Bu Blogda Ara

5 Temmuz 2013 Cuma

NIKE'IN ALTERNATİF RENKLERİ HATIRLAMASI


Nike'ın kulüp ürünlerinde takıma çağ atlattığı ortada. Çıkan ürünleri beğenip beğenmemek kişisel görüştür, saygı duyarız. Ancak ürün çeşitliliği konusunda pek laf edemeyiz sanki Nike'a. Adidas dönemi göz önüne alındığında hemen her tip ürünün -çok daha günlük hayata adapte edilerek- satışının olduğunu görüyoruz. Adidas'ta bu yoktu, bu kadar çeşit de yoktu. Ayrıca bize özel ürün de yoktu. Şimdi ise her ürünü Nike bizim için yorumluyor.


Nike bu sezon Galatasaray'ın geçmişte kullandığı alternatif renkleri gerek formalarda, gerekse yan ürünlerde epeyce kullandı. Henüz tabi çoğu ürünü göremedik, ancak gördüklerimizin pek çoğunda bu alternatif renklere rastlıyoruz. Füme dış saha formamızda kullanılıyor, büyük ihtimalle somon veya yakın bir tonu 3. formamızda kullanılacak. Mor pololar, mor eşofman takımı, Fatih Hoca'nın üzerinde gördüğümüz mor antrenman forması, yine somon ve füme tonlarında maç öncesi ısınma formaları... Liste şimdi bile uzun.

Adidas döneminin alternatif renkleri olan füme, mor ve somonu Nike'ın unutmaması güzel gelişme. Renkleri beğenmeyebilirsiniz, zamanında mor da, somon da çok tartışıldı, ancak her ürünümüzün sarı-kırmızı olmasını istemek de saçma bana kalırsa. Tepede de yazdık, Nike günlük kullanımı önemsiyor. Sarı-kırmızı renkler harici alternatif renklerin de satışta olması mantıklı karar. Önceliği bambaşka renklere değil de, Galatasaray'ın zamanında kullandığı 3. renklere vermesi Nike'ın kültür konusuna verdiği önemin işareti bence. Tabi ki başka renkler de kullanılacak zamanla, ancak öncelikli olarak eskiden tanıdığımız renkleri bir de Nike'ın yorumlaması güzel.

Nike dilencisi değiliz tabi de, adamlar araştırıyor, çalışıyor ve önemsiyor. Gerçi işleri bu zaten ama alışık değilsek demek ki.

3 yorum :

Unknown dedi ki...

Özellikle N98 Ceketler de üretmiş oldukları farklı modeller çok güzel. Yalnız fiyatları hala çok yüksek...

erhan1980 dedi ki...

Fatih Terim'in Fiorentina sevdasi da bir türlü bitmek bilmedi :-)

erhan1980 dedi ki...

Bitmek bilmedi bu Fatih Terim'in Fiorentina sevdasi :-)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır