Bu Blogda Ara

8 Aralık 2012 Cumartesi

BLACK AND DECKER


Yazıyı kısa tutacağız, daha önce bu sezon Manchester United deplasmanında görmüştük zaten bu kombinasyonu. Büyük ihtimalle UEFA'nın verdiği karar doğrultusunda Sir'ün karşısına beyaz altına siyah şort, siyah çorap ile çıkmıştık. Bu durum, 108 seneye dayandığımız tarihimizde ilk kez kullanmış olduğumuz bir kombinasyondu. Bazı taraftarlar Beşiktaş'a benzetti ve kızdı, saygı duysak da katılmadığımızı o yazıda da söylemiştik. Bugün de Sivas deplasmanında takım bu değişik kombinasyonu giydi. Hem de rakip düz kırmızı formalar ile sahaya çıktığı halde.

Yani Galatasaray bu maça tamamen beyaz bir kombinasyonla çıkabilirdi. Siyah şort ve çorap giyme sebebi nedir diye merak ettik tabi doğal olarak. Takım maç öncesinde beyaz forma giyileceğini ve beyaz şort-çorapla kombin edileceğini duyurmuştu, ancak son anda değiştirilmiş herhalde.


Değiştirilme sebebi keyfi olabilir mi ? Bu zor ihtimal, keyfi olsa bu kombinasyonun duyurusu önceden yapılırdı. Başka ihtimal de kar yağışı olabilir. Sivas'ta kar eksik olmaz, nitekim (nedekim) maç öncesinde de etraf beyazdı. Yalnız maç sırasında kar yağışı olmadı ve saha da beyaza dönmedi. Aslında tamamen beyaz giyilemeyecek bir durum yoktu ortada. Hem olsa da, geçmişte TFF bu kadar duyarlı davranmıyordu. Tepedeki 2010-2011 Sezonu Antep maçını hatırlıyoruz, takım bembeyaz sahada, bembeyaz şekilde oynamıştı. Mustafa Sarp gol atmıştı falan...

Yine de sahaya çıkmadan hakemler bu tip bir duruma karşı siyah şort ve çorabı giymemizi rica etmiş olabilirler. Hani hep heriflere sövüyoruz ama, geçmişte özellikle TV'den izleyenlerin sıkıntı yaşadığını düşünerek önlem almaya gitmiş olabilir hakemlerimiz.

Bir konuda da takımı tebrik etmek lazım. Anadolu takımları gibi tek forma ve tek kombinasyon ile değil, demek ki birden fazla forma ve birden fazla kombinasyon ile gidiyoruz deplasmanlara. Sonradan doğabilecek problemlere hazırlıklı oluyoruz. Bir zahmet Anadolu takımları da böyle yapsınlar. Bir de kişisel görüş, ben bu kombinasyonu seviyorum. Ben böyle kombinasyonları , şortların-çorapların farklı renk oldukları kombinasyonları severim. Beşiktaş bütün sezonu kırmızı formayla oynarken bizim arada sırada bu kombinasyonu belirli sebeplerle giymemize pek ses çıkartmamalıyız sanki.

Yazı yine kısa olmadı tabi.

11 yorum :

Ahmet Erim dedi ki...

Ben de bu kombinasyonu seviyorum. Bu arada Beşiktaş'ın sırf galibiyet uğuru getiriyor diye dediğin gibi 5-6 maçtır kırmızı forma giymesi nasıl bir anlayıştır anlaşılır gibi değil zaten. Siz hep kızarsınız evde şu şekilde, deplasmanda bu şekilde olmalı diye. Adamlar kendi renklerini unuttu.

Uğur Arpalı dedi ki...

ben de farklı renk forma ve şort/çorap kombinasyonlarını tercih ediyorum. bu nedenle parçalı formanın altına kırmızı şorta kesinlikle karşıyım. göze bile hoş gelmiyor. beyaz olmayacaksa bu maçta kullanılan siyah şort çorap tercih edilebilir parçalının da altına

Selocan dedi ki...

@Ahmet Erim

Hocam eğer blog Beşiktaş formalarına el atsaydı nasıl söverdik kim bilir. Böyle kepazelik olmaz. Resmen saçmalıyorlar.

Selocan dedi ki...

@Uğur

Aynen katılıyorum. Kırmızı şort illetinden kurtulamadık gitti. Deplasmanda parçalı altına esas kombinasyon giyemeyeceksek ben de siyah şort-çoraptan yanayım.

ismailinc dedi ki...

Beşiktaş maçına onlar kırmızı, bizde beyaz-siyah şort kombinasyonuyla çıkarsak asrın komedisi olur heralde :)

Unknown dedi ki...

Beyaz forma siyah sort/corap kombınasyonu gercekten harıka bır kombınasyon hatta parcalıyla kırmızı sorttan bıle daha guzel gelıyor bana. Ama ne olursa olsun Ugur ve Selocan arkadasların dedıgı gıbı parcalı da kırmızı sort kesınlıkle olmamalı. Bu kombınasyonun mımarının hıc mı goz zevkı yok anlamıyorum ama bızler taraftar olarak bunun degısmesı ıcın bır adım atmalıyız toplu halde falan bılmıyorum faydası olur mu :/ Besıktas a gelınce de once futbollarını bır duzeltsınler sonra ufak seylerı elestırmeye baslasınlar. Saygılar.

Mehmet Akif AKKAYA dedi ki...

Beyaz forma ile siyah şort kombinasyonunu ben de çok seviyorum,gerçekten göze çok güzel gözüküyor sarı ve kırmızı detaylarla. Şort ve forma içindeki sarı kırmızı detaylar daha uyumlu yapılırsa ben bu kombinasyonun parçalı giyemediğimiz çoğu maçta kullanabiliriz.

liverpoolandkop dedi ki...

bi ben sevmiyorum herhalde.. beyaz-kirmizi-beyaz daha guzel olur.

kralreha07 dedi ki...

aslında farklı bir deplasman kombinasyonu. utd. ve kar olayı diyelim bunlara.. 2 oldu. ama lütfen yapmayalım birdaha :)

kralreha07 dedi ki...

tamam beşiktaş beni ilgilenditmiyor. tamam utd. ve kar olayı oldu diyelim ama gerek yok. yapmayalım lütfen bu kombinasyonu bir daha :(

FCN Blog dedi ki...

Burada kombinasyon çeşidinin farklı ve alternatifli olmasının sebebi takımın doğrudan Braga'dan Sivas'a geçmesi olarak yorumlanabilir. Bildiğimiz kadarıyla malzemecisinden tutun, takımın yiyeceği yemekler, içecekleri sular dahil hepsi Braga'da üç gün konaklayıp Sivas'a hareket edecek şekilde planlandı ve organize edildi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır