Bu Blogda Ara

5 Şubat 2014 Çarşamba

YENİ SEZON FORMALARI DİYE DOLAŞAN ÇİZİMLER


Önümüzdeki sezon giyeceğimiz formaların ana renklerini paylaştıktan sonra internette son 2 gündür örnek çizimler aldı başını gitti. Gazetecilik de zaten sosyal medya ve bloglar ortaya çıktıktan sonra bazı insanlar için oldukça beleş bir meslek haline geldi, bu örnek çizimleri sayfalarına taşıyıp yeni sezon formaları diye lanse ettiler sağolsunlar. Ardından o haberleri okuyanlar tekrar sosyal platformlarda bu haberleri paylaştı ve olay hiç soruşturulmadan git gide büyüdü. Açıklık getirmek lazım.

İnternette, gazetelerde 2 gündür dolaşan yukarıdaki şu çizimler bizim forumumuzda da amatör çizimler ile uğraşan bir üyemize ait. Kendisi, ana renkleri biz açıkladıktan sonra neler olabileceğine dair kafasındaki fikirleri çizip forumda da paylaşmış. Sırf Sinan değil, bizim forumda çok tasarımcı var ve yeni sezon ana renkleri görücüye çıktıktan sonra bu tahmini çizimlerin sayısı da her geçen gün çoğalıyor. Ancak şunu belirtmek lazım; bu çizimler tamamen tasarımcının kendi fikirleridir, çıkacak olan formalar ile bu formaların benzerliği yoktur. Ana renkleri tabi ki böyle, ancak tasarım olarak yakın değiller, onu söyleyebiliriz. Zaten kendisinin de böyle bir iddiası olmadı ancak o çizimleri alıp gazetelere koyanlar tabi ki böyle bir araştırmayı yapmamışlar.

Bir başka sızıntı da Galatasaray'ın yeni sezon ürünlerinin henüz seçme aşamasında katalogdan sunum yapılırken alınmış görüntüsü... Bu görüntüde 3 adet forma gözüküyor. Nike her sezon başı her formadan bir kaç tasarım yapıyor ve seçim aşamasında bu formalardan bir tanesine karar veriliyor. Örneğin 3 farklı mor, 3 farklı beyaz, 3 farklı iç saha forması görücüye çıkmışsa bunlardan 1'er adedine karar verilip üretimine başlanıyor. İşte bu sızan fotoğrafta yer alan formalar da bu sunumda ortaya çıkanlar. Ancak o formaların da seçilmiş olan formalar olmadığını ve renk harici benzerlik taşımadıklarını söyleyebiliriz. (Not: Her ne kadar gelecek sezon formalarının görüntüleri olmasa da bu fotoğrafı paylaşmıyoruz)

Kısacası; Şu anda internette, sosyal platformlarda, forumlarda (takip edebildiğim kadarıyla), gazetelerde yer alan çizimlerin hiçbirisinin gerçek 14-15 sezonu formalarımız ile alakası yok. Renkler tamam, ancak tasarım olarak benzer değiller. Henüz çok erken olduğu için biz herhangi bir çizim veya detay duyurusu yapmayacağız. Haziran başına kadar da yapmayı düşünmüyoruz.

Taraftarlardan da ricam şudur; Mor formanın, beyaz formanın tasarımsal olarak nasıl olacağından çok, çıkması hemen hemen kesinleşmiş olan çubuklu forma üzerine tepkilerini yoğunlaştırmaları. Yeni parçalı forma üretmek şu aşamada zor gözüküyor ancak hali hazırda kullanılan parçalı formamız gelecek sezonda da takım tarafından kullanılabilir. Çıkması planlanan çubuklu forma da sadece taraftarlar için üretilir ve satılır. Belki deplasmanda olmak şartıyla bir kaç maçta da tanıtım amaçlı giyilir. Ancak parçalı esas iç saha forması olarak kalır. Bu konuda tepkinizi dile getirmeniz şu tarihte diğer formaların tasarımının nasıl olacağından çok daha önemli. Yeni formalara Mayıs sonu, Haziran başı gibi değinmeye başlarız zaten.


EK: Yukarıdaki de sızan son çizimler. Bunlar da doğru değil. Ancak gazetelerin marifetmiş gibi yeni sezon formaları diye bu çizimleri lanse etmesi işin sonunda hayal kırıklığından başka bir şey yaratmayacak taraftarlarda. Galatasaray forumları, blogları, sosyal medya hesaplarına da aslında seslenmek lazım. Gelecek sezon formalarımız bunlardır-şunlardır gibi paylaşımlardan kaçının. Henüz Şubat'a yeni girmişken bu tarz paylaşımların işin sonunda sadece korsancılara yarayacağını bilmek lazım. Tecrübeyle sabit...

6 yorum :

Unknown dedi ki...

Bunu anca twitterdan dile getirerek yetkililere ulaşabiliriz. Bir saat ve bir hashtag belirleseniz ve o saatte herkes tweet atsa belki sesimizi duyurabiliriz

Unknown dedi ki...

Bunu anca twitterdan dile getirerek yetkililere ulaşabiliriz. Bir saat ve bir hashtag belirleseniz ve o saatte herkes tweet atsa belki sesimizi duyurabiliriz

İsmail ŞEN dedi ki...

Ben de şöyle bir şey öğrendim ama doğrulatamadım henüz. Gelecek sezonun 2. yarısı Galatasaray'ın 110. yılı. "Buna özel bir parçalı tasarlanıp ligin 2. yarısında kullanıma sunulacak" diye bir bilgi geldi ama dediğim gibi doğrulatamadım. Bir de siz kendi kaynaklarınızla yoklarsanız bu iddiayı, belki doğrulatabiliriz.

emrerdem dedi ki...

Tam parçalıyı birisi Ünal Aysal'a anlatsa. Önümüzdeki yılı geçtim zaten. Sadece tam parçalı istiyoruz.

brky91 dedi ki...

Foruma uyelik onayı kac yilda gerceklesiyor acaba ?

L dedi ki...

@brky91: bir daha kontrol edin lütfen

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır