Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2012 Perşembe

TEMİZ FORMALAR


Fenerbahçe maçına şurada 2 gün kala, blogda ilk kez yayınlayacağımız bir fotoğraf paylaşalım. 1920'li yıllarda Fenerbahçe ile oynadığımız bir maçta çekilmiş bu fotoğraf. Galatasaray'ın üzerinde parçalı forması ve klasik kombinasyonu var. Çoraplar siyah olabilir, ton farkı ortada olsa da bu resimde kırmızı veya siyah demek zor. Fenerbahçe ise çubuklu forma altına lacivert şort ve yine siyah veya lacivert renk çorap ile sahada.

O topun o sahada hareket etmesi ve kaleye girmesi zor. Saha çamur içinde, su göletleri var her yerde. Bu çamur deryasından çıkan formalar her maç sonu özenle futbolcular ve yöneticiler tarafından elleri ile yıkanarak tertemiz hale getiriliyor ve bir sonraki maça hazırlanıyor. Şimdilerde tertemiz sahalarımız var, ancak futbolumuz tam da bu fotoğraftaki gibi çamur denizinde, yırtıklar içerisinde. Belki de sebebi maç sonu soyunma odalarında formalarını özenle yıkamayan, dikmeyen, gözleri gibi bakmayan futbolun içindeki adamlar yüzünden. Şimdilerde formalardan çok topun kaleye girmesi önemli. Ne şekilde olursa olsun...

4 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Topun kaleye girmesi de önemli değil. Tabloda istediği sonucun yazması önemli. Ne şekilde olursa olsun... Nasıl olsa artık tüm statlarımız son kalite. Çimler falan desen, teknoloji öyle bir hâle geldi ki; artık modern statlarda şike bile sahaya yansımıyor.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

"artık modern statlarda şike bile sahaya yansımıyor" harika bir söz olmuş.

Cihan dedi ki...

bugun bir haber vardi: alisveris merkezleri derbi macin saatinin ileri atilmasini istiyorlarmis. ertesi gun anneler gunuymus de, derbi yuzunden insanlar alisveris yapmazlarmis.
bugun futbol denilen sey en fazla bu kadar futbol. ne yazik ki dunya duzeni her yaniyla futbolu sarmis, butun dunya insanini sardigi gibi. kendimi iyice hapisteymis, boguluyormus gibi hissediyorum artik...

N. Burak dedi ki...

Ters parçalı. :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır