Bu Blogda Ara

29 Mayıs 2012 Salı

YENİ KEŞİF ÇUBUKLU


Epeydir yeni sezon meselesine kendimizi kaptırmıştık, kafamızı kaldırıp esas uğraşımıza dönme vaktidir. Uzun süredir klasik dönemden yeni bir fotoğraf paylaşmıyorduk. Bu güzel fotoğraf ile devam edelim.

Fotoğraf 1950'lerin sonu veya 60'ların başından. Tam senesini çıkartmadım, çünkü üzerimizdeki formayı ilk defa görüyorum. Fenerbahçe ile oynadığımız bir maçın ardından çekilmiş. Kalın çubuklu bu formanın benzerleri o dönem giyiliyordu, fakat arşive baktığım zaman bu formaya rastlayamadım. Daha ne kadar yeni forma keşfedeceğiz çok merak ediyorum.

Fenerbahçe klasik çubuklusunu giymiş, onların çubuklu formalarını giymeleri garip değil tabi. Garip olan her iki takımın da çubuklu forma altına beyaz şort ve beyaz çorap giymeleri. O dönem Galatasaray'ın da renklerinin açık tonda olması maç içinde karışıklığa sebep olmuş olabilir. Hadi Fenerbahçe'nin o dönemlerde pek fazla farklı forması yoktu, biz neden böyle bir forma tercih etmişiz ? Çok çeşitli seçeneklerimiz varken üstelik.

Klasik dönemde bunları sorgulamamak lazım aslında. Üzerine ne geçirdiğin ile kimsenin ilgilenmediği dönemler bunlar. Zaten bu yazı da bahanesi. Siz fotoğrafın güzelliğine bakın, Kral Metin'e bakın.

4 yorum :

burranazzo dedi ki...

coskun babaya koptum ben. sikecem hepinizi diye bakiyor. allah gani gani rahmet eylesin. rahat ve huzurlu uyusun. fotograf her zamanki gibi sahane.

ellerinize saglik.

selaminko dedi ki...

Galatasaray'ın çoraplarının nedense sarı olduğunu düşünüyorum. Fotoğraf siyah beyaz ama beynimle renklendirdiğimde Galatasaray'ın çorapları gözüme sarı geliyor. Saçmalıyormuyum? Olabilir.

berat dedi ki...

galatasarayın çubuklusu olacaksa böyle olmalı. ortadan parçalı.

Emirclio dedi ki...

En soldaki Galatasaray lının sağındaki Galatasaraylı sanırım Coşkun Özarı. Yani Metin Oktay ve Coşkun Özarı ikilisi 1955-1959 arası oynadılar.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır