Bu Blogda Ara

21 Ağustos 2012 Salı

DAKİKA 1 GOL 1


Katalogda iç saha kombinasyonumuzu görünce sevindik hepimiz. Geçen seneki 2 maçlık sinyalden sonra bu sene takımın 1. kombinasyonu 30 sene sonra, tarihinden gelen, gerçek kombinasyonu Parçalı-Beyaz şort-Kırmızı çorap olarak gözüküyordu. Dün dakika 1, ilk golü ağlarımızda gördük.

Ülkenin forma kültürü o kadar kötü ki, kendi sahanda giyeceğin formanı senin evine gelen misafir takım belirliyor. Halbuki dünyanın genelinde bu iş tam tersine ve esas olması gerektiği gibi işler. Rakip takım, deplasmana gideceği ev sahibi takımın iç saha formasını bilir. Bu takımın esas forması bu ve iç sahasında bu takım bu formasını giyiyor, biz de ona göre gidiyoruz denir. Bu iş böyledir. Bavuluna dolaptan rastgele forma seçip koymaz yani.

Kasımpaşa hangi akla hizmet beyaz şortlu kombinasyonunu giydi, akıl alır gibi değil gerçekten. Artık benim kabul edemediğim "adamlar Trabzon'dan tek forma ile gelmişler, biz de mecbur işte..." bahanesi. Bunu kabul edemiyorum. Hiç mi bu konularda iletişim kurmuyor kulüpler birbirleri ile ? Ya da kulüpler bilmiyor mu bu takımın esas iç saha formasını ? Kaldı ki Kasımpaşa deplasmana bile gelmiyor anasını satayım. Herifler 2 saat önce stada geliyorlar, bak formasına, bu olmaz de, gidip alsın.

İç sahamıza eskiden turuncu, mor formalarla falan çıkardık. Kulüp bunu son 2 senedir üzerinden attı, parçalı giymeye özen gösteriyor. Ancak sadece forma üstü ile Galatasaray ruhunu yakalayamazsın. "Galatasaray'ın ruhu, parçalı forma ile sahadayız" demekle kalmamalı bu işler.


Son olarak kulüpler birbirlerinin formalarını bilmeli, bilmiyorlarsa da deplasmana gidecek takım iletişim kurup öğrenmeli ve ona göre giyinip gelmeli. Kafasına göre hareket etmemeli. Kasımpaşa'nın bizimle çakışmayacak zilyon forması ve kombinasyonu var bu sene (Yukarıdaki Barcelona-THY reklamından arak fotoğraftaki mesela). Sen git hiç iplemeden beyaz şortunu giy. Galatasaray da bu duruma sessiz kalsın, Parçalı ile sahadayız demekle yetinsin. Süper.

6 yorum :

Metexl dedi ki...

kulüpler genel olarak umursamıyor bu meseleyi. bizden bi kişi çıkıp kasımpaşalılara yahu kardeşim bizim iç sha formamız böyle böyle falan demiyor.

Unknown dedi ki...

Anlayamıyorum neden hala parcalının altına beyaz sort giyilmiyor !!!!

Unknown dedi ki...

Umursayan bırıler olmalı. Parcalının altına kırmızı sort hangı gecmısımızde var kafayı yıycem !!!

erhan1980 dedi ki...

Böyle durumlarda GS'in rakip takim için yedek forma ve sort hazir bulundurmasi lazim.

Rakip beyaz sortla mi geldi? Alin size 18 tane siyah sort. Sadece kirmizi formayla mi geldi. Alin size 18 tane simsiyah reklamsiz forma, sadece arkada numaralar var.

GS bu isi ciddiye almasi lazim. Türk kulüplerinden marka degeri en yüksek olan kulübe yakismiyor. Yeni bir stadimiz var, yildiz oyuncular var, sampiyonlar ligindeyiz, ama evimizde giyecegimiz formayi hala uyduruk mahalle takimlari belirliyor.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Bunun cozumu icin aslinda klup nezninde bir yetkili belirleyip bu yetkilinin mactan 1-2 gun once misafir takim sorumlusunu arayarak kombinasyonu belirtip ona gore gelinmesi hususunda uyarilmasini saglayabiliriz.

Emre dedi ki...

Bursaspor maçına da deplasman forması ile çıkıyoruz. Anlaşılan bu sene de klasik kombinasyonu göreyeceğiz..

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=425667344158633&set=a.148951711830199.28089.146595108732526&type=1&theater

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır