Bu Blogda Ara

22 Eylül 2013 Pazar

2000 Sonrası Beşiktaş Karşısında Kırmızı


Karıştı bugün bayağı, biz olayı her zamanki gibi formalar açısından ele alalım. Asla olmaması gerektiği halde derbiye kırmızı formayla çıktık. Zaten her zaman belirtiyoruz; parçalıyı doğru kombinasyonla giyebiliyorsak giymeliyiz, giyemiyorsak da beyaz şort ve kırmızı çorap dışında alternatif bir kombinasyon (kırmızı-kırmızı, siyah-siyah vs.) kullanmalıyız. Bugünkü maçta da Beşiktaş'ın tercihine uygun olarak -ki o da şort-çorap olarak yanlış- parçalıyı kırmızı şort ve çorapla giyebilirdik.

31.03.2001 Galatasaray 2-0 Beşiktaş

21.10.2001 Beşiktaş 2-2 Galatasaray

Ancak "pazarlama stratejisi" herhalde, kırmızı giydik. Tırnak işareti kullanmamın sebebi bu lafın artık her türlü yanlışlığa kılıf olarak kullanılması. Kırmızı zaten kullanım alanı itibariyle gereksizin daniskası bir forma. Parçalı giyebileceğin maçta parçalı giyeceksen, parçalı giyemeceğin deplasmanlar da %99 rakibin formasında kırmızı kullanan takımlara karşıysa, kırmızı forma çıkarmak saçmalık oluyor. Güzel-çirkin o ayrı bir konu ancak kırmızının gereksizliği ve çıkmaması-kullanılmaması-tercih edilmemesinin gerekliliği su götürmez.

09.03.2002 Galatasaray 1-0 Beşiktaş

08.12.2002 Galatasaray 0-1 Beşiktaş

2000 sonrası Beşiktaş karşısında kırmızı giydiğimiz maçların hepsinin fotoğrafları var bu yazıda. Yazıda 2000 sonrasını almamın sebebi ise kırmızı formanın bu dönemde ön plana çıkması. 1980 1981 ve 1991 1992 sezonunda kırmızı iç saha olarak kullanıldı ancak onun dışında genelde olmayan, olsa da en son tercih edilen formaydı. 80'lerin sonunda dış saha olarak ilk tercih, 90'ların başındaysa artık iç saha olan sarının yanında biraz üvey evlattı kırmızı forma. 2000 sonrasıysa kırmızı, beyazla beraber en çok kullanılan dış saha konumuna geldi. Çünkü, o dönemde hem Galatasaray hem Fenerbahçe ortak renk olan sarıyı yalnızlaştırıp birbirlerini farklılaştıran renge daha fazla yöneldiler.

25.05.2003 Beşiktaş 1-0 Galatasaray

04.04.2004 Galatasaray 1-2 Beşiktaş

Kırmızı şort-çorap dışında da sadece üç maçta değişik kombinasyon yapmışız, o sezonlarda da zaten kırmızı şortumuz yoktu. Dandik fotoğraflar için özür dileriz, internet ortamında bulabildiklerim bunlar. Kırmızı forma olmamalı. Çıkarılıyorsa da Beşiktaş derbisi gibi büyük bir maçta asla giyilmemeli. Ancak Beşiktaş'a baktığımızda, onlar da bizim kırmızı giydiğimiz maçların sadece birinde beyaz giymiş, o da yanlış kombinasyonla. Forma konusunda çok ilginç bir ülkeyiz gerçekten. Bu arada iki sezondur Beşiktaş-Galatasaray maçlarında ilginç bir şey oluyor. Normalde ligde hakemler iki takımın kalecisinin aynı renk giymesine izin vermiyor. Ancak iki sezondur iki kaleci de yeşil giyiyor, biri farklı giyebilecekken. Standartsızlığa farklı bir örnek.

10.12.2005 Galatasaray 3-2 Beşiktaş

2 yorum :

pissed dedi ki...

Teknik olarak Beşiktaş doğru forma giydi, TFF'ye verilen listede iç saha 1 kombinasyonu olarak çubuklu / beyaz şort / beyaz tozluk görünüyor. Bu ne kadar doğru bir iç saha kombinasyonu, orası tartışılır. Siyah şort olabilirdi, ama bu sefer de çubukludan dolayı biraz fazla siyah oluyor vs...

Lakin iç saha olarak bu seçildiyse iç sahada bu giyilecek. O yüzden Beşiktaş doğru kombinasyonla çıktı.

Neyse, tebrik ederiz :)

memrekeles dedi ki...

Galatarasay Ali Sami Yen forması kombinasyonu parçalı siyah siyah bence hoş olabilirdi..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır