Bu Blogda Ara

9 Mart 2010 Salı

GELECEK SEZON 4TH FORMA TAHMİNİ

09-10 Kırmızı

Biz blogca her sene 4 forma yapılmasına karşı olsak da, koleksiyoncu kanımız bir yandan seviniyor bu işe. Her ne kadar Dünya Forma Kültürü'nde 4th formanın yeri olmasa da, bizde yapılıyor her sezon. Lappap Hoca ile konuşurken, bu 4th formada, belki bilinçli belki de bilinçsiz, ancak düzenli bir sıralama olduğunu farkettik. Bu sıralama eğer devam ederse, seneye çıkması muhtemel 4th formamız sarı ile kırmızının birlikte kullanılmasından oluşan bir forma olacak.

08-09 Sarı Kırmızı

Biz Milat olarak son Adidas dönemini aldık. Yani 05-06 sezonunda başlayan dönem. Çünkü bu dönemden itibaren her sene 4 forma giymeyi standart hale getirdik. Şimdi bulunduğumuz sezondan, 05-06'ya kadar geri sayalım.

07-08 Kırmızı

09-10 sezonu 4th forması hepimizin bildiği gibi "Cesaret" temalı formamız oldu. Bu forma Düz tek renk bir forma. 08-09 sezonuna baktığımızda, 4th formamız 3 bant şeklinde olan sarı ile kırmızı detayların birlikte kullanıldığı bir formaydı. 07-08 sezonunda ise 4th forma, tıpkı bu sezon olduğu gibi, düz kırmızı bir forma oldu. 06-07 sezonunda kullanılan 4th forma, ki ben buna 2. home derim, çubuklu sarı kırmızı formamız oldu. 05-06 ise, serinin tam olmasa bile, hafif bozulmuş hali. Çünkü formada tek renk kullanılmış, ancak tonları farklı kullanarak çubuklu görünüm verilmiş. Fakat biz yine de tek renk kullanıldığı için bunu düzden sayıp seriye ihanet etmedik.

06-07 Sarı Kırmızı

Bilimsel yaklaşımımız bizim seneye çıkması muhtemel 4th formamızın, sarı ile kırmızı detayları birlikte içeren (çubuklu-3bant veya başka kullanım) bir forma olacağını düşündürdü. Ben aslında seneye artık bir sarı renk 4th forma istiyorum. Ancak bu renk 10 seneyi aşkın bir süredir formada tek olarak kullanılmadı ve yine ne yazık ki kullanılmayacak gibi duruyor. Eğer "cesaret" forma da bizim standart 4th rengimiz olarak kabul görmemişse, seneye düz bir 4th forma olmayacak sanki. Umarım değişik bir şey denenir, çubuklu yapılmaz.

05-06 Kırmızı

Bizim yaptığımız sadece tahmin. Kimse bize seneye giyilecek formaları göstermedi (keşke gösterseler :) ). Ancak böyle düzenli bir sıralama var. Bir kırmızı-bir sarı kırmızı diye giden... Aldığım duyumlara göre, bizi eskilere götürecek bir forma tasarlanmış. Benim tahminim füme, ancak bir sürpriz olup da sarı forma tasarladılarsa bu seri bozulmuş olur. Bekleyip göreceğiz.

8 yorum :

Enes dedi ki...

Seneye de sarı forma yapılmazsa ben bunda sebebini araştırmanın icap ettiği bir sebep arayacağım.

Özledik yahu! 10 seneyi geçti...

okanöztoprak dedi ki...

Bence en mantiklisi bu sezon yapilan Kirmizi formayi gelecek sezon'da 4th olarak kullanmak çünkü henüz ocak ayinda çikarildi bu forma, bunu çogu külüp yapiyor ve bunu biz de yapmaliyiz.

Selocan dedi ki...

Bir önceki sezonun kalıbı kullanır mı bilmiyorum.

Premier ligdeki büyük takımlar bunu yaptılar zamanında. Mesela bu seneki Arsenal Home geçen seneden kalma, ancak geçen seneki home aslında bu senenin kalıbıydı. Yani bu yaparlarken bir sonraki sezonun kalıbını kullandılar. Bizim bunu yapabilmemiz için bir sonraki sezonun kalıbından forma yapmamız lazım.

Öyle Böyle dedi ki...

çok süper formalar ya gs'me herşey yakışır

www.erzurum25.net

Ugur C. dedi ki...

kırmızı takımımızla bütünlük sağlıyor ve güzel duruyor. çubuklu formaya ise kesınlıkle karşıyım. çünkü bu kalıp rakibimizle özdeşleşmiş durumda ve parçalı varken gereksiz oluyor. artık sarı forma çıksın ya da 90larda giyilen füme rengi bir forma çıksın.

Taner357 dedi ki...

Hocam belki yanlis yere yaziyorum affola, ama sitede bi ara tüm koleksiyonunuzun yakin cekim kaliteli fotolari vardi anasayfanin sol kösesindeki linklerde. Acaba ben mi bulamiyorum yoksa kaldirildi mi?

Selocan dedi ki...

Bloga her sezon giyilen bütün formalarımızın maç fotolarını ekleyince, benim koleksiyonun orada durmasına gerek kalmadı diye düşündüm. Zaten her formaya, hem de futbolcuların maç sırasında çekilmiş fotoları ile ulaşabiliyorsunuz. Bu sebeple kaldırdım.

fatih dedi ki...

benim 4th için favorim her zaman sarıdır.2001-2002 ve 2002-2003 sezon öncesi hazırlık maçlarında sarı forma giymiştik ama sezonun başlamasıyla ortadan yok oldular.artık bi sarı forma istiyorum inşallah yaparlar. bu arada çubukluya her zaman karşıyım fenerbahçe bir maçta parçalı giysin ondan sonra tüm maçlarımızda çubuklu giymeye razıyım

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır