Bu Blogda Ara

9 Haziran 2011 Perşembe

FONT VE REKLAMLAR HAKKINDA

Gelen soruların çoğu font ve sırt reklamı ile alakalı. Ufak bir bilgilendirme yapalım.

Yeni fontumuzun nasıl olacağını bilmiyoruz. Yani yazı karakteri nasıl olur, bunu bilmek çok zor. Ancak sarı formanın font basımı sırasında ufak bir kısmı görülmüş. Sarı formada siyah bir font ve onu çevreleyen kırmızı ince çerçevesi varmış. Diğer formalarımızda da bu şekilde olacaktır. Yani ana bir renk ve onu çevreleyen formaya uyan bir başka renk. Parçalı formada ya siyah, ya da beyaz bir font olacaktır ve siyaha beyaz, beyaza da siyah çerçeve çekilir. Siyah formanın bana kalırsa sarı çerçeveli kırmızı bir fontu olur, ya da tersi. Beyazın da aynı şekilde.

Tabi bunları sadece sarı formadan yola çıkarak tahmin ediyorum. Dediğim gibi şeklini bilmiyoruz. Ancak çerçeveli güzel bir font olacaktır.

Sırt reklamları TFF kuralları gereği bu sene altta yer alacak. Yani isimler yine eskisi gibi üstte yazılacak. Ülker ile devam ediyoruz. Reklamsız satılma gibi bir durum söz konusu olmaz. Önceki senelerde nasılsa öyle gider.

14 yorum :

mrtkn905 dedi ki...

bu kadar bilgiye sahipsiniz formalar hakkında bu cok güzelpeki fiyatları hakkında bı bılgınız war mi??

Selocan dedi ki...

95 ile 100 lira arası olacak fiyatları. Sanıyorum 99'a kitlerler.

hakancabuk33 dedi ki...

abi fiyatı farketmez her türlü alırız. yeterki satışa çıkması gecikmesin.real madrid yeni sezon formalarını satışa çıkardı.ama biz eylülü beklicez galiba.yani lig başladıktan 4 hafta sonra..

ufooo dedi ki...

selocan sana gerçekten çok teşekkür ediyorum vermiş olduğun güzel haberlerden ötürü, bu font ve kontür konusu en az doğru parçalı kadar önemli benim için.ben şahsen a milli futbol takımının kullanmış olduğu fontları kontürleyerek kullanmasını isterim aslanımızın..

Selocan dedi ki...

Rica ederim. Ne öğreniyorsak yazıyoruz işte. Umarım patlamayız :)

blablabla dedi ki...

Peki Kaleçi formalari bilginiz varmi ?

Selocan dedi ki...

Yok bir bilgi. Herhalde standart bir kaleci kalıbı kullancaklardır. Nike'ın sürekli yaptığı gibi. Satılır mı onu da bilmiyorum.

Safa dedi ki...

fontlar brezilya milli takımı fontundan olacak diye düşünüyorum. ki bence güzel olur.

ufooo dedi ki...

galatasarayın nıke ile birlikteliği artık görsel olarakta resmiyet kazandı , selçuk ve ceyhunun sağlık kontrolleri sırasında ikisininde üzerinde nıken son model antrenman ekipmanları bulunmaktaydı ama gs logosu yoktu bunun sebebide adidas ile olan sözleşmenin 1 temmuz itibariyle son bulacak olması..daha öncede yazdım ama blog yazarları onaylamadığı için galiba yayınlanmadı yorumum;bundan sonra reklamlar sırt numaralarının altında olacak tff teyitli..

Selocan dedi ki...

@ufooo

Abi bizde abuk subuk millete laf atmalar, küfür vs... olmadığı sürece yorum yayınlanmama gibi bir durum söz konusu değil.

Hani esasında ötekileri de yayınlarız da gereksiz muhabbet dönüyor.

Kısacası yorumunun yayınlanmama gibi bir durumu söz konusu değil, başka bir problem olmuştur.

şmd dedi ki...

Selocan,

Önemli bir konuya değinmişsin. Ben de ek bir bilgi olması amacıyla şöyle birşey paylaşayım. Son 2 sezondur kullanılan formaların ve bilumum spor materyallerin üzerindeki Türk Telekom yazıları ''Vario Regular'' adını verdiğimiz bir fonta benzemekte. Velhasılkelam Illustrator gibi vektörel bir tasarım programında bu fontun üzerinde biraz modifiye yapılarak son halini almış bulunmakta. Forma arkalarındaki forma numarası ve futbolcu isimleri ise ''Nautilus Roman'' font ailesindeki versiyonlardan birisine ait.

Nike'ın bu sezon için tasarladığı formalarda tırnaksız fontların seçildiğini düşünmeteyim.

Kolay gelsin.

impo dedi ki...

Teşekkür ederiz bilgiler için bir şey soracağım izninizle.

Bu font neden Avrupa'daki gibi düşünülmez. Yani parçalı formanın arkası kıpkırmızı olsa, fontu da sarı olsa çok daha güzel olmaz mı?

Şurda bir fotoğraf o daha iyi anlatır demek istediğimi:

http://www.forumalev.net/galatasaray/110699-galatasaray-sion-yabanci-basin.html

Pet Kuaför dedi ki...

http://adidas-2012.blogspot.com/

Zarganian dedi ki...

abi o değilde reklam işi eskisi gibi kaldı

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır