Bu Blogda Ara

24 Aralık 2012 Pazartesi

Schalke 04 Eşleşmesi ve Muhtemel Formalar


Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04'le eşleştik, malumunuz. Biz de blogumuzun temasına uygun olarak bu eşleşmeyi formalar açısından ele alacağız. Öncelikle söylemek gerekir ki Alman takımları kombinasyonlarını bozmayı pek sevmez, bu dış saha forması olsa dahi. Örneğin, bir Alman takımı bir deplasmana gidiyor ve iç saha takımıyla formaları çelişmiyor. Ancak iki takımın da iç saha forma kombinasyonunun şortu beyaz renkte.  Bu durumda Alman takımları genellikle iç saha formasının şortunu değiştirmek yerine uygun bir dış saha forması giymeyi tercih eder. Schalke'nin de bu durumu uyguladığı bazen oluyor, bazense mavi formasının altına paşa paşa mavi şortu çekiyor.


Schalke 04'ün 2012 2013 formalarını incelediğimizde, bu sezon için yeni çıkan tek formanın klasik mavi iç saha forması olduğunu görüyoruz. Dış saha forması ve üçüncü forma olarak geçen sezon çıkardıkları beyaz ve pembe(mor?) formaları kullanıyorlar. Almanya'da sezonun ilk yarısı bitti ve Schalke oynadığı 22 resmi iç saha maçının (17 Bundesliga, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 DFB Pokal) hepsinde mavi forma - beyaz şort - mavi çorap giyerken bir Avrupa takımı için aşırı normal, bir Türk takımı içinse aşırı ütopik bir istatistiğe ulaştı. Dış saha maçlarına baktığımızda da yukarıda belirttiğimiz duruma paralel bir istatistikten söz edebiliyoruz. İlk olarak ligi ele alalım: Klasik kombinasyonlarını giyebildikleri çoğu dış saha maçında bu kombinasyonu kullanmışlar. Bayer Leverkusen ve Fortuna Düsseldorf maçlarındaysa iç saha formalarını klasik kombinasyonlarıyla giyebilecekken beyaz formayı giymeyi tercih etmişler. Greuther Fürth deplasmanında mavi formalarını mavi şortla giyebilecekken üçüncü formalarını giymişler, ki bu durum da Alman takımlarının klasiğini yansıtıyor. Stuttgart ve Hamburg maçlarındaysa yine üçüncü formalarını giyebilecekken bu sefer iç saha formalarının kombinasyonunu değiştirmişler: Stuttgart maçında mavi şort giyerken, Hamburg deplasmanında iç saha takımının formasını göz önüne alarak Chelsea kombinasyonu olarak niteleyebileceğimiz mavi forma - mavi şort - beyaz çorap kullanmışlar.


Kupada oynadıkları üç maçta da bir anormallik görmüyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne baktığımızda normal olarak üç iç saha maçında da mavi - beyaz - mavi giydiklerini görüyoruz. Formaların çakışmadığı Olympiakos deplasmanında yine iç saha formalarını giymişler, çakıştığı Montpellier deplasmanındaysa dış saha formasına başvurmuşlar. İç saha maçında iki sezon önceki dış saha formalarını giydirdikleri Arsenal deplasmanına gittiklerinde hem iç saha hem dış saha kombinasyonları uyuşmuyordu, üçüncü forma da Arsenal'in klasik beyaz kollu kırmızı formasıyla çakışıyordu. Bu durumda iç saha formasının kombinasyonunu değiştirmeyi tercih etmişler ve mavi - mavi - mavi giymişler. Biz Gelsenkirchen'e gittiğimizde rakibimiz yine klasik kombinasyonunu giyiyor olacak. Biz de parçalının altına kırmızı şort ve çorap çekeriz, Veltins-Arena'ya öyle çıkarız. Bizim Arena'daki maçtaysa parçalıdan vazgeçeceğimizi düşünmüyorum, ancak kombinasyon konusu yine sıkıntı. Klasik kombinasyonumuzu kullanmamız gerekir tabii, bu durumda Schalke Arsenal deplasmanındakiyle aynı şartlara düşer ve mavi - mavi - mavi giyer; aynı durum beyaz şort ve çorap giymemizle de ortaya çıkar. Korkum, Schalke 04'e bir kıyak geçip iç sahada parçalının altına kırmızı şort ve çorap giyip onların klasik kombinasyonuna izin vermemiz. Gruplarda üç iç saha maçında da doğru kombinasyonumuzu giyebilecekken nedense sadece tek maçta giydik, umarız ikinci turda parçalının altına beyaz şort ve kırmızı çorap giyerek doğru bir iş yapmış oluruz.


Kaleci formalarını geldiğimizdeyse bu sezon soluk yeşil bir kaleci forması kullanıyorlar, bizim yeşil kaleci formamızla ton olarak hiç çakışmıyor. Ancak UEFA ne olur ne olmaz diyerek deplasmanda Muslera'ya siyah formayı giydirebilir. Schalke'nin ikinci kaleci forması tercihi turuncu veya geçen sezonki gri forma oluyor. İçeride bizim kalecimiz yeşil giyerse ve UEFA onların da soluk yeşil giymesine izin vermezse turuncuyu parçalı giymemiz sebebiyle giyemezler ve griyi giyerler büyük ihtimalle.

5 yorum :

Yıldırım dedi ki...

bence o şekilde olmaz.. bizimkiler deplasmanda %99 kırmızı forma siyah şort çorap giyerler.. fatih hoca sever deplasmanda farklı forma giymeyi.. onlar klasik home giyerler.. içerde biz parçalı beyaz kırmızı yaparız, onlarda beyaz mavi beyaz giyerler..

Taha dedi ki...

Deplasmanda Parçalı-Siyah-Siyah gibi bir sürprizle karşılaşabilir miyiz? Aslında hiç fena olmaz.

AntaRes dedi ki...

ben size diyeyim. içeride, yani arena'da onlar full beyaz oynar, bizim dengesizler parçalı/kırmızı/kırmızı yaparlar kesin.
deplasmanda da onlar mavi/byz/mavi giyerler %100. haa bizimkiler ya alternatif formalarla oynar,
ya da beyaz/siyah/siyah falan gibi bir kombinasyonla çıkarlar.
içerideki maça hayatta da parçalı/byz/kırmızı çıkacağımızı düşünmüyorum.
anca fener maçlarına çıkıyolar bu kombinasyonla. :(

Unknown dedi ki...

Usta sen herşeyi çözmüşsun skoru'da çözersen şaşırmam :)

AntaRes dedi ki...

Hasancığım, sevgili renktaşım,
Burda 3-1, Almanyada 2-2 gibi geliyo bana... :) :) :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır