Bu Blogda Ara

14 Kasım 2020 Cumartesi

2001-02 Dökümü


Dökümlere devam ediyoruz. Bu kez forma tarihimizde Lotto giydiğimiz tek sezon olan 2001-2002. Yıllardır niye o sezon Lotto kullandığımızı merak ederim, geçenlerde bir Twitter muhabbetinde rast geldim: Lucescu sebep olmuş bu anlaşmaya. Ayrıca tüzük muhabbetleri yüzünden şövalye armayı kullanmaya başladığımız sezon olarak da başka bir önemi bulunmaktadır. O sezonun parçalısının siyah ağırlıklı olması ve kırmızı formayla sıkça kullanılan siyah şortun varlığını buna bağlayabiliriz. Ayrıca sadece o sezonda (beyaz formada) şövalye armanın beyaz fonla kullanıldığını da ekleyelim.

2001-02 sezonunda üç formamız vardı: Parçalı, beyaz ve düz kırmızı. Bu formaları toplam 6 kombinasyonla kullandık ama bunların dördü zaten kırmızı formanın. 





Teoride iç saha formamız belli olmasına rağmen, yanlış veya karmaşık kullanım konusunda bu sezon inanılmaz bir seviyede. Rakamlara geçelim.

Ligde durum şu:

Parçalı: 4
Beyaz: 18
Kırmızı altı beyaz: 6
Kırmızı altı siyah: 6

Yani iç saha formamızı yalnızca 4 kez giymişiz... Deplasman formamızı ise sezonun yarısından fazlasında... Böyle bir manzarada içerde şu giyilmiş, dışarda bu giyilmiş diye detaya inmeye bile lüzum yok. 



Kupada zaten tek maç var -- yukarıdaki fotoğraf. Erzurumspor'a karşı kırmızı altında beyazla çıkmışız.

Avrupa karnesi de pek parlak değil. O sezon malumunuz, iki grup aşamasında da oynama başarısı gösterip, çeyrek finalin kıyısından döndük. Önce ön elemede Levski Sofya'ya karşı iki maçta da kırmızı forma altına beyaz şortla çıkıyoruz. Ana sahnede manzara şöyle:

Parçalı: 3
Beyaz: 7 
Kırmızı altı beyaz: 1
Kırmızı altı siyah: 1

İkinci gruplarda beş kez beyazla sahaya çıkıyoruz. Gruptaki tüm takımlar benzer renklere sahip olduğundan deplasmanda beyaz giymemiz normal ama içerde de Barcelona ve Roma'ya karşı beyazla çıkmamız anlaşılır gibi değil.





9 yorum :

Atilla B. dedi ki...

Aslında çok güzel bir parçalı. Hem de başarılı olduğumuz bir sezonda sadece 7 kez giyilmesine üzülüyorum. O sezon Beyaz for ayı çok giymeyimiz, parçalıyı neredeyse hiç giymeyimiz garipti.

aepikman dedi ki...

Parçalı formanın dikiş arma olmayan versiyonunda arma yanlıştı. G hem altta hem üstte S'nin üstünden geçiyordu.

https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/penbe-ergun-galatasaray-news-photo/651591436

Ali Kaya dedi ki...

Hocam bu sezona değinmişken lazio deplasmanındaki yanlış armayı beklerdim açıkçası.

Ayrıca sırasıyla telsim, sponsorsuz, siyah bant üzerindeki aria ve aria olmak üzere farklı göğüs sponsorluklarına da sahip olan bir sezon oldu. tarihimizde ilk mavi/turkuaz sponsor da olabilir?

Şimdi yazıyı okurken fark ettim, kırmızının altına beyaz giydiğimiz zaman üstte siyah arma, altta da beyaz arma olmuş. bu o zamanlar hiç dikkatimi çekmemişti.

Dylan Dog dedi ki...

2001-02 sezonu Galatasaray in efsanevi sürecin 1986-2002 son halkası dir Avrupa karnesi pek parlak diye yazmışsıniz kesinlikle katılmıyorum Galatasaray tarihinin en uzun soluklu Avrupa serüvenlerinden biri şampiyonlar ligi ön eleme 4 maç şampiyonlar ligi gruplarında ise 12 maç toplam 16 maç oynadık ikinci tür grup larinda Barcelona maçlarında tarafsız bir hakem olsaydı ve Sergen Yalçın sakatlanmasaydi Galatasaray o yıl final oynardi Galatasaray 2002 yılından sonra 2003-2012 arası tam 10 sezon Avrupa kupalarında derece elde edemedi 1997-00 sezonlarından sonra 2001-02 sezonu en keyif aldığım sezondur bana göre Lotto lu Galatasaray formaları en güzelidir saygılar

chen dedi ki...

futbol, ​​günümüzde dünyada yaygın olarak gelişmekte ve etkilidir ve dünyanın bir numaralı sporu olarak kabul edilmektedir. Forma, oyuncu ile oyun arasındaki taşıyıcıdır. Bence bu formaların tasarımı çok basit ama moda anlayışı eksikliği yok.

erdemklycioglu dedi ki...

Çok net hatırlıyorum, kırmızı forma iç saha forması, parçalı forma ise alternatif forma olarak tanıtılmıştı. Hatta fifa 2002'de parçalı forma yoktu, kırmızı ve beyaz formalar vardı. Ayrıca sezon öncesinde hazırlık maçlarında giyilen sarı forma vardı, nedense sadece hazırlık maçlarında giyildi:
https://www.fanatik.com.tr/galatasaray-a-kimler-geldi-kimler-gecti-sari-kirmizililara-gelen-sag-bekler-haber-fotograf-1300663-4

Ali Kaya dedi ki...

Bu sarı formayı babam bizzat Suat Kaya’dan almıştı fakat nasıl becerdiysek uzun süre sonra formayı kaybettik.
Bugün büyük bir koleksiyon sahibiyim ve bu formayı hatırladıkça sinirlerim bozuluyor.

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

Bu parçalıya nedense hiç içim ısınmamıştı
Siyah bizim öz rengimizi kaybettirmiş.hem formada hemde şortta.
Belki siyah değilde şort sarı veya kırmızı veya beyaz olsaydı şahsi fikrim fahada güzel olurdu bence

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

Bu parçalıya nedense hiç içim ısınmamıştı
Siyah bizim öz rengimizi kaybettirmiş.hem formada hemde şortta.
Belki siyah değilde şort sarı veya kırmızı veya beyaz olsaydı şahsi fikrim Dahada güzel olurdu bence

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır