Bu Blogda Ara

26 Mart 2010 Cuma

GELECEK SEZON FORMA TAHMİNLERİ #1

2010-2011 Sezonu formaları tanıtılana kadar biz tahminlere devam edeceğiz. Ayrıca tasarımcıların arasından beğendiğimiz ve verdiğimiz bilgiler doğrultusunda tasarlanan formaları da mümkün olduğunca burada paylaşacağız. Amacımız taraftarların kafasında biraz şekillensin formalar.

Biz gelecek sezon formalarının sadece ana renklerini biliyoruz. Tasarımını, kalıplarını, detaylarını, şortları-çoraplarını, kısacası ana renkleri dışında başka hiçbir ayrıntısını bilmiyoruz. Bu sebeple yayınladığımız formalar sadece ana renkler ve tasarımcının kendi fikirleri doğrultusunda tahmini olan formalardır. Bu formalar tasarım blogunda, gelecek sezon forma tahminleri özel bölümünde de sergilenecek. Hem kafanızdaki apayrı formaları, hem de gelecek sezonda verilen bilgilere göre tahmini olarak tasarladığınız yeni sezon formalarını böylelikle ayrı sergilemiş olacağız. Yeni sezon tahmini formalarınızdan beğendiklerimizi de ana blogda başlık açıp sergileyeceğiz.

Serimize sevgili Okan'ın tasarladığı formalar ile başlıyoruz. Home, away ve 3rd formayı tasarlamış. Formalar göz atalım;

Parçalı Forma


Tam parçalı şeklinde tasarlanmış, V yaka. Beyaz şort ve kırmızı çorap kullanılmış, yani olması gerektiği gibi. Kırmızı çorap kullanılır mı bilinmez. Pek zannetmiyorum açıkçası. Formanın diğer bütün özellikleri yapılabilir gözüküyor. Benim fikrime göre de V yakalı bir Parçalı tasarlanacak. Yakalı bir parçalı formayı 100. yıl formasını saymazsak en son 12 sene önce giymiştik.

Aslan Figürlü Krem Rengi Away


Bize gelen mail doğrultusunda away formamızın krem rengi ve üzerinde bir aslan figürü olacağını sizlerle paylaşmıştık. Bu bilgiler dışında başka bir bilgimiz yok. Burada benim merak ettiğim aslan figürünün nasıl olacağı. 1000 çeşit tasarlanabilir. Okan bu away formada aslan figürünü böyle düşünmüş ve formaya işlemiş. Bana göre de Adidas çizgileri kırmızı olacaktır. Şortu beyaz düşünmüş, gayet de yakışmış. Benim isteğime gelirsek, kırmızı veya aslan figürünün koyu tonunda da şort ve çorap tasarlanabilir. Ancak büyük ihtimal, forma üstü ile aynı renk kullanılacaktır şort, her nedense şort kombinasyonlarına pek önem vermiyoruz. Üst ne renkse, alt da o renk oluyor.

Somon Rengi 3rd


Okan direkt Barcelona formasından esinlenmiş. O forma o kadar şık ki giyilmesini isterim. Ancak direkt kopyalamış oluyoruz ve formanın bir özgünlüğü olmuyor. Yakışmamış mı, çok yakışmış. Keşke böyle yapılsa, ancak Barcelona bizden önce davrandığı için taklitçi durumuna düşeriz. Ancak ben de bu somon formaya koyu renk şort düşünüyorum. Hatta siyah olabilir. Hem Barcelona gibi olmaz hem de o siyah şort 4. formamız olacak olan çubuklu formanın altına da giyilebilir (bu durumda şortun adidas çizgilerini iyi ayarlamak lazım). Okan'a da siyah dene dedim, ancak fazla boğduğunu söyledi formayı. Tabi o öyle söyleyince ben de bir kere daha düşündüm, ancak yine de siyah şort ve forma üstünde de siyah Adidas çizgileri kafanızda bulunsun. Fakat yine bu formanın da şortu büyük ihtimalle forma üstü ile aynı renk yapılacaktır ki yapılması gerekli. Aslına bakarsanız bu formaya 2 şort lazım. Bir koyu bir açık. Eğer koyu şort siyah olursa dediğim gibi çubukluda da denenir.

EDİT: Bu da siyah şortlu Somon rengi forma. Yorumları bekliyoruz.


Şort bu şekilde çubuklu formada kullanılamaz tabi. Ancak 2 şortu da görmüş olduk.

EDİT: Bu da aynı renk şortlu versiyonu.


Okan çok güzel düşünüp bu bayıltıcı yoğunluktaki rengi, siyah çorap kullanarak kırmış. Bu düşüncesini çok beğendiğimi söyleyeyim.

Okan'a bu güzel tasarımları için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Okan'ın blogu için de tıklayın. Tekrar hatırlatalım, bu formalar sadece tahmindir.

29 yorum :

okanöztoprak dedi ki...

Bu arada Parçali'yi degistirdim.
Geçen seneki formanin kopyasi olmustu gerçektende..

Selocan dedi ki...

Ben memnunum bu tasarımdan :) Ama öteki de değişik olmuş.

Jesus dedi ki...

hepsi çok iyi olmuş, emeğine sağlık...Ben razıyım bunlara aynısı olsun...! (:

okanöztoprak dedi ki...

Alican,

Ben o somon rengiyle siyahi yaparken baska bi kalip kullanmistim yani pek iyi durmamisti, simdi ayni kalip ile yaptim somon ve siyahi.. Ben bilemiyecem, http://4.bp.blogspot.com/_YgJjyJjCMBI/S60fTKfYXfI/AAAAAAAAASQ/ipnfavMyHVs/s1600/Siyahli+somon.jpg

Sühan Alp dedi ki...

ilk iki forma güzel olmuş eline sağlık ama şu 3. forma somon rengi olan pek benimseyemedim nedense.Turuncu ve mor'dan sonra farklı geldi.
Ayrıca içinde lacivert olması hoş olmamış.Ama yine de emeğe saygı eline sağlık güzel olmuş :)

Somon rengi Fener'e yakışır bir forma (gibi geldi bana)

lions dedi ki...

formalar super olmus ama seneye hem somon hemde krem forma olmasın cok sacma olur krem forma super olmus artık sarı forma yapsınlar nedır bu ınat

okanöztoprak dedi ki...

Alican sana özel somon rengi bir sort ta yaptim somon forma'nin yanina:).. Bunu blog'uma koymayacagim fakat sana linkini atim..
http://3.bp.blogspot.com/_YgJjyJjCMBI/S60jKwZs_oI/AAAAAAAAASY/VgTBtuflaIE/s1600/Ayni+renk+sort.jpg

Selocan dedi ki...

Büyüksün :)

Sühan Alp dedi ki...

Sarı forma :)
http://i43.tinypic.com/2vb91qw.png

Beyaz forma :)
http://i42.tinypic.com/ab2hsn.png

Güzel formalar var gerçekten bu adrese bakarsanız çok tasarım yayınlanmış burda..

http://www.genckolik.net/galatasaray/234846-galatasaray-2009-2010-forma-tasarimlari.html

lions dedi ki...

su formaları yapan herkese helal olsun ellerıne saglık. yaratıcılık 10 numara gercekte boyle formalar yapmıo nedense fırmalar keske bnde yapabılsem su formalardan

Enes dedi ki...

Siyah şortlu somon forma çok klas olmuş.

Herhangi Biri dedi ki...

ellerinize sağlık müthiş olmuş. yalnız muhtemelen turuncu formada olduğu gibi font ve reklamlar somon formada kırmızı olacaktır ve böylesi daha çok yakışacaktır gibi geliyor. çünkü somon, kırmızı rengi içinde barındırıyor ve en fazla uyumu kendi kırmızımızla tamamlar

bana kalırsa away formalarda şort kombinasyonu home formalara referans vermekte bu yüzden aynı renk şort daha iyi duruyor

okan bey kusura bakmazsa anlatmak amaçlı koyuyorum

saygılarımla

http://www.ressim.net/out.php/i716285_somon.jpg

Herhangi Biri dedi ki...

bu arada yeni formalar hepimizi heyecanlandırsa da, benim açımdan üzücü 3 şeyi sıralayayım;

1-beyaz awayin bir sezonda olsa rafa kalkması: daha öncede fikrimi belirttim beyazı takımımıza oldum olası yakıştırmam, lakin bu, away olarak beyazı kabul etmeme engel değil. işin açıkçası beyaz geleneğinin yıkılmasını doğru bulmadım

2-hala ve hala, tarihimizde olsa da çubuklu ve farklı sarı kırmızı formaların çıkması. ne yapayım sarı-kırmızıyı başka tip formalara hala yakıştıramıyorum. kayserispor vari hareketler bunlar.

3-somon forma fikrini çok beğensem de krem formayla birlikte müthiş gereksiz duruyor. her zaman koyu tonlarda yada baskın tonlarda bir 3rd olmalı diye düşünüyorum. yanyana bakınca iki açık forma garip duruyor.

saygılarımla

L dedi ki...

1. beyaz konusunda mutabıkız abi. ama yeni forma denemeleri işte, o gelenein devam etmesini engelliyor. biz parçalı bile giymeyi belki ama, beyaz geri döner. onda sorun yok.

2. abi yönetim, veya işte kim sorumluysa bu işten, sarı-kırmızı başka bir formanın olmasını önleyecek. biz burda neredeyse her yazıda bahsediyoruz. olmamalı. ama yapılıyor işte.

3. yeni açık renk away'e eyvallah ama, dediiniz gibi, koyu awayin olmaması çok kötü. geçen sezon da böyleydi. bir açık bir de koyu away standart olmalı, bu da yerleşmedi bizde daha. siyah mesela, önümüzdeki sezonla birlikte 3 sezon giyilmemiş olacak. çok uzun süre bu.

Sühan Alp dedi ki...

@ismail efe:

kırmızı fontlu somon forma bence daha güzel olmuş.Yapılacaksa kırmızı fontlu yapılmalı bence..

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

fontlar değişecekmi? adidasın kendi fontunu alsak daha güzel olmazmı? günümüz modern formalara klasik fontlar güzel durmuyor bence.

Umut dedi ki...

blogu severek takip ediyorum tebrikler öncelikle. fakat beni çok rahatsız eden bir şey var:arka fonda kullandığınız renklerin tonları... formalar için bu kadar çırpınırken -beyaz forma şort uyumsuzluğu örneğin- kendi blogunuzdaki bu detayları atlamayın bence, sevgiler... (mail adresi göremedim buraya yazıyorum=)

lions dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
calibra dedi ki...

iki tane açık renkte2- 2. ve 3. forma olayı güzel olmayacak gerçekten... belki de somonda farklı bişeyler yaparlar ama, laci veya siyah şortla anca güzel duruyor...

öbür türlü çok göz yoruyor yav.

okan; ellerine sağlık!

Selocan dedi ki...

Blogda mümkün olduğunca açık renk kullanmaktan kaçındım. Benim gözlerimde rahatsızlık var, bu sebeple çok ekrana, özellikle de beyaz ve açık renk ekranlara bakamıyorum. Bu sebeple de mümkün olduğunca beyazdan kaçındım. En açık renk olan bölüm, başlık arka fonu olan sarı tonu bile, tahammülümün biraz altında. Orayı beyaz yapacaktım ancak bu sebepten o sarıyı kullandım.

Bir de pek takılmam açıkçası. Yani kulübümüzün giydiği formalar çok daha önemli, bu blogun renkleri de idare eder, kusursuz olmasına gerek yok. Ancak formaların kusursuz olması lazım :)

Ancak yine de düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Adnan Polat'ın altında, Metin Hagi Arda resmi var. Onların da altında mail adresi yazıyor :)

EH® dedi ki...

off hayir yaa.. somon rengi olmasin.. somon da degil ki o pempe resmen. insallah boyle sacmalamazlar.. bu kombinasyonlari gordukten sonra moru bile kabullendim artik.. ama pembe, lacivert ve yesil asla gormek istemem formalarimizda! :/
3. renk olarak fume en uyumlusu bence.. parcali ve beyaz da yapsinlar yeter de artar.. bu kadar oynamasinlar formalarla!

Selocan dedi ki...

Tonlarını bilemiyoruz tabi ancak somon rengi forma çıkacak. Tabi biraz daha kiremit rengine kaçar, ya da daha koyu olur bilinmez. Ancak somon olacağı kesin.

lions dedi ki...

bncede somon hc guzel deıl barcanın bugun gıydıgı sarı formadan yapsınlar

L dedi ki...

arkadaş her şeyi geçtik de, blogun fon rengi kaldı. ulan alt tarafı blog işte, turuncu olsa nolcak, muhtar mavisi olsa nolucak.

Umut dedi ki...

@selocan, eyvallah=)

@cübbeli, işte formalara da "transferi,seçimi geçtik bi formanın rengi şekli kaldı" dedikleri için bir halte benzemiyor...

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

yeni sezonda fontlarda bi değişiklik olucakmı?

Selocan dedi ki...

Bir bilgim yok, ancak zannetmiyorum

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

peki yeni sezon formaları ne zaman çıkacak?

Unknown dedi ki...

krem rengi formada beyaz şort yerıne kırmızı şort çok güzel olur..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır