Bu Blogda Ara

22 Mart 2010 Pazartesi

GELECEK SEZON FORMALARIMIZA BAKIŞ

Bir alt başlıkta bana gelen bir mailden yola çıkarak, gelecek sezon hangi formaları giyeceğimizi, alınan bilgiye göre listelemiştik.

İlk bakışta geçen sezonun (08-09) forma düzeni gibi bir düzen olduğunu farkettim. Parçalı zaten her sezon illa ki olacak, krem rengi aslan figürlü forma, beyaz away formanın yerini alacak. Somon rengi forma da geçen sezonun turuncusu görevini üstlenecek. Yapılacak çubuklu forma da, tıpkı geçen senenin 3 bant forması gibi... Yani düzene şöyle bir baktık mı, 08-09 kreasyonuna benzer bir düzen var.

Tabi önce şunu söylemekte fayda var. Biz sadece şuan ana renklerini biliyoruz bu formaların. Yani formalara işlenmiş yan renklerden veya desenlerden haberdar değiliz. Formaların kalıplarını da bilmiyoruz ve şort çorapları da henüz bilinmiyor. Sadece formanın hakim rengini öğrenmiş durumdayız ki, aslında bu bilgi çok önemli olsa da, formanın iyi veya kötü olması konusunda ve bize bir fikir vermesi konusunda yeterli değil. Gözümüzde tam canlandıramıyoruz açıkçası.

Away ve 3rd formalara bakarsak;


Şimdi burada herkesin tartışacağı en büyük konu, somon rengi forma gibi gözüküyor. Ben bir alt başlıkta Palermo forması gibi demiştim, ancak daha sonra değiştirip Barça away forması yaptım. Palermo forması kendine has, pembe bir forma. Ancak somon rengi tam o renk gibi değil. Şu sıralar somon rengi giyen takım Barcelona. Tabi formanın hakim rengi somon rengi, ancak başka ne yan renkler kullanılmış bilmiyoruz. Adidas çizgileri ne renk veya forma her hangi başka bir renk desen-bant-çizgi vs... kullanıyor mu bilmiyoruz. Ayrıca şortu ve çorabı ne renk olacak ?Hepsi somon rengi mi olacak, yoksa Barcelona gibi koyu bir şort mu tercih edeceğiz. Yani somon deyince kafanızda direkt dümdüz pembe bir forma hayal etmek yanlış olur. Bunu yapıp üzmeyin kendinizi.

Dikkat çekici olan ve üzerindeki detayını bildiğimiz tek forma Aslan Figürlü krem rengi forma. Öncelikle krem renginin tonu ne olacak ? Yani koyu bir ton mu, yoksa bildiğimiz açık bir krem rengi mi olacak ? Benim tahminim açık bir krem olması yönünde. Çünkü görüldüğü üzere beyaz bir formamız yok ve bu krem rengi onun yerine geçmiş olacak. Üzerindeki Aslan Figürü, kumaşa işlenmiş ve aynı renk bir desen mi olacak ? Yoksa ayrıca formaya işlenmiş ve farklı renk bir desen mi olacak ? Calibra ile kısa bir görüşme yaptık ve krem rengine kırmızı rengin çok iyi gideceğinde hem fikir olduk. Adidas çizgilerinin kırmızı olduğu bir forma düşünülebiliriz sanki. Ancak Aslan figürü, çok belirgin bir kırmızı renk ile mi işlenecek formaya, yoksa hafif belirgin bir koyu renk, örneğin kahverengi, ile formaya daha mı yumuşak şekilde oturtulacak ? Bir de tabi bu tip figürlere UEFA ne diyor ? Yanlışım varsa düzeltin, ancak bu tip bir figürlü formanın (tabi kumaşa işlenmediyse) Avrupa maçlarında giyilmesi söz konusu değil. Eğer bu forma üretildiyse Lig için üretilmiş bir away forma olacak gibi duruyor (henüz sadece tahmin, formayı görmeden bir şey söyleyemem). Şortu ve çorabı büyük ihtimalle krem rengi olacak. Ancak kırmızı olursa da güzel bir sürpriz olur sanki.

Sarı kırmızı formalara bakarsak;

Çubuklu ve Parçalı formaların nasıl olduğunu, yakalı mı yakasız mı olduğunu bilemiyorum. Çubuklu formanın çubukları ince mi olacak, kalın mı olacak ? Kolları da çubuklu mu olacak, düz mü olacak ? Çubuklu ve Parçalı formanın nasıl olacağı şimdilik muamma.

Benim kendi düşüncelerime gelirsek;

Tabi ki tonlarını henüz bilmiyoruz, ancak önümüzde 2 açık renk alternatif forma varmış gibi duruyor. Yani hem krem, hem somon rengi çok alakasız renkler olmasına rağmen, 2'side açık renk. Ancak bu açık renk durumu, şort ve çorapla oynanarak aşılabilir. Mesela Barcelona gibi, koyu bir şort çorap kombinasyonunu somon formaya eklerseniz, bu durumu aşmış olursunuz. Beni en çok rahatsız eden konu çubuklu forma yapılması. Tarihimizde de oldukça giymemize rağmen, bir türlü ısınamadığım bir formadır çubuklu. Açıkçası şöyle ilk baktığımda, beni rahatsız eden tek forma çubuklu oldu. Tabi sadece çubuklu olmasının yanında başka bir sorun da; neden bir tane daha sarı ve kırmızı detayları olan forma yaptık ? Biz blogda bas bas bağırırken, GSstore forma kültürüne bu sene de çiviyi batırmış oldu bu hamleyle. Yani zaten parçalı ve sarı kırmızı detaylı bir formamız varken, çubuklu sarı kırmızı bir formaya ne gerek var diye soruyorum kendi kendime. Tabi bunun bir 4th forma olarak düşünülmesi, her zaman dediğim; olacaksa 3 forma olsun, 4. forma kulüp renklerinden olabilir, sözümü de aklıma getiriyor. Ancak yine de ısınamadım. Sevmiyorum çubukluyu. Fakat seveni de var ve satılacaktır illa ki.


Tabi şöyle bir fikir olursa bu formaya az da olsa ısınabilirim. Calibra ile konuşurken bana dedi ki, "Çubuklu formaya siyah şort yapılsa, o zaman koyu açık dengesini de sağlarız" dedi. Yani Parçalı formamızı giyerken beyaz şort, çubukluyu giyerken siyah şort kullanırsak, o zaman güzel bir düşünce olmuş olur ve de 2 açık renk away formanın olması da pek sorun teşkil etmez.

Şort kombinasyonlarına da bakalım;

Şortları bilmiyoruz, ancak nasıl olsa güzel olur diye kendi fikrimi yazayım;

- Parçalı formaya beyaz şort olmalı mutlaka, aksi düşünülemez.

- Krem rengi formaya krem rengi şort gider, ancak kırmızı şort da çok güzel durur. Ya da aslan figürünün rengi ne renk olacaksa (örneğin kahverengi), şort da o renk olabilir, böylelikle bütünlük sağlanır.

- Somon formanın şortu bence çift üretilmeli. Hem somon renginde, hem de koyu bir renkte (Barça forması gibi)... Böylelikle maça göre karışmaların önüne geçilir ve koyu açık dengesi sağlanır.

- Çubuklu formaya kesinlikle siyah şort yapılmalı. Yoksa seveceğimi zannetmiyorum. Beyaz şort yapılırsa parçalı formadan farkı kalmaz ve koyu açık dengesini bozar. Kırmızı şort ile çok kötü durur. Siyah şort hem nostaljik olur, hem de çok yakışır. Ayrıca dengeyi de sağlar.

Kendi İsteklerim;

Açıkçası ben somon rengi açık renk bir forma yerine, füme rengi tarihten gelen bir forma yapılmasını tercih ederdim. Böylelikle koyu ve açık 2 farklı awayimiz olurdu. Tabi yukarıda yazdığımız şort kombinasyonları çok önemli, onlar yapılırsa pek sorun kalmaz ve de şahane olur (Şahsen Barça forması gibi bir forma isterim). Ancak Galatasaray, şort kombinasyonlarını away formalarında pek kullanmayan bir takım. Bunu da hatırlatalım. Tabi benim en büyük isteğim sarı forma yapılmasıydı. Hiç umudum yoktu ama istiyordum. 4th forma yapılacaksa illa ki, sarı yapılsın diyordum.Ancak 4th formayı çubukludan yana kullanmışlar. Daha bir 14 sene bekleriz size söyleyeyim.

Tabi bu formalar bana gelen bir mail üzerine yazıldı. Kesin olduğu söyleniyor, ancak ben sadece aracıyım, bunu hatırlatalım. Benimle paylaşılanı sizinle paylaşıyorum. Formaların ana renkleri dışında başka hiçbir şeyini bilmediğimizi tekrar hatırlatalım. Yukarıdaki yazı tamamen ana renkler üzerine tahmin yürütülerek yazılmıştır.

Kaynaksız kullanmazsanız seviniriz

46 yorum :

calibra dedi ki...

Ben hemen taleplerimi sıralayayım o halde:

1- Parçalı forma / beyaz şort / beyaz veya kırmızı çorap

2- krem üstü kırmızı desenli forma / kırmızı veya krem şort / kırmızı veya krem çorap

3- somon forma (eğer olacaksa) / koyu renk şort / koyu renk çorap (sopsomon çıkmayalım yahu)

4- çubuklu forma (siyah detaylar olsa?) / siyah şort / siyah çorap

(Çubuklu'da acaba 99-00 formasına mı atıf olacak, göreceğiz) :)

calibra dedi ki...

Kafama çubuklu forma ile ilgili olarak takılanlar ve gerçekleşme ihtimali bulunan şöyle bir durum var:

Çubuklu ya farklı renklerden olursa? Bilmem öyle birşey yaparmıyız. O zaman 3 tane alakasız renk olacak ama belli de olmaz..

Veya 04-05 gri umbro çubuklu gibi olur? Bilemiyoruz.

L dedi ki...

abi çubuklu altı siyah şort olursa şaşırmam (ki o da zor) ama, somon altı koyu şort olması çok zor. o tip away geliceeni hiç sanmam. keşke gelse.

liverpoolandkop dedi ki...

İlk renklerimiz Kırmızı-Beyaz ya hani belki çubuklunun renkleri bu şekilde olabilir yada sezon başı 3 forma çıkarırlar ama çubuklu Sarı-Kırmızı olur ve Ocak ayında satışa çıkabilir.

liverpoolandkop dedi ki...

Hee bide Ali Sami Yen yada Aslantepe'de Somon ve Krem giyip, Antalya'da, Sivas'ta Parçalı giyeceklerse hiç uğraşmasınlar bu tasarım işleriyle, takım çıplak çıksın sahaya =)

Burak Eken dedi ki...

Adam gibi, beyaz şortlu bir parçalı olsun da, gerisi hiç önemli değil. :)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar tahminlerim şöyle: krem rengi yazılmış ama bence bu sene kesinlikle açık renk formamız taş rengi olacak. hem çok moda hem de tasarım ekibi çok seviyor bu rengi nitekim store'larda bol miktarda taş rengi ürün var. http://formafikirleri.blogspot.com/ adresimde aslan rengi baskılının kırmızısını birkaç hafta önce yapmıştım bugün de taş rengini koydum. somon renge gelince bence pembe gibi değil yine yukarda adresini verdiğim siteye çizdiğim gibi olacaktır. Çünkü bu renk bizim turuncunun tam olarak %50 şeffaflaştırılmışı. Yani alt yapısında Galatasaray renklerini taşıyor, kesinlikle pembe değil. Bir de çubuklu olursa bile kesinlikle rakiplerimizin giydiği tarz olmayacak, çubuklar çok kalın ya da ince olacaktır. Şu anda kullandığımız sarı ve kırmızı tonlarını kullandığımız müddetçe üçüncü renk olarak siyah değil beyaz kullanma zorunluluğumuz var çünkü sarı ve kırmızı renklerimiz çok koyu olduğu için siyahla kullanılamıyor.

liverpoolandkop dedi ki...

@barba

"Şu anda kullandığımız sarı ve kırmızı tonlarını kullandığımız müddetçe üçüncü renk olarak siyah değil beyaz kullanma zorunluluğumuz var çünkü sarı ve kırmızı renklerimiz çok koyu olduğu için siyahla kullanılamıyor." demişsin ama kendi tasarımında siyah şort kullanmışsın =)
http://formafikirleri.blogspot.com/2010/03/galatasaray-home-forma-fikirleri-8.html

L dedi ki...

@matthias:

aynen abi, usul adaba uymayacaklarsa, sarı-lacivert giyelim daha iyi.

Sühan Alp dedi ki...

@matthias: Sahaya çıplak çıkma fikri en mantıklısı ama kulağa hoş gelmiyor malum keita zenci xD

Takımın forma anlayışı kalıplaşmadı ki kardeşim bu ne 10 yılDa 10 çeşit forma olmaz ki.. Gümüş,altın,beyaz,siyah,kırmızı,turuncu,mor bide somon rengi çıktı başımıza..Artık birisi adam gibi renk seçmeli 3th olarak her sene o yapılmalı değiştire değiştire kalıpları..Benim fikrime göre en güzeli turuncuyu seçip uygulamak galatasaray formalarına..

bkz: http://formadedigin.blogspot.com/2010/03/hull-city-turuncu.html

lions dedi ki...

3th formamız sarı olsun bu senede bn gsyı hc sarı formayla ızlemedım sadece 2003tekı altın forma onuda sarıdan saymıorum. Parcalı formamızında renk tonu bu senekıyle aynı olsun sonunda tutturduk bnce rengı bıde parcalı forma gereksız bnce eger olucaksada degısık bısey olsun beyaz yada sıyah sortlu olsun eskısı gıbı

Burak Eken dedi ki...

Vay be! Şu blogda parçalı forma için, "gereksiz" ifadesinin kullanıldığını da gördüm ya...

L dedi ki...

haklı aslında arkadaş. ne o öyle parçalı filan. bir sene river usulu giyeceksin, böyle çapraz şerit. bir sene sporting gibi yan çizgiler. aa, nedir abi parçalı. biraz free düşünün, kalıplara bağlı kalmayın.

Sühan Alp dedi ki...

Parçalıya dokundurtmaam :) Parçalı güzel forma hemde çok güzel ama beyaz şortundan ayırmayın onu yazık günah sevenler ayrılmaz..Ne var kırmızı şortta bilmiyorum ben ya..İllede beyaz olması lazım altına..Ayrıca bir beyaz away yanına da sarı ya da turuncu 3th yeter bize gerekmez fazlası mormuş somonmuş...

Sercan dedi ki...

korkuyorum cubuklu 2000/2001, yani süper kupa cubuklu gibi olacak
10 sene olacakya :(

Bu ara ben kahverengi duymustum.


Artik klasik tasarim mutlaka olmali
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/Galatasaray_SK_1910-1911.jpg

Sühan Alp dedi ki...

@Istanbul:

Artık bu sezon sol taraf kırmızı sağ taraf sarı yaparlar heralde.Ayrıca kollarda parçalı olması lazım.Paramparça yani :)

Kahverengi olayını duymadım ama turuncu olması lazım veya tok bir sarı...

Sercan dedi ki...

http://img245.imageshack.us/img245/6325/homevc.png
böyle

Burak Eken dedi ki...

@Istanbul

O formayı yapsınlar var ya... Almazsam Fenerli'yim!

Unknown dedi ki...

bence sivastaki maçta shaktar donestk takımının giydiği forma bize acaip guzel giderdi hem forma rengi şortu hem de fontlar super uyumlu beyaz-turuncu

Enes dedi ki...

Kaynak %100 güvenilir mi acaba?

Selocan dedi ki...

Kendim bizzat görmediğim sürece %100 diyemem. Ancak güvenilir olduğunu düşünüyorum. Adidas Türkiye'den alınmış bir haber.

Sühan Alp dedi ki...

@Istanbu:

evet o şekilde kesinlikle yapılmalı forma ve mutlaka da alırım...

shakhtar'ın forması da hoş

http://ukraine.theoffside.com/files/2009/02/shakhtar-donetsk-advances-with-ease-in-uefa-cup_1.jpg

ama bir de hull city'e bakmanızı öneririm

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Hull+City+v+Chelsea+Premier+League+TLpelrB0CHvl.jpg

Hull city'nin formasına hayran kaldım.Tonlar biraz daha açık olmasına rağmen çok canlı ve hoş.

Sercan dedi ki...

Insallah dogru degildir. Cubuklu ne yav
Zaten 3 forma yeter.
Parcali
Beyaz
3rd

lions dedi ki...

pardon arkadaslar cubuklu formaya gereksız dıycektım parcalı yazmısım kusura bakmayın cubuklu formadan nefret ederım ama deısık bısey yaparlarsa guzel olur

Selocan dedi ki...

Hepimizi telaşlandırdın :) Ben zaten tahmin ettim ama emin olamadım tabi.

lions dedi ki...

parcalıya lafımız yok fener nasıl parcalı yapmıosa yıllardır bızde cubuklu yapmayalım bı gelenek olsun ama deısık bısey yapcaklarsa kı yapmazlar ozaman olabılır

Adsız dedi ki...

http://3.bp.blogspot.com/_ihZAvXdJceM/Sp6XtmEsUEI/AAAAAAAAAqI/15mdxoIoXkw/s1600-h/large.jpg

şöyle bişi olursa olur altına siyah şort ile .renklerde uyumlu

lions dedi ki...

ozhan baskanın olumu nedenıyle fb macına sıyah formayla cıkma şansımız warmı sızce?

Selocan dedi ki...

Bence yok. Ancak güzel düşünce. Siyah bantla çıkılacaktır sadece...

lions dedi ki...

bncede gıymeyelım. parcalı forma guc werır bıze

yuce dedi ki...

parçalı forma kesinlikle olmazsa olmaz ama lütfen beyaz şort altına KIRMIZI çorap giyelim.Hem çok şık hem de klasik GS(M.Oktay) forması oluyor.Ayrıca 4-5 senede bir çubuklu forma çıkmasında bir sakınca yok ama altına siyah şort ve siyah çorap giyerek bu formayı çok çekici bir hale getirebiliriz

Adsız dedi ki...

benim için güzel bir yıl olacak herhalde. barcanın mercan (somon) rengi formasını söyleye söyleye ysptırdık en sonunda... :)
(tamam kızıyorsunuz ama çubuklu için de ellerimi ovuşturarak bekliyorum. çubukluyu özledim valla:))

Enes dedi ki...

Acaba çubuklu formamızın, 00-01 sezonunda olduğu gibi sarısı bol bir model olması güzel olmaz mıydı?

Zaten senelerdir sarı yok, bari sarı detayı çok olsun.

lions dedi ki...

parcalı olsunda 2005te umbronun yaptıgı ıgrenc parcalı gıbı olmasın 2001dekı parcalıda cırkındı bnce ama 97dekı parcalı cok guzel altına sıyah sort cok yakısmıs

Adsız dedi ki...

doğruluğundan henüz emin olamasak da çok güzel geliyor kulağa.
beni şimdiden heyecanlandırmaya yetti. tabi detaylar formayı güzel yapar, onları da görmeden bir şey demek doğru olmaz.

yalnız genel olarak çubukluya karşı oluşan 'anti' durumu beni biraz rahatsız ediyor. çubuklu da tarihimizde bir şekilde var olan bir forma. birinci forma olmayıp, alternatif olarak kullanılması durumunda hiç bir sakınca görmüyorum. daha önceki çubuklu forma yazısında da tartışmıştık zaten. 'onlar parçalı yapmıyorsa bizde çubuklu yapmayalım' oldukça sığ ve yersiz bir düşünce.

tabi bizim için burada önemli olan çubuklunun nasıl olduğu. umarım ince çubuklu ve denildiği gibi sarı ağırlıklı süper kupa'ya gönderme yapan bir çubuklu olur. siyah şort fikrine katıldığım gibi o zaman ki gibi sarı şort ile de giyilebilir.

diğer renklerde umarım güzel detaylar ile karşımıza çıkar.

Sercan dedi ki...

Parcali
Beyaz
3rd
Cubuklu veya baska 4. forma gereksiz

Burak Eken dedi ki...

Geçen sezon giyilen bant forma da, çubuklu diye duyrulmuştu. Bu yüzden yine farklı bir çubuklu forma gelebilir.

lions dedi ki...

bnce gecen sene gıydıgımız 3 bantlı forma rezıl bı formaydı parcalıyla o formanın aynı yıl yapılması cok sacma bnce ayrıca formanın arkasıda rezıldı

calibra dedi ki...

Geçtiğimiz sezonun 3 çubuklu formasının arkası dümdüz sarı olsaydı bence süper olurdu aslında.

lions dedi ki...

fb macına buyuk ıhtımal sıyah formayla cıkıomusuz acaba nasıl bısey olcak merak ettım

liverpoolandkop dedi ki...

Ben çıkamayız diye biliyorum, sezon öncesi TFF'ye hangi formaları bildirdiysek onları giymek zorundayız.
Hatta beyaz şorta, beyaz çorap bildirildiği için Parçalı forma altına beyaz şortla beraber "kırmızı" çorap bile giyemiyoruz.

calibra dedi ki...

satışa çıkacak mı acabaaaa! :)

lions dedi ki...

ama daha once gıymıstık bı trabzon macında bnce tff ızın werır kı wermıs cunku werbaslanda anket wardı manchester ucak facıası nedenıyle eskı formaları gıymıstı hemde forma numaraları 11e kadardı bızde sıyah forma gıyebılırız guzel olur zaten daha once 2 kere sıyah forma gıydık fb maclarında ama sezon o formamız wardı

Enes dedi ki...

Federasyonun böyle ulvi bir olay için sorun çıkarmayacağı aşikar.

L dedi ki...

zaten anca bu vesileyle giyeriz siyahı anasını satıym.

liverpoolandkop dedi ki...

Parçalı ile ilgili şöyle bir yazı gördüm.

"Gelecek sezon için tasarlanması planlanan formalardan birisi, efsanenin Fenerbahçe ağlarını yırtan golü attığı maçtaki formasına benzer bir formaymış."

http://sportifcumleler.blogspot.com/2010/04/metin-oktay-parcals.html

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır