın geçtiğimiz senelerde pek çok takıma uyguladığı hatta Milli Takım'ın da yararlandığı aynı rengin 2 farklı tonu ile oluşturulmuş parçalı görünümde olacağı yönünde. Peki Nike geçmiş senelerde kullandığı tasarım detayını bu sene elit bir takıma tekrar uygular mı ? Bunun için de Hollanda'nın Euro 2012'de giyeceği iç saha formasına bakmak lazım. Nike bu elit takıma yine geçmiş senelerde uyguladığı tasarımsal detayı uygulamış ve açıklı-koyulu aynı renk ile oluşturulmuş çapraz 4 parçalı tasarımı yapmış. Bu açıklı-koyulu detayı pek çok takımda göreceğiz bu sene anlaşılan. Tıpkı 2 sene önceki şimşek detaylı formalar ve geçen seneki Barcelona, Shaktar gibi takımlarda gördüğümüz incelip kalınlaşan çubuklu detaylar gibi, Nike'ın bu seneki olayı bu olacak sanki. Benzer detaylar farklı takımlarda kullanılsa da aynı tasarımı 2 elit takımda kullanmayacağı için Nike bize de Hollanda benzeri detaylı, ancak farklı parçalı görünümde bir forma yapabilir.

Son olarak; Parçalı ve beyaz bilgilerinde ısrarcıyız. Tabi ki çizilen örnek formalar ile aynı kalıplardan olmak zorunda değil gerçek formalarımız, bunu bilmek çok zor. Ancak tasarımsal detaylarda iç ve dış saha formamız hakkında verdiğimiz bilgilerde ısrarcıyız. 3rd formanın kırmızı mı, yoksa siyah mı olacağı konusunda bir güvence vermek zor şimdilik. Formaların Temmuz Ayı'nda tanıtılacağını hatırlatıp, daha çok duyum alırız diyorum ve yazıyı bitiriyorum. Blogun sol tarafındaki 2012-2013 bannerından tarih tarih gelecek sezon forma duyumları hakkında yazdığımız her yazıya ulaşabilirsiniz.

*Photoshop Edit forumdan sevgili "Burak O".'a aittir. Yazıyı okumayıp sadece fotoğrafı alanlar sonunda hüsrana uğrayabilir haberleri olsun. Sadece duyumlara göre tahmini olarak editlenmiştir. Birkaç ay önce blogdan sadece örnek olsun diye yayınladığımız, Ganso ve Neymarlı editlenen fotomuz gibi olmasın sonra.

18 yorum :

aydın özer dedi ki...

ya umarım bu formalardır. çok çok ço kgüzeller bence. gerçekten forma gibi duruyorlar. umarım 6. hıssınız ıyıdır ve bu cızımler gelır karsımıza :)

Selocan dedi ki...

Tasarımcılar olabilecek en güzel tasarımları çiziyorlar. Bazen iyi mi yapıyoruz diye düşünüyorum çünkü gerçek formalar daha kötü tasarım çıkınca suçlusu biz oluyoruz :)

aydın özer dedi ki...

yok kesınlıkle suclanacak bırsey yok. tabıkı gonuller GALATASARAYIMIZA en yakısanı ıstıyor. Suclanacak bı durum yok. ama gerçekten çok guzel çızımler. dedıgım gıbı umarım bunlar olur ve 3 unu de alırız :) kombınasyonlar da cok ıyı ayrıca :)

Cemo Koc dedi ki...

"3rd forma?", "Editenmiştir." Şöyle özenti kelimeleri bırakın arkadaşlar. Mis gibi bir kaleminiz var. Böyle kelimelerle kirletmeyin yazınızı.

Selocan dedi ki...

Forma konusunda ben yıllarca home-away-3rd diye okuya okuya yabancı forumlardan öyle yer etmiş bende. Hızlıca yazarken hiç düşünmüyorum, garip gelmiyor bana. Ama bu konuda bir kaç kişiden daha tepki aldık, dikkat ederiz. En azından editlenmiştir gibi bir şey olmaz bir daha. Home-away-3rd konusunda söz veremem :)

cerman dedi ki...

parçalıda sarı tarafın yakası kırmızı olacak diye duydum.

Selocan dedi ki...

@cerman

İnş öyle olur :)

Hooligan Polygon dedi ki...

Öncelikle görselleri hazırlayan arkadaşı tebrik edelim. Photoshop'u profesyonel hayatında kullanan biri olarak, oldukça özenli bir iş çıkardığı için kendisinin övgüyü hakkettiğini düşünüyorum.

Formalara gelince, ben formaları beğendim. Özellikle üçüncü forma renkleri umulur ki öyle olur. Ancak ben formalardaki bölümlerde kendinden desenli yüzeylerle formaların zenginleştirilebileceğini düşünüyorum. Gerçi Adidas bunu daha çok tercih ediyor (geçtiğimiz seneki OL ve eski Rusya forması) ancak bu senenin Manu forması gibi formalarda yaptığına benzer yüzeyli şeritler/bölümler görürsek ikinci ve üçüncü formamızda şaşırmam.

Selocan dedi ki...

Formalarda büyük ihtimalle kumaşlarına işlenmiş desenler olacaktır. Ancak o bilgilere ulaşmak zor, bu sebeple tahmini çizimler düz çizildi. Fakat gerçek formalarımızda hem kumaşa işlenmiş detaylar hem de görseller vs... olacaktır.

AntaRes dedi ki...

Burak O:nun ellerine sağlık, harika çalışmalar. İnşallah yaka falan koymazlar "parçalı"ya, bir türlü yakalı formalara ısınamadım ben. Alternatif forma olarak kırmızı da leziz olmuş. Keşke bu çizimlerden fikirler alsalar. Ne güzel olurdu :)

İsmail ŞEN dedi ki...

Çizimler yine nefis. Ellerinize sağlık. Kırmızı gölgeli formanın kaleci forması olma ihtimali var mı ki acaba?

Erdem Uprak dedi ki...

Beyaz forma çıkarsa en çok ben mutlu olurum heralde, geçtiğimiz yıllarda buna benzer tek tarafında çizgi olan beyaz bir forma çıkmıştı yine ama tercihim başka bir forma olmuştu, daha sonradan pişman olmuştum. bakalım bu yılki formaları geçen yıldan beri merakla bekliyorum. Nike'ın ikinci senesi daha iyi şeyler çıkar diye...

Selocan dedi ki...

Beyaz forma kesin olarak çıkacak. 2 bant boydan aşağıya doğru inen tasarımda.

dnzbdr dedi ki...

Twitter ve facebook hesabından Nike logolu 'Şimdi benim zamanım' sloganıyla bi resim yayınladı kulüp.

Formalarla alakalı bi durum mu başlatıyolar?

Cihan dedi ki...

08-09 sezonunun beyaz formasi bende var. o acidan beyazi alacagimi sanmiyorum. benim bekledigim siyahti acikcasi, siyah koleksiyon yok. uzun bir suredir de adam gibi bir parcali (parca yerlesimi dogru olan, en azindan) bekliyordum. verdiginiz bilgilere gore o da yalan oldu. kirmizi formayi da bir gormek lazim. kesin karar vermek icin hepsini gormek lazim tabi. de cok var ya temmuza

honeyryder dedi ki...

Ben formanin ic kisminda ne yazacagini merak ediyorum. Malumunuz "elit" kategori formalarin armalarinin arkasinda veya yaka kisimlarinda takimla ozdeslesmis cumleler bulunuyor. Ben "Avrupa Fatihi" yazmasini cok isterim acikcasi.

Ufa dedi ki...

Galatasaray'ımızın artık her sene "parçalı forma"sı olması lazım. Kulüple özdeşleşmiş birşey bu. Geçtiğimiz yıllarda çubukluya yakın bi tarz vardı. Onun bile olması, formaya bakış açımızı çok değiştiriyor. Her sene parçalııı :)

berabaskurt dedi ki...

trabzonsporlu olarak çıkacak formalarınızı merakla bekliyorum açıkçası. bizim son senemize kadar çok parlak formalarımız yoktu sadece renk konusunda artık hiç şaşmadan kendi renklerimizi kullanıyor olmamız sevindirici. sizinkileri de bekliyoruz bakalım.

not: bence türk bayrağı nike işaretinin üzerinde olmaz. ortaya taşınır :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır