Bu Blogda Ara

17 Aralık 2013 Salı

CHELSEA EŞLEŞMESİ


Geleneksel Şampiyonlar Ligi eşleşmesi forma değerlendirmesi yazımızla karşınızdayız. Son 16'daki rakibimiz Chelsea, yani bir İngiliz takımı. Kendi sahasında esas kombinasyonunu bozması imkansıza yakın bu sebeple. Zaten bozmasını istemeyiz... Galatasaray'ın doğru kombinasyonu ile çakışmayan bir iç saha kombinasyonu var Chelsea'nin. Mavi üst, mavi şort, beyaz çorap. Her iki maçta, her iki takım da esas kombinasyonunu giyebilir.


Ancak UEFA bazen kıllık edip şort ve çorabın da rakiplerde farklı renk olmasını istiyor. Yani beyaz şort giyen takıma karşılık beyaz çorap giydirmeyebiliyor. Ancak büyük ihtimalle her iki taraf da isterse sorun çıkmaz. Çünkü, örneğin United ile karşılaştığımızda United'in şort ve çorabı bizim kırmızı şort-çorapla çakışmasa bile üstünün kırmızı olması, bizim kırmızı şort-çoraplı kombinasyonumuzu giyemememize sebep olmuştu. (Yani forma üzeri, rakibin şort ve/veya çorabı ile çakışıyorsa, rakibin o şort ve/veya çorabı giymesini istemeyebiliyor UEFA) Fakat mavi bir sorun yaratmayabilir. Zaten geçen seneki UEFA Avrupa Ligi Finali'ne bakarsak Benfica bize benzer bir kombinasyon ile çıkmış ve sorun yaşanmamıştı.

Diyelim UEFA veya hakem kıllık çıkardı. Galatasaray ya kırmızı çubuklusu ile gider, ya da parçalı altına kırmızı şort-çorap giyer. Chelsea de gelirken mavi çorabını getirir, biz doğru kombinasyonu giyeriz. Ancak dediğim gibi takımlar ısrar ederse sorun çıkmaz.


99 senesinde, pek de iyi hatırlanmayan 2 maçta da formalar yukarıdaki gibiydi. Yani parçalı ile hiç mücadele etmedik Chelsea'ye karşı. Bu sene de füme formamız var ancak ben -ki uğursuz forma meselesine inanmam- o formayı giymemizi pek önermem, ne olur ne olmaz...


2 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Galatasaray'ın anlamsız fantezileri dışında hiçbir engel olmaz. Rahat rahat giyilir.

AntaRes dedi ki...

Kesin bir atraksiyona gider yine bizimkiler.
Ne yazık ki doğru forma/doğru kombinasyon zorunluluktan oluyor gibi artık bu günlerde.
2 dakika okusalar şu yazıları.
Bence her iki maçta da, her iki takım klasik forma ve kombinasyonlarla sahada olabilir.
Ya da bizimkiler füme forma altına kırmızı şort/kırmızı konç filmi çekebilirler fantazi dalında :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır