Bu Blogda Ara

26 Mart 2010 Cuma

GELENEK BOZULMADI


Yaklaşık 2 hafta önce 4th formalarımızın son Adidas döneminde belli bir düzene göre sıralandığını yazmıştık. Önce o başlığı şöyle bir hatırlayın. O 2 hafta önceki yazımızda, 05-06 sezonundan beri yapılan 4th formalarımız; bir düz kırmızı, bir sarı-kırmızı detayları olacak şekilde, bir sezon öyle, bir sezon böyle sıralanıyordu. 5 sezon boyunca sıralamada hiç bir sapma yaşanmadı ve biz de bu bilimsel veriye ve sıralamaya bakarak :) gelecek sezon ki 4th formamızın sarı-kırmızı bir forma olacağını tahmin etmiştik. Bir kaç gün önce bana gelen bir mail doğrultusunda da, yeni sezon formalarımızın ANA RENKLERİNİ sizlerle paylaştık. Gördük ki 2010-2011 sezonu 4th formamız çubuklu olacakmış. Yani sarı-kırmızı renkler, bir formada 2 hakim renk olacak (tabi çubuklu formanın sarı-kırmızı olacağını düşünerek yazıyorum bunu).

GSStore tasarım ekibi bu dizilişi bilerek mi yapıyor, gelenek haline mi getirdiler bilinmez. Ancak ortada oldukça düzenli bir ve şaşmayan bir sıralama var. 4th forma her ne kadar gereksiz bir forma olsa da, ben oturtulmuş gelenekleri severim. Keşke bir sezon kırmızı, bir sezon sarı, bir sezon da sarı-kırmızı şeklinde devam eden bir geleneğimiz olsa. Ancak buna daha var sanki.

NOT: Resim sadece bir örnek, gelecek sezonki çubuklu formamızın nasıl olacağını bilmemize imkan yok. Tasarım Sühan Alp Aşık'ın tasarımıdır.

11 yorum :

okanöztoprak dedi ki...

Bizim taraftarlar kirmizi-turuncu forma diyip duruyodu.. Yönetim dikkata alip çubuklu'yu kirmizi-turuncu yapmis olmasin?

L dedi ki...

kırmızı-turuncu? kim bunu diyenler.

okanöztoprak dedi ki...

Taraftarlar, forumlarda okudugum kadariyla isteyen çoktu kirmizi-turuncu forma..
Bir tasarim görmüstüm , gerçekten güzeldi.. Fena olmaz yani..

L dedi ki...

onların aklına...
takımın daha sahasında parçalıyı giymiyo, millet neler istiyo. forum işte nolcak amk.

okanöztoprak dedi ki...

Alican,

Su anda gelecek sezonki formalari yapmaya çalisiyorum fikir vermesi açisindan, somon renkli formada takildim fakat.. Kollardaki çizgiler ve logo renkleri hangi renkte olur sence?

Selocan dedi ki...

Hmmm. 2 tip yap abi. 1.'si şortu siyah yap. Bakalım siyah şort yakışacak mı ? İyice Barcelona taklidi olmamak için Barça'nın şort rengi yapılmaz. Bu sebeple siyah dene. Somon formanın çizgileri de bu şort ile aynı olsun siyah yani. (Başka bir koyu renk şort yakıştırırsan onu da dene.) Çizgiler şortun renginde olsun ama.

2. olarak; Şort da forma ile aynı renk olan bir forma daha yap. Bunun da sadece çizgileri siyah olsun, ya da kırmızı da yapılabilir çizgiler. Denemeden yakışır mı bilemiyorum.

Eğer kırmızı çizgiler somona yakışırsa, siyah şortun da çizgilerini kırmızı yap. Böylelikle çubukluda da kullanılma ihtimali doğar.

Bu 2 tip formayı yap.

Tabi siyah şort sadece benim kendi hayalim, kesin birşey yok.
Kolay gelsin :)

okanöztoprak dedi ki...

Kirmizi denedim hocam, pek yakismadi..
Barça rengi yaptim ben yinede.. Siyah biraz agir kaçti:).. away yi yapip biterecegim.. 4rd artik baska zamana..

Selocan dedi ki...

Tamamdır, o zaman şortun renginde yap çizgileri. Tabi zaten koyu renk şort yapacaklarını düşünmüyorum. Yüzde yüz forma üstü ile aynı renk yapılacaktır şort. Henüz o kültürümüz pek gelişmiş değil. Olsa ne güzel olur ama...

Burada da paylaşırım ama formaları ona göre :)

okanöztoprak dedi ki...

Tabii ki paylasabilirsin:)

okanöztoprak dedi ki...

http://turkiyedirgalatasaray.blogspot.com/2010/03/gelecek-sezon-formalarmz.html

Sühan Alp dedi ki...

Tasarımımı görünce duygulandım yav:')

Şaka bir yana bende çok merak ediyorum formalarımızın nasıl bişeye benziyeceğini.Umarım 3 formayla yetinirler 4. ye ne gerek var bilmiyorum.Çubuklu formayı istemiyorum doğrusu ve ayrıca ben parçalı da istemiyorum :) Arsenal gibi veya R.Madrid gibi birşeyler yapsınlar istiyorum.Ama parçalıya hayır demiyorum elbette gelenek bozulmasın ama ne biliyim gönül istiyor ya Madrid türü bişeyler =)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır