Bu Blogda Ara

21 Aralık 2012 Cuma

Ve


Bu sezonki kırmızı formamızla ilgili değinilmesi gereken bir nokta var. Çok zaman geçmeden bahsedelim.



Koyu ya da "nispeten" koyu formalarda detay rengi olarak genelde beyaz kullanılır. Tabii Barcelona türünden örnekler istisna, anlatmaya lüzum yok. Fakat son dönemde bu hususta alternatif bir uygulamaya gidildiğini görüyoruz. Sonuçta formalarla ilgili her zaman rutinin dışına çıkacak yöntemler bulunur, bulunuyor.

Bu formamızda sponsor firmanın logosu, göğüs reklamı, kol reklamı, sırt reklamı ve isim-numara için yalnızca sarı renk seçilerek şık bir bütünlük oluşturulmuş. Belki "ulan tabii sarı olacak ki 'sarı-kırmızı' olsun" diyenler çıkacaktır ama, dediğim gibi normalde o saydığımız unsurların hiç değilse 1-2 tanesi beyaz olur. 05-06 kırmızıyı hatırlayın mesela.



Böylece en azından bizim "gereksiz" olarak tanımladığımız (bloga girenler biliyor zaten neden olduğunu, açıklamak gereksiz) kırmızı forma bu sarı bütünlüğüyle daha çekilebilir ve hoş bir hale geliyor. Ek olarak siyah şortla giyilmesi var tabii.

Bir de bu kullanımın yer aldığı diğer formalara bakalım:












Son olarak da, "bu forma için acaba bir adım daha ileri gidilebilir miydi" yi gündeme getirelim. Bizde henüz olmayan bir şey, biliyorsunuz, "alternatif logo", ya da away logo". Bu formaya gidebilirmiş mesela, biz de şoplatıp baktık. Hakikaten olabilirmiş. Bu sezonun Chelsea iç saha formasında çok benzer bir görünüm var mesela. Bu konuyu zaman içinde genişçe ele alacağız zaten, şimdi çok derinlemesine girmeye gerek yok.


11 yorum :

aydın özer dedi ki...

gereksiz bi forma ama gerek sarı detayları gerek siyah detaylarıyla çok hoş bi forma. Ama önceden de yazdıgınız gıbı cok gereksız bı forma. Lig dışında hiç giyemedik zaten. Ligde de 2 3 belki...

Selocan dedi ki...

Eline sağlık teğmenim. Bu arada away logo kırmızı formaya siyah elips içine sarı GS olarak da yapılabilirdi bak. Yakalar ve kol uçları ile uyumlu olurdu siyah fon.

Sebulba dedi ki...

alternatif logo olayı bence önemli, çok güzel görüntüler ortaya çıkabiliyor, tüm formalar için olmasa bile deplasman formalarından biri için uygulanabilir, bizim mavi kaleci forması bu anlamda çok başarılı bence...

http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2012/11/8/fft104mm1979398.jpg

N. Burak dedi ki...

Arma ve Nikon reklamı formanın en büyük falsoları. Siyah fon konusunda da Selocan'a katılıyorum.

N. Burak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Erim dedi ki...

alternatif logo konusuyla ilgili @gsformalari hesabıyla karşılıklı birkaç görüş paylaşmış, ben de böyle bir logonun güzel olabileceğini belirtmiştim. ancak "alternatif" tip, bence logosu daha ayrıntılı ve çizgilerin daha ağırlıkta olduğu logolara daha çok yakışıyor. manchester utd, chelsea, (hatta) fenerbahçe gibi yuvarlak zeminli, kulup ismi ve birkaç sembolü içinde barındıran, kısacası daha teferruatlı logolara daha iyi gider diye düşünüyorum. G.Saray gibi logosu daha sade ve basit tasarımlı takımlar mevcut logosunun zemininde oynamalar yapabilir. biz elips kullanıyoruz, belki http://manu.up.seesaa.net/image/060718_02.jpg linkindeki man utd örneğindeki gibi elips yerine böyle bir zemin kullanılabilir. ama bahsedilen alternatif logo bizde olursa, G ve S kaybolur diye düşünüyorum.

burranazzo dedi ki...

Armaya dokunmayan yilan bin yasasin :)

away logo neymis :)

Kirmizi candir, kandir. ps liverpool fan :)

erhan1980 dedi ki...

Bence en güzel örnegi bu seneki ManU deplasman formasi:

http://www.subsidesports.de/de/12-13-man-utd-away-l-s-trikot.html

ManCity'nin formalari da güzel:
http://www.subsidesports.de/de/12-13-man-city-home-trikot.html

http://www.subsidesports.de/de/12-13-man-city-away-european-trikot.html

Bence GS formasinda logo elips olmadan da kullanilabilir, normalden biraz daha büyük yapilabilir.

Herhangi Biri dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel bir konu. Lakin ben away formalarda şekilde görüldüğü gibi eski logonun kullanımının çok daha estetik olduğu kanısındayım. romanın kurt logosu gibi bizim de awaylere tarihten gelen bir logo koymamız güzel olur.
saygılarımla
http://img177.imagevenue.com/img.php?image=163600365_krm_122_242lo.jpg


arda dedi ki...

Gereksiz mi gerekli mi bilmem ama bu sezonun en güzel forması olduğunu gayet iyi biliyorum.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@herhangi biri
eline sağlık hocam, gay-sin çok yakışmış bu formaya.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır