Bu Blogda Ara

12 Ekim 2013 Cumartesi

GALATASARAY LİV HOSPITAL 2013-2014 SEZONU FORMALARI

Ligin ilk maçı ile birlikte yeni sezon formalarımızın tamamını görmüş olduk. Champion firması geçen sezon apar topar imzalanan anlaşma yüzünden tam verimli bir sene geçirememişti. Sezon ortasında geçici formalardan ayrılıp, sezon formalarını giymeye başlamıştık. Bu sezon böyle bir sıkıntı yok, lig başlamadan formaların tamamı yetişti.

3 yeni forma var (4 de olabilir). Parçalı, gümüş, sarı-kırmızı geçişli forma... Bir de Euroleague Medya Tanıtım gününde oyuncularımızın giydiği düz kırmızı bir forma var. Sezon içinde bu formayı görecek miyiz, şimdilik bilemiyorum. Düşük ihtimal.



Parçalı formadan başlayalım. Parçalı forma basketbol formaları tarihimizde çok yeri olmayan bir forma. Yenilmez Armada zamanları takım parçalı forma giymiyordu, düz sarı ve düz kırmızı formaları vardı genelde. Son dönemde spor kulüplerinin her branşında formalar bakımından bir bütünlük sağlama isteği moda oldu. Galatasaray da bu modaya ayak uydurup futbol takımımızın parçalı formasını adapte etti kendisine.

Parçalı formada bu sezonda da beyaz detaylar mevcut. Sırt ve omuz kısmında birbirlerine zıt yerleştirilmiş 4 ufak parça var. Gövdedeki ve sırttaki 4 ana parça ile de birleşince toplam 8 parçalı bu forma. Tam Parçalı'nın 8 parçasına gönderme var mıdır? Yoktur herhalde. Kol çemberlerindeki beyaz detaylar geçen sezonkine göre daha ince, yakada da üçgen bir bölge dışında beyaz kullanılmamış. Beyaz detayların daha az tutulması bence daha şık olmuş. Geçen sezonki formada biraz kabaca kullanılmışlardı.




Diğer forma beyaz/gümüş forma. Parlak bir kumaşı var, oldukça sade. Formadaki kırmızı detay şeritlerinin gümüş ana renkle birleştiği yerler sarı dikişlerle detaylandırılmış. Yakından bakınca bu güzel detay göze çarpıyor ancak vasat buldum formayı. Bu tabi kişisel görüşüm, çok beğenen de olur, saygı duyarım.



Satışa çıkarsa bu sene en fazla satacak forma kesinlikle bu 3. formamız olur. Son dönemlerin modası renk geçişlerinden oluşan forma taraftardan epey ilgi görür bana kalırsa. Uzun süredir pek çok takım tarafından kullanılsa da 2012-2013 sezonunda Barcelona futbol takımı ile popüler oldu bu tasarım, Nike'ın bu sezon kataloga koyması ile birlikte de zibilyon tane takımda görmeye başladık. Ancak basketbolda bu tarz tasarım pek popüler değil takip edebildiğim kadarı ile. Son dönemlerin bu "meşhur" tasarımını basketbol formasına taşımak Champion için akıllıca bir hamle olmuş. Taraftar böyle tasarımları sever, satışa çıkarsa en çok bu forma satar seçeneğine evi arabayı basarım.


Bir de yukarıda da bahsettiğimiz gibi Euroleague Medya Tanıtım gününde ortaya çıkan düz bir kırmızı formamız var. Henüz hiçbir maçta göremedik, sezon forması mı, yoksa tanıtım için üzerimize giydiğimiz geçici bir forma mı bilemiyorum. Bir sezon için 4 forma oldukça fazla, belki yine futbolda bazı takımlarda gördüğümüz Avrupa forması gibi bir şeydir. İlerde anlarız. Bana kalırsa geçen sezonki kırmızı forma daha başarılıydı, giyilirse değiniriz.

Formalar genel olarak güzel. Champion bu işin ustası ve 2 senedir çok iyi iş çıkartıyor bana kalırsa. Göze batan falso ise Liv Hospital göğüs reklamı. Formayla bütün ve arka fonsuz Liv Hospital reklamı çok daha güzel durur formada. Medical Park reklamı öyleydi, bu dayılar neden bunda ısrar etmişler anlamadım. Güzel bir görüntü oluşturmuyor. Bize gelen yorumlarda da taraftar genel olarak bu görüntüden şikayetçi. Umarım bir ayar çekerler. Dikkat ettiğim bir şey de her formaya özel şort yapılması, Nike'a örnek olsun bu. Şu 4. kırmızı forma da dahil, kırmızı şort kullanan 3 formamızın da kendine ait, tasarım olarak bütünlük içinde olan şortları var.

Bir de artık formalar satılsın. Taraftar kulübüne destek olsun.

Daha fazla fotoğraf için tıklayın


8 yorum :

BENVEO dedi ki...

Bu ne ya 80 li yıllardaki gibi yapıştırmalı göğüs reklamı :((

Enes. dedi ki...

abi bilmiyorum ama o çirkin sponsor reklamına çözüm bulmayan, bu işin sorumlusu kimse Allah belasını versin. Oturur konuşursun kardeşim, endüstriyel futbolsa öyle olsun; ancak dersin ki sen bize sponsor oluyorsan bu forma çirkinleşmeyecek, bizim formamıza uygun renklerle alacağız bu reklamı...

bu nedir abi? bu nasıl bir rezalettir.

KINGELVIS dedi ki...

liv hospital reklamının rengi ve formaya uygulanması formanın estetiğini bozmuş ayrıca armanın altında ki küçük liv reklamı da formayı kalabalık gösteriyor. Daha sonra anlaşma yapılan odebank reklamı hiç sırıtmayan estetik bir şekilde formaya uygulanırken formada yer alacağı geçen seneden belli olan ana sponsorun bu kadar özentisiz formaya reklamının uygulanması kötü olmuş
Forma dizaynına gelince champion bu sene Euroleague Medya Tanıtım günündeki kırmızı forma hariç( o da çok kötü değil ) iyi bir iş çıkarmış be sene diyebilirz

Emir OTLUOGLU dedi ki...

"Parçalı forma basketbol formaları tarihimizde çok yeri olmayan bir forma. Yenilmez Armada zamanları takım parçalı forma giymiyordu, düz sarı ve düz kırmızı formaları vardı genelde. Son dönemde spor kulüplerinin her branşında formalar bakımından bir bütünlük sağlama isteği moda oldu. Galatasaray da bu modaya ayak uydurup futbol takımımızın parçalı formasını adapte etti kendisine."

Selocan sence bu durum forma kültürü açısından nasıl yorumlanabilir? Yani forma kültürümüz açısından her sene iç saha formamız parçalı olmak zorunda diyoruz. Peki basket takımını veya x şubesini kendi şube kültürü üzerinden mi değerlendirmek gerekir yoksa tek bir Galatasaray olarak düşünüp tarihinde olmasa bile parçalı iç saha kültür olarak doğru forma mıdır? Yorumunu merak ettim.

Öte yandan umarım bu geçişli forma çok beğenilirse (!) futbol takımına da yapalım demezler.

KINGELVIS dedi ki...

Bende efsane yıllardan aşina olduğumuz düz sarı formayı çok bekledim, maalesef bu sene de göremeyeceğiz Halbuki turuncuya kaçan tok sarı Galatasarayımıza çok yakıştığı kanaatindeyim hangi branş olursa olsun

http://img41.imageshack.us/img41/4756/gsgs5.jpg

Cihan dedi ki...

Gecisli forma gogus reklamsiz satilirsa kosa kosa satin alirim. Ama uzerinde oyle bir reklam olan formaya para vermem.

Selocan dedi ki...

@Emir

Ortada kaldığım bir konu. Bir yandan kültürü ilk sırada tutuyorum ve parçalı yapılması saçma geliyor, diğer yandan da spor kulübünün formalarının benzer konseptlerde olması hoşuma gidiyor. Ama tabi hoşa gitmek ile doğru olan ile devam etmek arasında büyük fark var. Sanki basketbolda da takımın kendi kültürünü oturtmak daha mantıklı.

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@Selocan

Teşekkür ederim hocam, senin yorumunu merak etmiştim bu konuda.

Açıkçası benim de düşüncelerim benzer.

Olaya kurumsallık olarak bakacak olursak; tüm şubelerin benzer formalar altında mücadele etmesi güzel. Ne de olsa GS dediğimiz zaman akla gelen "parçalı".

Ama kültür olarak bakacaksak da her şubenin kendi kültürü var bir yandan. Hoş belki her şubenin kendi "ayrı" kültürünün oluşmasının da nedeni belki o günlerde bu tip olaylara bugün gösterdiğimiz hassasiyetin gösterilmemesi. Misal bugün sıfırdan bir spor kulübü kuracak olsak, tüm branşlarımız tek bir forma kültürü altında olsun isteriz. Fakat o yıllarda imkanlar, düşünceler vs. oldukça farklıymış. O nedenle herşeye rağmen oturmuş şubelerimizde kendi şube kültürünü yaşatmak daha doğru olabilir.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır