Bu Blogda Ara

19 Aralık 2013 Perşembe

White Walkers

     Bu sezon ilk yarıda iç sahada oynadığımız bütün maçlara Anadolu takımları beyaz formayla geldi, dikkatinizi çekmiştir. Ligde bütün maçlarda kırmızı şort giydik, tek istisna olarak 4. haftada Antalyaspor maçının ilk yarısında beyaz şortla oynadık. Çorap da tek maç dışında hep kırmızıydı; Elazığspor maçında ilginç bir kombinasyonla kırmızı şortun altına siyah çorap giydik. Kupadaki duruma baktığımızda, Gaziantep BB sarı formayla geldiği için kırmızı formayı siyah şort ve çorapla giydik, en azından yine farklı kombinasyon oldu. Balıkesir maçındaysa ligde mecburen aşina olduğumuz durumla yine karşı karşıya kaldık.

     Her iç saha maçında parçalı giymemiz güzel bir durum. Tabii Gaziantep BB maçını saymamak lazım bu durumda, adamlar tek sarı formayla geldiğinde yapacak bir şeyin kalmıyor. Peki neden doğru kombinasyonu 45 dakika haricinde -ki o da bayağı ekstrem bir durum- giyemedik? Sorunun tek cevabı rakip takımların hep beyaz formayla İstanbul’a gelmesi. Durumun tek çözümü de maçlardan önce rakip takımlara ulaşılıp bizim parçalı formamız ve doğru kombinasyonumuzla çakışmayacak alternatif formalarıyla gelmelerini sağlamak. Şimdi maçlara tek tek bakıp durumu değerlendirelim.



19.08.2013 Galatasaray 2-1 Gaziantepspor


     Bu maça futbolcular ısınmaya beyaz şortla çıkmalarına rağmen kırmızı şortla oynamak zorunda kaldık. Gaziantepspor her sezon kırmızı-siyah üç dört forma çıkartırken alternatif olarak sadece beyaz forma çıkarmaya devam ediyor, sadece 2010 2011 sezonunda çıkardıkları fosforlu sarı forma istisna olarak gösterilebilir. Gelenek olarak farklı bir renk çıkarmak istemiyorlarsa da beyaz formalarını siyah şortla kombinlemeliler.

13.09.2013 Galatasaray 1-1 Antalyaspor


     Metin Oktay anılacaktı bu maçta, doğru kombinasyon giymeden olmazdı. Hakem zorlanıp maçın ilk yarısı da doğru kombinasyonla oynandı, şortların çakışmasının bir sorun yaşatmadığı da gösterilmiş oldu aslında. İkinci yarıdaysa kırmızı şorta dönüldü.


     Antalyaspor geçen sezon beyaz formasını hemen hemen bütün iç saha maçlarında giydi, deplasmana gittiklerindeyse kırmızı veya mavi formasını tercih etti. Bu sezonsa -her ne kadar yanlış olsa da- iç saha formaları olarak kabul ettikleri beyaz formayı giyebildikleri her maçta giyiyorlar. Ancak bizle oynadıklarında beyaz forma giyemeyecekleri bir forma halini alıyor. Beş sezondur mavi alternatif forma çıkartıyorlar, son üç sezondur da bizle oynayacakları zaman mavi formayla geliyorlardı. Bu maça da neden mavi formalarını getirmediler diye sormak lazım.

28.09.2013 Galatasaray 1-1 Ç. Rizespor


     Çaykur Rizespor iç sahada genelde çubuklu formasını giymeye çalışıyor. Dış sahadaysa pek tercih etmiyorlar asıl formalarını. Ancak beyaz formaları da dış sahada ilk tercihleri değil. Genelde lacivert-açık mavi geçişli formalarını giydiler deplasmanlarda. Formalar çakışmıyorken çubuklu giymeleri gerekirdi, onu giymiyorsalar da hep giydikleri lacivert formayı getirmelilerdi. En çok giydikleri iki forma sıkıntı yaratmıyorken beyaz giymeleri akla mantığa sığmıyor.

19.10.2013 Galatasaray 2-1 Karabükspor


     Karabükspor klasik olarak iç saha çubuklusunu ve dış saha beyazını çıkardı bu sene. Ancak iki sezondur doğru bir şekilde farklı renkte üçüncü forma yaparken bu sezon nedense kırmızı forma çıkardılar. Tabii durum böyle olunca Arena'ya geldiklerinde tek çözüm beyaz formalarını mavi şortla kombinlemeleri oluyor. Onu da nedense hiçbir Anadolu takımı yapmadığı için yine kırmızı şort giymek zorunda kaldık.

01.11.2013 Galatasaray 2-1 Konyaspor


     Konyaspor bu sezon ligde beyaz formasını 8, yeşil formalarını 5 kez giydi; asıl formaları çubukluyu pek tercih etmediler. Ancak beyazı genelde dış sahada, yeşili iç sahada tercih ediyorlar. Beyaz formayla gelme sebepleri bu olabilir. Ama yeşil formalarını mutlaka getirmelilerdi, çubukluyu getirip yeşil şort ve çorapla giymeleriyse doğru olandı. Madem beyazı getirdin yeşil şortla kombinle demekse bizim ülkemiz için fazla ütopik.

23.11.2013 Galatasaray 2-1 Sivasspor


     Gri ve siyah gibi bizim kombinasyonumuzu bozmayacak iki formaya sahip olan Sivasspor da beyaz formayla geldi bu sezon. Hatta aşırı beyaz ağırlıklı çubuklu formalarını da klasik şekilde siyah şort ve çorapla giymeleri hiçbir sıkıntı yaratmazdı. Beyaz formayla gelmelerinin hiçbir mantıklı sebebi yok, tamamen keyfi. Her maç kafalarına göre farklı formalar giyiyorlar çünkü. Tek kırmızı formayla gelmemelerine dua etmek lazım belki de.

06.12.2013 Galatasaray 2-0 Elazığspor


     Çok farklı bir kombinasyonla çıktık bu maça, ancak keşke deplasmanda olsaydı bu. Elazığ'ın bu formasına pek çubuklu denmez, bordo desenleri olan beyaz bir forma resmen. Bu sezon bolca giydikleri siyah formayı getirmeleri gerekti, gerçi onu nedense iç sahada tercih ediyorlar. Dış sahadaysa düz beyaz forma ilk tercihleri gibi gözüküyor. Forma açısından dünyadaki en saçma ülkede yaşadığımızın başka bir kanıtı.

03.12.2013 Galatasaray 2-2 (8-7) Gaziantep BB


     Gaziantep BB'nin lacivert ve çubuklu olarak bizle çakışmayacak iki farklı forması var. Beyaz formalarını da lacivert şortla kullanmışlıkları var, o da sıkıntı yaratmaz. Ama adamlar sarı formalarıyla geliyor. Denecek pek bir şey de yok aslında. Kırmızı formayı düz bir şekilde değil de siyah şort ve çorapla giymemizse güzel oldu.

18.12.2013 Galatasaray 4-0 Balıkesirspor


Balıkesir bu maça beyaz formasıyla değil de sık sık kullandığı açık mavi formasıyla gelmeliydi. Alternatif formalar böyle durumlar için var, abuk sabuk maçlarda giymek için değil.

4 yorum :

CeyhunTunc dedi ki...

Tüm iç saha maçlarına giderim, bazen frikileri veya önemli pozisyonları videoya çekerim. Sonradan videolarıma göz attığımda sanki hepsi aynı maç, bütün rakipler düz beyaz forma giyiyor. En son ligde ne zaman beyaz dışında gelen bir rakip var hatırlamıyorum.

Melih ERTAN dedi ki...

Ceza olarak bir kere bizim kırmızı ya da füme şortu giydiyeceksin akıllanacaklar aslında.

İsmail ŞEN dedi ki...

Balıkesir' de yaşayan ve Balkes'in her maçına giden biri olarak bir düzeltme yapmak isterim. Mavi (aslında turkuaz) forma, dediğiniz gibi sık sık kullandığımız bir forma değil. Bu sezon ki 3rd formamız. Bu sezon 1-2 kez giyildi. Biri de deplasmandaki Samsunspor maçıydı. Biz içerde çoğunlukla düz kırmızı formamızı, deplasmanda da beyazı kullanıyoruz. Ha yanlış değil, bu maça turkuaz formayla gelebilirdik. Ya da beyaz formayı farklı şort/çorapla kombine edebilirdik ama forma kültürü o kadar da geniş bir kulüp değiliz maalesef :) Ama baktığınız zaman, Away formamızı giyerek kural ve talimatlara uygun hareket etmiş oluyoruz. Bu açıdan, bizden yana bir sıkıntı yok ama işte Galatasaray için sorun oluyor.

AntaRes dedi ki...

Yine rezalet! Trabzon maçında seromonide miniklerin üstünde ideal
forma ve kombinasyon, takımda kırmızı şort!!!
Dilimizde tüy bitecek, az kaldı!
Halbuki Trabzon formasının şortu beyaz değildi, mis gibi ideal kombinasyonla çıkardık maça.
Sen başta böyle yaparsan, tabi ne ruh kalır takımda ne de Galatasaraylılık.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır