Bu Blogda Ara

29 Mart 2010 Pazartesi

ALİ SAMİ YEN STADI ANISINA ÇUBUKLU FORMA FİKRİ


Dün maç öncesi Ali Sami Yen nostaljisi yaptık. 2 alt başlıkta Ali Sami Yen'in doğuşu ve takım ile, henüz inşaat halindeyken çekilmiş fotoğraflarını paylaştık sizlerle. Dün gece yatarken kafamda bir flaş çaktı, acaba dedim... Ali Sami Yen Stadı'nı gelecek sezonun 2. yarısında bırakacağız. Ocak gibi TT Arena'ya taşınacak kulüp. Yani Ali Sami Yen Stadı'nın 1 seneden az bir ömrü kaldı. Galatasaray ile özdeşleşmiş, mabedimiz haline gelmiş stadın son senesini yaşıyoruz. Bizim tarihimizin büyük bir parçası olan stadın son senesi hatırına, formanın bir yerlerine ASY Stadı logosu işlenecek mi acaba diye düşünüp duruyordum daha önceleri. Mutlaka böyle bir şey yapılması gerekli. Yani hiçbir şey olmamış gibi TT Arena'ya geçemez kulüp, mutlaka 1 sezon da olsa, anısını yaşatması lazım formalarında.


Derken, daha sonra dün koyduğum resimler aklıma geldi. Henüz inşaat halindeyken ve de yeni bitmişken, takım ile çekilmiş fotoğraflara baktım. Her 2 forma da birbirinin aynısı. Kalın çubuklu ve ortadaki bantı sarı. Oldukça karakteristik bir forma. Çubuklu, ancak Fenerbahçe çubuklusu gibi ince çubuklu değil. 1963 ve 1964 senesinde çekilmiş bu 2 fotoğrafa bakınca ve gelecek sezon çıkması muhtemel bir çubuklu forma olacağını düşünerek, acaba Ali Sami Yen ile çekilmiş ilk fotoğraftaki 47 senelik formanın günümüze uyarlanmış bir versiyonu mu yapılacak acaba diye düşündüm. Böylelikle o ilk resim ve gelecek sezon çekilecek olan son resimde aynı tasarıma sahip formalar kullanılmış olur. Hatta aynı şekilde dizilip o senenin bir nostaljisi yapılabilir ve ASY'yi aynı tip bir formayla uğurlamış olur takım. Yani kısacası bu resimlerde görülmüş olan ve ASY ile çekilen ilk takım fotoğrafındaki forma, ASY'nin son senesi sebebiyle tekrar üretilebilir mi ?


Herkes gelecek sezonun Super Kupa'nın 10. yılı sebebiyle o formaya benzeyen bir forma tasarlanacağını düşünse de, ben Ali Sami Yen'in son senesi hatrına o ilk resimde görülen formanın tasarlanabileceğini düşünüyorum. Müthiş de bir düşünce olur. Hiç sevmediğim çubuklu modelini oldukça da benimserim.


Tabi bu benim tahminim. Kesin öyle bir forma yapılacak diye birşey yok. Formalar çıkana kadar biz tahmin yapmayı sürdüreceğiz. Ben olursa, ne kadar müthiş bir düşünce olacağını göstermek adına, sadece dün gece aklıma gelen bir fikri yazdım. Tasarım yapanlar da bir 2 bu tarz forma tasarlayabilirler.


Sizce de güzel olmaz mı ? Formalar artık tasarlandığı için değişme imkanı yok, bu sebeple tek şansımız onların da aynı şeyi düşünmüş olması. Yorumları bekliyoruz...

8 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Yorum yapmayayım, tasarım yapayım. :)

http://img243.imageshack.us/img243/3581/11cubuklu.jpg

Selocan dedi ki...

Super olmus..

Adsız dedi ki...

yani 02-03 umbro çubuklusu. ahh ahh o formayı alamamıştım. inşallah öyle bir forma olur

Adsız dedi ki...

yani 02-03 umbro çubuklusu. ahh ahh o formayı alamamıştım. inşallah öyle bir forma olur

L dedi ki...

sarı ağırlıklı üst ve siyah şort uyumlu olabilir. eline saalık burak.

okanöztoprak dedi ki...

http://i42.tinypic.com/1zpmuc1.jpg

Bi tane de ben yaptim..

okanöztoprak dedi ki...

Çubuklu'yu yeniden yaptim Alican:)

Selocan dedi ki...

Gördüm tasarım blogunda bile yayınladım :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır