Bu Blogda Ara

20 Şubat 2014 Perşembe

2014-2015 SEZONU GALATASARAY FORMALARI


Ne yazık ki çok erken sızdı, önce bunu söylemek lazım. Daha Şubat Ayı bitmedi... Genelde bu işle uğraşan yabancı siteler formaların fotolarını sızdırırdı ancak Türkiye'de yapılan bir toplantıdan bu fotoların sızması pek doğru olmadı. Bunun sonucu olarak gelecek aydan itibaren korsanlarını Kapalıçarşı civarında görmeye başlarız. Muhtemelen bir Galatasaray taraftarı (kim olduğunu bilmiyorum) sonuçlarını düşünmeden heyecanla paylaştı. Günümüzde böyle paylaşımların saklı kalması zor tabi, şu anda bir kaç gazetenin internet sayfasında bile var fotoğraflar. İş böyle olunca biz de bloga koyalım, hem kafalarda bir kaç soru oluşmuş, onlara da cevap verelim.

Öncelikle konçlardan başlayalım. Bunlar yeni sezon ürünleri değil farkettiğiniz üzere. Storelar'da satılan mevcut konçları giydirmişler. Gelecek sezon kombinasyonları böyle mi düşünüyorlar bilemiyorum. Büyük ihtimalle daha mor çorap olmadığı için piyasada bu şekilde paylaşmışlardır. Yine aynı şekilde beyaz çorap bulmakta da zorlanmışlardır bana kalırsa, o sebeple bu kombinasyonlar mevcut konçlarla rastgele belirlenmiştir o toplantı için.


Bu formalar tanıtım toplantısında çekildiği için formaların üretilen bir kaç üründen biri olduğunu söyleyebiliriz. Henüz üretim başlamış mıdır bilemiyoruz ancak sene sonu bazı şeyler belli olmadan büyük parti üretimlere başlamazlar sanıyorum. Bu prototipler ise şu anki mevcut şartlara göre hazırlanmış, tanıtım için ülkemize yollanmıştır. Bu sebeple, henüz ortada bir şampiyonluk olmadığı için bu formaların 3 yıldızlı olmaları doğal. Yine henüz anlaşılmış yeni bir sponsor olmadığı için de Türk Telekom reklamlı prototip hazırlamaları da normal. Bu konular belli olduğu zaman formalar revize edilir ve o şekilde üretimleri yapılır. Neden böyle gözüküyorlar? çünkü şu an kulüp bu durumda diye özetleyebiliriz mevzuyu.

Parçalı meselesi: Yöneticilerimizden Sedat Doğan taraftarlardan gelen yoğun tepki üzerine Başkan Ünal Aysal ile görüşüp Parçalı formayı sete koyma kararı verdiklerini kendi twitter sayfasından açıklamıştı. Bu resimde o formanın olmama sebebi şu an kullandığımız parçalı forma ile yola devam edecek olmamız. Zaten bu kadar kısa sürede yeni bir parçalının çıkması zor demiştik önceki yazılarımızda. (En başta neden düşünmezler anlayabilmiş değilim.) Bu seneki parçalının satışı devam edecek gelecek sezonda da. Takım giyecek mi bilemiyorum. Giymezse saçmalık olur tabi. Onu bekleyip göreceğiz.

Gazetelere düşmeseydi yine paylaşmayacaktık görüntüleri ancak Fanatik, Eurosport gibi sitelere düştükten sonra kafalarda soru işaretleri kalmasın diye paylaşalım dedik. Yukarıdaki çizimler sızan fotoğrafa göre ekip arkadaşımız Mert Eksert tarafından çizilmiştir.


42 yorum :

Adsız dedi ki...

Abi berbat olmuş, Allah aşkına bu ne ya? Hele o mor nedir, kim tasarlamışsa, meslek değiştirsin tez zamanda.

Daha önce de mor giydik ama bu kadar dandik bir tasarımı yoktu. Kaldı ki turuncu varken neden mor kullanılır?

Çubuklu ise kötü giden 2008-2009 sezonunun birebir aynı forması.

Forma satışları çok iyi gitti galiba. Bu özensizlik o yüzden, millet nasıl olsa alır mantığı.

Unknown dedi ki...

cızım yapan arkadas ıcın mor formanın kolları standar kol degıl kol boyundan baslıo ben oyle gordum

ErkekçeMevzular dedi ki...

Ali Sami Yen Sokak diye bir sayfa sızdırdı resimleri. Çubuklu Ali Sami Yen Kapanış formasına benzettim ben. Mor forma ise yakası çok kötü gözüküyor. Şuan için alınacak en iyi forma beyaz gibi bence

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Maalesef hayal kırıklığı..

The Champ dedi ki...

Home formadaki NIKE logosu ile GS Arması nın konumlandırmasını tekrar yapsa Mert arkadaş.. Zira taşık olmuş biraz Nike ve GS arması :)sızan fotodaki gibi değil..

Bu arada 2008-2009 formasıyla nerdeyse aynı ama daha estetik(NIKE farkı).. Eğer bu iç saha formamız olacaksa beyaz şortla giysek süper olur, parçalı olmayışının üzüntüsü bir nebze azalır benim gönlümde..

sMAnia dedi ki...

En güzeli beyaz...
Gerisi bildiğin çöp...
Hadi ortadakini anladım
Anladım da...
Mor ne oluyor?
Kimin aklına geliyor.

Bizim forumda bazıları fatih Terim'in isteği üzerine yapıldı diyorlar, bana çok garip geldi bu düşünce... Bilginiz varmı?

Selocan dedi ki...

Doğrudur Fatih Terim istedi

mfhaskaraca dedi ki...

Parçalı olmayışını hiç bir şekilde kabullenemem ama madem değişiklik yapmaya karar verdin yaptığın şey amacına hizmet etmeli daha önce giydiğimiz üç bant ve Ali Samiyen formalarının karışımı o formaları çok fazla andıran bir forma olmuş iç saha formamız dolayısı ile önceki giydiğimiz sezonlardan bir iç saha formamız oldu yine. He madem değişiklik yapmayacaksın o zaman adam gibi parçalı giyelim iç sahada tam Nike güzel bir kültür oturttu doğru renkleri de kullanmaya başladı forma satışları da güzel gidiyor derken neden böyle bir saçmalık anlayamıyorum. Ayrıca muhtemelen Çubuklu-kırmızı şort-kırmızı-konç şeklinde giyeceğiz hoş parçalıyı da çoğu zaman mecburiyetten kırmızı şort-kırmızı konç giyiyorduk ama en azından önemli maçlarda Metin gibi çıkabiliyorduk sahaya.
Mor forma formaların fotoğrafları sızmadan önce sitedeki kardeşlerimizin kendi tasarımlarında çok çok daha güzeldi özellikle yakası ve fotoğraftan mıdır bilinmez rengi çok çirkin çok sıradan görünüyor mor forma da hayal kırıklığı oluşturdu.
Formaların hepsinin yakasının farklı oluşu ve bir sezon aradan sonra bu sefer daha sade ve daha güzel bir beyaz deplasman formamızın olması tek pozitif taraf.
2014-2015 hayal kırıklığı oldu formalar açısından. İnşaallah sezon başarılı geçer.

liverpoolandkop dedi ki...

diyrlim ki sampiyon olduk ve gogus reklami da degisti. mevcut parcaliyi nasil giyicez bu durumda?

Selocan dedi ki...

Üretimde revize edilir o detaylar. Tasarım aşaması nedense uzun süren bir aşama, üretim değil. Ekleme o yüzden sorun olmaz parçalıya bu detayları.

Selocan dedi ki...

Üretimde revize edilir o detaylar. Tasarım aşaması nedense uzun süren bir aşama, üretim değil. Ekleme o yüzden sorun olmaz parçalıya bu detayları.

NDishe dedi ki...

Ana formayı es geçersek, Mor forma çok başarılı olmuş. Brezilya'nın 2014 Dünya kupasın'da giyeceği kalıptan yapmışlar yaka hariç. Yakada sanıyorum 12/13 parçalı'nın yakası. Bu formanın kalıbı dolayısıyla kol eki boyundan geldiği için "T" bar kullanmamışlar. Beyaz ise çok basit olmuş ama yaka V olsa çok şık olabiirmiş. Bisiklet yaka formayı sıradanlaştırmış. Ama yine de 3 çubuklu forma hariç geri kalan mor ve beyaz bence başarılı ... Burda beyaz formanın altına kırmızı çorap geçirmişler gerçekte de öyle olursa tadından yenmez... Mor formanın altına siyah çorap da enteresan durmuş ama onda da sırıtmamış :)

nebil dedi ki...

Nike bu sezon bizde çuvalladı.
Millete ne formalar yapıyorlar anasını satayım.

Selocan dedi ki...

Bu sezon hangi takıma nasıl formalar yaptı abi? Ben gerçekten çok farklı tasarımlar göremiyorum da, ondan soruyorum.

Juventus'un formaları çok mu farklı tasarım? Arsenal dış saha forması? Juve ile neredeyse aynı. Porto formaları müthiş tasarımlara mı sahipler? Inter formalarının nesi çok özgün? Barcelona'nın her iki forması da renkler harici aynı değil mi? Aynısı bizde olsa kıyamet kopardı.

Ya ben gerçekten göremiyorum, ya da kendi taraftarımız bu konuda diğer takımlara karşı bir eziklik hissediyor.

Unknown dedi ki...

Öncelikle, forma sponsor tarafından ne kadar kaliteli tasarlanırsa tasarlansın (ki benim fikrim halen daha tasarlanmıyor) maalesef görselliği ve albeniyi ortadan kaldıran bazı faktörlerin görülmesi gerekiyor.
1 Mevcut sponsorların logolarının son derece demode, estetikten uzak ve global ekonomide söz sahibi olmayan firmalara ait oluşu.
2 Federasyonun almış olduğu son derece anlamsız, gereksiz tek tip font uygulama zorunluluğu.Font da neymiş diyebilirsiniz, bkz bu yıl ki Barcelona formaları. Formaya font'un ne şekilde estetik katacağının en güzel örneği. Bu konu herhangi bir Avrupa ülkesinde pazarlama ve forma satışlarına olumsuz etkisi gerekçe gösterilerek, hukuki süreçlere kadar götürülebilirdi.

Unknown dedi ki...

Cogu renktasimin aksine mor formadan umitliydim ve cikacagini duydugumda cok sevinmistim fakat fotograftan midir bilmem gozume fazla basit bir forma gozuktu, yani daha iyi olabilirdi. Beyaz guzel duruyor parcali olmamasi tam bir rezalet orasina girmiyorum. 3 yildir Nike bize Adidas'dan cok daha guzel formalar yapiyordu fakat bu sene oyle olmayacak gibi. Ayrica eger bilginiz varsa Nike'in bize ve avrupadaki diger takimlara (Inter, Juventus, Arsenal vs) formalar icin yillik ne kadar verdigini karsilastirmali bir tablo olarak hazirlar misiniz? Cunku sanirim 2016'da Nike'la olan anlasmamiz bitiyor ve yenilemek icin cok daha yuksek bir fiyati hak ediyoruz bence. Hele bu formalardan sonra yeterli fiyat verilirse Adidas'a geri donulebilir hatta ben Puma'nin yerinde olsam Galatasaray'a teklif gotururdum adamlar Italya milli takimina super formalar yapiyorlar bize de yapabilirler

Cihan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
honeyryder dedi ki...

Foruma cok fazla birsey yazmiyor olsam da siki takipcisiyim. Acikcasi parcali formayi bu kadar takinti haline getirmeyi dogru bulmuyorum.
Her sene bu tasarimin kullanilmasinin firma satislarini olumsuz yonde etkileyecegini dusunuyorum.
Klasik forma olarak satisi yapilabilir bence ama sezonlar arasi boyle degisiklikler olabilir.
Barcelona Nike'in en cok satis yaptigi formasidir. Barcelona'nin da klasik formasi parcalidir ama bazen cubuklu bazen de duz olarak satisa sunuldugunu gormusuzdur. İnsanlar ellerinde olmayani almaya heves ederler. Hep benzer tasarim satisa sunulursa talep bence azalacaktir.

Unknown dedi ki...

Hoş detaylarla farklılaştırmadıktan sonra her sene kendisini tekrarlayan bir parçalı cazip değil. Allah için şu ilk formaya baktığımda kötü ya da Nike özenmemiş diyemiyorum zira yine bizim için yapılmış özgün ve şık bir tasarım. Sponsor reklamının formayı banalleştirmesi Nike'ın değil bizim sorunumuz maalesef. Ancak beyaz ve mor formalar maalesef antrenman ürünleri gibi duruyor. Gs amblemi dışında hiçbir albenisi yok. Bir de kişisel bir gözlem, klasik kombinasyonda beyaz şort olayının hayal olduğunuz bu sene yine yaşayarak gördük. Zira rakiplerin deplasman formalarının % 99'u beyaz. O kombinasyon kullanılamıyor. Kırmızı şort mantıklı. İç saha formalarında da ağrılıklı beyaz olunca deplasman formasının da düz beyaz olması da pek mantıklı değil. Nike gerekirse bize de 2 forma yapsın ama 2. forma da rahatlıkla kullanılabilir bir renk ve kombinasyonda (mora karşı değilim), ama iç saha forması özeninde tasarlansın. Mor forma kendinden desen,küçük abartısız detaylar ile çok daha şık olabilirdi.

Unknown dedi ki...

bence hepside başarılı olmuş bu sezonun formalarından daha iyiler sadece bir parçalı forma şart

mfcetin dedi ki...

Beyaz formayi guzel ya da cirkin olarak nitelendirmiyorum ama Allah askina beyaz formayi tasarlamak ne kadar zamanlarini almistir sizce ? Demek istedigim neden bu kadar kisa surede yeni bir parcali forma tasarlayamacaklari? Zaten ortak (ya da cogunluk) fikir sanirim tam parcali formanin surekli olarak devam etmesi. Ufak tefek rotuslar yapilarak (uc bantli formadaki inse seritler gibi) yeni bir parcali forma hazirlanamaz mi gercekten yaza kadar ?

Selocan dedi ki...

Ben de anlamıyorum o mevzuyu, ne kadar alengirli olsa da zaten 1,5 sene sürmez tasarım süreci gibi geliyor. Nasıl çalışma sistemleri var bilgim yok ama neden bu kadar uzun sürüyor ben de anlamıyorum.

Unknown dedi ki...

Formalar her sezon neden değişir? Evet, satışların tavan yapması icin, kulübe gelir elde edilebilmesi icin! E hal böyleyken gecen sezonun parçalı formasını bir sezon daha giymek nekadar mantıklı? Parçalı formayı alan aldı zaten, seneye bir degisim olmazsa kim alacak Galatasaray'ın her sezon en cok satılan formasını?
Degisim şart, her nekadar bir öncekinden kötü görüneceksede ŞART!

Bence sızan hiçbir forma güzel degil, bilgisayarda iki dakikada tasarlanmış gibi duruyor. Inşallah formaların son hali böyle değildir, ama böyle satışa sunulsa bile alırım, sonucta arma meselesi..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AntaRes dedi ki...

Sevgili arkadaşlar, renkdaşlar;
Tüm yorumları okudum. Seven var, sevmeyen var. "Mor" diyen var, "Beyaz harika, alınır" diyen de.
Başka şeyler var gözüme çarpan benim.

1. NIKE tasarımcılarına soralım, nereden mezunsunuz diye. Selocan der ki, tasarımlar zaman alır.
Yapma Selo, bizim blogdaki arkadaşlar 1 gecede çizim/tasarım yapıyorlar. Yanlış mı?
Tasarım yapmak 1, en fazla 2, hadi bi hafta da benden 3 haftalık iştir.

2. Mor forma geçen seneki parçalımızın aynı kalıbı. Renkleri değiştir, kollara bizim çizimlerdeki gibi kıçı kırık bir sarı bant çek. Al sana 3rd forma.

3. Beyaz forma geçen sezonun beyazı. Öndeki bandı kaldır, kollardaki renklerle oyna. Şraak! Al Galatasaray sana away forma.

4. "Rezalet" çubuklu, 08/09 formasının neredeyse aynı. "Galatasaray çubuklu da seviyor, çak gitsin". Al sana iç saha forması.
Geçen sene Barcelona'nın giydiği, sarı ağırlıklı formayı bile kullansalar, vallaha daha iyiydi.

Şimdi elit, melit muhabbetini geçelim. Selocan haklı olarak savunacak yine, haklıdır, çok fark yok Avrupa devi klüp forma tasarımlarında.
Ancak, 1-2 tasarımcı oturur, çalışır be kardeşim. Bir "tasarım" yapar.
Koskoca NIKE, neredeyse dünya devi GALATASARAY. Ne demek yaw parçalı tasarımı yetişmez?
Bu memlekette 3 günde 1200 metrekare fuar standları kuruluyor. Tasarımlar neredeyse 1-2 günde yapılıyor. Hikaye anlatmayın.
"Lafta" elitiz arkadaşlar, NIKE ürün kalitesi olarak harika, ama bu seneki parçalı dışında tamamiyle hayal kırıklığı forma konusunda.
Barça da elit, ManU'da. Bence CELTIC kadar tasarım yapılmıyor kulübüm için. Biz de alıyoruz her sene 3'er, 5'er.
Yok, bana soracaksınız, gene alıcam seneye en az ikisinden.
Ama birinin bu olaya el atması lazım, acilen.

Erdem Yektener dedi ki...

Rica minnetle parçalı yapacaklarmış. Benim takımım iç sahada çubuklu giydikten sonra parçalı yapsan ne olur yapmasan ne olur?
1. forman sabit olur. Bütün dünya seni öyle bilir öyle tanır. Bak Real'e güzeldir, çirkindir ama geçen sene de düz beyazdı 3 sene önce de 20 sene önce de.
Diyeceğim o ki forma meselesi estetiğinden ziyade bir tarz bir gelenek meselesidir. İlk iki sene orta seviyelerde gezse de bu seneki turuncu-kırmızı parçalı belki de tarihimizin en iyi formasıydı. Ne gerek var bozmaya.

Son bir söz de Ünal Aysal'a;

Her konuda bu kadar başarılı ve vizyon sahibi bir başkanın forma konusunda ipleri Nike'a dolayısıyla da 3-5 ergen çizimciye bırakması çok yanlış oluyor diye düşünüyorum.

Ben her koşulda takımıma destek oluyorum ama önümüzdeki sene parçalı üretseler bile takım iç sahada başka bir formayla maça çıkarsa ben tepkimi koyar, forma falan almam.

Unknown dedi ki...

Şu mor formadan bir vazgeçemediler.Bence mor forma metin oktay forması yapsalar daha iyi olurdu.

Unknown dedi ki...

yav kardeşim milleti örnek alın biraz sizden bile güzel formalar tasarlıyorlar helal olsun onlara bu ne ya beyaz olmuş ama diğer ikisi i.. gibi

Unknown dedi ki...

beyaz ve mor sadeliği ile güzel olmuş, değişiklik her zaman iyidir. umarım bir sonraki sene turuncu yada sarı formayı da görürüz tekrardan. çubuklu formaya yaklaşmak bizim için hoş olmamış dik çizgiler yerine enine kalın çubuklu daha hoş olabilir. zaten her sene paçalı olmalı, vazgeçilmez. ayrıca formamız için çöp 5 para etmez diye yorum yazanlar var, Galatasaray formasından bahsettiklerini hatırlatırım.

Unknown dedi ki...

Mor Forma
http://emirhanavciformatasarimlari.blogspot.com.tr/2014/05/galatasaray-1415-mor-forma.html

Unknown dedi ki...

Mor Forma
http://4.bp.blogspot.com/-d6lzFpEck0I/U2UxFMghn7I/AAAAAAAAByc/E-ftFLFbw30/s1600/gs1415awaysunum.png

erdem soner sezgin dedi ki...

Eskiden bu kadar parçalı fetişizmi yoktu, yobazlık seviyesine ulaştı artık. Yıllar önce üst üste çubuklu formalar giydik, Metin Oktay dahi giydi çubuklu formayı. Sanki uzaydan gelmiş gibi davranılmasının bir manası yok. Her yıl parçalı da olmasın zaten. Elinde parçalı forma olan adam sonraki yıl niye alsın aynı formayı? Değişik tasarımlar görmek, yenilikçi olmak her zaman iyidir. Parçalı GS'nin ana forması ancak her yıl da olmasın. Ayrıca çubuklu denen forma da çubuklu değil, bu yıl 2 parçalıdan 3 parçalıya geçiş yapıyoruz ki harika düşünülmüş. Yanlardaki kesme çizgiler de çok iyi. Beyaz ve mor formaya da bayıldım. Nike Adidas'tan kesinlikle daha iyi ancak Adidas omuzlardaki 3 çizgiyle fark yaratıyordu, açıkçası tek beğendiğim yanı buydu. Mor formanın omzunda şerit olmasına bu yüzden bayıldım. Sızan fotoğrafın kalitesi düşük olduğu için formalar çok silik ve etkisiz gözüküyor ama elinize aldığınızda anlarsınız. Ben 3 formayı da beğendim. Tebrikler!

cimbombom10 dedi ki...

Laciver 3rd forma için mükemmel olabilirdi. Koyu bir lacivertin sarı ve kırmızı ile müthiş yakısacağının en güzel örneği de ispanya milli takımı. Eğer seneye 4 .yıldızı alırsak sarı yerine altın sarısı da kullanılabilir bence. Lacivert olan her şey fenerbahçe ile alakalı olmalı diue bir kural yok sonuçta. Çok da iyi satar bence

nbacem dedi ki...

Eğer bu formalarsa gercekten çok az satar onu bilin. Hiç brgenmedim. Hele de o kadar tepkiye ragmen yine mora donmek ???

Unknown dedi ki...

Fener yapsın on numara beş yıldız forma biz verelim onların agzına vere laf formayı tasarlayan fenerbahçeli galiba koy metin oktayın senesinde ki orjinal parçalıyıı

Unknown dedi ki...

Formalar çok berbat altın rengiyle sarı kırm8zılı eski forma daha güzel. :(

Unknown dedi ki...

YALAN HABER!!! bu formalar tamamen hayal ürünü arkadaslar daha henüz belli degil formalar + Mor kesinlikle yok...

Unknown dedi ki...

yalaaaaaaaaaaan inanmayin arkadaslar ne Moru yaa? tamamen hayal ürünü

exlibris3838 dedi ki...

Bence nike bu isi bilmiyor.adidas puma umbro hatta kappaya b8r bakmali.nike diger takimlara cok guzel tadarimlar yapiyor ama milli takim da dahilolmak uzere turkiyede cok basit tasarimlar yapiyor.ben adidas derim.

Unknown dedi ki...

abi önemli olan forma degil basari bence

Unknown dedi ki...

Yavvv arkadaşım ben anlamıyorum bu insanlar neden parçalı formamızı kaldırıyorlar kimileri demişki nike bize özen göstermiyor adminde yok gösteriyor allahını seversen nasıl özen göstermek bu dünyanın en büyük kluplerinin belli klasik formaları var chelsea nin mavi forması realin beyaz forması gibi bu formalar her sene yapılıyor bizim parçalı formamızda bunlar gibi klasikleşen bir forma tam nike buna alıştı bizi parçalısız bırakmaz dediğimiz bir anda hop çıkıyor ve bu dandik formaları yapıyor bu kesinlikle kabul edilemez mor forma nedir ya parçalı forma yapılmalı yoksa bu sene bir tane forma almam aldırmamda yazık yaa bunu idrak etmek bu kadar mı zor yönetim aklını başına almalı parçalı olmadan olmaz...

Unknown dedi ki...

geçen seneki iç saha formamız çok çok güzeldi. bence iç saha formalarında belli standartları oturtmamız lazım. klasik formamızın olması lazım artık. her sene iç saha forması yapılmak zorunda değil. ufak tefek değişiklikler yapılabilir ama bu şekilde radikal değişiklik çoğu xaman tutmuyor ve bu sene de tutmamış. beyaz forma hariç diğer ikisi hiç ama hiç güzel olmamış.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır