Bu Blogda Ara

25 Mart 2010 Perşembe

ÖZHAN BAŞKAN İÇİN SİYAH FORMA ?


Forumlarda birkaç gündür konuşulan bir konu bu. Son 2 günde de epey bir çoğaldı bu söylentiler. Vefat eden Galatasaray Camiasının Ağabeyi, başkanımız Özhan Canaydın anısına, Fenerbahçe karşısına siyah forma ile çıkacağımız söyleniyor. Kulüpten gelen herhangi bir resmi açıklama yok. Forumlarda taraftarların bu öneriyi dile getirdiğini biliyorum. Ancak öyle büyük bir hızla yayıldı ki, resmi açıklama gelmemesine rağmen maça siyah forma ile çıkacağımıza kesin gözüyle bakanlar var. Hatta kulübümüzün TFF'ye siyah forma giymek için başvurduğu söyleniyor.


Galatasaray, sezon içinde kullandığı siyah renk formaları saymazsak, (05-06, 07-08) anma niteliğinde, tek maç için hazırlanan siyah formaları 2 sezon giydi. İlki 91-92 sezonunda Metin Oktay'ın vefatından sonraki ilk maçta, diğeri de 2002-2003 sezonunda Bingöl'de meydana gelen depremin arkasından yapılan maçta, Trabzonspor karşısında giyildi. 2 forma da tek maç kullanıldı ve bir daha hiç giyilmediler. Hazırlanmaları da apar topar oldu. Her 2 forma da, 2 günde yetiştirilmişti. Bugüne bakıldığı zaman tekrar bir siyah forma giyme durumu söz konusu olabilir. Ayrıca apar topar hazırlanmaya da gerek yok. Eğer bu karar vefatın hemen arkasından verildiyse, formaların hazırlanması için 5-6 günlük bir süre var demektir. Bu da yeterli bir süre.


Benim kendi düşünceme gelirsek, tabi ki çok anlamlı bir olay olur. Umarım da bu tarz bir işe girişmiştir kulüp. Ancak bana kalırsa bir anma töreni ve maç esnasında kollara siyah bant takılarak çıkılır. Yani baştan aşağı yeniden tasarlanmış bir siyah forma ile çıkılacağını sanmıyorum. Fakat ortada kulübün TFF'ye yaptığı bir başvuru var deniyor. TFF de bu başvuruyu büyük ihtimal kabul eder, eğer gerçekten yapıldıysa. Bir de izin konusuna açıklık getirelim sözü açılmışken. TFF'nin sezon başında yayınladığı forma katalogunda siyah bir forma yok. Eğer yoksa, o formanın resmi bir maçta giyilme ihtimali de yok diye düşünülebilir. Ancak bu tamamen sıradışı bir durum ve tek maçlık TFF'den izin alınır. Tıpkı 2002-2003 sezonunda olduğu gibi... Cuma ya da Cumartesi eğer böyle bir durum varsa, resmi açıklama yapılır. Bekleyip görelim.

10 yorum :

lions dedi ki...

cızgılerı sarı renk olur ıns

Enes dedi ki...

Çizgisiz, desensiz dümdüz bir siyah forma istiyorum. Sponsor amblemi veya göğüs reklamı olmadan, sadece Galatasaray logosu ile...

L dedi ki...

biz de çok şey istiyoruz da...

lions dedi ki...

arkada ulker reklamınu cok merak edıorum acaba ne renk olucak

Selocan dedi ki...

Daha kesin bir şey yok ortada. Formayı giyip giymeyeceğimiz belli değil :)

Burak Eken dedi ki...

Bence eğer olursa, tüm Adidas modellerinden farklı, düz bir şey olur.

Ayrıca -reklam yapmak gibi olmasın ama- aşağıdaki linkte yazdığım olaydan sonra, "Acaba iki sezon önceki siyah forma kullanılır mı?" sorusu da hemen aklıma geldi. Maça da birkaç gün varken, sadece sponsor baskısı yapmak çok zor olmaz herhalde.

http://futbolkulubu.blogspot.com/2009/12/hayrdr-iker.html

Selocan dedi ki...

O da bir fikir tabi. 2002-2003'ten 1 sezon önce Lotto vardı, yeni bir siyah forma yaptılar bu sebeple. Yeni forma yapıp yetiştirmek çok zor olmasa gerek. 91'de Başarspor 2 gece sabahlayıp el ile dikip yetiştirmişti formaları. Günümüzde eğer istendiği takdirde, bir kaç saatte yapılır bir forma, çok sorun değil. Bugün insanlar halı saha için Adidas'tan forma alıyorlar istedikleri renk ve kalıp. Koskoca kulüp Adidas'tan istediği formayı çıkartır. Dümdüz siyah bir forma yapılır. Açıkçası yapılması zor değil. Casillas neden yaptırmadı onu bilemiyorum.

Tabi senin dediğin de olabilir. Kimse de şaşırmamalı böyle bir durumda.

lions dedi ki...

2 sene oncekı formayı gıymek daha zahmetlı bnce avea yazınısının ustune yenı reklamı yapıstırınca nasıl bı goruntu olucagını bılıoruz cok ıgrenc olucak eger oyle olucaksa hc olmasın arka fontları nasıl yapıcaklar. koca gs ye 3 gunde forma yapar heralde adıdas

liverpoolandkop dedi ki...

Bence Parçalı giyip kola bant taksınlar ama illa izin alınıp siyah giyilecekse, yine bence siyah forma, beyaz şort, kırmızı çorap giysinler.
İkinci yarı forma değiştirip Parçalı'ya dönsünler böylece yıllar sonra bir lig maçında, üstelik Fenerbahçe maçında Ali Sami Yen'de "Parçalı" altına "Beyaz" şort ve "Kırmızı" çorap giymiş olalım =)

L dedi ki...

öh be abi :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır