Bu Blogda Ara

21 Mart 2010 Pazar

DUYURU - YARIŞMA İPTAL EDİLDİ

Hani yeni bir işe başlarken coşku vardır ya insanın içinde, hele bir de çok sevdiğin ilgilendiğin bir hobi ile ilgili ise bu iş ve de başka insanların da hoşuna gidecek bir durum varsa, herkesin katılabileceği paylaşabileceği zevkli bir projeyse... Ne sevinirsin başlarken.

Ekip olarak konuşup, kararlaştırıp coşku ile takip edeceğimiz, güzel bir iş olduğunu, herkesin de zevk alarak takip edeceğini düşündüğümüz bir proje başlatmıştık 14 Aralık günü. Bugün aynı ekip bir kez daha toplaştık ve projeyi iptal etme kararı aldık. Ben çok üzüldüm, bu saate kadar nasıl yapsam, ne desem, bu başlığa ne yazsam diye bütün gün düşündüm. Moralim de oldukça bozuktu. Doğru düzgün bir şey de yazamayacağıma eminim.

Biz ekip olarak, bir kenarda oturup güzel işleri izledik. Bu başlattığımız projeden hiçbir kazancımız olmadı. Amacımız; amatör olarak nitelendirilen insanların, aslında ne kadar güzel işler çıkarttıklarını bir yerlere gösterebilmek. Kulübün de takip ettiği bloglar arasında olduğumuzu öğrenince, bu projeyi başlatmanın tam zamanı olduğunu düşünmüştük. Biz hiçbir tasarım yapmadık, tasarımları bloga koymak dışında hiçbir etkimiz olmadı. Tamamen sizleri düşünüp kurduğumuz bir blogdu. Kulübün izlediğini öğrendiğimizde, sizleri düşünerek açmıştık. Her hafta muhteşem tasarımlar oldu. Her hafta, keşke bu formayı kulübün profesyonel tasarımcıları da akıl etseydi dediğim forma çok oldu.

Bizim bu projemiz ne yazık ki sabote edildi. Sonucunda da tasarımcılardan ve ankete oy verenlerden haklı tepkiler aldık. Blog inandırıcılığını ve güvenilirliğini kaybetti. Anketi kapatıp kendimiz mi seçsek diye düşündük. Ancak bu sefer de kim bizi tanıyor ki ? Ya da bize kim güvenir ki ? Herkes o kadar dürüst ki, bizim dürüstlüğümüzü sorgulayabilirlerdi haklı olarak. Arkadaşımız olan tasarımcılar da var sonuçta yarışmaya katılan, ne bizim ne de onların zan altında kalmasını istemezdik. Ayrıca finali nasıl yapacaktık ? Sadece 1 hafta için bile yapıldığını ispatladığımız çirkinlikler, finalde kim bilir ne boyutta devam edecekti. E finalde de kazananı biz ekip olarak seçeceksek, sizin bu işte katkınız ne olacaktı ? Başta da söyledim, bu proje sadece sizin içindi ve siz olmadan bir anlamı olmazdı. Kısacası bu kadar basit ve sadece eğlenmek amaçlı başlattığımız, oldukça küçük, mütevazi bir de ödül verdiğimiz bu basit yarışma bile Türkiye gerçeği ile karşılaştı. Çok mütevazi, çok küçük bir şey de olsa, bu en basitinden internetteki bir blog bile olsa, güzel şeylerin bu ülkede hep çirkin şeylere maruz bırakıldığını bir kez daha görmüş olduk. Şunu bir kez daha anladım. Biz safmışız. Ne basit düşünmüşüz işin başında...

Neyse, artık daha fazla ne yazacağım ki bu konu hakkında ? Ben çok üzgünüm, bütün gün de çok üzgündüm. Büyük bir zevkten olduğumu düşünüyorum. Severek uğraştığım, keyifle girip baktığım bir blogdan oldum. Bugüne kadar bize tasarımlarını gönderen herkese çok çok teşekkür ederiz. İçlerinde çok beğendiklerim ve gerçekten takımımda görmek istediğim çok forma oldu. Bizi önemseyip oylarını esirgemeyenlere de çok teşekkür ederiz. Proje başında bize destek veren bloglara da ayrıca teşekkür etmek isteriz. Bu karar için üzgünüz ve özür dileriz...

(Hiçbir tasarımcı, yorumcu, ya da blogun bir köşesinden geçen kimse, 1. tasarımın sahibi-sonuncu tasarımın sahibi vs... bu yazının sebebi değildir. Lütfen yazarken hiç kimseyi suçlamayın. Ben de yazımda hiç kimseyi suçlamadım)

17 yorum :

mert dedi ki...

keşke devam edilseydi herşeye rağmen, çok güzel bir işti çünkü... şimdilik başarısız bir proje gibi gözükse de, ilerde daha büyük kitlelere ulaşacak bir projenin öncülüğünü yaptığınıza inanıyorum. herşey için teşekkürler...

Burak Eken dedi ki...

Daha ilk katıldığımda, bir gecede, 0'dan 100'e çıkanı da gördüm; ama ses etmedim. Çünkü benim için önemli olan, o sembolik ama anlamlı ödül değildi; tasarım işiyle amatörce ilgilenen kişilerin, Galatasaray için yaptığı tasarımlarının bir arada olması ve benim tasarımlarımın da bu serginin içinde olmasıydı.

Hileye-hurdaya rağmen, Galatasaray taraftarının, ne tür formalardan hoşlandığını, hangilerinden hoşlanmadığını anlamamı sağlayan oylamalar oldu. Bir nevi kamuoyu yoklaması gibiydi - her şeye rağmen.

Ne olursa olsun, bence de bu yarışma bitmemeliydi.

Olan oldu, biten bitti. Son olarak, bu blogdan, başka güzel projeler de beklediğimi söyleyeyim. Moralinizi bozmayın. Bu blogun bir kalitesi ve seviyesi var. O kaliteyi sürdürmeye bakın...

benjcev dedi ki...

severek izliyordum bu yarışmayı. çizim ve tasarım konusunda benim de düşüncelerim oldu fakat üşenip hep erteledim.

tabi, bu coğrafyanın insanı internet üzerinde anket gördü mü dayanamıyor, sabote ediyor.

o yüzden keşke anket yerine, yorumlarla oylama yapılsaydı. hem insanlar oyunu verirken, nedenlerini de açıklardı. [bu blogun amacı da zaten forma kültürüne katkı değil mi?]. adsız yorumlar falan da olmazdı. bu bile sabote edilebilirdi ama olsun.

neyse yine de ellerinize sağlık. bir sürü güzel forma tasarımı görmüş olduk. önemli olan da oydu zaten. başarısız hissetmeyin kendinizi.

KoKo B dedi ki...

mert ve sportman söylenmesi gereken herşeyi söylemiş.
bu projeye adım atmak başlamak bile güzeldi ellerinize sağlık. bozmayın moralinizi...

Sühan Alp dedi ki...

biran için üzüldüm yarışmanın bitmesine ama sonra fark ettim ne ka doğru bi karar olduğunu..ödülü ben kazanmayı çok istiyordum çünkü koleksiyonumda böyle değerli bi parçayı (selocan abi gibi birinin koleksiyonundan çıktığı için) görmeyi çok istemiştim..ama önemli olan o değil..tasarımlara başlayınca farkettim ki yaptığım tasarımlar hep gs de görmek istediğim tür formalar olmaya başladı bu yüzden (belki amatör olduğum için) fazla oy alamadım..yarışma bitmese daha iyiydi ama farketmez benim için hileyle birşeyler başarmaktansa zamanla kendimi geliştirmeyi yeğlerim daha iyi..slocan abi başarılarının devamını dilerim..

lions dedi ki...

kendı fıkrımı soyluorum surda yapılıp yayınlanan formalar gercekte takımların gıydıgı formalardan daha guzel daha anlamlı keske devam etseydı cok uzuldum

Enes dedi ki...

Kararı sorgulamak bana düşmez ama iyi niyetle yarışmaya çalışmalarını yollayan arkadaşlara büyük saygısızlık oldu bu...

Selocan dedi ki...

@Enes

Evet büyük saygısızlık oldu. Saygısızlığı biz değil, bir kaç haftadır yarışmayı sabote edenler yaptı. Ne yapalım ? Açalım blogu, kim en fazla bilgisayar başında zaman geçiriyorsa o kazansın yarışmayı. Bunu yapanlar, evet dediğin gibi iyi niyetli güzel insanlara büyük saygısızlık yaptılar. Bu yarışmanın amacı en güzel formayı hakkı ile belirlemek. O amacından saptı ve hiçbir gerçekçiliği güvenilirliği kalmadı. Tasarımcılar haklı olarak itiraz ettiler. Başka ne yapılabilirdi ?

Bu karar ani bir karar değil, bir kaç haftada saptadığımız şeylerin önüne geçemememiz sonucu aldığımız bir karar. Hiç bir gerçekçiliği olmayan sonucunda da hak edenin değil başka işlere başvuranların kazanacağı bir yarışma haline geldi. Sence bu durumda ne yapılabilirdi ?

uAytac dedi ki...

yarışmayı iptal geçmiş olsun, bu blog en sevdiğim bloglardan biriydi ama gördümki daha kışın ilk karından buz tutmuşunuz bukadar yitik olmayın!!! :(

(black)

Sühan Alp dedi ki...

Gülmemek elde değil.. :)
Öyle bir milletiz ki basit bir yarışmada bile hile yapıyoruz..Vay halimize...Çok güzel bir uygulamaydı bu tasarım yarışması.Ucunda ödül olması katılımı artırmak için çok güzel ama hile yapılacağı aklıma bile gelmemişti.Ağlanılacak halimize gülüyoruz..

saygılar

genius dedi ki...

bence bitmesin oylama yorumlarla yapılsın- herkes sebebiyle birlikte oyunu kime attığını yorumuna yazsın bu güzel proje bitmesin lütfeeeeeeen

ödülün hiç önemi yok önemli olan tasarımımızı gs taraftarına göstermek...

Sühan Alp dedi ki...

@selim katılıyorum arkadaşım sana,güzel fikir bencede...böyle olmasa bile en azından yetkili birkaç kişi seçsin tasarımlarıı :)

Fethi dedi ki...

peki formatın illa yarşma mı olması gerekiyor? tasarım yapmak isteyen,galatasaray böyle bir forma giyse güzel olmaz mı diye düşünüp forma tasarlayan ve bunu sizin aralıcılığınızla renkdaşlarına gösterip yorumlarını almak isteyen arkadaşlar olamazmı.varsın sonunda ödül olmasın.

Burak Eken dedi ki...

Güzel fikirler gelmiş. Bence de yarışma dışında sadece bir sergi olabilir. Ve yanında da sembolik bir anket olur.

Enes dedi ki...

@selocan24:

Dikkat ederseniz kararın doğruluğunu veya yanlışlığını sorgulamadım ben...

Benim düşünceme göre kurunun yanında yaş böyle bir biçimde yanmamalıydı çünkü bu gönül işi, sevgiyle ve gerçekten isteyerek yapılan bir iş... Ödül şart değildi lakin, hile yapanları eleyip, mevcut tasarımları hile yapılamayacak bir biçimde seçerek bunca emeğin sahiplerini en azından teselli etmiş olurdunuz.

L dedi ki...

abi kurunun yanında yaş yanmaz, koyarız gene biz, bakan bakar, beğenen beğenir, ilham alan kulüp ilham alır. gene yararız bi işlere.

valla o yetkili ben olmayayım, hır çıkar. gelir birileri "bence bu çubukluyu her sene gs giymeli" filan der, cinnet geçiririm. aman.

Adsız dedi ki...

üzgünüm. benim için de bizzat tasarımcı olarak katıldığım; önemli ve ilgiyle takip ettiğim bir yarışmaydı. oylamada sabote olduğu bir gerçek, ama yinede iptal fikrini yanlış buluyorum. ne yazık ki internet'teki tüm anketlerin sorunu bu, her ne kadar amatör yarışmada olsa buralarda görmek beni şaşırtmadı.

yalnız 'biz kimiz ki seçelim' minvalindeki yoruma hiç mi hiç katılmıyorum. formaların tarihini bilen, formalarla bu kadar ilgilenen, zamanını buna harcayan insanlar olarak siz bu seçimi yapabilecek en doğru kişilerdensiniz. o yüzden dilerim kararınızı gözden geçirir ve aranızda bir juri oluşturarak yarışmayı devam ettirirsiniz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır