Bu Blogda Ara

13 Haziran 2012 Çarşamba

2012-2013 SEZONU FORMALARI HAKKINDA

Evet;

5 Şubat'ta beyaz forma bilgisiyle başladığımız "gelecek sezon forma duyumları" bölümünde sona yaklaştık herhalde. Ufak detaylar haricinde, Nisan Ayı'ndan beri (8 Nisan'da Parçalı'nın da bilgisini yazmışız) yazdığımız bütün forma bilgileri tuttu. Kaç olmuş ? 3 ay olmuş. Bütün bilgiler için soldaki 2012-2013 bannerına tıklayın. En altta tarih tarih ne yazdığımız mevcut.

- Sızan fotoğraflar gerçek fotoğraftır. Photoshop veya formada oynanma yapılmamış.

- Formalarda Türk Bayrağı olmamasının sebebi yurt dışında, üretimden sonra çekilmiş fotoğraflar olması. Bayrak basımı sanıyorum burada yapılacak. Ya da o aşamadan geçmemişler henüz.

- Fotoğraftaki formalar futbolcuların giyeceği formalar değil. Bunlar satışa çıkacak olan formalar. Bu sebeple omuzlardaki T bant ve hava delikleri bu formalarda yok, futbolcularda ise o detaylar olacak.

- En üst kalitede formalar giyeceğiz.

- Bu formalar, yani satılacak olan formalar ile futbolcuların giyeceği formalar arasında kumaş kalitesi farkı çok fazla değil. Ancak futbolcuların formalarının havalandırma ve dikiş teknolojileri daha gelişmiştir.

- Futbolcu formalarını kulüp store'da satmaz. Ancak Nike dükkanlarında veya internet üzerinden, Nike mağazalarından alabilirsiniz. Fiyatları ise 250-300 civarı falan olacaktır. TL bazında. Store'da satılacaklar 119.

- Fotoğraflarda olmayan bir de kırmızı formamız olacak. Onun da fotosu sızar zaten yakında. Yazmıştık formaları. Sol kolondaki bannerdan bakabilirsiniz.

- Parçalı formanın arkası düz. UEFA'nın kurallarına göre sarı-kırmızı formaya, siyah veya beyaz font gelince gözükme problemi sebebiyle parçalı sırta izin verilmiyor. Çünkü kırmızımız koyu, sarımız da açık kabul ediliyor ve açık da olsa font, koyu da olsa izin çıkmıyor. Eğer renklerimizin ikisi de koyu olsaydı açık fonta, ikisi de açık olsa koyu fonta izin verilecekti ve parçalı sırtı olabilecekti formamızın. Ama yine de;

- Taraftarın ne günahı var? Takım giysin arkası düz formaları, ancak taraftara arkası parçalı forma verin. Çok zor olmasa gerek aynı formanın sırt kısmının da parçalı olması. Biz tam parçalıyı getirmek için uğraşırken, artık formamız parçalı bile değil. Ne yani UEFA olmaz dedi diye bir daha hiç arkası parçalı forma giyemeyecek miyiz ? Saçmalık.

- Renkler önden bakınca doğru dizilime sahip. Bu illetten 3 sene sonra kurtulduk.

- Beyaz forma da bizim Şubat Ayı'ndan beri yazdığımız-çizdiğimiz forma ile hemen hemen aynı. Bant kısmı parçalı değil. Kırmızı ince bantların içinde sarı kalın bir bant şeklinde tasarlanmış. Kolda da aynı detay var.

- SON OLARAK ŞUNU HATIRLATMAK İSTERİM. Galatasaray özel kategoride. Bu sebeple takıma pek çok forma tasarlanıyor ve içlerinden 3'ü seçiliyor en nihayetinde. Bu sızan fotoğraflardaki formalara %100 doğru demek risk olur. Prototip formalar da olabilir bunlar. Ancak bizim uzun zamandır verdiğimiz bilgiler ile de örtüşüyor. %95 doğrudur diyelim.

SON OLARAK YENİ SEZON FORMALARIMIZ İLE İLGİLİ HALA KAFANIZDA YAZDIKLARIMIZ DIŞINDA BİR SORU VARSA, YORUM KISMINA ATIN, BİLDİKLERİMİZİ YAZALIM. TABİ ÖNCE SOL KOLONDAKİ 2012-2013 BANNERINI OKUMANIZI ÖNERİRİM. HALA AKLINIZDA SORU KALIRSA KONUŞALIM.

34 yorum :

gakiris dedi ki...

Dün taksim'deki nike store'daydım. Fransa'nın beyaz away formasının hem o t bantlı delikli futbolcu forması hem de normal forması vardı. T bantlı olan 229tl, normali ise 139 tl idi. Bilgi olması açısından söyledim.

Unknown dedi ki...

açıklamalar için teşekkürler.
forma fiyatları konusunu bende merak ediyorum, Türk milli takım formasının hem futbolcular için olanı (havalandırma delikli ve T olan) hemde taraftarlar için olan versiyonu şu an nike mağazalarında satılıyor, 2 hafta önce GS store da incelemiştim ama fiyatlarına bakmamıştım, Galatasaray formalarının da hemen hemen aynı fiyatlar olacağını düşünüyorum, fiyatları bilen varsa ışık tutabilir bu konuya

berk dedi ki...

Oncelikle formalarimiz gercekten cok guzel,tabi ic saha formamiz parcali olsa daha iyi olurdu. :) Ama formadan daha onemli bir sey var odasizin emeginiz. Simdi bazi renktaslarimiz diyebilir iste yaziyi okudu ondan sonra ovuyor falan diye ama isteyenler daha onceki yorumnlarima bakabilir ben her zaman soyledim burasi yeni sezon forma tanitimi blogu degil diye. Ornegin ben bu bloga surekli giriyorum cunku bu forma islerine aklim ermeye basladigindan beridir neredeyse maclari forma tasarimlarina bakmak icin izlemeye baslar olmustum. Bana bundan dolayi sorunlu diyen oldu sapik diyen oldu ama formalara olan ilgi farkli birsey herkesin sahip oldugu birsey oldugunu sanmiyorum. Bu blogda iste bu forma ilgisine,sevgisine,merakina sahip olan nadir sayfalardan. Size tekrar tekrar tesekkur ediyorum boyle guzel bir blog kurdugunuz icin ve gelecek calismalarinizda basarilar diliyorum.

ghalacli dedi ki...

Atletico madridin geçen sene formalarını bilen bilir adamlar la ligada arkası çubuklu orjinal formayı giydiler, uefa kupası maçlarındada formanın arkasına düz renk etiket yapıştırıp öyle çıktılar maçlara. Bizde böyle yapardık seneye 6 tane şampiyonlar ligi maçı yapacağız diye niye formanın arkası parçalı yapılmazki kafayı yiyeceğim. Varır bizde arkasıa düz etiket yapıştırır uefa kriterlerine o maçlık uyardık.

koala dedi ki...

@ Selocan; blog yazmaya başladığımdan bu yana, buraya girerim. ki, düşün ben forma filan da almam ama bilgilenmek isterim. kimin, neyi söylediğini boşverin, bu blogda çok ama büyük bir emek var, gerisi hikayedir. söylenenleri de umursamayın, medyanın bile burayı takip ettiğini biliyorum. elinize sağlık.
bu arada formalar güzel görünüyor, nedense ben beyazı beğendim. gayet şık olmuş.

Selocan dedi ki...

@koala

Abi senin yorumun dünyaya bedel. Eyv.

Adsız dedi ki...

Yanlış yapabilir her insan fakat bu yanlışı kabul etmek de bir büyüklüktür. Ben sizin blogunuzdan çok şey öğrendim, gerçek parçalının nasıl olması gerektiğini bile bilmiyordum. O açıdan teşekkür ederim.

Ama o iş başka bu iş başka.Başka bir blog fotoğrafın üstüne ismini yazmışken, senin üstüne kapatmak için galatasarayformalari yazman yakışmadı. Yoksa blogun içeriğine ettiğimiz bir laf yok.

Unknown dedi ki...

Bana kalırsa harika işler çıkarıyorsunuz ... Timsahlarla uğraşmayı bırakın bizlerle forma düşkünleriyle uğraşın ...

Selocan dedi ki...

@Efe

Dayı biz adamların emeklerinin üzerini kapatmadık. Bu fotoğraflar isimsiz birileri tarafından Avrupa'daki bütün büyük forma sitelerine servis ediliyor. Bize ne yazık ki servis eden olmuyor. Ancak bu işlere inan benim kadar zaman harcayamazsın. Ben o blogların da işleyişini biliyorum, o fotoların da nasıl servis edildiğini biliyorum. İşleyen çarkı biliyorum. Talihsizliğimiz bizim yerel olmamız. Bak şimiden 2 site kendi linkleri ile (üzerine yazılma değil, boş fotoğrafa kendi linkleri ile) servis ettiler. Yarın 2-3 site daha bunu yapacak. Bu iş böyle. Bizde o imkan olmadığı için biz de onların yapacağını yaptık, sadece boş foto bize gönderilmedi. Kimsenin emeği yok ortada. Emeği olan adam şuan uzakdoğuda bir fabrika elemanı veya çalışan. Olay budur.

Blade Runner dedi ki...

I am disappointed with the full red back.

Any news if there will be long-sleeve shirts available to buy?

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Selocan öncelikle elinize ve emeğinize sağlık, forma kültürünü öğrenmek, geçmiş formaları öğrenmek, çocukluğumuzun formalarını hatırlamak paha biçilmez. Öte yandan yeni senenin yeni formalarını da önceden öğrenmek, üzerine tartışmak ayrı bir keyif.

Benim dile getirmek istediğim parçalının arkası ile ilgili, post'da sen de yazmışsın fakat arkaya yapılacak bir şövalye arması ile sorun çözülemez mi? Numaralar düz zeminli şövalye logosunun içinde olursa hem forma gerçekten parçalı olabilirdi, hem de UEFA kriterlerine uyardı diye düşünüyorum. Adidas zamanında bir çok şey standart kalıplar nedeni ile yapılamıyordu, Nike'da da bu tarz olaylar mı var acaba?

İkinci olarak parçalının yakası çizimlerdeki gibi beyaz olsa sanki daha hoş duracakmış, tabi bu benim kişisel kanaatim.

Son olarak da geçen sene Federasyon değişmeden önce sırt reklamının aşağı alınacağı söyleniyordu. Bu durum gümbürtüye mi gitti? Sırtımızda koca ÜLKER reklamı taşımak hiç hoşuma gitmiyor.

Selocan dedi ki...

Abi ilk bilgiler beyaz yakaydı ama Mart ayından beri yakaların beyaz olmayacağını yazdık sen de bilirsin zaten. Böyle de fena değil bence ama zevk meselesi tabi.

Tabi ki sırta laf ediyorsa UEFA arkayı tamam düz yapacağına o tip bir bölüm ayırabilirsin formada. Daha anlamlı olur. Ya da Avrupa versiyonu çıkart Adidas yapıyordu senin neyin eksik ? Yapmıyor Nike diyemem, bilgim yok. Yapabilir isterse bence.

Abi reklam işi yattı, yukarıda olacak reklam ne yazık ki. Adamın arkasından küfür etmeyelim şimdi.

E dedi ki...

Parcali formanin yakasi, kollarda ters detaylar, renklerin tonu vs. tam istedigimiz gibi ama sirttaki ulker reklami yetmiyormus gibi bir de full kirmizi olusu bir cuval inciri berbat etmis.

Önden şahane olan forma, arkadan siradan ve hicbir albenisi yok. Yine de 2005 teki ozel 100. yil formasindan sonra hic bir parcaliyi almamis biri olarak bu parcaliyi alacagim.

Lutfen ama lutfen yaptiginiz sunumu Kantarelli Bey'e ulastirin ve seneye -en nihayetinde- tam parcali bir forma gorelim!

burranazzo dedi ki...

Selo Selo Selo...

O kadar guzel yazmissin ki kardesim. Yürüyedur...

Formalara gelirsek. Türk Bayragi Nike Swoosh un ustunde olacak buyuk ihtimal. Beyaz da ortaya alinir bayrak. :) Ben rahatladim :))))

• Parcaliya bayildim. Beyaz detaylar olmamasi iyi olmus bence. Tamam tam istedigimiz gibi degil ama
son donemlerdeki en iyi parcali olmus. Yakalarin parcali olmasi. AVEA larin sari ve kirmizi dusunulmesi. Kol uclarinin ters renk olmasi falan baya bi toparlamis formayi. ULKER gitsin ister gonul ama Avrupa maclarinda insallah cikacak butun sponsorlar zaten :)

• Beyaz efsane guzel omus. Galatlar amblemi ve ILKLERIN ve ENLERIN TAKIMI GALATASARAY cok guzel bir detay. Fazla soze gerek yok.

• Ucuncu forma icin benim aldigim bir duyum var ne kadari dogru bilemem. Siz benden ve hepimizden daha iyi bilirsiniz. Kirmizi parcali yerine UST TARAFI GOGUSE KADAR SARI, SARININ ALT TARAFI ISE FARKLI BIR RENK olacakmis dedi arkadasimin biri. Ne kadar dogrudur bilmiyorum tabi.

• Son olarak bir koleksiyoner olarak bu seneki forma butcem gercekten beni yoracak. Futbolcu formalari kovalayacagim ama dikis armalar da guzel duruyor ne yalan soyleyeyim.

EN SON HEPINIZIN ELLERINE SAGLIK TEKRAR.

Selocan dedi ki...

Yine bayrağın yerine ilk olarak değinmen gözlerimden kaçmadı abi :)

uur54 dedi ki...

Emeginize yuregineze saglik arkadaslar iyiki varsiniz sayenizde forma kulturu ogrendik bn farkli bisey sormak istiyorum parcali simetrik degil sizde farkkettinizmi acaba bu ayrinti kotu olmayacakmi acaba diye endiselendim suan

burranazzo dedi ki...

2012-2013 senesi Türk bayragi geyigiyle verecegim tum yorumlarimi :) oyle boyle rahatlamadim kacsaydi fena kacacakti hepimize :)

Mehmet Bilgin dedi ki...

bilmiyorum bu fotolardan ne kadar anlaşılır ama sanki renkler o cırtlaklıklarından kurtulmuş has renklerimize daha yakın gibi geldi bana ve şu türk bayrağının nereye konulacağı konusu da kafamı karıştırıyor hala..

Selocan dedi ki...

@uur54

Sanıyorum açıdan o. Yani yakaya bakıldığı zaman ortalanmış gözüküyor renkler. Yakadan anlaşılıyor eşit oldukları. Açı ama kafa karıştırıcı olabilir evet

sertsertan dedi ki...

blogda emeği geçen herkesin eline,yüreğine,klavyesine sağlık.. bu formaların şamp.ligi için kol ve sırt reklamı olmayan versiyomları satışa sunulacak mı acaba?? birde ben isim ve numara baskılarına çok dikkat eden birisiyim,acaba sırt kısmında yazan GALATASARAY yazısındaki font şeklinde mi olacak baskılarımız bir bilginiz var mı?? saygılar sevgiler..

sertsertan dedi ki...

blogda emeği geçen herkesin eline,yüreğine,klavyesine sağlık.. bu formaların şamp.ligi için kol ve sırt reklamı olmayan versiyomları satışa sunulacak mı acaba?? birde ben isim ve numara baskılarına çok dikkat eden birisiyim,acaba sırt kısmında yazan GALATASARAY yazısındaki font şeklinde mi olacak baskılarımız bir bilginiz var mı?? saygılar sevgiler..

Selocan dedi ki...

@sertsertan

Şampiyonlar Ligi için olan versiyon satılmaz ne yazık ki. Kimsenin işine gelmiyor öyle satmak.

Baskılar konusunda hiçbir bilgimiz yok. Kulüp de hala seçmemiş olabilir. Yine satışa çıktıktan sonra formalar baskı sıkıntısı yaşanabilir bu sebeple.

Mert dedi ki...

@Blade Runner First, thank you for your comment... We don't know about long-sleeve shirts for now. However, I hope they will be available to buy

rtsbora dedi ki...

@Selocan

ben blogu uzun zamandır takip ediyorum. mesaj pek yazmadım ama emeklerinizi de takdir ediyorum. burdan çok şey öğrendim.

ancak logo konusunda haksızsın. madem size logosuz foto servis yapılmadı, siz de ispanyol sitesinin logosu ile yayınlayın. zaten cevap postunda linki de vermişsin. en baştan bunu yapsan bu kadar tepki gelmezdi.

en rahatsız olduğum nokta ise "timsah" benzetesi. eleştiriye karşı bu kadar tahammülsüz olacağınızı hiç düşünmezdim. hele bunu yaparken "harcadığınız emekleri" kendinize siper etmeniz hiç hoş değil.

dünyanın neresine gidersen git, bir başkasının logosunu kendi logon ile kapatmak etik dışı bir olaydır. savunulacak yanı da yoktur. sen kabul etsen de, etmesen de...

emek harcıyor olmanız etik-ahlaki kuralları değiştirmez.

iyi geceler...

rtsbora dedi ki...

@Selocan

ben blogu uzun zamandır takip ediyorum. mesaj pek yazmadım ama emeklerinizi de takdir ediyorum. burdan çok şey öğrendim.

ancak logo konusunda haksızsın. madem size logosuz foto servis yapılmadı, siz de ispanyol sitesinin logosu ile yayınlayın. zaten cevap postunda linki de vermişsin. en baştan bunu yapsan bu kadar tepki gelmezdi.

en rahatsız olduğum nokta ise "timsah" benzetesi. eleştiriye karşı bu kadar tahammülsüz olacağınızı hiç düşünmezdim. hele bunu yaparken "harcadığınız emekleri" kendinize siper etmeniz hiç hoş değil.

dünyanın neresine gidersen git, bir başkasının logosunu kendi logon ile kapatmak etik dışı bir olaydır. savunulacak yanı da yoktur. sen kabul etsen de, etmesen de...

emek harcıyor olmanız etik-ahlaki kuralları değiştirmez.

iyi geceler...

genckuvayimilliye dedi ki...

Geçen sezon parçalı formanın popo kısmına gelen yerde yatay bir dikiş ile ayrılan (ismin hemen altında) bir parça mevcuttu. Fotoğraftan tam olarak anlaşılamamakla birlikte yeni parçalıda o parçanın sarı olma ihtimali var diye düşündüm. Sizce?

Selocan dedi ki...

@bora

Beni takip eden, beni okuyan, az çok bilen adam benim böyle ucuz hareketlerle iş yapmayacağımı zaten bilir. Senede 1 kere bu bloga uğrayıp, laf sokup çıkmak mertlik değildir. Bunu yapan insanlar art niyetli ve ben gerçekten bu tip tavırlardan çok sıkıldım. Bunca zamandır kendimi anlatamadıysam, kimse beni tanımadan bana ders vermeye kalkmasın.

Ben yüz yüze hiç görüşmediğim adamlar için gazetelerle, kişilerle sabahlara kadar kavga etmiş adamım tasarımcının hakkını yiyorlar diye, benim blogumun yarısı teşekkür linkleri, kaynak linkleri ile doludur. Ben bu tip saçma sapan meselelerle uğraşacak adam değilim, takip ediyorsan bilirsin zaten. Bunca şeye rağmen adamın tekip açık kollayıp bana art niyetli yorumlar yazıyorsa ben buna üzülürüm.

Fotoğtaf tamamen anonim. Kimsenin emeği yok bu fotoğrafta. O siteden değil, başka siteden de bulurdum fotoları. Acil oldu. Kaldı ki şuan linksiz fotoğrafları da koydum bloga. Bende kimsenin hakkı, emeği kalmaz. Bu konuda bana laf eden ve bunu art niyetli olarak yapan adamla da işim olmaz.

Selocan dedi ki...

Ayrıca şu eleştiriye açık değilsin lafını da anlayamıyorum. Burada gördükleriniz buzdağının görünen kısmı. Benim uğradığım eleştirilere maruz kalan pek çok insan çoktan blogu kapatıp gitmişti. Ben sadece saçma sapan insanlara cevap veriyorum.

Eleté dedi ki...

I didnt understand half of what you said because google translator is not perfect.

BUT... all Im saying is that bloggers can collaborate. Its as easy as sending me an email or tweet and I can share the pictures with you like I do with many others. Then you can link to me, I link to you and we are all happy!

Galatasaray fans who want to know more about new jerseys can discover TSC, and TSC fans from Turkey can discover your blog.

I can tell you are mad, just not exact about what. If you want to talk todosobrecamisetas@gmail.com or twitter.com/EleteTSC

Thanks!

Eleté

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@ Selocan
Açıklamalar için çok teşekkür ederim. Yaka hakkında yaptığım yorum yanıltmasın bence son dönemde parçalı formalarımızda kullanılan en güzel yaka olmuş, sadece içimde küçük bir umut vardı beyaz olabileceğine dair, sanki daha çarpıcı olurdu beyaz olsa gibi geldi ama bu haliyle de çok güzel.

Benim kızdığım nokta da senin dediğin gibi beğenmediğimiz Adidas en azından Avrupa maçları için arkası düz ayrı forma çıkarıyordu. Biz tam parçalı beklerken Avrupa'nın arkasına sığınıp önü parçalı arkası düz yapmak formayı biraz özensizlik gibi geliyor. Fener'in çubuklarında da numara yazılacak yerler bir çerçeve ile düz renk bırakılıyor. Bizim de Galatlar gibi şövalye logomuz varken, bunu sırtta numaraya zemin olması için tek renk kullanabilirdik diye düşünüyorum Avrupa'ya ayrı forma üretmeyecek olsa bile Nike.

@genckuvayimilliye
Sen söyleyince önden görünen resme dikkat ettim hocam, bana da alt kısım sarı gibi geldi, arkası belki belli bir noktanın altında parçalı olabilir o zaman.

DERYA MURAT dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
DERYA MURAT dedi ki...

Formalar güzel ancak tanımlayamadığım bir eksiklik var, halen "işte budur!" dedirtecek güzellikte değiller bence...

Metexl dedi ki...

PArçalı formayı beğendim.Renklerin yerleri sonunda istediğimz gibi. Yakası da güzel bence.Kimileri beyaz yaka istemiş ama kişiden kişiye değişir bence o istek.
Beyaz formayı ise ben beğenmedim.ne yalan söyliyim.Ama beyaz formanın altına kırmızı şort kombinasyonu falan olursa ya da kırmzı tozluk gibi güzel olabilir.

recedag dedi ki...

bence sırtta tek rengi ülker istiyor çünkü ülker logosu daha öne çıkıyor öyle olunca. sırtta tek parçalı sadece avrupa maçlarında giyilmek zorunda, o maçlar için kaç tane öyle forma giyilecek ki? en fazla yapılacak maç 10-12, maç formaları zaten taraftara satılanlardan ayrı üretilecekmiş, yazmıştınız bunu. mesela fenerbahçe'nin iki sezon önce giydiği çubuklu forma ve numara fontuna tff'nin bile izin vermemesi gerekiyordu, çubuklarla numaraların şeritleri birleşiyordu ve numaralar ciddi manadan göz yanılsamasına sebep olabiliyordu. geçen sene değiştirdiler yazı ve numara fontunu; bu sene ülker onlardan da logosunun altını tek parça renk isterse şaşırmamak lazım. kırmızı zeminin üstüne sarı ülker yazısı da çok ucuz durmuş belirtmekte fayda var. kırmızı ülker logosu kayboluyordu arkadaki kırmızı zeminin üstünde, sarı olmasını yine ülker istemiş olmalı; geçen seneki formalar aceleye gelmişti ve ona fazla ses çıkaramamışlardı herhalde. özet olarak, ensedeki ülker logosu garabetinden kurtulamadıkça adam gibi formalar giymek haram bize. bu sponsorluk anlaşmasında taraftara satılan formalarla ilgili daha güzel bir düzenlenmeye gidilmeden devam ettikçe taraftarlarımız forma protestosu yapmalı. ben 2008-2009 parçalısından sonra forma almadım çünkü gerçekten iğrenç duruyor ensedeki ülker logosu.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır