Bu Blogda Ara

19 Mart 2010 Cuma

Çubuklu ile Beyaz Şort

70'lerde ve 80'lerde çok kullanmışız bu kombinasyonu... Hatta senelerce, ana formamız olmuş çubuklu. Sağolsun Alican'ın hummalı çalışmaları neticesinde o sezonlardaki perdeleri de kaldırdık burada...

Bize de efsane formalar yapmış ve eminim adı telaffuz edilince akla güzel şeyler getiren Umbro, bir Rus takımı olan Alania Vladikavkaz'a güzel bir forma yapmış, son dönem sponsoru olduğu tüm takımlara yaptığı gibi.

Renkleri görünce, blogumuzda paylaşmadan edemedim.

Parçalısız bir forma kreasyonu düşünülemez ama bir an için fotoğrafa bakın sadece.

Ne dersiniz? Hoş olmamış mı?



Olur da Adidas ile sponsorluk ilişkilerimiz sona erer, bence sıkıcı ve tek düze tasarım ve kalıplara takılmış Nike vs. yerine, kesinlikle Umbro ile çalışmalıyız. Son dönem ki işleri için sizi İngiltere, İrlanda, İsveç, Manchester City gibi takımların formalarını incelemeye davet ediyorum. Kumaşları, dikişleri, kalıpları ve detayları ile tüm formalar harika.

Bu da güzel olmuş. Sade ve şık.

Bu arada bu takımın tercih ettiği font pek güzel değil ama, olsun.

18 yorum :

Unknown dedi ki...

abi renklerin neresi tam istediğimiz tonlarda lütfen bi söyleyebilir misiniz? Bizim renk tonlarımız da herhangibir sorun yok. Adidas'la 100.yılımız da gerçek renk tonlarımıza kavuştuk zaten. Ki zaten bu formada ki sarı ve kırmızı çok açık tonlarda. Hiç güzel değil . :(

Çubuklu olan herşeye alerjimiz olmalı! Bunda şüphe yok. Ama gel gelelim bizim şanlı kulübümüzü yönetenler daha önceleri bu acayip şekilleri resmi forma olarak giydirmişler futbolcularımıza.

Bence parçalı formamızı en iyi olarak Nike yapar. O malum 3 çizgiden arındırılmış olan gerçek bir GS formasını kim istemez ki? Gerçi Adidas markasından da son 2 senedir memnunum. Ama yinede Nike derim.

liverpoolandkop dedi ki...

Umbro öğrendi bu işi, aferin onlara =)

Enes dedi ki...

Şahsen renklerin tonları ile ilgili bir oynama, değişiklik hele hele eskiye dönüşün adı bile geçsin istemiyorum.

O çiğ ve ciyak sarı - kırmızı kombinasyonundan kurtulduğumuz gün bayramdır bana kalırsa...

Forma hoş lakin olduğundan güzel durmasının sebebi sponsor olmaması.

Selocan dedi ki...

Formanın kırmızısı yerinde, ancak sarısı açık. Yani tabi ki yanyana koymadan bu fotolarda zor anlaşılır. Ancak ben çubuklu forma olayı ve renk konusunda çok katıyım.

Çubuklunun beyaz şort falan farketmez, takımda olmasına çok karşıyım. Nedense tahammül edemiyorum. Ayrıca şimdiki renklerimizin de olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyorum.

Yanı o takımın forması ve renkleri, şekli şemali çok yerinde. Çok yakışmış ve çok güzel durmuş. Ancak bu o takımın özelliği. Yani Galatasaray'a bunu yaptırmamak lazım.

kupabizim.blogspot dedi ki...

En son Hagi'nin teknik direktörlüğü döneminde giydik çubuklu formayı. Akıllarda Necati'nin Feenrbahçe'ye attığı golle yer etti Umbro markalı forma. Bende de var bir tane. Çok kalitesiz bir forma.

Uzun zamandır çubuklu forma üretmiyoruz. Eski maçlarda sıkça gördüğümüz bu formayı terketmemiz karşı yakadakilerle mi ilgili acaba?

Özgür Şeker dedi ki...

Bu forma birazda göğüs reklamı olmadığı için gözümüze güzel görünüyor. çubuklu forma istemem şahsen. benimseyemiyorum.

calibra dedi ki...

Gerçekten ilginç. Ne zaman birşeyi sadece kendisini değerlendirerek tartışmayı öğrneceğiz bilmiyorum. Öncelikle kendimizi bu konuda eğitmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Fikirlere saygılı olmak, kavga etmeye veya kesip atmaya değil, tartışmaya açık olmak gerekli.

Biz de burada tartışıyoruz, değerlendiriyoruz. Tartıyoruz, fikir teatisinde bulunuyoruz. Blogların amacı bu ve burada bağnazca kendi kendimizi sürekli onaylayacak değiliz.

agresifliğin lüzumu olmadığı gibi, her daim sığ düşünceden de uzak durmak gerektiği kanaatindeyim. parçalının vazgeçilmez olduğunu zaten söyledim. ben bu formanın nasıl göründüğü ve hoş olup olmadığı konusuna değinmek isterken konunun başka türlü yorumlanması yanlış, bunu belirtmek lazım.

calibra dedi ki...

Neyse konumuza dönelim,

Dikkatler hemen başka yöne kaymış o yüzden tekrar vurgu yapmakta yarar görüyorum:

Umbro sade ve başarılı bir çalışma çıkarmış. Bu dönemki tüm formaları gibi. Marka kimliğini çok ön plana çıkarmadan, göz alıcı bir form ortaya koymuşlar ki son dönem yaptıkları formaları yakından inceleyenler ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Sarının tonu açık, kabul.

Selocan dedi ki...

Abi sanal ortamın cilveleri yanlış anlaşılmalar zaten. Şimdi blog Galatasaray formaları blogu olunca, buraya konan her konu bir yerden bağlanılıyor doğal olarak Galatasaray'a. Blogu açıp çubuklu forma görünce de, insanlar formanın buraya konma sebebinin sade tasarım vs... yüzünden değil çubuklu bir formanın Galatasaray'a nasıl gideceğini düşünüyorlar. Yani belki Düz kırmızı Umbro forma konsa buraya bu kadar olay olmaz. Ancak çubuklu forma gören insanlar, ki buna ben de dahili,m Galatasaray ile hiçbir şekilde bağdaşlaşmasını istemiyorlar. Yazının ana fikri resmi görünce 2. planda kalıyor ne yazık ki. Senin anlatmak istediğin konu da başka yerlere kayıyor. Tek suçlu çubuklu forma yani :)

Herkes tabi ki kendi fikrini söylemeli yazmalı. Bu tepki sana değil, çubukluyu hayatımıza sokanlarda diye düşünüyorum.

Herhangi Biri dedi ki...

elinize sağlık gene güzel bir konu.
şimdi tamamen gelenek, görenek ve ananeyi bırakarak sadece estetik olarak bakalım.

ben her zaman sarı kırmızı formanın altına önce kırmızı sonra siyahı yakıştırmışımdır. sarı tonlar da çoğunluksa beyazla müthiş uyumsuz gözüküyor.(bu arada çubukluların sahanda yumurtalı formasını sevenler olsa da bence berbat bir kombinasyondur)

umbronun son dönemdeki sadeliği gerçekten göz alıcı haklısınız. lakin çubuklu formalar da ayrıca ele alınması gerekli bir konu bence, çünkü çubuklar kolda devam ediyorsa kolların gövdeyle birleşim yerleri hep sıkıntı olup kötü gözükmekte. bu yüzden kolda devam etmeyen çubuklu formaları daha şık bulmaktayım.
tekrar ellerinize sağlık,

saygılarımla

bro'o dedi ki...

parçalı formamız sezonların geçmesiyle birlikte artık galatasaraylı futbolcuların derisi haline geldi.. yani parçalı formamızla bütünleştik şahsen çubuklu forma istemiyorum ben rakibimizle gerçekten özdeşleşti çubuklu forma bir sezona hem çubuklu hem parçalı fazla olur bence umbro markasının malzemelerini beğenmiyorum formalarıda pek iyi değil genede bir sezonluğunada olsa kappa marka forma giyeceğimizi hayal ediyorum ben her gün ... saygılarla...

Adsız dedi ki...

fotoğraftaki formaya 'çubuklu' özelinde baktığımızda çok güzel. kollar dahil tam çubuklu. parçalı hassasiyetini anlayabiliyorum ve tabi ki bu geleneği destekliyorum. ama böyle tam bir çubuklu alternatifine de hayır demem sanırım.

ton konusunda ben de yorum yapan arkadaşlara katılıyorum. şuan ki renklerimiz güzel, mümkünse oynamayalım bir daha.

yalnız nike'ı 'belli kalıplara takılmış' olarak nitelendirmek oldukça yanlış bir görüş olmuş. pek çok farklı tasarım/kalıp kullanan bir firma nike.

ayrıca ne yazık ki çoğu marka her takıma aynı kalitede forma üretmiyor. umbro ingiliz takımlarına eskiden de güzel forma yapardı ama bize yaptıkları formalar malum. o yüzden 'ingiltere forması süper biz de umbro giyelim' mantığı pek doğru olmayabilir.

L dedi ki...

ilginç işler.

calibra dedi ki...

Zaten ben hiçbir lafımda, parçalıyı bırakalım da çubuklu giyelim dediğimi hatırlamıyorum :)

olsa olsa 4. forma olur bu veya nostaljik bir seri yaparlar, ona ait olur.

Değinmek istediğim noktayı lorem anlamış, teşekkürler.

Umbro aslında bize hep, dışarıda nasıl forma yaptıysa öyle yaptı. 2004-2005 gri formamızın tasarım ödülü bile var, ama ne yazık ki Umbro, 2003-2005 arasında ürettiği formalarda hala eski kumaş teknolojisinden yararlandı, her ne kadar dikişleri ve forma eklerini güncellese de. Bizdeki formalara bakarsanız, aslında kalitesiz değiller bence. Ama 2004-2005'teki çubuklu o kadar kötü bir formaydı ki, öyle bir imaj uyandı ne yazık ki. 2002-2003'te giydiğimiz formalar mesela İngiltere ile aynı kumaşa ve dokumaya sahip. Keza 2003-2004'teki beyaz formamız da.

Ayrıca görenler bilir, 2004-2005'te bize ürettikleri beyaz formanın kumaşı falan baya iyidir aslında.

Bir de Nike ve Adidas karşısında çok geride kaldıklarını ve acilen marka imajını toparlamaya ihtiyaçları olduklarını geç de olsa farkettiler ve İngiltere formaları da bunun üzerine üretildi, o nedenle bence kalite ayrımı yapmayacaklardır.

Sühan Alp dedi ki...

abi bence çok güzel bir çalışma olmuş formayı çok sevdim beni geçmişe götürdü bu resimler..takımımız böyle formalar yapsa çok güzel olur benve...aklımda çok güzel tasarımlar var bu tür formalarla lgili hadi hayırlısı =)

Sühan Alp dedi ki...

abi konuyla alakasız ama bişey sormak istiyorum..bazılarınızın yorum kısmında kullandığı profil resimleri görünüyor acaba benimki neden görünmüyor? benimde resmim var ama görünmüyor..

Selocan dedi ki...

Ben görüyorum senin resmini, Newcastle formalı Owen resmi :)

Sühan Alp dedi ki...

hah :D tamam bende görebiliyorum artık :) owen biraz utangaç kişilik ya bazen saklanıyo heralde.. :)

bu arada owen deyince aklıma geldi..newcastle nin home formalarında çok kaliteli olanlar var incelemeni tavsiye ederim :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır