Bu Blogda Ara

2 Mart 2014 Pazar

KOMŞUNUN TAVUĞU KOMŞUYA KAZ GÖRÜNÜRMÜŞ


Formalar sızar sızmaz yine taraftarlar arasında bir kabullenememe baş gösterdi. Genelde de aynı kalıp; "Nike bize diğer elitler kadar özen göstermiyor" Ben de bunu kabullenemiyorum işte. Tabi ki kimseye zorla forma beğendiremeyiz. Belki adamın zevkini Juventus forması karşılayabiliyordur, Ya da Arsenal forması... İşin kişisel zevk kısmına hiçbir zaman girmedim, yine girmeyeceğim ama Nike bize diğerleri kadar özen göstermiyor lafına katılmıyorum. Yanlış çünkü.

Yukarıdaki fotoğrafın üzerine tıklayın ve büyük şekilde diğer elitlerin bu sezonki formalarını inceleyin. Şimdi soruyorum; United'ın formasını müthiş özenli kılan nedir? Ya da Juventus'ın forması, dümdüz çubuklu formadan ne farkı var da çok özen göstermiş Nike bunlara? Aynı şekilde Atletico, Porto... Bu çubuklularda ne gibi müthiş özenmeler var da bizim parçalımızda yok? En elit dediğimiz Barcelona'nın iç saha ve dış saha forması birbirinin aynısı, bize yapılsa bu "çok özen göstermiş Nike bize" mi derdik, uğraşmamışlar bize mi derdik? Dümdüz City forması, bizim gelecek sezon çıkacak olan mor formanın az değişik hali olan Arsenal dış saha forması, bunlarda ne gibi özen görüyorsunuz da, bize Nike'ın tasarım konusunda özen göstermediğini düşünüyorsunuz?

Şu denilebilir; Nike hiçbir takıma özen göstermiyor, Nike genel olarak özensiz tasarımlar yapıyor... Tamamdır. Bu kişisel bir görüştür, saygı duyarım. Nike'ı sevmiyor demek ki der geçerim. Ama özellikle bize karşı yapılan kasıtlı bir çalışma olduğunu düşünmek bana komik geliyor. Çünkü ben hiçbir formada, hiçbir takımda o çok bahsedilen "özeni" göremiyorum. Nike sade formalar tasarlıyor, günlük hayatta da kullanılabilecek kalıp ve tasarımlarda tişörtvari tasarımlar... Bunu her takıma böyle yapıyor.

Lütfen inceleyin, yukarıdaki formalarda ne görüyorsunuz da bizde göremiyorsunuz, konuşalım.

27 yorum :

Unknown dedi ki...

forma dediğin zaten sade olur nike bunu en iyi yapan. adidasi göz önüne alıyorum fazla detay yapıp ne oluyor forma çingene gibi oluyor

aydın özer dedi ki...

Cok dogru bı yazı. Bu senekı parcalı en guzel ıslerımzdn bırı. Renk secımlerı bıraz yanls olabılır ama totalde elit kategori formalaryla aynı yapıda. Kumaş kalıtesne grmıyorm bile

aydın özer dedi ki...

Cok dogru bı yazı. Bu senekı parcalı en guzel ıslerımzdn bırı. Renk secımlerı bıraz yanls olabılır ama totalde elit kategori formalaryla aynı yapıda. Kumaş kalıtesne grmıyorm bile

Unknown dedi ki...

Formaları çekici kılıp satışlarının artmasını sağlayan onu giyen futbolcudur, tasarım değil (kimi 3. formalar istisna olarak gösterilebilir)

Unknown dedi ki...

Formaları çekici kılıp satışlarının artmasını sağlayan onu giyen futbolcudur, tasarım değil (kimi 3. formalar istisna olarak gösterilebilir)

Halis HAKYEMEZOĞLU dedi ki...

Bence bizim formalarımızı bu elitlerden farklı kılan en önemli detaylardan biri göğüs reklamı.. Belki bizim formamızı daha "basit" gibi gösteren kısım göğüs reklamının çok eğrelti durması. Bu formaların birçoğunda reklam kısımları formayla iç içe geçmiş ve sonradan eklenmiş yama gibi durmuyor. Umarım yeni anlaşılacak firmayla bu düzelir. Özenmeme konusunda bence bu sızan fotolarda özellikle çubuklu formada gayet de güzel ayrıntılar var ve formayı bir bütün olarak gördüğümüzde bu endişeler ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

Mehmet dedi ki...

Kusura bakmayın işinize karışmak gibi olmasın ama bu konu yerine Chelsea maçındaki REZALETİ irdeleyeceğinizi beklerdim ve de bekledim. Chelsea maçından sonra bizim takımın forma kültüründen ne kadar uzakta olduğunu ve forma kültürü cahili olduğunu anladım. Bu ve benzeri platformlarda boşuna çabalıyoruz bu kültürün yer etmesi için. Chelsea'nin klasik kitinin ne olduğunu bilmeyen yoktur ve sizlerin de daha önce dile getirdiği üzere bizim parçalı formayı ve klasik kombinasyonumuzu giymememiz için hiçbir neden yokken nedennnn, nedennnn o nefret edilesi beyaz çorabı giyersiniz be adammmmm. Tam anlamıyla rezalet. Üstelik giymek için diretiyorsun ve taaa İngiltere'den sadece beyaz çorap ile gelen adamlara son dakikada mavi çorap aratıp Kasımpaşa'nın çoraplarını giydiriyorsun. Şu koca kulüpte hiç mi aklıselim biri yok yaaa, arkadaşlar biz zaten kırmızı çorap giymeliyiz diyen. Bu kulübe artık zerre kadar umudum kalmadı, yazıklar olsun, forma kültürü ve tercihi böyle CAHİL adamlara bırakılmayacak köklü ve önemli bir konudur. İyi günler.

Unknown dedi ki...

Yani mesela görseldeki ManU forması bizim geçen seneki parçalının kesimi. Nike ManU'ya bize yaptığı formayı bir sezon sonra yapmış. Sanırım Arsenal forması da aynısı ve o da bu sezon. Biz bunları geçen sene kullandık. Gelelim Porto formasına, o da bu sene kullandığımız füme formanın kesiminden.Söylemler tamamen içi boş yorumlar dediğiniz gibi.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
McDennis dedi ki...

Tek arguman su olabilir. Nike bu takimlarin ev formalarina saygi gosterip klasik dizaynı bozmuyor. Bu arguman da ancak bize onumuzdeki sezon cubuklu yaparlarsa konusulabilir

Unknown dedi ki...

kesinlikle doğru bir yaklaşım yapılmış forma dediğin sade olmalı ve gelecek sezon formaları da böyle man utd r.madrid a.madrid gibi takımların formasını güzel kılan sade olmaları formamızı tek bozan telekom ve ülkerin reklamları

Unknown dedi ki...

tek isteğimiz orjinal home kit'imiz bozulmasın ve bu kültür artık otursun. onun dışında forma elit olmuş olmamış beni pek de alakadar etmiyor

Unknown dedi ki...

1- Formanın sırtında ülker, göğsünde telekom logoları olduğu sürece, Nike bize özel İtalya'dan modacılar getirtsin en şık tasarımı yaptırsın nafile.
2- Sırt numara ve isim fontları kendimize has olmayıp basma kalıp federasyon diretmesi olunca sırt kısmı iptal.
3- Bizim parçalı kültürümüzdeki sorunumuz, 3. rengin diğer takımların 10 formasının 8'inde yer alan beyaz olması. bu kombinasyon (sarı kırmızı beyaz) kullanılamıyor. Bu sıkıntıyı sıkça Milan'da yaşıyor. Günümüzde 3 renk iç saha forması kullanmak çok zor.

Cihan dedi ki...

Erdem Erkmen'e katılıyorum. fransız ligindeki gibi kollara ve sırta da reklam alındığı sürece formalar gözümüze hoş gözükmemeye devam edecektir.

Ayrıca göğüs reklamının daha formamızla bütünleşen bir logoya sahip bir sponsordan oluşturulması da gayet yerinde olur. hatta abartıyorsun diyeceksiniz ama sponsor renkleri bile forma göğüs reklamı için önemlidir.

diğer bir detay da Nike logosunun, arma çerçevesinin, göğüs reklamının ve sırt fontunun renkleri de tek tip olmalıdır.

bayrak patch'i boyutsal ve şekil olarak değiştirilemeyeceğinden mevcut hali bir şekilde kullanılmaya devam edecektir. ve zaten bundan kimsenin şikayeti olmamalıdır.

NOT: forumdaşlar bana kızmasın ama apayrı renkte bir dış saha formamız olmalı diye düşünüyorum. bu bir dönem man.utd.'nin kullandığı lacivert (belki mavi) veya real madrid'in kullandığı gibi yeşil de olabilir. bu konu üzerinde de durulmalı.

borgakanturk dedi ki...

iç saha forması kırmızı-sarı parcalı, sort beyaz, corap sarı seritli kırmızı devamlılığı önemli.
deplasman forması seçiminde de sıkıntılar var bu sene siyah deplasman forması oldukça zorluk çıkartıyor. türkiye liginde bir çok takım siyah - kırmızı ve beyaz agırlıklı formalar giyiyor. 3üncü forma için ideal olabilecek renkler açık füme,gri veya bir iki kez giydiğimiz düz buz mavisi gibi formalar olabilir. Beyaz forma kırmızı ve sarıyla kombine edilebiliyor ve kit içerisinde korunmalı. Man Utd. yaptıgı gibi.

Üçüncü forma ne rakip takımları çağrıstıran ana renklerde ne de bizim iç saha renklerimizde olmalı. 90'lar da ingiltere liginde son derece farklı renklerde deplasman formaları üretiliyordu bu renk karmaşasını ortadan kaldırıyordu.

Muguet dedi ki...

Adidas bize daha iyi formalar yapıyordu. Diğer takımlar umrumda değil, Nike geldi diye sevinmekte büyük hata yapmışız onu biliyorum.

AntaRes dedi ki...

Selocuğum,

Haklısın, fark yok tasarım olarak, biz de bunu diyoruz ya;
"Parçalıma dokunma!"diye.

Tasarımı Away ve 3rd formalarda görelim.
"Tasarım yaptık, al sana iç saha çubuklusu" diye bir şey yok ki!

Dikkat ederseniz resimlerdeki kitler kulüplerin klasik iç saha formaları.
Önce "Tam parçalı" yapacaksın, tasarım olarak minik, ufak detaylar ekleyeceksin.
CELTIC formasındaki enine yeşil bantların içinde ince beyaz çizgilerin olduğu gibi.
Genel görüntüde klasik kitini bozmayacak!

Hadi, yapsa ya NIKE ManU'ya çubuklu ya da parçalı iç saha forması.
Ya da CELTIC'e güzel bir Glasgow mavisi 3rd kit.
ManU'nun bu seneki away forması tasarımına bakalım. Anglo/saxon çizgisini taşıyan, damalı siyah/gri tasarım. burada yapmış tasarımı NIKE.
Kabul, Galatasaray bir Barcelona veya ManU değil forma satışı olarak belki.
Ama "elit" dediğin takımların hepsine aynı mesaiyi verip çalışacaksın, yok öyle orası UK, burası Türkiye diye şişirmek.

arda dedi ki...

Gelecek sezon formadaki göğüs reklamı ne olacak bir gelişme var mı? Keşke samsung olsa formamıza çok yakışacağını düşünüyorum.

Me dedi ki...

AntaRes e katiliyorum. Admin konuyu guzel toparlamis ama ManU yu bi cubuklu ic saha formasiyla sittin sene gormeyecegimiz su goturmez bir gercek. Dolayisiyla tam parcali sabit olmali, kucuk detaylar degismeli sadece. Galatasaray gelenegi ve tarihi olan bi kulup, Nike in bu noktada olaya tamamen ticari bakmayacagini umuyorum.

Tabi bu arada Nike bize mesai harcamiyor demek de anlamsiz. Bu ticari bir is. Kulupler kadar para kazniyorlar bu isten ve ona gore yatirim yapiyorlar. Bir de ustune elit kategoriye almislar!&%

Umidim o ki forma tasarimlari kadar etkileyici performans gosteren oyuncularla yeni sezonu domine ederiz.,.

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar bende 2010-2011 parçalı orjinal arda Turan imzalı ıslak imzalı forma var satılık ilgilenen varsa yazabilir

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar bende 2010 - 2011 parçalı orjinal arda Turan imzalı ıslak imzalı forma var satılık ilgilenen varsa yazabilir

Unknown dedi ki...

Admin kesinlikle haklı.Nike diğerlerine ne kadar özen gösteriyorsa bize de o kadar gösteriyor(tabi zirvedekilere ayrı muamale vardır o da normal nkz.barcelona,manu).Burda asıl sorun Nike'ın kimseye özen göstermemesi.Takımların ana rengi neyse onu klasik formatta uygulayıp geçiyor.Çubuklu Barcelona,sade kırmızı man.united veya düz mavi manchester city ki zaten iç saha formaları her takımın ana rengini ifade eden formalardır siz bunlarla oynamazsınız.

Unknown dedi ki...

Admin kesinlikle haklı.Nike diğerlerine ne kadar özen gösteriyorsa bize de o kadar gösteriyor(tabi zirvedekilere ayrı muamale vardır o da normal nkz.barcelona,manu).Burda asıl sorun Nike'ın kimseye özen göstermemesi.Takımların ana rengi neyse onu klasik formatta uygulayıp geçiyor.Çubuklu Barcelona,sade kırmızı man.united veya düz mavi manchester city ki zaten iç saha formaları her takımın ana rengini ifade eden formalardır siz bunlarla oynamazsınız.

Ertuğrul Demirbaş dedi ki...

Forma konusunda en yetkili kişiler sizler olarak yeni sezon forma sponsoru ne olacak acaba, ya da görüşmeler ne alemde ?

burakkab dedi ki...

uzun zamandır blogda hiç haber yok selocan nerdesin ?

YIG dedi ki...

YIG dedi ki...

Nasıl yani ya? Bu formalarda ne görüyosunuz da bizimkilerde göremiyosunuz mu? Dalga mi geçiyorsunuz karşılaştırdığınız şeylere bak, üstelik bunlar geçen seneki formaları. Bu seneki formalarını bi inceleyin de o zaman anlarsınız onlarda olup sizde olmayanları. Biz de aynı dertten muzdarip olabiliyoruz pek istediğimiz formalar olmayabiliyor, ama bu digerlerine mok atmayi gerektirmez diye düşünüyorum. Bakalım bizim formalar nasıl olacak biz çok ümitliyiz bu sene. Hadi bakalım

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır