Bu Blogda Ara

28 Mart 2010 Pazar

BELKİ DE SON MAÇ - ALİ SAMİ YEN NOSTALJİSİ


101 yıldır oynanan dev derbiye saatler kala, bu kez Ali Sami Yen Stadı nostaljisi yapalım. Kadıköy'deki ilk maç öncesi, formalar ile ilgili güzel bir nostalji yapmıştık. Bu sefer kendi sahamızda, ligin belki de kaderini etkileyecek dev derbi öncesi Ali Sami Yen Stadı'nın bebeklikten yaşlılığa giden evresinden, eski yıllardan kesitler sunalım sizlere.

1936 yılında ilk temeli atılan Mecidiyeköy Stadı Ali Sami Yen Stadı ile aynı yerde bulunuyordu. Eskiden dut ağaçlarının olduğu bölgeye 1936 yılında stad yapma kararı alınmış ve yapımına yavaş yavaş başlanmış. Yavaş diyorum, çünkü 1945 yılında sadece tek tribünü varken, ilk maça çıkılmış burada. Stadın tamamlanması ise 1947 yılını bulmuş. Resimde gördüğünüz ufak stad tam 11 senede tamamlanabilmiş. İşte Mecidiyeköy stadından 1-2 kare.


1947

Daha sonra 1960 yılında; Galatasaray'ın efsanesi, cehennem haline gelecek olan, nice dev kulüpleri çimlere gömdüğümüz Ali Sami Yen Stadı'nın inşaatına başlanmış, 20 Aralık 1964 tarihinde de Türkiye Bulgaristan maçı ile kapılarını açmıştı. Ali Sami Yen Stadı'nın son senesindeyiz. Yaşlı Aslan gelecek sene bu tarihlerde yerinde olmayabilir. Ama her birimizin yüreğinde daimi bir mekana sahip olacak. Yapım aşamasındayken Galatasaray Futbol Takımımız ile vermiş olduğu pozları da bir hatırlayalım.

1963

1964

1966

1982

2009

Bugün belki de Ali Sami Yen'in göreceği son Galatasaray Fenerbahçe derbisi. Ona layık olmamız lazım.

6 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

@selocan24

Akşam staddamısın abi?

lions dedi ki...

parcalı gıyıyoruz

L dedi ki...

şu en üstteki resmi görüp de "bu şimdiki renkler güzel deil abi yeaa, eskisine dönelim" diyecek kişinin sülalesini yırtarım.

liverpoolandkop dedi ki...

1947'de Google Earth varmış ben onu anladım bu resimlerden =)

Selocan dedi ki...

Hakikaten he :) Koydum Google Earth'den bir capture :)

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

Unutulmaz samiyen

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır