Bu Blogda Ara

21 Mart 2010 Pazar

DUYURU - TASARIM BLOGU HAKKINDA


Güvenilirliği ve inandırıcılığı kalmadığı gerekçesiyle, ayrıca haklı olarak bazı tasarımcıların bu sebepler yüzünden formalarını siteden kaldırmak istemesi sebebiyle, sonucunda da finalin hiçbir şekilde adil olmayacağını düşündüğümüz için ve buna ne yazık ki bir çare bulamadığımız için, coşkuyla açtığımız yarışmayı bitirmek zorunda kaldık. Ancak burada emeğiyle ve iyi niyeti ile biz taraftarlara ve de kulübe, kendi tasarımlarını göstermek isteyen tasarımcılara bir haksızlık yapıldığını da düşünmeden edemiyorum. Gerçekten sadece tasarım yapmaktan hoşlanan ve bu emeğini bizlerle paylaşmak isteyen güzel insanlara bir saygısızlık oldu. Bu sebeple blogu tamamen kaldırmaktan vazgeçip, dileyen herkesin tasarımını sergileyeceğimiz bir platform haline getirmeye karar verdik. Şartlar kısmında birkaç ufak değişikliğe gittik, onları da yazayım buraya.

1) Tasarım yapan kişinin kendi blogu, sitesi vs... varsa, tasarım bloguna linkini gönderip sağ kolonda sitesinin linkinin yayınlanmasını sağlayabilecek. Bu şekilde sadece bize gönderdiği tasarımı değil, bizimle paylaşmadığı tasarımları da blogu takip eden kişiler tarafından görülmesinde katkımız olacak.

2) Yarışma sona erdiği için bizim internetten görüp beğendiğimiz, ya da tasarladığımız formalar da blogda kendine yer bulacak. Ekip olarak biz de forma ekleyebiliriz

3) Bize kendi linkini gönderen tasarımcıların blogunda beğendiğimiz bir tasarımı blogda sergileme gibi bir durumumuz da olabilir.

4) Artık şort ve çorapları tasarlamak zorunda değilsiniz, dilerseniz sadece forma üstünü tasarlayıp bize gönderebilirsiniz.

5) Artık tasarım blogunda sergilenen ve bizim beğendiğimiz formaları, yine aynı tasarım blogunda farklı bir başlık açıp, üzerinde konuşup tartışacağız. Kendi fikrimizi, o başlığın altına formanın resmi ile birlikte yazacağız.

6) Blogun belli bir güncellenme günü olmayacak. Hangi gün bize tasarım gönderildiyse o gün bir aksilik yaşamazsak formayı bloga ekleyeceğiz. Bütün bir hafta tek bir forma bile gelse, bloga konacak.

7) Son olarak Her hafta blog ekibi olarak seçtiğimiz bir tasarımı, ana blog olan GALATASARAY FORMALARI'nda sol kolonun en üstünde sergileyeceğiz.

Bu 7 madde dışında başka değişiklik olmadı. Tasarım blogunu ziyaret ettiğiniz zaman şartlar kısmını okumanızı öneririz.

Tabi işin sonunda bir ödül olmadığı için "ne yolayacağım tasarımımı" diyen olabilir haklı olarak. Aldığımız karar bizi de çok üzdü, tasarımcıları da, ankete oy verip takip edenleri de.,, Ancak bu işin bu duruma gelmesi ile bizim hiçbir alakamız yok ve tek bir hafta değil birkaç haftanın sonucunda alınmış bir karar bu. Tamamen olaylar bizim dışımızda gelişti. Tabi yine "Keita, atılan su ayağına gelmemesine rağmen yere atladı, kıvrandı, hakemi yanılttı" mantığı ile esas problemi görmek istemeyenler gibi bir yaklaşım olursa, bunu da anlayışla karşılarız. Herkes işin sonunda mutlu olmadı, ancak elden başka bir şey gelmiyor.

5 yorum :

Sühan Alp dedi ki...

blogun devam etmesine sevindim yeni tasarımlarımı yollamaya devam edicem :) güzel karar almışsınız tebrik ederim.Zaten kapanması hata olurdu..

Forma aşığı taraftarlar için çok güzel uygulama gerçekten..Tasarımlara devam etmek gerek :)

sakınca olmadığını söylediğin için yazıyorum, benim bloguma da beklerim arkadaşlar..
saygılar..
http://formadedigin.blogspot.com/

L dedi ki...

ayıpsın hocam, tabii ki.

Unknown dedi ki...

aslında bir ödüllü yarışma ilanı verildiyse yarışmanın ortasında "ödül yok yarışma iptal" denmesi bu tür sitelerin kapatılmasına yol açabilir. daha önce birebir ornegini kendi hakkımın yenmesi üzerine yaşamıştım. sadece bir şikayete bakıyor. bu konuda dikkatli davranılmasını hile varsa bunun tespit edilip hile yaptıgını düsünsügünüz yarışmacıları eleyerek yapmayanla devam edilme yoluna gidilmesi site açısından da , bazı kişilerin "tasarım hırsızı" diye dusunmesini engelleyebilir. aksi durumda "tasarımlarımı, emegimi aldı ödülden caydı" diye dusunulebilir.

not: ben yarışmacı değildim , yapılan oy hilesinden de eminim. ama siteyi takip ettigim için kapısına muhur vurulmasını istemediğimden daha once olmus benzer olayları yazdım.

Selocan dedi ki...

@boo

Biz blogu açtığımızdan beri. Yani yarışmanın ilk gününden son gününe kadar, orada yazılı duran şartlar kısmında blogun kapatılması ve ödülünün geri çekilmesi hakkında gerekenleri yazmıştık. Tabi ki hile konusu aklımıza gelmemişti yazarken. Ancak herhangi bir durumda senin daha önceden başına gelen şeyin yaşanmaması için biz önlem olarak o şartları belirtmiştik zaten.

Ayrıca bize tasarımlarını gönderen herkesin şartları okuyup kabul ettiğini de sayacağımızı, yine o şartlar kısmının son maddesinde belirtmiştik.

Kısacası tasarımlarını gönderen herkes zaten bu şartları okuyup kabul etmiş durumda.

Böyle bir olayın başımıza geleceğini düşünmememize rağmen, ortada bir yarışma olduğu için ciddi kuralları koymuştuk önceden. Hiç bir şeyi de atlamamıştık.

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi en doğrusu bu oldu. Ama helal olsun valla size. Hem bazıları -Ki ben onlara anket manipülatörleri diyorum- sırf o ödüle kavuşabilmek adına yapmadık çirkeflik bırakmazken sizler blog ekibi olarak hem de yarışmayı tamamıyla iptal etme inisiyatifi elinizde olmasına rağemn forma aşkı için, forma sevdası için, kulübümüze hiçbir maddi beklenti olmadan nasıl olur da bir katkıda bulunabiliriz düşüncesiyle bu bloğu bütün bu manipülatörlerin kirli oyunlarına rağmen devam ettirme kararı aldınız. Ne diyeyim büyük bir saygıyı hak ediyorsunuz. Sizlere bu davranışınızdan dolayı kendi adıma sonsuz teşekkürlerimi iletirim. Umarım bu davranışınız bazı utanmazların utanmasına da vesile olur. Saygılarımla.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır