Bu Blogda Ara

6 Şubat 2014 Perşembe

AYSAL'DAN PARÇALI KARARI


Önümüzdeki sezon Nike'ın parçalı forma yerine çubuklu iç saha forması hazırlaması taraftarın epey tepkisini çekti. Son 4-5 gündür sosyal platformlarda sesini yüksek çıkartan taraftarlara yönetim sessiz kalmamış ve güzel gelişmeler yaşanmış.

Başkan Ünal Aysal taraftarın sesine kulak vermiş ve Nike ile parçalı forma hakkında görüşme kararı almış. Bu gelişmeyi yöneticilerimizden Sedat Doğan da dün twitter'dan duyurmuştu. Önümüzdeki sezon setine parçalı formanın da eklenmesi konusunda talimat verilmiş. Taraftarın iç saha kültürü konusunda sesini yükseltmesi ve kulübün de bu sese duyarlı olması hakikaten göz yaşartıcı (gazsız).

Peki Ünal Aysal'ın Nike görüşmesinden sonra neler olabilir; Formaların tasarım süreci nedenini bilmediğim şekilde uzun süren bir süreç. Bu sebeple, şu tarihten sonra yeni bir parçalı forma gelir mi, bu konuda şüpheliyim. Biz yine de olasılıkları yüksekten düşüğe sıralayalım.

- Nike mevcut parçalı formayı da setlere katar ve önümüzdeki sezonda da bu forma kullanılabilir.
- Nike mevcut formanın üzerinde (düşük ihtimal de olsa) ufak değişiklikler yapıp tasarımı güncelleyebilir ve takım bu formayı kullanır.
- Nike'ın önümüzdeki sezon için hazırladığı alternatif iç saha forma modelleri arasında parçalı da yer alıyordur, bu forma sete eklenir. (zannetmiyorum, çubuklu çalışmışlardır kabul görmeyen alternatifleri de)
- Nike bambaşka bir parçalı yetiştirir. (Bu bence çok zor)

Parçalı yukarıdaki seçeneklerden biri ile önümüzdeki sezonda da kullanılacak diyelim. Nasıl kullanılabilir, buna da değinelim;

- Çubuklu forma 4th olarak piyasaya çıkar, parçalı iç saha olarak devam eder. Her ikisi de satılır ve maçlarda giyilir.
- Çubuklu sadece taraftar için çıkartılır, takım giymez. İç saha olarak parçalı ile devam edilir. (keşke)
- Parçalının satışına devam edilir ancak takım çubukluyu iç saha olarak kullanır. Parçalıyı takım giymez. (ne anlamı var o zaman)

Nike bildiğiniz üzere elit takımlara 2 forma çalışıyor. Bizim için ise bu sayıyı 3'e çıkartmış durumdalar zaten. Bir de 4. forma yapmaları bana açıkçası zor geliyor. Premium takımlara nerdeyse hiç yapmadıkları bir durum bu çünkü. Ya iki formadan biri sadece satılacak, diğeri sadece takım tarafından kullanılacak, ya da bu seneki parçalı ile aynen yola devam edeceğiz. Bunlar tabi benim tahminlerim. Bekleyip görelim.


Karikatür: Gökçen Eke

Ne olursa olsun; parçalı sevenler, kültürüne sahip çıkıp seslerini duyuranlar, kendileri ile gurur duymalı. Parçalıyı kulübe, başkana, bizler için, Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu gösterdiler... Umarım onlar da sözlerinden dönmezler.

Son olarak. Uzun bir süre yeni sezon formaları ile alakalı bir konu açmayacağız, çizim ve paylaşım yapmayacağız. Haziran başı, Mayıs sonu mevzuları tekrar gündeme getiririz. Şu tarihte kafa karışıklığından başka bir şey değil çünkü.

6 yorum :

volkanvolkan dedi ki...

demek ki birlikten kuvvet doğarmış

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Vallahi hic sannetmiyordum ama oldu :D
Halkin istedigine kulak verdiler (Bunu tüm yöneticiler icin söylüyorum TFF'den tut da siyasete kadar)

Ben seneye bu sene gidigimiz parcaliyi giymemizden yanayim. Cünkü Nike'in kisa sürede güzel formalar cikarabilecegini zannetmiyorum. Nike ile olan ilk dönemimizi hatirlayin. Bir tek yakayi Fransanin formasindaki gibi yapsalar bana yeter.

Emre dedi ki...

nike bu seneki parçalı formayı v yaka yapsın yeter. başka bir değişiklik yapmasına gerek yok.

Unknown dedi ki...

Bu siyah formayı sürekli giymek nedir amk...

traum dedi ki...

http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2013-2014/iste-galatasaray-in-yeni-formalari_sto4144273/story.shtml

biraz birşey öğrettiyseniz, bunların gelecek seneki formalar olduğuna kuşku yok. yer verdiğiniz ipuçları ve tasarımlarla da büyük oranda uyuşuyor. soru işareti yalnızca morun yaka tasarımının eski(12-13 parçalısı) oluşu... bu arada 14-15 göğüs reklamında değişiklik olup olmayacağıyla ilgili bilgi verir misiniz?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır