Bu Blogda Ara

26 Haziran 2015 Cuma

2015-2016 SEZONU FORMALARINA İLK BAKIŞ



Nasıl bu zamana kadar sızmaz dediğimiz parçalı forma nihayet dün sızdı. Böylelikle daha tanıtım tarihi belli olmadan gelecek sezon giyeceğimiz 3 formamızı da görmüş olduk. Temmuz ayında tanıtım saçmalığından vazgeçmediğimiz sürece bu sızıntılardan kaçamazsınız. Nike ile planlamayı lig bitim zamanına göre yapmak ve formaları o zaman tanıtıp taraftara sunmak çok daha mantıklı olmasına rağmen bizimkiler önce stoklarda kalan eski formalara 4. yıldızı dikip satmayı uygun gördüler.

Temmuz ayında tanıtım meselesine çok değindiğimiz için kısa kesip formalara göz atalım. Çizimler sevgili dostum Eren Altay'a aittir. Renk tonları sızan görüntülere göre yapıldı, değişebilir. Sızıntı sırasına göre gidecek olursak, siyah forma;



Galatasaray'ın taraftar açısından da makul yaklaşılan deplasman renklerinden biri siyah. Bana kalırsa siyah bir deplasman değil 3rd forma rengi olmalı. Beyaz tabi ki öncelikli düşünülmesi gereken dış saha rengi ancak her sene aynı renk meselesine girmemek için siyah da tercih edilebiliyor son dönemde. Kaldı ki çok da eski bir gelenek değildir siyah forma. Tek maçlık yas formaları haricinde 10 senelik bir mazisi var. Tasarımı nasıl diye anlatmak saçma, fotoğraf yeterince açıklayıcı. Zaten Nike'ın sade tasarım tercihi pek bu alanda yazı yazmamıza gerek bırakmıyor. Yalnızca, gövdenin diğer tarafında kalan şerit sarı renkte olacak, onu belirtelim.



2. sızan forma, gelecek sezon 3. formamız olacak olan "light crimson" renkte olan forma. Kırmızı tonu olduğu ortada ancak açık kırmızı desek değil, mercan desek değil, Türkçe adını çok kestiremediğim için İngilizcesi dursun burada. Bu formayı, tıpkı geçtiğimiz sezonun mor formasında olduğu gibi, Nike'ın premier kategorisinde bulunan pek çok takım 3. forma olarak kullanacak. Nike son iki senedir böyle bir geyiğe gitti. Parlak renkli 3rd formaları aynı tasarımla farklı premier kategorideki kulüplere yolluyor. Bence çok hoş bir uygulama değil.



Son sızan forma ise iç saha formamız parçalı forma. Ne yazık ki "tam parçalı" değil. Tamamen ortadan ikiye bölünmüş bir tasarıma sahip. 2000'lerde epey kullandığımız bir tasarım tipi ve ne yazık ki Galatasaray ile özdeşleşmiyor. Formayı beğenip beğenmeme bir yana, bu forma Galatasaray forması değil. O yüzden dünyanın en güzel forması olsa bile iyi not veremiyoruz Yakadaki siyah detay çok anlamlı olmasa da, siyah formaya göz kırpmış ve siyah şort'un da habercisi olabilir.

Bu formanın satılan versiyonunun arkası da parçalı olacak. Ancak takım arkası parçalı giyemeyecek ŞL ve Lig kuralları gereği. Bu tasarıma bir de kırmızı düz sırtı ekleyince bir yanında sarı bir yama varmış gibi duracak forma. Bu açıdan bile bakınca bu yarım tasarım doğru değil. Ancak geçmiş olsun, önümüzdeki sezonlara bakacağız artık.



Yıldız meselesine gelirsek, yıldızlar fotoğraflardaki gibi olacak çok yüksek ihtimal ile. Çok güzel bir görüntü değil ancak formalar önceden hazırlandığı için sonrasına kalan mecburi bir iş bu. Tabi diyebilirsiniz ki, tek yıldızı sonradan dikeceklerine tepeye, 4 yıldızı da sonradan dikselermiş. Haklısınız tabi, ancak çok akıl edilememiş bu durum. Bu arada kesin değil, yanyana da olabilir ama çok ihtimal vermiyorum.

Şortlar nasıl olmalı; Parçalının şortunun da parçalı olacağı gibi bir söylenti var epeydir. Doğruluğu meçhul, ancak öyle bir maceraya bulaşmak skandal olur. Tabi ki ilk tercih beyaz şort kırmızı çorap olmalı fakat bu siyah yaka detayı beni siyah şort da olabilir düşüncesine soktu. 3 alternatif var yani, kesin bir bilgi ise yok. Diğer formalarda; siyah kesin siyah şortlu ve çoraplı olur, kırmızı da siyah şortlu olabilir ancak forma ile aynı renk şorta sahip olması daha yüksek ihtimal.

Sponsorlar henüz belli değil. Tekrar Huawei olması gündemde. Zaten daha becerikli bir iş beklemiyorum yönetimden bu konuda.

22 yorum :

zizou dedi ki...

Nike Elit Kategori'ye geçtiğimiz için seviniyorduk bir de. Nereden baksanız bakın fiyaskodur bu formalar.

Unknown dedi ki...

YOK YA HİÇ OLMAMIŞ SAN Kİ BRAZİLYA DA BİR TAKIMIN ARMASI GİBİ O YILDIZ ORADA OLMAMIŞ YA

Unknown dedi ki...

O YILDIZ ORADA HİÇ OLMAMIŞ YA BARİ YENİ FORMALARA ADAM GİBİ YAN YANA YAPIN ŞUNLARAI BÖYLE BRAZİLYA DA BİR TAKIMIN ARMASI GİBİ OLMUŞ

Unknown dedi ki...

Muhtemelen yıldızlar normal şekilde olacaktır. Bu şekilde olanlar ilk basılan formalardan görüntülerdir. Temmuz da Satışa çıkacak olanlar bizim istediğimiz şekilde olur herhalde

Emre dedi ki...

Peki oyuncu formalarinda da mi yildiz tepede olacak, yoksa sadece taraftarlara mi boyle.

Unknown dedi ki...

Parcalinin arkasinin tamamrn kirmizi olmasi cok koti olucak bide siyah sort corap olursa galatasaray degilde genclerbirligi gibi olucaz sahada

Kaciya dedi ki...

aslında yıldız konusunda akıl edilememiş bir durum söz konusu değil. nike gibi batch üretim yapan firmalarda ne yazık ki araya ürün sokma şansınız çok düşük. barcelona'ysanız sokabilirsiniz belki ama o bile kolay değil.

nike formaların ilk batch'inin üretimini tamamladı. bu nedenle bu stok erimeden yeniden üretim yapmayacaklardır. bunun yanı sıra sadece amblemin basılması gibi bir durum da söz konusu değildi. zira yıldızlar formaya yapıştırılmıyor. yıldızlar dikiş. bu nedenle formanın üretim sürecine dahil olmak durumunda. nike siparişi aldığı şekliyle üretimi tamamlıyor. "siz şimdilik amblemi basın, daha sonra yıldızları basarsınız" gibi bir durum söz konusu değil. nike'nin muhtemelen önümüzdeki 1 yıllık üretim planı hazırdır. araya ürün filan sokmamız mümkün değil.

bu nedenle 3 yıldızla basılan formalar türkiye'ye geldiğinde store'lar tarafından tepelerine birer yıldız daha eklenecek. nike tüm üretim kontrolünün kendisinde olmasını isteyen bir firma. bu nedenle "siz sadece amblemi basın yıldızları biz koyalım" deme şansımız da yok. yani ya kendi koyuyor yıldızları ya da kendisi koyuyor. biz sonradan muhtemelen rica minnet 1'er yıldız daha koyuyoruz.

ha daha sonra anlaşılır da ikinci bir sipariş geçilirse belki o formalar yan yana 4 yıldızla gelebilir ama ben pek ihtimal vermiyorum. zira nike ciddi bir stok hazırlığı yapmıştır. yeni sipariş geçilecek kadar forma satıldığında zaten sezon bitmiş olur.

Adsız dedi ki...

Klasik Nike sadeliğinde bir forma seti olmuş. 2. ve 3. formayı alırım. İç saha formasının yakasının daha gösterişli olmasını bekliyordum. Böyle biraz sönük kalmış. Ama o da idare eder.

Tam Parçalı konusunda sorun Nike'ta değil Galatasaray Yönetimlerindedir diye düşünüyorum. Pazarlama bahaneleri öne sürülüyor. Peki iç saha formamız düz kırmızı olsa ne olacaktı? Kimse her sene kırmızı forma satın almaz diye durmadan renk mi değiştirecektik. Tabi ki hayır, küçük tasarım değişiklikleriyle her sezon kırmızı forma giyecektik. Tam parçalı konusunda da bu yapılabilir, her sezon farklı bir tam parçalı bir forma giyebiliriz. Ama konu Galatasaray Yönetiminin bu işe vereceği öneme kalmış. Onların da konuyla hiç bir ilgisi olmadığına göre, Nike da kafasına göre takılıyor. Bence güzel, sade ve şık formalar yapıyorlar. Ben taraftar olarak satın alırken kalitelerinden şüphe duymuyorum.

souness dedi ki...

Bence geçen sezona kıyasla kabul edilebilir formalar; her ne kadar çok iyi olmasa da..

borgakanturk dedi ki...

Bu oldukca koyu kırmızı ve koyulaşan sarı, hatta artık turuncu diyebilirim acayip derece de AC ROMA etkisi veriyor bende. Sarının inanılmaz şekilde turunculaşması mat kumaş kullanımı, ikinci formanın siyah oluşu kötü tercihler gibi. siyah forma için açık sarı cizgiler veya sarı sort kırmızı corap ya da kırmızı sort gibi seyler deneseler bari. diger crimson red formayı anlamak mümkün degil. kollardaki geçişler tamamen bir antreman ekipmanı etkisi yaratıyor. çift kale idmanda giyilen kamp ekipmanları gibi duruyor. Neyse Bu sene Barcelona'ya yatay cizgili forma yapan bir Nike var gene bunlar görece iyi örnekler olmuş

Unknown dedi ki...

Tamam formalar iyi güzelde yıldızlar yan yana olsa daha güzel olurdu 3 tanesinin üstüne 1 tane yıldız eklenmesi çok saçma bari hepsini yan yana dizin

Gurbuzer dedi ki...

Selocan, anlaşıldı ki bu ve benzeri platformlarda istediğimiz kadar şikayet edip kendi kendimizi paralayalım fayda etmiyor. Tam parçalı ve bir onun kadar önemli doğru kombinasyonlu iç saha kitimizi yönetime ve özellikle de doğru kombinasyonu o aptal malzemeciye bir konferans ile anlatmak lazım. Siz Galatasaray'ın gerçek forma kültürünün bu camiada yer etmesine önemli katkı sağlamış biri olarak bunun öncülüğünü yapmalısınız. Galatasaray yönetimi ile görüşüp tam parçalının ne olduğu ve doğru kombinasyonun nasıl olduğu teker teker anlatılıp yönetimlerinin beynine kazınmalı ve bir gelenek haline gelmeli. Bunda Türkiye'de en önemli örnek olarak Fenerbahçe gösterilmeli. Kabul etmeliyiz ki ezeli rakibimiz forma kültürü konusunda bizden fersah fersah ötede ve adamlar iç saha maçlarında birkaç istisna dışında klasik çubuklu forma+beyaz şort ve çorabı giyiyorlar. Bizde ise tamamen kişisel tercihler rol oynuyor Milano moda haftasındaki defileler gibi maça çıkıyoruz. Hele ki bu sene giyilmesi muhtemel parçalı şort rezaleti hayata geçerse işte o tercihi yapan kuşbeyinli bulunup o şort o adama giydirilmeli. Biriler tam parçalının şort ve çorabı da içermediğini anlatmalı bunlara. Takımımız bu sene palyaço gibi çıkacak maçlara ve bu rezil kombini beğenip takımın ana kiti olarak seçen zihniyet var. İşte bu tip kişisel tercihlerin önüne geçmek için sizlerin öncülüğünde birileri yönetime gidip forma kültürü, tam parçalı ve doğru kombinasyonu anlatmalı ve daha da önemlisi bunu kulübün tüzüğüne geçirmeliyiz. Lütfen artık bu forma işkencesi ve saçmalığı sona ersin artık.

Unknown dedi ki...

Şuna bir göz atın: "ULTRASLAN 4YILDIZ PRO" - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paget.ua

arda dedi ki...

http://www.footballshirtculture.com/15/16-Kits/as-roma-2015-2016-nike-home-football-shirt.html

http://www.footballshirtculture.com/15/16-Kits/as-roma-2015-2016-nike-away-football-shirt.html

Şu formaların yarısı güzelliğinde işler çıkarsalar yeter.

Unknown dedi ki...

Her şeyden önce o üstte emanet gibi duran 4. yıldız saçmalığını devam ettirmeyeceklerini düşünüyorum. 5. ıldızı alınca ne olacak onu da onun üstüne mi dikeceksiniz. bunun dışında formaları parçalı dahil beğendim. taraftarın tam parçalı formayı istemesi normal ama kulübün her sene ya da her iki senede bir küçük detaylar dışında birbirinin aynı formaları giymesini beklemek yanlış. koca barcelona bile bu sene yatay şeritli forma giyecek.siyah formanın yakasında kırmızı detay var; şortun da kırmızı olabileceğini düşünüyorum. turuncu formanın da şortu kol uçları ile aynı renk olacaktır. asıl merak ettiğim şey göğüs reklamı konusu. bakalım oradan ne çıkacak

Unknown dedi ki...

Galatasaray yönetimini anlamak mümkün değil 4. Yıldızı takmışsın ilk sen erişmişsin bu gurura ve çıkardığın formalara bak kimler buluyor bu tasarımları yada kimler onaylıyorsa acilen bu kulüpten gönderilmeli.

Unknown dedi ki...

Gerçekten 'tasarım' anlamında çok kötü bu formalar ha kulube destek amaçlı alınır mı tabiki alınır ama görsel olarak Galatasaray'ı yanıstmıyor. Galatasaray dinamizmi, entellektüelliği, modernliği, asaleti temsil eden kuluptur.. Nerede o Milan'ı San Siro'da yendiğimiz maçtaki forma? gerçekten çok yazık.

Adsız dedi ki...

oyle yildiz mi konulur rezillik... parçali guzel... ulan sap sari forma yapacaklarina siyah yapiyorlar...deli edecekler...galatasarayin 3 formasi vardir..parçali...sapsari..ve bembeyaz olan...

sariz dedi ki...

UEFA'nın CL ve EL maçlarında formanızın arkası kesinlikle düz renk olacak diye bir kural uyguladığını sanmıyorum, farklı renkte ve belirgin font kullanılarak bu sorun çözülebilir.
basel> http://im.rediff.com/sports/2014/nov/27real-ron.jpg
monaco> http://s.weltsport.net/picmon/68/lrU_a9fcB_l.jpg

Unknown dedi ki...

Sevgili Galatasaray Ailesi,
bu klüpte adam gibi forma dizayni yapan bir Allah'in kulu yokmu. Ne bu rezalet, ne bu kepazelik. Bu kadar basit ve zevksiz bir forma takima layik görülüyorsa pes dogrusu. Yeter artik kendinize gelin. Sampiyon olmus bir takim 4. yildizi bu sekildemi dizayn eder. Çok çirkin, açikcasi oturtma olmus. Eger akli basinda bir forma çikarmazsaniz bu sene bir tek forma dahi almam. Su basinizi kumdan çikarip biraz çevrenize bakin. Barca'ya, Fener'e veya Besiktas'a bir bakin! Saygilarimla

Unknown dedi ki...

Sevgili Galatasaray Ailesi,
bu klüpte adam gibi forma dizayni yapan bir Allah'in kulu yokmu. Ne bu rezalet, ne bu kepazelik. Bu kadar basit ve zevksiz bir forma takima layik görülüyorsa pes dogrusu. Yeter artik kendinize gelin. Sampiyon olmus bir takim 4. yildizi bu sekildemi dizayn eder. Çok çirkin, açikcasi oturtma olmus. Eger akli basinda bir forma çikarmazsaniz bu sene bir tek forma dahi almam. Su basinizi kumdan çikarip biraz çevrenize bakin. Barca'ya, Fener'e veya Besiktas'a bir bakin! Saygilarimla

Unknown dedi ki...

Helal olsun renkdaş aynı şeyi bende düşünüyorum yani sarinin turuncu olmasının berbat olmasını gerçek sari bir tek feneve kaldi saçmalık resmen yönetim bu konuya bi el at.. ve yıldızlar yan yana olmalı.. 2015-16 sezonu formalari da iğrenç

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır